Policy for informasjonskapsler

Denne Policyen for informasjonskapsler beskriver bruken av informasjonskapsler, sosiale medier-plugins og andre lignende teknologier hos Scientologykirken som del av ditt besøk på vår Nettside www.scientologi.no (Heretter: «Nettside»). For mer informasjon om hva informasjonskapsler og sosiale medier-plugins er, se artikkel 2.

Etter å ha blitt informert om vår bruk av informasjonskapsler og sosiale medier-plugins, aksepterer du ved din fortsatte bruk av vår Nettside at du har lest og er enig i retningslinjene for informasjonskapsler som beskrevet nedenfor.

Hvis du vil ha mer (generell) informasjon om hvordan vi bruker dine personlige data på annet vis, enn gjennom informasjonskapsler og sosiale medier-plugins, inklusive i forbindelse med din kommunikasjon med oss via e-post, telefon, faks og sosiale medier eller i forbindelse med din bestilling eller ditt kjøp, henviser vi til vår personvernpolicy.

 1. HVEM ER VI?
  1. Dine personlige data behandles på grunnlag av gjeldende databeskyttelseslovgivning av Church of Scientology International, 6331 Hollywood Boulevard, Los Angeles, CA 90028, USA (Heretter: «CSI», «vi», «oss», «våre»). Du kan kontakte oss via e-post på dpo@scientology.net.
  2. Når det henvises til lover eller bestemmelser i retningslinjene for informasjonskapsler, er eventuelle endringer av disse lovene eller bestemmelsene implisitt inkludert.
  3. Vi forbeholder oss retten til å endre og tilpasse retningslinjene for informasjonskapsler på eget initiativ. Hvis det er tilfellet, vil endringer og tilpasninger bli kommunisert til deg via vår Nettside minst to uker før endringene og tilpasningene trer i kraft. Ytterligere bruk av vår Nettside vil bli regulert av de endrede retningslinjene for informasjonskapsler.
 2. HVA ER INFORMASJONSKAPSLER OG SOSIALE MEDIER-PLUGINS?
  1. Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhets harddisk, som inneholder visse informasjoner eller personlige data.
  2. Sosiale medier-plugins er små deler av programvare som er utviklet og stilt til rådighet av sosiale medier-serviceleverandører (så som Facebook), som tillater oss å integrere sosiale medier på vår Nettside.
  3. Lignende teknologier er små deler av programvare eller usynlige bilder (så som Facebook Pixel), utviklet og stilt til rådighet av flere serviceleverandører, som for eksempel gjør det mulig for oss å spore konverteringer eller bedre målrette våre reklamekampanjer.
 3. HVILKE INFORMASJONSKAPSLER, SOSIALE MEDIER-PLUGINS OG LIGNENDE TEKNOLOGIER BRUKER VI?
  1. Når du besøker vår Nettside, plasseres et antall informasjonskapsler på din enhet, og vi anvender sosiale medier-plugins. Generelt sett tillater disse oss å identifisere deg. Vi bruker disse dataene til å få innsikt i hvordan du og andre bruker vår Nettside ved å samle inn statistikk- og brukerdata, hvilket gjør det mulig for oss å forbedre vår Nettside, materialer og service for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Hvis du ikke liker vår bruk av informasjonskapsler, se artikkel 7.
  2. Vi kan anvende følgende typer informasjonskapsler:
   • Strengt nødvendige informasjonskapsler som kreves for driften av vår Nettside;
   • Funksjonelle informasjonskapsler som brukes for å gjenkjenne deg når du vender tilbake til vår Nettside;
   • Informasjonskapsler for drift og optimering som brukes til å gjenkjenne og telle antallet besøkende på vår Nettside, og analysere hvordan besøkende beveger seg rundt på vår Nettside.
   • Markedsførings-informasjonskapsler som brukes til å registrere ditt besøk på vår Nettside, sidene du har besøkt og lenker du har fulgt.
  3. Vår Nettside bruker Google Analytics. Denne nettanalysetjenesten, som stilles til rådighet av Google Inc., bruker analytiske informasjonskapsler. Denne tjenesten hjelper oss med å samle inn og analysere informasjon om de besøkende (så som bruken av nettleser, nye besøkstall, svar på markedsføringsaktiviteter og nettleser-tider) for å forbedre vår Nettside og din opplevelse, og for å gjøre våre markedsføringskampanjer relevante.

