PERTH, VEST-AUSTRALIA

DOWN UNDERS «LYSENES BY» ØNSKER DEN NYESTE SCIENTOLOGY KIRKEN VELKOMMEN

5. MAI 2018

Perth ligger kanskje langt unna, men byens positive nyskapende ånd er en perfekt match for verdens raskest voksende, og kuleste nye religion.

Ta den mest fjerntliggende storbyen i verden, klemt mellom stort sett tomme utsikter over hav og ørkener, legg til bølge etter bølge med hardføre og robuste pionérer fra England, Skottland, Italia, Kina, Vietnam, Hellas og en haug med andre etniske hjemland, kok alt dette sammen med den gung-ho, positive ånden Down Under; kast inn bataljoner av gullgravere og diamantgruvearbeidere, syng et par takter av Waltzing Matilda, legg til en kenguru eller to, og du har rammen for planetens nyeste Scientology Kirke: Perth, hovedstaden og den største byen i Vest-Australia.

Det nye lyset i denne «Lysenes by» er bare ett kvartal unna Great Eastern Highway, bare 15 minutter fra Perths sentrum og ligger ved den berømte Swan River som er hjemmet til de majestetiske svarte fuglene etter som elven er oppkalt etter. Det er her mer enn 1000 scientologer og deres gjester – noen reiste tusenvis av kilometer for å komme til Perth – møttes lørdag den 5. mai 2018 for å feire innvielsen av en ny Scientology Kirke.

David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, leder innvielsen av den nyeste Scientology Kirken i verdens mest fjerntliggende storby.

David Miscavige, kirkelig leder av Scientology, reiste 14 500 kilometer for å komme til Perth. Han fortalte de feirende ved innvielsen at han snart vil reise til en innvielse ytterligere 32 000 kilometer unna. Men for Perth erklærte David Miscavige: «Dette er NÅ-et som dere har ventet på.»

Mens han ledet innvielsesseremonien talte David Miscavige om Scientologys nye fremtid i Vest-Australia. «Og med det går vi ut av Drømmetiden for å virkeliggjøre den endelige drømmen før det båndet daler – hvilket vil si at dette er øyeblikket til å bringe vår hjelp helhjertet og uten å gjøre forskjell. For bare på denne måten vil denne nye Scientology Kirken både tjene Perth og bli Perth.»

David Miscavige har stått i spissen for en periode med eksepsjonell vekst med åpningen av 65 nye kirker i de senere årene. Perth er nummer 66. Disse kirkene setter en standard definert av L. Ron Hubbard og utført av David Miscavige, som forestiller seg hver eneste kirke som et perfekt uttrykk for religionens prinsipper og praksiser, inklusive dens mange humanitære og samfunnsforbedrende programmer.

På det sørvestlige hjørnet av Australia ligger Perth isolert og vanskelig å komme til – det er raskere å fly dit fra Bali enn fra Sydney. Den nærmeste australske byen til Perth er Adelaide, mer enn 2000 kilometer unna på sørkysten av kontinentet.

Perths isolerte beliggenhet har gjort den til en formidabel by hvor mottoet er «Floreat», latinsk for «blomstre» eller «lykkes». Det har ikke gått tapt hos scientologer. Det var tross alt en berømt oppfordring fra L. Ron Hubbard at alle og enhver burde «blomstre og lykkes».

I den samme ånden ble kirken innviet med den tradisjonelle australske nasjonalsangen, «Advance Australia Fair», etterfulgt av en fengende fremføring av en lokal seierssang, som gjenspeilet den djerve og nyskapende ånden til Perths scientologer.

Mens Perths befolkning er velstående, er som i enhver by narkotika, kriminalitet og andre sosiale fallgruver stadig tilstedeværende faktorer. Byens Scientology Kirke - som ble etablert for mer enn 60 år siden – har stått i spissen for sosiale og humanitære kampanjer.

Scientologer har distribuert titusener av eksemplarer av de kirke-sponsede Sannheten om stoff-heftene. Citizens Commission on Human Rights, også sponset av Scientology Kirken, drev en vellykket kampanje i de senere årene for å få slutt på barbariske psykiatriske praksiser, inkludert sterilisering av mennesker som anses for å være «mentalt syke».

Andre programmer sponset av Kirken – Veien til lykke, en veiviser til et bedre liv, basert på sunn fornuft, og United for Human Rights, som fremmer de rettighetene for alle mennesker – er også ekstremt aktive i Perth og Vest-Australia.

Alle disse aktivitetene gjenspeiler det harde og entusiastiske arbeidet til scientologer for å hjelpe til med å bygge en storslagen by og kultur i Perth. Og byens innbyggere har lagt merke til det.

Fremstående talere og feirende representerte Perths kommunale, kulturelle, pedagogiske samfunn samt politiet og næringslivet. Talerne inkluderte Steve Hansen, medlem av Forretningsrådet for Vest-Australia, dr. Bernard Doherty, professor i nye religiøse bevegelser på teologisk fakultet ved Charles Sturt University, dr. Jaya Krishnan, lege og medlem av Den australske naturlegeforeningen og Paul Shiel, grunnleggeren av et veldedig partnerskap, Medaljemisjonærers samfunn.

