AUSTIN, TEXAS

NY SCIENTOLOGY STJERNE STIGER I TEXAS’ STRÅLENDE HOVEDSTAD AUSTIN

24. FEBRUAR 2024

En jublende tilskuerskare hyller en innvielse i hovedstaden og feirer Texas-frihet på byens mest populære ferdselsåre, The Drag.

Ved korsveien av alt som representerer Austin samlet skarer av Scientologister og gjester seg en skyfri lørdag ettermiddag og gav en ekstatisk Texas-velkomst til den nye Ideelle Scientology Kirken i Austin. Båndklippingen, den første i en bølge av innvielser i begynnelsen av 2024, legemliggjorde ånden av uavlatelig vekst som har blitt kjennemerket for Scientology i dag.

Austins praktfulle nye Kirke ligger rett over gaten fra University of Texas, på The Drag, der hele 70 000 går gjennom den livlige strekningen hver dag. Fra og med i dag inviterer Kirkens vinduer fra gulv til tak på gatenivå forbipasserende til å komme inn, se, lytte og få en smak av Texas’ åndelige frihet.

Mr. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, ønsker den entusiastiske tilskuerskaren velkommen mens en ny Scientology stjerne skinner i «landet Texas».

Mr. David Miscavige, religionen Scientologys kirkelige leder, ledet innvielsen og ønsket Scientologister fra delstaten Texas velkommen med en anerkjennelse av deres formål og stolthet.

«Dere er Texas-store og Texas-tøffe», sa mr. Miscavige. «Mens før det båndet daler på deres nye Scientology Kirke, er dette et øyeblikk til å huske hva som ble sagt for lenge siden av en av deres berømte texanere – at det var det beste landet han noensinne hadde sett, og at det fantes en umåtelig mengde land å temme. Vel, det er det atter en gang i dag. Bortsett fra at deres ’ekspertiseområde’ er menneskeånden, og dere temmer den ved å gjenopprette lykken, kjærligheten, oppriktigheten og vennligheten som folk ble skapt med.»

Den nye Ideelle Kirken ligger bare halvannen kilometer fra delstatens kongressbygning og tilbyr lokaler i Texas-størrelse til å ekspandere Kirkens humanitære aktiviteter og innflytelse. Og alt dette lover eksemplarisk bevissthet om og forebygging mot stoffmisbruk for Texas’ ungdom, undervisning i menneskerettigheter til nye generasjoner og utallige seiere for dem som har blitt ofre for overgrep innen psykisk helse.

Blant tjenestemennene og dignitarene som tilsluttet seg mr. Miscavige ved innvielsen var visepresidenten for University Area Partners Association, Mike McHone, en engasjert nabolagsleder for West Campus-området. «For de av dere som ikke er fra Austin, er denne byen en universitetsby. Vi arbeider for å holde nabolaget vårt i teten når det gjelder, vel, alt», sa McHone.

«Og i dag vil jeg innrømme litt Longhorns-stolthet over å feire enda et stort skritt i å holde vårt nabolag som det beste av de beste.» Hvoretter han ropte ut universitetsvendingen «Hook ’em Horns!» til den jublende tilskuerskaren.

«Hver og en av dere burde være stolte over å vite at dere har hjulpet med å gjøre hjemmet vårt til det det er i dag. Deres medlemmer danner ryggraden i en pågående samfunnsinnsats. Som er en annen måte å uttrykke at dere har vist en iboende forståelse av hva våre innbyggere trenger med en lidenskap og omsorg for å skape et blomstrende, aktivt samfunn.

Og i dag, med denne innvielsen, feirer vi hjemkomsten av en større spiller til dette universitetsområdet. Så det jeg egentlig burde si er: ’Velkommen tilbake!’»

Sam Price, som tjenestegjorde nesten 25 år i Austins helsedepartement, og som nå er en målbevisst stoffopplysningsaktivist i det sentrale Texas, anerkjente innvirkningen av det Kirke-sponsede stoffopplysningsprogrammet, Stoffri verden. «Fra starten av var vår holdning: ’La oss opplyse folk.’ Og vi fikk den Sannheten om stoff-informasjonen ut til alle. Det betyr at takket være deres støtte har tusenvis av mennesker som aldri hadde et valg om å bli opplyst nå valget om å si: ’Jeg kommer til å leve stoffritt!’

Verden ville være et bedre sted hvis flere mennesker var så omsorgsfulle og engasjerte som deres kirkemedlemmer er. Ingen tvil om det. Og takket være Stoffri verden har dere gitt denne ungdommen fra det sørlige Austin sitt livs sjanse. Så jeg har en siste anmodning: fortsett å gjøre deres gode arbeid. Dere kommer aldri til å vite hvor mange liv dere har reddet.»