   Opplysninger som samles inn gjennom Google Analytics-informasjonskapsler om din bruk av vår Nettside, sendes til og lagres av Google sammen med din IP-adresse. Google kan for eksempel bruke denne informasjonen til følgende formål:

   • Skaffe til veie annonseringsaktivitetsrapporter til annonsører og nettsteder som leverer reklameinformasjon, og sikre at de gjeldende nettsted-utgivere blir betalt;
   • oppdage og bekjempe bedrageri og andre sikkerhetsrisikoer for å beskytte brukere og partnere;
   • oppfylle dets juridiske forpliktelser;
   • forbedre dets materialer;
   • hjelpe eiere av Nettsider og applikasjoner med å bruke Google Analytics til å forstå hvordan besøkende interagerer med deres Nettsider eller applikasjoner.

   For alle disse aktivitetene, med unntak av det siste punktet, er Google dataansvarlig, og behandlingen av data den samler inn om din bruk av Nettsiden foregår under dets ansvar. Finn ut mer om Google Analytics’ bruk av informasjonskapsler på deres Nettsider.

   Du har mulighet til å kontrollere hvilken informasjon som sendes til Google på følgende måter:

   • Hvis du ikke vil at Google Analytics skal brukes i din nettleser, kan du installere Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Finn ut mer om Google Analytics og personvern.
   • Hvis du er logget på din Google-konto, kan du – alt etter dine kontoinnstillinger – se og redigere visse data som Google samler inn fra nettsteder og applikasjoner du besøker.
   • Inkognito-innstillingen i Chrome gjør det mulig for deg å lese på internett uten å få nettsteder og filer registrert i din nettleserhistorikk. Informasjonskapsler slettes når du lukker alle inkognito-vinduer og -faner. Dine bokmerker og innstillinger spares inntil du sletter dem.
   • Reklameinnstillinger gjør det mulig for deg å styre hvilke Google-annonser du ser på internett. Du kan finne ut hvordan reklamer velges for deg, melde deg av annonsepersonalisering og blokkere bestemte annonsører. Finn ut mer om annonser.
  4. Vår Nettside kan bruke Facebook Pixel. Dette er et usynlig bilde som er inkludert på sidene av vår Nettside, og det oppbevares på Facebooks servere. Hver gang du åpner en side på vår Nettside hvor dette bildeelementet har blitt registrert, blir dette bildeelementet nedlastet til din enhet fra Facebook-serveren. Følgende data blir gitt til Facebook: Din IP-adresse og de spesifikke egenskapene til din enhet (f.eks. type, operativsystem, spesifikk programvare og maskinvare).

   Selv om vi ikke kan lenke denne informasjonen til deg personlig, kan Facebook gjøre dette hvis du også har en profil på Facebook. Facebook er ansvarlig for denne behandlingen av dine personlige data. Vi oppfordrer deg derfor til å rådføre deg med Facebooks Personvernpolicy for å finne ut til hvilke formål (inklusive annonseringsformål) de personlige dataene innsamles og hva Facebook bruker dataene til.

   Vi mottar bare statistisk informasjon fra Facebook selv og ikke dine personlige data.

   Hvis du ikke ønsker å motta en viss reklameinformasjon, kan du justere dine annonseringspreferanser på din personlige Facebook-side. Til sist, via innstillingene på din mobilenhet kan du også angi at maskindataene ikke kan kommuniseres til tredjeparter. Finn ut mer om Facebook Pixel.

