AMSTERDAM, NEDERLAND

A FOR AMSTERDAM – EN NY SCIENTOLOGY KIRKE SKINNER I ALPHA-VERDENSBYEN

28. OKTOBER 2017

En hovedstad i verdensklasse og et ikon for kultur og toleranse ønsker Scientology Kirken velkommen til sitt nye hjem.

Følg de fortryllende kanalene og buede broene i Amsterdams sentrum og spaser så østover inn i den raskt voksende, trendye og lærelystne Kunnskaps-avenyen, og du vil treffe den raske filen i en av Europas kreative hovedsteder. Kunnskaps-avenyen representerer avantgarden av Amsterdams utvikling og et symbol for læring og ekspansjon for denne byen midt i en spennende fornyelse.

Faktisk var innvielsen av Amsterdams nye Scientology Kirke en sprudlende feiring av kunnskap, både i moderne og åndelig betydning. Og slik gikk det til at 1300 scientologer og gjester samlet seg lørdag den 28. oktober i Amsterdam for å feire innvielsen av et slående nytt landemerke på områdets sentrale apeks – den travle Wibautstraat.

David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology religionen, ledet den jublende feiringen av Amsterdams nye Scientology Kirke på byens Kunnskaps-aveny.

I feiring av denne begivenheten erklærte David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology religionen: «Før det båndet daler, la oss ta et øyeblikk til å beskue deres plass i nederlandsk historie – for ikke å nevne mytologi. For dere seiler ikke lenger mot havet og mot vinden, og dere seiler ikke lenger rundt nes og odder på tur hjemover. Tvert imot, dere er på vei utover på en kurs mot evigheten selv.»

Festlighetene traff nesten hver eneste tone i byens kulturelle spektrum, fra den klassiske rytmen til «En ode til Amsterdams kanaler» til Surinam-trommer og en elektronisk gjengivelse som understreket byens plass i det nye millenniums musikalske folklore. Det var også en dag som bebudet mangfoldighet og partnerskap, anført av fremstående dignitarer som representerte den kollektive troen på et sterkere Amsterdam som et mer samlet Amsterdam.

Den første Scientology Kirken har vært aktiv i tiltak for å bygge lokalsamfunnet siden den åpnet sine dører i Amsterdam i 1974, hvilket gjenspeiler de sosiale og interreligiøse tradisjonene i byen. Bare ett eksempel er avdelingen av Citizens Commission on Human Rights, som har vært en avgjørende styrke i å beskytte rettighetene til nederlandske barn. Deres presentasjon til FNs komité for barns rettigheter vedrørende overmedisinering av landets barn resulterte i en nasjonal ordre om å undersøke rotårsakene til symptomene på ADHD.

Scientologer kjempet også mot stoffmisbruk i byen gjennom distribusjon av over 25 000 Sannheten om stoff-materialer, mens L. Ron Hubbards universelle moralske forskrifter i Veien til lykke er blitt utdelt til bortimot 150 000. Kirken er også en aktiv stemme i interreligiøse aktiviteter, hvor den fremmer dialog for slå bro over forskjeller og øke forståelse.

Den slående nye 7300 kvadratmeter store fasiliteten tjener til å utvide kirkens avtrykk i Amsterdam og gir et nytt lanseringspunkt for mer omfattende humanitært arbeid fra dens fremstående beliggenhet, bare noen minutter fra byens sentrum med metro, sykkel eller bil. Som sådan er den 5-etasjes bygningen et strålende nytt landemerke for håp og samarbeid til de mer enn 70 000 pendlere som daglig drar forbi på Wibautstraat.

Til støtte for senterets budskap om partnerskap var lokale embetsmenn til stede for å ønske kirken velkommen til dens nye hjem, inkludert Maarten Lubbers, formann i Together One Amsterdam; Michael Van Gils, politioverbetjent, nederlandsk regionalt politi (fhv.); Sheela Vyas, leder for Kvinners råd Amsterdam; og Ari Van Buuren, formannen United Religions Initiative Nederland.

