LAS VEGAS, NEVADA

USAS HURTIGST VOKSENDE BY GIR DEN NYE KIRKEN FOR VERDENS HURTIGST VOKSENDE RELIGION EN VARM VELKOMST

6. FEBRUAR 2010

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder, sto for innvielsen av Scientology Kirken og Celebrity Centre i Las Vegas den 6. februar 2010, og ønsket de forsamlede scientologene og gjestene velkommen til sin nye kirke. Han ble mottatt med stort bifall av innvielsens deltakerne for sin innsats i forbindelsen med etableringen av kirken i Las Vegas.

David Miscavige, styreformann i Religious Technology Center og Scientology religionens kirkelige leder, sto for innvielsen av den nye Scientology Kirken og Celebrity senter Las Vegas.
Etter at snoren var klippet over på den fullt ut renoverte bygningen på 2761 Emerson Avenue ble scientologer og gjester vist rundt i den nye Scientology Kirken og Celebrity Centre Las Vegas.

Den nye kirken ligger på Emerson Avenue 2761, et område på over en hektar i Las Vegas-oasen. Bygningen var tidligere en synagoge og skole og har nå gjennomgått en omfattende renovering for å huse alle de servicene Scientology rommer og å være et samlingssted for de forskjellige samfunnsorienterte aktivitetene som kirken tilveiebringer gjennom de mange aktivitetene og humanitære programmene til medlemmene sine.

Særlig innbudte gjester ved innvielsen av den nye kirken var kongressmedlem Shelley Berkley, ordføreren i Las Vegas, Oscar Goodman, byrådsmedlem Steven Ross, og ///ordførerens representant i byens interreligiøse rådet, Maria Castillo-Couch.

I sin velkomst til medlemmer og gjester sa David Miscavige: «Dere kommer ikke mye nærmere ånden i det vi står for enn en by som hviler på kunstnernes drømmer og behandler alle som noe spesielt. Så, ja, vi har før åpnet nye kirker i kultursentre. Men ikke på ’scenen i sentrum på planet jorden’. Denne står i en by som lyser så kraftig at man kan se gløden av den fra langt ute i rommet. Og nå er den hjemsted for vår nyeste Scientology Kirke og Celebrity Centre Las Vegas.»

Las Vegas’ ordfører, Oscar Goodman, ønsket på samme måte den nye kirken velkommen: «Kunstnerisk kreativitet endrer ikke bare oppfattelsen av en by, men innbyggernes selvoppfattelse. Det endrer hele deres utsyn og holdning til livet. Det er her dere spiller en spesielt viktig rolle. Jeg ser derfor, som ordfører for den hurtigst voksende byen, frem til samarbeidet med dere som den hurtigst voksende religionen.»

Kongressmedlem Berkley fremhevet kirkens initiativer omkring menneskerettighetene: «Det er mer enn oppmuntrende å se deres medlemmer bevege seg effektivt blant Las Vegas familier, skolebarn, ungdomsorganisasjoner og andre kommunale organisasjoner for å sikre effektiv utdanning i menneskerettighetene. Det er gjennom et slikt effektivt engasjement i samfunnet og en slik innsats at Scientology Kirken vil fortsette med å styrke denne nasjonen og bygge et verdensomspennende fundament for fred.»

I sin beskrivelse av denne nye kirkens rolle, forklarte David Miscavige at Celebrity Center er de spesielle Scientology Kirkene som er designet til å styrke en kultur ved å styrke kunstneren. Nemlig:

«Den første av sin art i denne nye utviklingen slo dørene opp for bare et år siden i Nashville – forøvrig kalt Music City, USA. Men som deres ærede ordfører understreket: Det som spilles i denne byen, spilles i alle andre kulturelle hovedstedene på jorden.

Og selv utover det – og med all respekt for deres ordførers beskjedenhet – det er ikke London, Paris, Tokyo, Milano eller New York som topper listen over internasjonale kunstnere nå til dags. Nei, det er det faktum at man kan si: ’Jeg opptrer i Las Vegas, som er planeten jordens showby.’

«Så, ja – og ubestridelig – da L. Ron Hubbard snakket om ’kunst, som det blir sett av folk, hørt av folk og følt av folk, for kunst er ikke bare føde for en fast sammentømret gruppe av innvidde, men føde for sjelen for alle mennesker ...’, kunne han like godt ha snakket om hva denne byen representerer som global hovedstad for kunst og underholdning – et sted hvor store shows kalles ’guds verk’ og et begrep som ’overdrevet’ ikke finnes, så lenge folk fascineres», fortsatte David Miscavige.

«Alt sammen er hvorfor det bare ikke finnes noe av mindre betydning, at vi nå klipper båndet til en Ideell organisasjon som virkeliggjør alt det Ron sa om kunst – og jeg siterer:

’En kultur er bare så storslått som sine drømmer, og dens drømmer blir drømt av kunstnere.’

Men fortsatt er det ikke alt denne nye Ideelle organisasjonen representerer, for som en Ideell Scientology Kirke er den godt utrustet til å omfatte enhver annen som skaper denne kulturen. De i kulissen ved enhver forestilling, de som assisterer, tar seg av, støtter opp om og skaffer det nødvendige til dem på scenen – ettersom også de er Las Vegas, er denne kirken også deres. Og det samme igjen for alle andre som pumper livsblod gjennom denne byen: Dens teknikere, dens lærere, dens politi, dens kokker, dens ledere og profesjonelle av ethvert slag – det denne kirken gir mulighet for, er følgelig deres uten videre.

Så hvis stoffmisbruk og avhengighet plager ethvert showbiz-palass og så flyter ut i alle gatene – denne kirken kan gjøre en forskjell», sa han. «Faktum er at dere har våre anti-misbruksprogrammer som rutinemessig senker antallet brukere med 40, 50 og 60 prosent, hvor som helst de settes inn. Og finnes det barn der ute som aldri kommer i nærheten av å oppnå noen meningsfulle mål av den simple grunnen at de ikke kan lese og studere, så har vi en teknologi som rutinemessig hever leseferdighetene to og tre klassetrinn på få uker. Og hvis det er hjem der ute med uoverensstemmelser og stridbare kløfter mellom naboer, så har dere en veiledning i sunn fornuft å leve etter, Veien til lykke. Og hvor som helst de sosiale nettverkene har huller og folk faller igjennom sikkerhetsnettet, er denne kirke her for å hjelpe.»

Som avslutning på innvielseseremonien snakket David Miscavige til Las Vegas med denne nye kirken som bakgrunn: «Deres by reiste seg av sanden for å bli et kunstnerisk imperium og til inspirasjon for verdenen. Slik er det virkelig et sted for drømmer – og overdådige drømmer til og med. Ettersom vi også vet hva det betyr å bygge noe på drømmer, så la denne nye kirken stå for det faktum at vi tror på deres kunstnere, vi respekterer det dristige i deres visjoner – og sammen kan vi få denne byen til å lyse så klart at den vil skinne til evig tid.»

Hjulpet av lokale scientologer som tok initiativet til å bygge den nye kirken, klippet David Miscavige båndet og inviterte alle innenfor.