  5. På skjemaet nedenfor gir vi deg et overblikk over informasjonskapslene og sosiale medier-plugins som vi bruker på vår Nettside.
 4.  

   

  NAVN

  TYPE

  FORKLARING / FORMÅL

  LAGRINGSPERIODE

  1.

  _ceg.s

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Informasjonskapsler plassert av Crazy Egg Inc., en plattform som produserer varmekart (heatmaps) som gjør det mulig for oss å analysere hvordan brukere benytter dette Nettstedet.

  Rådfør deg med Crazy Eggs Personvernpolicy

  3 måneder

  2.

  _ceg.u

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  3 måneder

  3.

  heatmaps_g2g_117712

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Informasjonskapsel for å logge data om hvor en besøkende klikker på vår Nettside for å skape en samlet varmekart-rapport om klikk på den siden.

  1 time

  4.

  _eventqueue

  Informasjonskapsel (funksjonell)

  En informasjonskapsel for å lagre en rekke aktiviteter med musen som ikke kan garanteres å bli logget til våre servere før den aktuelle siden forlates. Disse aktivitetene kan så bli behandlet og logget på den etterfølgende siden.

  1 time

  5.

  _first_pageview

  Informasjonskapsel (funksjonell)

  En sesjons­informasjonskapsel som anbringes ved første kikk på en side ved ethvert besøk slik at visse deler av koden bare blir aktivert ved det første kikket på siden, som gjør siden hurtigere og mer effektiv.

  10 minutter

  6.

  _ga

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Informasjonskapsler stilt til rådighet av Google Analytics for å hjelpe oss med å måle hvordan brukerne interagerer med innholdet på vår Nettside. (se artikkel 3.3).

  Finn ut mer om Google Analytics’ bruk av informasjonskapsler på Nettsidene.

  To år

  7.

  _gat

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Ett minutt

  8.

  _gat_additional

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Ett minutt

  9.

  _gid

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  24 timer

  10.   

  _utma

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  To år fra innstilling/oppdatering

  11.   

  _utmc

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Slutt på nettlesersesjon

  12.   

  _utmz

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Seks måneder fra innstilling/oppdatering

  13.   

  _jsuid

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Informasjonskapsel for å oppbevare et tilfeldig nummer som genereres første gang noen besøker vår Nettside. Dens eneste formål er å gjøre det lettere å identifisere nye og unike besøkende på vårt Nettsted.

  20 år

  14.   

  _referrer_og

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

  Informasjonskapsel for å spare den eksterne referansen for deg slik at den samme referansen vil bli knyttet til din sesjon ved fremtidige besøk.

  90 dager

  15.   

  cid

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

  To år

  16.   

  fp

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

  2 år

  17.   

  owa_s

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  18.   

  owa_v

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  19.   

  _atuvc

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

  2 år

  20.   

  _atuvs

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

  13 måneder

  21.   

  _gcui_fp

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  22.   

  _gcui_mid

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  23.   

  _pk_id.2.8f83

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  24.   

  _pk_ref.2.8f83

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  25.   

  _pk_ses.2.8f83

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

   

  26.   

  _stsid

  Informasjonskapsel (for drift og optimering)

   

  Slutt på nettlesersesjon

  27.   

  has_js

  Informasjonskapsel (funksjonell)

  En sesjonsinformasjonskapsel for å sjekke om din nettleser har JavaScript aktivert.

  Slutt på nettlesersesjion

  28.   

  Facebook Pixel

  Lignende teknologi

  Teknologi som stilles til rådighet av Facebook for å måle effektiviteten av vår annonsering ved å forstå handlingene brukere gjør på vår Nettside (se artikkel 3.4).

  Finn ut mer om Facebook Pixel.