Maarten Lubbers, formannen i Together One Amsterdam, snakket om kirken som en ny partner for å styrke undervisningsinstitusjoner, firmaer og organisasjoner på den «smarteste gaten» i Nederland: «Alle trenger et tilfluktssted som tilbyr tilbaketrukkenhet og avklarethet, med deg selv og med dine venner og familie. I livet opplever folk tap, har tragedier og ønsker og trenger å reflektere. Og deres nye hjem er som en forlengelse av gaten, dørene er åpne, og folk er velkomne. Og jeg tror at her vil alle bli møtt med medfølelse og bli hilst velkommen med åpne armer – fordi dette er et senter som er oppriktig viet til å inspirere og oppløfte vårt nederlandske samfunn.»

Michael Van Gils, forhenværende regional politioverbetjent og medisinsk ekspert, snakket om CCHRs bevegelse og dens arv med å forsvare barns rettigheter: «Med CCHR fant jeg meg selv som del av en kampanje med millioner. Her var en partner som ikke bare ville si noe, men de ville ta affære. Og det gjorde dere, på vegne av oss alle. Dere gikk til det nasjonale parlamentet for å fortelle dem: ’Våre barn fortjener bedre.’ Dere nådde over 2000 leger, lærere og politiske ledere med deres budskap og fakta … takket være CCHR var barneleger nødt til å advare mot misbruk av reseptpliktig ADHD-medisin – og det er en permanent forandring.»

Sheela Vyas, leder for Kvinners råd Amsterdam, fremhevet den lysende fremtiden for Amsterdam bebudet av festlighetene og Veien til lykke: «Denne lille boken er et veldig nyttig verktøy til å hjelpe folk til å ta ansvar for sine egne liv og livene til andre omkring dem. Den inspirerer dem til å bli ansvarlige og kjærlige borgere. Og slik danner den en stein til å bygge anstendige samfunn på. I denne tiden når moralske standarder er på nedtur i Nederland og andre steder, trenger folk effektive verktøy til å opplyse seg selv ... Fordi, virkelig utdannelse er ikke å oppnå sertifikater, men også å ha et moralsk kompass man kan styrke seg selv med.»

Ari van Buuren, formannen i United Religions Initiative Nederland, snakket om betydningen av nye begynnelser, som denne dagen feiret, og kommenterte det dype forholdet mellom Scientology og åndelighet. «Det finnes et gammelt nederlandsk ordtak som lyder: ’Forbedre verden, og begynn med deg selv.’ ... Vi trenger en åndelig mot-bevegelse, ut av ensomhet og isolasjon. Og deres forvandling og pedagogisk trening er et dyptgående bidrag. Det dreier seg om kunnskap om seg selv og åndelig bevissthet. Og dere tilbyr et viktig bidrag til åndelig bevissthet og frihet. I den vestlige kulturen har rasjonell tenkning og åndelighet blitt atskilt – og Scientology forbinder dem igjen.»


Den nye kirken tilbyr alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med Informasjonssenteret. Utstillingen med mer enn 500 filmer viser Scientology religionens grunnleggende anskuelser og praktiske utøvelse og forteller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også en detaljert fremstilling av de mange humanitære programmene som Scientology støtter. Disse inkluderer et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettighetene, et omfattende program for forebygging mot og opplysning om stoff og rehabilitering av misbrukere, et globalt nettverk av lese- og læresentre, samt Scientologys frivillige prester som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Amsterdams kapell er stedet hvor Scientologys kirkelige forsamlinger finner sted, blant annet søndagstjenester, brylluper og barnedåper. Det er også stedet for arrangementer og sammenkomster for hele samfunnet og er åpent for medlemmer av alle trosretninger. Bygningen inneholder dessuten mange seminarlokaler og kursrom, samt en hel fløy viet til Scientology auditering (åndelig veiledning).


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Amsterdam fant sted i en periode med enorm ekspansjon for religionen med 60 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo og fra Tel Aviv til Kaohsiung. I løpet av det siste tiåret har disse innvielsene drevet verdensomspennende ekspansjon for religionen til en hastighet som overgår de foregående 50 årene tilsammen.

I 2017 har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i California; Miami i Florida; København i Danmark; og bare i de siste to ukene i Birmingham i Storbritannia og Dublin i Irland.

Flere innvielser av kirker er planlagt i de neste 12 månedene for kulturelle sentre i Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika og Afrika.