Simone Talma Flowers, ansvarlig leder for Interfaith Action of Central Texas, snakket om det internasjonale mangfoldet i Austins religiøse samfunn. «Å slå bro over skillet mellom forskjellige trosretninger er ikke bare en ’hyggelig ting å gjøre’, det er avgjørende», sa hun. «Dere har vært støttepilarer for hengivenhet og støtte. Og på de støttepilarene har vi nå bygd den største interreligiøse bevegelsen i hele det sentrale Texas.»

Flowers kommenterte det følgende om den nye Kirkens romslige Kapell: «Jeg må si dere at vi er så begeistret over muligheten til å holde våre eventer akkurat her – rett i sentrum. Denne Ideelle orgen vil bli et delt sted hvor alle er velkomne, et sted for tjenester, samtaler eller møter for forsoning. Så måtte den fortsette å skinne som et fristed for alle trosretninger i alle kommende tiår!»

Den siste gjestetaleren, Nelson Linder, er president for Austin-avdelingen av NAACP. Han husket at han som barn i Georgia på slutten av 1950-tallet gikk til fots til skolen fordi det ikke fantes busser som betjente hans segregerte skole. «Som mange andre har min kamp for borgerrettigheter nå pågått i flere tiår.

Et rettferdig samfunn krever offer og engasjement», sa Linder. «Faktum er at en stor mann en gang sa: ’Urettferdighet er ikke en ting som noen med makt noensinne bør ha med å gjøre.’ Det var L. Ron Hubbard. Å si noe slikt i 1960-tallets prøvende tider viser enormt mot.

På den tiden var det bare en håndfull mennesker i midten av det som prøvde å skape fred, og likevel var han der. Mr. Hubbards ideer om å fremme begrepet om sann rettferdighet var både visjonære og storslagne.

Og la oss se det i øynene, de inspirerte alle dere til å skape en bevegelse, ikke bare i Texas, men rundt hele verden. Det er ikke bare en gave til dem som er her. Det er en gave til dem som ikke engang er født ennå. Så på vegne av Austin NAACP, takk, mr. Hubbard, for å være en sterk stemme i landet.

Med denne innvielsen i dag kan vi nå si: Ja, mr. Hubbard, vi gjør drømmen din til virkelighet. Og det er helt klart en grunn til å feire.»


Den nye Ideelle orgen i Austin tilbyr byen en introduksjon til Dianetics og Scientology, og det begynner med Informasjonssenteret. Dets displayer, som inneholder mer enn 500 filmer, viser religionen Scientologys anskuelser og praksiser samt Grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv. Informasjonssenteret gir også en full oversikt over de mange humanitære Kirke-sponsede programmene – inklusive et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettigheter; et vidtrekkende program for stoffopplysning, forebygging og rehabilitering; et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring; samt Scientology Frivillig Hjelper-programmet, som nå har blitt en av verdens største uavhengige nødhjelpsstyrker. Senteret er åpent fra morgen til kveld, og besøkende kan gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

Kapellet er til bruk for alle Scientologys kirkelige samlinger, inkludert søndagsandakter, brylluper, navngivningsseremonier – samt en mengde arrangementer som er åpne for medlemmer av alle trosretninger med henblikk på samarbeid i samfunnet. Den nye Kirken har dessuten flere seminarlokaler og undervisningsrom i tillegg til en fløy med rom for Scientology auditering (åndelig veiledning).


Ideelle Kirkeorganisasjoner (Ideelle orger) virkeliggjør fullbyrdelsen av Grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen. De leverer ikke bare de ideelle fasilitetene til å gi service til Scientologister på deres reise til høyere tilstander av åndelig bevissthet og frihet, men de er også innrettet til å tjene som et hjem for hele lokalsamfunnet og et felles møtested for samarbeidstiltak for å oppløfte borgere fra alle trosretninger.

Innvielsen av den Ideelle Scientology Kirken i Austin er den første av mange nye Kirker klare til å markere et ekspansivt 2024 for religionen. Alt i alt har Kirken innviet nye Ideelle organisasjoner over hele USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Og bare i California, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County og San Diego.

Den uforlignelige ekspansjonen av Scientology representeres dessuten ved innvielsen av nye Ideelle organisasjoner i større byer over hele verden, inklusive London, Birmingham og Dublin på De britiske øyer; over hele Europa i Brussel, Roma, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, København, Malmö, Amsterdam, Basel og Budapest; i Midtøsten i Tel Aviv; over hele Stillehavsregionen i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sør-Afrika i Johannesburg og Pretoria; mer i Canada i Québec og Cambridge; og i de latinamerikanske hovedstedene Mexico City og Bogotá.

For en komplett liste over Ideelle Scientology organisasjoner, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.


For å disseminere Scientologys budskap enda mer og besvare den overveldende interessen i religionen, lanserte Kirken sin egen satellitt-TV-kanal, Scientology Network, på DIRECTV Kanal 320, som også streamer live på nor.scientology.tv, samt på flere plattformer på 17 språk gjennom 24 tidssoner.