  Ikke relevant

   

 5. HVEM SENDER VI DINE PERSONLIGE DATA TIL?
  1. Vi er avhengige av tredjeparter, for eksempel:
   • For å stille vår Nettside til rådighet for deg (så som en vertsleverandør); eller
   • for å målrette vår reklameinformasjon (så som et markedsføringsfirma); eller
   • for å behandle din bestilling (så som et transportfirma til å levere materialer til deg); eller
   • for å behandle din betaling (så som en betalingstjenesteyter eller et kredittvurderingsbyrå).

   Disse tredjepartene har bare tillatelse til å behandle dine personlige data på vegne av oss og ifølge våre uttrykkelige skriftlige instrukser. Vi garanterer også at alle disse tredjepartene er utvalgt med behørig omhu og er forpliktet til å overholde sikkerheten og integriteten av dine personlige data.

  2. Vi kan dele dine personlige data med andre nasjonale, regionale eller lokale organisasjoner fra Scientologykirken, så som lokale kirker, misjoner og humanitære og sosiale programmer. For eksempel kan vi dele din kontaktinformasjon med en kirke i ditt område hvis du har uttrykt interesse for å bli medlem av en Scientology-organisasjon, slik at de kan kontakte deg. Vi vil likefullt sørge for at alle Scientology-organisasjoner vil behandle dine personlige data med behørig omhu i overensstemmelse med det som er fastlagt i denne Policyen for informasjonskapsler.
  3. Vi kan dele dine personlige data med formålene omtalt i artikkel 3 med International Association of Scientologists Administrations (IASA) og World Institute of Scientology Enterprises (WISE). Hvis du har bruk for mer informasjon om de personlige dataene IASA og WISE behandler, bes du vennligst om å gjennomgå deres respektive Personvernpolicy.
  4. Vi kan være juridisk forpliktet til å dele dine personlige data med kompetente politimyndigheter eller -representanter, juridiske myndigheter, myndighetsorganer eller -enheter, herunder kompetente databeskyttelsesmyndigheter, med henblikk på å etterkomme en juridisk forpliktelse som beskrevet i artikkel 3 ovenfor.
  5. Vi sender ikke dine personlige data på en identifiserbar måte til noen annen tredjepart enn dem som er omtalt i artiklene 4.1, 4.2, 4.3 og 4.4 uten ditt uttrykkelige samtykke til å gjøre det. Vi kan likevel sende anonymiserte data til andre organisasjoner som kan bruke disse dataene til å forbedre materialer og tjenester, samt for å tilpasse markedsføringen, fremvisningen og salget av disse materialene og tjenestene.
 6. HVOR BEHANDLER VI DINE PERSONLIGE DATA?
  1. Vi behandler dine personlige data både innenfor og utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), herunder i USA. Med henblikk på å kunne behandle dine personlige data med formålene beskrevet i artikkel 3 ovenfor, kan vi også overføre dine personlige data til tredjeparter som behandler dem på våre vegne utenfor EØS. Hver enhet utenfor EØS som behandler dine personlige data, vil bli forpliktet til å overholde adekvate sikkerhetstiltak med hensyn til behandling av dine personlige data. For CSI er slike sikkerhetstiltak et resultat av det faktum at CSI er direkte bundet av etterlevelse med EUs lovgivning når det gjelder beskyttelse av personlige opplysninger. For tredjeparter kan slike sikkerhetstiltak være en konsekvens av at:
   • Mottakerlandet har lovgivning som kan anses for å tilsvare beskyttelsen som det stilles krav om innenfor EØS; eller
   • en kontraktmessig avtale mellom oss og den enheten; eller
   • en godkjent sertifiseringsmekanisme, så som EUs og USAs beslutning om vern av privatlivets fred, som ble vedtatt av Europakommisjonen den 12. juli 2016.
  2. Vi kan overføre anonymiserte og/eller aggregerte data til organisasjoner utenfor EØS. Hvis en slik overføring finner sted, vil vi sikre at det er etablert sikkerhetstiltak som sikrer beskyttelsen og integriteten av dine data og alle rettigheter som du er sikret med hensyn til dine personlige data under den til enhver tid gjeldende obligatoriske lovgivning.
 7. HVILKEN KVALITETSSIKRING OVERHOLDER VI?
  1. Vi gjør vårt ytterste for bare å behandle de personlige dataene som er nødvendige for å oppnå formålene som er anført i artikkel 3 ovenfor.
  2. Dine personlige data blir bare behandlet så lenge det er nødvendig for å oppnå formålene anført i artikkel 3 ovenfor, eller inntil det tidspunktet hvor du tilbakekaller ditt samtykke til vår behandling av disse. Din tilbakekalling av samtykket kan medføre at du ikke lenger kan bruke hele eller deler av vår Nettside. Vi vil avidentifisere dine personlige data når de ikke lenger er nødvendige for formålene beskrevet i artikkel 3 ovenfor, med mindre det er:
   • En overveiende interesse fra CSI eller annen tredjepart i å holde våre personlige data identifiserbare; eller
