SALT LAKE CITY, UTAH

I ÅNDEN AV DENS HISTORISKE PIONERER ØNSKER SALT LAKE CITY UTAHS FØRSTE IDEELLE SCIENTOLOGY KIRKE VELKOMMEN.

17. FEBRUAR 2018

I hjertet av Rocky Mountains, på den ikoniske South Temple Street, åpner Scientology Kirken i Salt Lake City sine dører for alle.

I en by med et navn som i seg selv innebærer konnotasjonen av religiøs tro og engasjement for alle amerikanere, innviet Scientology Kirken i dag, den 17. februar, sitt siste tilskudd til en stadig voksende samling av kirker over hele verden.

På en deilig lørdag i strålende solskinn – uvanlig for midtvinteren i denne maleriske fjellbyen – ble kirken ønsket velkommen av samfunns- og religiøse ledere som sluttet seg til lokale og regionale medlemmer for den offisielle innvielsen av sitt nye hjem i Utah, bare halvannen kilometer fra hjertet av Salt Lake.

Mens været i Salt Lake i februar vanligvis forblir under frysepunktet, var varmen fra velkomsten ved denne innvielsen typisk for etterkommere av byens pionérer, hvis tro på respekt for individuelle friheter fortsetter å løpe som en understrøm i samfunnet.

Mr. Miscavige innvier offisielt Scientology Kirken i Salt Lake City, sammen med lokale kirkemedlemmer som stod i spissen for å gjøre Utahs første Ideelle Scientology Kirke til en realitet.

Da Scientology Kirken i Salt Lake City tok sin plass på denne sagnomsuste gaten, under den majestetiske Wasatch Range, ønsket mr. David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, de fremmøtte velkommen.

«Før det båndet daler og hvert eneste omliggende fjell stiger to eller tre hundre meter», sa han, «kommer vi til det L. Ron Hubbard ville ha minnet dere om før dere begav dere gjennom denne dalen. Ikke ’hell’, heller ikke ’lykke på reisen’, men ganske enkelt: ’Forandre intet menneskes religion, forandre intet menneskes politikk. Lær i stedet Mennesket å bruke hva det har og hva det vet, til for første gang virkelig å skape en sivilisasjon på jorden.’ Derfra kommer frihet fra uvitenhet og så, kanskje et himmelrike på jorden.»

Mer enn tusen scientologer og deres gjester var samlet under byens pulserende fjelltopper for å innvie delstatens første Ideelle Scientology Kirke. Den høystemte åpningssangen – «We Will Rock You» – omfavnet bakgrunnen, mens dignitarer til stede fra byen og delstaten tok inn den humanitære stemningen som gjennomstrømmet seremonien.

Kirken er kjent for vennlighet og fellesskap, og Salt Lake har allerede vært vitne til fordelene fra dens dynamiske sosiale programmer som utføres av lokale scientologer og frivillige. Resultatene har ofte vært dramatiske: Lovgivning for å beskytte familiers rettigheter fra tvungen medisinering av barn, et avgiftningsprogram basert på L. Ron Hubbards banebrytende teknologi som hjalp til med å redde livene til 100 politibetjenter fra Utah som hadde blitt utsatt for metamfetamin-gifter, og et Scientologys frivillige prester-korps fra Salt Lake som bidro med 30 000 katastrofeberedskapstimer i det siste året alene.

Kirkens elegante nye 4000 kvadratmeter store fasilitet nær byens hjerte står som en forpliktelse fra Salt Lakes Scientology samfunn til sosial forbedring i Utah. Som et vitnesbyrd på det kom dignitarer fra hele delstaten for å anerkjenne og ønske den forpliktelsen velkommen. Fremstående blant dem var: Delstaten Utahs senator, Margaret Dayton; forhenværende sersjant fra kriminalomsorgen i Utah, Brandon Burgon; leder for Operation Underground Railroad, Taryn Dipo; og koordinator for Utahs frivillige organisasjoners krisetjeneste., Ken Kraudy.

Senator Dayton roste lokale kirkemedlemmer som sluttet seg til henne i Kongressen og kjempet for familierettigheter og religiøse friheter. «Sammen fikk vi vedtatt lovgivning som beskytter familier fra å bli ødelagt, bare fordi foreldrene ikke velger å sette barna sine på farlige psykotrope medikamenter», sa hun. «Og da det lovforslaget ble vedtatt, hadde vi sammen sikret den viktigste rettigheten for Utahs familier: Retten til å være en familie.»

