CHICAGO, ILLINOIS

STORE NYHETER I «BYEN MED DE BREDE SKULDRE» IDET SCIENTOLOGY KIRKEN ÅPNES PÅ PRINTER’S ROW

3. MARS 2024

Tusenvis feirer innvielsen av en revitalisert og gjenfødt historisk bygning i South Loop som tilbyr håp og hjelp til alle.

På en for årstiden usedvanlig mild marsdag i Chicago, bare noen få kvartaler fra Michigansjøen og fire kvartaler fra byens sentrum, gav en skare med tusenvis av mennesker, inkludert lokale dignitarer, en jublende velkomst til den nyeste perlen i Chicagos sagnomsuste Printer’s Row, den praktfullt restaurerte sjuetasjes bygningen som nå er den nye Ideelle Scientology Kirken i Chicago.

Midtvestens mest folkerike metropol, Chicago, er også et mekka for sport, hjemmet til Bulls, Cubs og White Sox, Blackhawks og, selvfølgelig, Da Bears. Kanskje mer enn noen annen by elsker Chicago sine idrettslag. De som deltok på båndklippingseventet jublet like høylytt som de gjorde for sine mesterskapslag før i tiden. Når det gjelder Scientology, proklamerte «Byen med de store drømmer» på denne åpningsdagen stolt Game On!

Det er en stor dag for «Byen med de brede skuldre» når mr. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, ønsker de tilstedeværende velkommen til innvielsesseremonien.

Styreformannen i Religious Technology Center, mr. David Miscavige, ønsket de lykkelige tilskuerne velkommen før båndet ble klippet. «I dag står denne ’Andre byen’ sannelig ikke tilbake for noen», sa mr. Miscavige. «Men før det ’Forblåste byen’-båndet kommer dalende ned, er dette også øyeblikket til å anerkjenne det dere allerede vet: hvordan, akkurat som Chicago en gang ble gjenfødt, vi også i dag har rom for en ny begynnelse. Og dermed rom for å gi individer tilbake evnen til å leve et bedre liv – etter egen vurdering og med sine medmennesker, og til å spille et bedre spill.»

Chicago er også karakterisert ved sitt rike vev av forskjellige kulturer, etnisiteter og religioner som dekker hele 77 dynamiske nabolag. I den ånden samarbeider samfunns- og kommunale ledere med Kirken for å bringe nabolag sammen under banneret for å bygge et bedre Chicago.

Blant gjestetalerne var advokat og rådgiver for byen Rob Fioretti. «Chicago står stolt – en dristig slugger med en av verdens mest gjenkjennelige skyline», sa han til tilskuerne. «Design som ble født her definerer Amerikas skyline, og faktisk verdens skyliner. Og det som er fantastisk med Scientology Kirken er at dere forstår. Dere forstår denne byens karakter på så mange nivåer.

Som byrådsmedlem kjempet jeg sammen med dere for å sikre dette kulturarvstedet. Og gjennom vårt samarbeid så jeg da Kirken restaurerte dette landemerket til sin 1915-prakt. Mer enn 25 000 timer ble investert – tjuefem tusen timer. Og la meg fortelle dere: hvert sekund, minutt og hver time er bevis på at dere er en verdsatt og pålitelig vokter av denne byen!»

Dr. Gwen Appleberry, borgerrådgiver for Chicagos politiavdeling og undervisningsnemnd, snakket om visdommen til religionens Grunnlegger: «Jeg vet litt om potensialet innenfor de dørene. For 47 år siden fikk jeg først øye på Dianetics, den monumentale boken av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard.

Den vekket gjenklang hos meg før jeg engang tok den fra hyllen. Og til denne dag har jeg hans verker på hyllen min så jeg alltid kan ha hans visdom hos meg», sa dr. Appleberry. «Det er hva jeg kaller et ’booster shot’ for livet. Et booster shot for livet!» gjentok hun. Publikum ropte ut sitt begeistrede bifall og reiste seg da hun gjentok det to ganger til.

«La meg fortelle dere, dere er nøyaktig hva Downtown trenger», sa dr. Appleberry. «Dere kommer til å få South Loop til å skinne!»

Kweli Kwaza, ansvarlig leder for Club 21 Initiative, en koalisjon av nabolagsklubber som fremmer enhet, la vekt på betydningen av kommunalt partnerskap og styrking. Han vokste opp på Chicagos West Side og sa: «Jeg begynte å jobbe for å få nabolag ikke bare til å overleve, men til å blomstre.» Og da Scientology Kirken begynte å støtte lokale arrangementer, tilføyde han: «Dere kom tilbake igjen og igjen og igjen. Så ja, dere er samfunnspartnere.

Med denne nye Kirken og de transformerende programmene dere kommer til å innføre i samfunnet vårt, har vi en plantegning til å bygge, kvartal for kvartal, en by vi er stolte av. Og den vil nå stå på det uknuselige fundamentet til vårt folk, våre organisasjoner og sentre for forandring som denne nye Scientology Kirken!»