   • en lov eller andre forpliktelser eller en rettslig eller administrativ ordre som forhindrer oss i å avidentifisere dem.
  3. Du må forstå at et avgjørende aspekt av våre markedsføringsaktiviteter går ut på å gjøre våre markedsføringsmaterialer mer relevante for deg. Vi gjør dette ved å tilpasse din unike profil basert på relevante egenskaper, og så bruke denne profilen til å gi deg kommunikasjoner, reklamer, tilbud, nyhetsbrev og annen salgsfremmende informasjon om materialer og tjenester som kan interessere deg.
  4. Vi vil sørge for passende tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte dine personlige data mot uautorisert adgang eller tyveri, samt tilfeldig tap, manipulasjon eller ødeleggelser. Våre medarbeidere eller tredjepartspersonale vil bare ha adgang til personlige data etter nødvendig behov og vil være underlagt strenge fortrolighetsforpliktelser. Du gjøres imidlertid oppmerksom på at sikkerhet og trygghet er forpliktelser som vi gjør vårt ytterste for å oppfylle, men som aldri kan garanteres.
  5. Hvis du er registrert til å motta salgsfremmende informasjon, så som kommunikasjon, reklame, tilbud og nyhetsbrev via e-post eller andre elektroniske kommunikasjonskanaler, kan du endre dine preferanser for å motta slik salgsfremmende informasjon ved å klikke på opt-out-lenken i slik salgsfremmende informasjon.
  6. Hvis du er registrert til å motta trykt salgsfremmende informasjon, så som tidsskrifter, kommunikasjon, reklamer, tilbud og nyhetsbrev, kan du motsette deg å motta ytterligere trykt salgsfremmende informasjon ved å sende inn en anmodning til vår databeskyttelsesrådgiver/vårt personvernombud i overensstemmelse med artikkel 8.8 i denne Policy for informasjonskapsler.
 8. HVA OM DU IKKE LIKER INFORMASJONSKAPSLER?
  1. For å forhindre at informasjonskapsler blir plassert på din enhet, må du konfigurere dine nettleserinnstillinger. Hvordan du justerer disse innstillingene for å slette informasjonskapsler og tilbakekalle ditt samtykke i vår bruk av informasjonskapsler avhenger av nettleseren du bruker. Husk likevel at endring av innstillingene eller sletting av informasjonskapsler kan resultere i at visse funksjoner på denne hjemmesiden ikke lenger virker korrekt. Klikk nedenfor på nettleseren du bruker for å få mer informasjon om hvordan du justerer innstillingene for informasjonskapsler:
 9. HVA ER DINE RETTIGHETER?
  1. Du har rett til å anmode om tilgang til alle personlige data behandlet av oss om deg. Vi forbeholder oss retten til å forlange et rimelig administrativt gebyr for flere etterfølgende anmodninger om tilgang som klart er innsendt for å forårsake besvær eller skade for oss. Hver anmodning skal angi hvilken behandlingsaktivitet du ønsker å utøve din rett til tilgang i, og må spesifisere hvilke datakategorier du ønsker tilgang til.
  2. Du har rett til korrigering, dvs. å kreve at enhver personlig opplysning om deg som er ukorrekt, skal korrigeres uten kostnader for deg. Hvis du sender en anmodning om korrigering, skal din anmodning ledsages av dokumentasjon for den mangelfulle beskaffenheten av dataene som det anmodes om å bli korrigert.
  3. Du har rett til å tilbakekalle ditt tidligere samtykke til behandling av dine personlige data.
  4. Du har rett til sletting, dvs. å anmode om at personlige data om deg skal slettes, hvis disse dataene ikke lenger er nødvendige i lys av formålene anført under artikkel 3 ovenfor, eller hvis du tilbakekaller ditt samtykke til vår behandling av dem. Men du bør huske på at en anmodning om sletting vil bli vurdert av oss i forhold til:
   • Våre og en tredjeparts interesser, som kan tilsidesette dine interesser; eller
   • Juridiske eller andre forpliktelser eller administrative eller rettslige ordrer, som motsier en slik sletting.
  5. Du har rett til begrensning i stedet for sletting, dvs. å be om at vi begrenser behandlingen av dine personlige data hvis:
   • Vi fastslår riktigheten av dine personlige data; eller
   • behandlingen er ulovlig, og du motsetter deg slettingen av dine personlige data; eller
   • du har bruk for dine personlige data for å fastslå, gjøre bruk av eller forsvare et juridisk krav, mens vi ikke lenger har bruk for dine personlige data med henblikk på formålene anført i artikkel 3 ovenfor; eller
   • Vi sjekker om våre legitime interesser tilsidesetter dine interesser hvis du utøver din rett til å motsette deg i overensstemmelse med artikkel 8.6.
  6. Du har rett til å motsette deg behandlingen av dine personlige data hvis:
   • Behandlingen er basert på vår legitime interesse; og
   • du kan påvise at det finnes vektige og legitime grunner vedrørende din spesielle situasjon som berettiger til en slik innvending; og
   • at våre legitime interesser ikke tilsidesetter dine interesser.