Brandon Burgon, forhenværende sersjant fra kriminalomsorgen i Utah, gjenkalte hvordan livet hans ble forvandlet takket være arbeidet til Salt Lakes scientologer. «Når jeg ser scientologer og arbeidet dere gjør», sa han, «ser jeg et emblem som lyder: ’Vi er her for å hjelpe.’ Dere så tjenestemenn som druknet under giften av disse meth-labene. Dere nådde ut til oss når ingen andre visste hva de skulle gjøre, og sa: ’Vi vil hjelpe dere.’ Og på grunn av dette, kan dere stole på at vi aldri vil glemme L. Ron Hubbard og Scientology Kirken.»

Taryn Dipo fra Operation Underground Railroad, som arbeider med å redde ofre for menneskehandel rundt omkring i verden, fremhevet kirkemedlemmers målbevisste arbeid for grunnleggende menneskerettigheter. «Vi først møtte medlemmer av deres kirke da de gav vitnesbyrd på på Capitol Hill», sa hun. «Vi samarbeidet umiddelbart på initiativer om utdannelse for å frigjøre menn, kvinner og barn fra moderne slaveri. Men ikke nok med det, dere har til og med satt deres egne liv i fare, ved å flankere våre operasjoner for å avsløre menneskehandlere. Ja, dere opplyser, styrker og med sikkerhet frigjør i frihetens navn.»

Ken Kraudy snakket om sitt beundring for Scientologys frivillige prester. «Dere er villige til å dra ut hvor som helst, stå ansikt til ansikt med hva som helst ... faktisk, i løpet av denne rekordsettende katastrofesesongen var dere overalt. Så, for alle scientologer der ute, dere bør være stolte, fordi dere gjør en enorm forskjell», sa han. «Det vil si, både med hensyn til hva dere har gjort og hva dere fortsetter å gjøre. Jeg vil gjerne si at vi er ’av samme alen’ som dere. Og vi anser det som litt av et kompliment for oss. Fordi dere er ikke bare akseptert, men dere er anerkjent for deres katastrofehjelp i Utah og over hele verden.»


Nå de kommer inn i den nye kirken i Salt Lake blir besøkende tilbudt en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med et Informasjonssenter. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer på 17 språk som viser Dianetics og Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser og forteller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også en detaljert fremstilling av de mange humanitære programmene som Scientology støtter. Disse inkluderer blant annet en verdensomspennende kampanje for undervisning i menneskerettighetene, et omfattende program for forebygging mot og opplysning om stoff og rehabilitering av misbrukere, et globalt nettverk av lese- og læresentre, samt Scientologys frivillige prester som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Salt Lake Citys kapell vil bli brukt til alle former for Scientology forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper, navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet, som banketter, seminarer og workshoper, åpne for medlemmer av alle trosretninger.

Peaks kafé tilbyr et møtested for dem som deltar i eventer, og for kirkemedlemmer i pausene mellom Scientology servicer.

Kirken leverer alle introduksjonsservicer i Dianetics og Scientology. Disse inkluderer ettermiddags-, kvelds- og weekend-seminarer som formidler et overblikk over grunnleggende prinsipper og deres anvendelse livet, så vel som en rekke Scientology livsforbedringskurs til å forbedre ethvert aspekt av livet.

Kirken i Salt Lake City omfatter dessuten dusinvis av spesielt innredede auditeringsrom som gir ideelle omgivelser for Scientology auditering (åndelig veiledning). Mange kursrom er også viet til trening av auditører (åndelige veiledere), for scientologer som studerer teknologien til å hjelpe andre med å oppnå åndelig frihet.


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Salt Lake City fant sted i en periode med enorm ekspansjon for religionen med mer enn 60 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá, deriblant 18 innvielser i det vestlige USA alene. «Ideell» er en standard som ble etablert av L. Ron Hubbard, slik at hver enkelt kirke kunne være et perfekt uttrykk for religionens prinsipper og praksiser, inklusive dens mange samfunns- og humanitære programmer.

I året som gikk har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i California; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia; Amsterdam i Nederland; og Johannesburg North i South Africa

Flere innvielser av kirker er planlagt i 2018 i byer over hele i Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika, Afrika og Australia.