I en by som er viden kjent for suksess og prestasjoner talte Steve Hansen om sin suksess med å ekspandere sitt firma fra 5 til 42 steder – alt på grunn av L. Ron Hubbards administrative teknologi. «Hvis noen andre spør: ’Hvorfor skal jeg bruke Admin-tech?’ Da vil jeg fortelle dem: ’Fordi det gir deg de riktige svarene.’ Poenget er at teknologien virker 110 % av tiden. Jeg tror den kan gagne enhver virksomhet, hvem som helst, hvor som helst. Jeg tror at muligheten til denne kirken er fantastisk og jeg er ytterst heldig å være blant noen fabelaktige og godt trente folk. Her kan enhver innbygger oppdage hva de trenger for å utforme og oppfylle sine egne personlige drømmer. Og det betyr en massiv innvirkning i Vest-Australia.»

Dr. Doherty siterte det banebrytende arbeidet til det kirke-sponsede Citizens Commission on Human Rights for å bekjempe psykiatriske overgrep. «Akkurat her i Vest-Australia har det vært dyptgående problemer», sa professoren. «Det verste blant dem er at lokale barn blir gitt reseptbelagte medikamenter mot sin vilje, og enda verre, truet med ECT [elektrokonvulsiv terapi] så unge som 11 år gamle. Dette er ikke bare en forbrytelse, det er moralsk skandaløst.» Men dr. Doherty snakket også om kirke-sponsede løsninger på å bekjempe den kriminaliteten: «Dere satte igang en informasjonskampanje som er basert på bevis, og dere møtte med vestaustralske parlamentsmedlemmer for å avsløre den sjokkerende sannheten. Og i siste instans frembrakte dere et permanent forbud mot elektrosjokk på mindreårige, som dermed beskytter de mest sårbare borgere!»

Dr. Krishnan snakket om hvordan Scientology legger vekt på det åndelige elementet i folk, noe som mangler i moderne medisinsk vitenskap. «Jeg tror at Scientology Kirken er løsningen for å gi menneskeheten svarene slik at de kan håndtere livet og forbedre seg selv», sa dr. Krishnan. «Jeg har sett deres engasjement, deres lidenskap for å oppløfte andre og deres verdier for å beskytte hver eneste innbygger i Perth. Det gir meg en stor ære og håp å vite at jeg har en kirke som jeg kan sende folk til, og vite at de kommer til å bli bedre mennesker med svarene de har lett etter», understreket dr. Krishnan. «Og så, med denne innvielsen, la oss vekke menneskeånden og skape en stor forandring for Perth og hele det vestlige Australia!»

Paul Shiel, fra Medaljemisjonærers samfunn, snakket om behovet for veldedig arbeid selv i en blomstrende by som Perth. Hans organisasjon samarbeider med Scientology Kirken for å finne løsninger for dem som sitter fast i stoffmisbruk, alkoholisme og fattigdom. «Jeg innså umiddelbart den enorme kapasiteten kirken har for å gi tilbake», kommenterte Paul Shiel. «Uansett hva problemet er: stoff, menneskerettigheter, moral – dere tar det for dere med en lidenskap uten sidestykke. Jeg har arbeidet med humanitære grupper fra Nullarbor til Kimberleys og toppen av Darwin, og jeg har aldri sett noe som ligner på deres kampanjer ... Det er hjelp med stor H», sa han. «Ja, det er Scientology Kirken – en humanitær organisasjon over hele linjen!»


Alle som kommer til den nye Scientology Kirken i Perth blir ønsket velkommen av en slående fasade. Mens kirkemedlemmer trer inn i det vidstrakte rommet blir de mottatt i resepsjonen med utsikt over informasjonssenteret. Rommet er åpent med høye tak og lyssetting i industriell stil. Rene linjer og anstrøk i mørkt metall med varmt rustikt tre gir en moderne industriell følelse gjennom hele rommet.

Den nye kirken er utstyrt med en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med Informasjonssenteret. Displayene som inneholder mer enn 500 filmer på 17 språk presenterer Scientology religionens fundamentale trossetninger og praksiser, samt L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også en detaljert fremstilling av de mange humanitære programmene som Scientology støtter. Disse inkluderer et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettighetene, et omfattende program for forebygging mot og opplysning om stoff og rehabilitering av misbrukere, et globalt nettverk av lese- og læresentre, samt Scientologys frivillige prester som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Perths kapell er et storslått, to-etasjes lokale med cove-belysning rundt den omkransende veggen som skaper en illusjon av et flytende tak over lokalet. Det vil bli brukt til alle former for Scientology forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper, navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet, som banketter, seminarer og workshoper, åpne for medlemmer av alle trosretninger.

Kaféen tilbyr et møtested for dem som deltar i eventer, og for kirkemedlemmer i pausene mellom Scientology servicer.

Kirken leverer alle introduksjonsservicer i Dianetics og Scientology. Disse inkluderer ettermiddags-, kvelds- og weekend-seminarer som formidler et overblikk over grunnleggende prinsipper og deres anvendelse livet, så vel som en rekke Scientology livsforbedringskurs til å forbedre ethvert aspekt av livet.

Kirken inkluderer dessuten dusinvis av spesielt utstyrte auditeringsrom som gir ideelle omgivelser for Scientology auditering (åndelig veiledning). Mange kursrom er også viet til trening av auditører (åndelige veiledere), for scientologer som studerer teknologien til å hjelpe andre med å oppnå åndelig frihet.


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Perth fant sted i en periode med enorm ekspansjon for religionen med mer enn 65 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til MilanoTel Aviv til Tokyo og fra Kaohsiung til Bogotá.

I året som gikk har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i San Fernando Valley i California; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia; Amsterdam i Nederland; Johannesburg North i Sør-Afrika; Salt Lake City i Utah og Silicon Valley i California.

Flere innvielser av kirker er planlagt i 2018 i byer over hele i Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika og Afrika.