   Men hvis den planlagte behandlingen skjer med henblikk på direkte markedsføring, har du retten til å motsette deg slik behandling uten kostnad og uten begrunnelse.

  7. Du har rett til dataportabilitet, dvs. å motta alle personlige data som du gitt oss, i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, hvis behandlingen er basert på ditt samtykke eller en kontrakt med deg.
  8. Hvis du ønsker å sende inn en anmodning om å utøve en eller flere av rettighetene som er beskrevet ovenfor, kan du kontakte vår databeskyttelsesrådgiver/vårt personvernombud ved å sende en e-post til dpo@scientology.net. En e-post med en anmodning om å utøve en rettighet vil ikke bli oppfattet som samtykke til behandling av dine personlige data ut over det som er nødvendig for å kunne håndtere din anmodning. En slik anmodning skal oppfylle følgende betingelser:
   • Uttrykke klart og tydelig hvilken rettighet du ønsker å utøve; og
   • uttrykke klart og tydelig grunnene til å utøve din rettighet, hvis det er nødvendig; og
   • din anmodning bør være datert og underskrevet; og
   • din anmodning skal ledsages av en digitalt skannet kopi av legitimasjon som dokumenterer din identitet. Hvis du bruker kontaktformularet, kan vi be deg om din underskrevne bekreftelse og legitimasjon.

   Vi vil omgående informere deg om at vi har mottatt din anmodning. Hvis anmodningen oppfyller betingelsene ovenfor og viser seg å være gyldig, vil vi innfri den så snart som mulig, og senest tretti (30) dager etter å ha mottatt din anmodning.

   Hvis du vil klage på vår behandling av dine personlige data, kan du alltid kontakte vår databeskyttelsesrådgiver ved å sende en e-post til dpo@scientology.net. Hvis du fortsatt er utilfreds med vårt svar, kan du klage til den kompetente databeskyttelsesmyndigheten.