Den siste gjestetaleren, Norman White, arbeider i byens kommisjon for menneskelige relasjoner. «Jeg tror Chicago legemliggjør det globale samfunnet. Hvert flagg og hver kultur er representert i Chicago, det være seg polsk, irsk, italiensk, latinamerikansk, arabisk eller afrikansk», sa han til eventdeltakerne. «På den annen side kunne man si at dette også kan forårsake splittelse. Likevel, uansett hva – enten det er svarte, hvite, latinamerikanere eller asiater – slik jeg ser det, er vi en menneskelig familie.»

White gjenkalte da Kirkens Frivillige Hjelpere rykket ut under pandemien. «Jeg var utrolig imponert. Dere hadde alt under kontroll. Faktum er at hvis det var en superheltfilm, hadde dere, mens resten av oss fortsatt lå i sengen og strakte oss etter munnbind, allerede på dere verneutstyr, kledd i deres gule jakker og var der ute og ’gjorde noe med det’! Det er alle dere!» sa White.

«Dere har holdt Chicago trygg. Dere har vist en iboende villighet til å hjelpe – ubetinget. Dere skjønner, det finnes et stort behov der ute. Og at dere kommer til unnsetning er nøyaktig hva denne byen trenger», sa White. «Her står en kronjuvel som representerer en vennligere, mer støttende og mer åpen by. Hva mer kunne man ønske seg? Så i dag, la oss innse hva som står foran øynene våre – et hjem for hver eneste innbygger hvor vi kan forene oss og dermed bli bedre, sammen. Og la oss gjøre mest mulig i dag for å skape en enda bedre morgendag i denne byen Chicago!»


Den nye Ideelle orgen i Chicago tilbyr byen en introduksjon til Dianetics og Scientology, og det begynner med Informasjonssenteret. Dets displayer, som inneholder mer enn 500 filmer, viser religionen Scientologys anskuelser og praksiser samt Grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv. Informasjonssenteret gir også en full oversikt over de mange humanitære Kirke-sponsede programmene – inklusive et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettigheter; et vidtrekkende program for stoffopplysning, forebygging og rehabilitering; et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring; samt Scientology Frivillig Hjelper-programmet, som nå har blitt en av verdens største uavhengige nødhjelpsstyrker. Senteret, som også har en Four Star Café rett ut mot gaten, er åpent fra morgen til kveld, og besøkende kan gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

Kapellet er til bruk for alle Scientologys kirkelige samlinger, inkludert søndagsandakter, brylluper, navngivningsseremonier – samt en mengde arrangementer som er åpne for medlemmer av alle trosretninger med henblikk på samarbeid i samfunnet. Den nye Kirken har dessuten flere seminarlokaler og undervisningsrom i tillegg til flere dusin rom for Scientology auditering (åndelig veiledning).


Ideelle Kirkeorganisasjoner (Ideelle orger) virkeliggjør fullbyrdelsen av Grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen. De leverer ikke bare de ideelle fasilitetene til å gi service til Scientologister på deres reise til høyere tilstander av åndelig bevissthet og frihet, men de er også innrettet til å tjene som et hjem for hele lokalsamfunnet og et felles møtested for samarbeidstiltak for å oppløfte borgere fra alle trosretninger.

Innvielsen av den Ideelle Scientology Kirken Chicago i mars er et av høydepunktene i et allerede ekspansivt 2024. Blant de andre Ideelle orgene som ble innviet i begynnelsen av året: Scientology Kirken Del Valle, som ble åpnet for bare to dager siden i Mexico City og rager 12 etasjer over byens ikoniske enklave; og Scientology Kirken Austin, som nettopp ble åpnet forrige helg, rett overfor University of Texas’ campus på den travle sentrale ferdselsåren kjent som The Drag.

Alt i alt har Kirken de senere år åpnet nye Ideelle organisasjoner i større byer over hele verden, inklusive i den latinamerikanske hovedstaden Bogotá; London, Birmingham og Dublin på De britiske øyer; over hele Europa i Brussel, Roma, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, København, Malmö, Amsterdam, Basel og Budapest; i Midtøsten i Tel Aviv; over hele Stillehavsregionen i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sør-Afrika i Johannesburg og Pretoria; mer i Canada i Québec og Cambridge.

Den uforlignelige ekspansjonen av religionen Scientology representeres dessuten ved åpningen av nye Ideelle Kirkeorganisasjoner over hele USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Og bare i California, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County og San Diego.

For en komplett liste over Ideelle Scientology organisasjoner, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.


For å disseminere Scientologys budskap enda mer og besvare den overveldende interessen i religionen, lanserte Kirken sin egen satellitt-TV-kanal, Scientology Network, på DIRECTV Kanal 320, som også streamer live på nor.scientology.tv, samt på flere plattformer på 17 språk gjennom 24 tidssoner.