DUBLIN, IRLAND

SCIENTOLOGY SENTER FOR SAMHANDLING OG PARTNERSKAP ÅPNER I SOUTH DUBLIN

14. OKTOBER 2017

En ny Scientology Kirke og Samfunnssenter på en atskillige måls eiendom åpner sine dører for Dublins samfunn med en høystemt seremoni og feiring.

Irland har lenge vært et land med utsikter som minner om eldgammel skjønnhet og evige historier som, gjenfortalt igjen og igjen, sies å holde jorden roterende om sin egen akse. Den tradisjonen skjærer gjennom dagens verden med skjønnheten, lidenskapen og stoltheten som gjør Den grønne øya til et sted som for alltid vil vekke et ønske om å vende tilbake.

Og slik gikk det til at på en praktfull oktober-ettermiddag, nøyaktig 12 måneder etter innvielsen av et Nasjonalt kontor på Dublins ikoniske Merrion Square, klippet Scientology Kirken båndet for en ny Kirke og Samfunnssenter. Denne fasiliteten er viet til å tilby programmer støttet av Scientology Kirken og skaffer til veie et sentralt sted for lokale aktiviteter og arrangementer for å styrke lokalsamfunn i Dublin og hele Irland.

David Miscaviges tilstedeværelse i Irlands hovedstad markerer betydningen av dagen, mens han innvier Dublins nye Scientology Kirke og Samfunnssenter.

«I dag oppfyller vi et løfte om å hedre et land som vår grunnlegger L. Ron Hubbard høyt elsket, og et folk som han beskrev som vidunderlig varmt, selv om været av og til ikke er det», sa David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, til tilhørerne. «Og hvis det ikke sier det, så tillat meg å sitere fra deres egen William Butler Yeats: ’Mennesket lever og dør mange ganger mellom dets evigheter ... og gamle Irland kjente det hele.’»

Gavene av denne kunnskapen, bemerket David Miscavige, ble gitt til verden med en vennlighet som avspeiles i samarbeidsånden og samfunnstjenesten dette nye senteret representerer.

«Så til det evige transcenderende Irland: Du holdt litteraturen i live i 500 år. Du bygde Amerika, og du muligens til og med oppdaget det. Du lærte menneskeheten likestilling og hvordan å leve med verdighet i dens fravær. Og du lærte oss at det ikke finnes noen vare så dyrebar som skjønnhet, som er hva du står for. Hvilket er grunnen til at vi er stolte av å stå ved din side, idet vi innvier denne nye Scientology Kirken og Samfunnssenteret i Dublin.»

Faktum er at byen har en spesiell plass i Scientologys historie, for i 1956, bodde Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard i Dublin og arbeidet i Merrion Square, hvor han utviklet Kurset i personlig effektivitet, et program som er utformet til å gjøre det mulig for hvem som helst å operere mer effektivt i livet.

Kontoret for nasjonale affærer på Merrion Square, som ble innviet den 15. oktober 2016, gjenopplivet den tradisjonen og tilbød i sin tur programmer sponset av Scientology over hele Irland. Gjennom de siste 12 månedene har kontoret nådd hundretusener av studenter, lærere og borgere med kommunale initiativer som spenner over forebygging, lese- og skriveferdigheter, bevissthet om menneskerettigheter og ungdomsaktiviteter. Det Nasjonale kontorets stabsmedlemmer har også tjent som vertskap for universitetets interreligiøse undervisning, prisbelønningsgallaer for å anerkjenne anti-stoff-forkjempere og Åpent hus-arrangementer for å fremme Verdenserklæringen om menneskerettigheter.

Scientology Kirken og Samfunnssenteret, som ligger på et 28 mål stort område i hjertet av South Dublin, fortsetter i samme ånd og er utelukkende utformet til å tjene som et hjem for hele lokalsamfunnet og et møtested for felles innsats. Det toppmoderne auditoriet har 1050 sitteplasser og er fullt utstyrt til å holde mange ulike lokale eventer: fra veldedighetseventer, konserter, litterære kvelder og sammenkomster for nabolaget, til undervisningsseminarer, konferanser og kommunale funksjoner. Senterets idrettsbane er like godt utstyrt for både gælisk fotball, hurling, rugby og fotball. Fasilitetene som også omfatter møtelokaler og en kafé med full service, er tilgjengelige til bruk for samfunns- og veldedige organisasjoner inklusive lokale klubber, skoler og ungdomsorganisasjoner.

Lokale og kommunale dignitarer fremhevet mulighetene frembrakt av forvandlingen av et forlatt sted til et revitalisert senter for lokalsamfunnet, og hedret fellesskapet og ånden av begivenheten. Disse inkluderte: Nicola Keating, koordinator for Tallaght arbeidsgruppe mot narkotika; Amina Mustafa Keogh, programleder for Sport mot rasisme; og Philip Cummings, prisbelønt lyriker og oversetter.

Med 20 års erfaring på frontlinjene for å takle problemer med avhengighet og stoffmisbruk, ser Nicola Keating den kirke-sponsede Sannheten om stoff-kampanjen som en absolutt nødvendighet: «Irland er et vakkert land», sa hun. «Men dessverre lider vi av en narkotika-epidemi. 54 prosent av befolkningen som misbruker stoff og medikamenter og de som er avhengige vandrer rundt i gatene og rennesteinene i Dublin som glemte sjeler. Men deres Stoffri verden-program er direkte og taler til alle. Og jeg har allerede sett det mer og mer i bruk – både her i Dublin og helt ned til Cork. Dere har strukket ut hånden til de stoffavhengige, de hjemløse, ungdom i faresonen, immigrantfamilier og irske folk av enhver bakgrunn. Faktisk behøver vi ikke si noe mer, når dere allerede har gitt over 500 000 mennesker i Irland Sannheten om stoff

Amina Mustafa Keogh beskrev en landsomfattende bevegelse for menneskerettigheter som ble dannet i de siste 12 månedene under banneret til United for Human Rights: «Hver gutt og jente i vårt undervisningsprogram ’Count Us In’ får sitt eget eksemplar av deres hefter om menneskerettigheter, kombinert med vår Anti-Bullying-workshop. Faktisk bruker 48 av våre frivillige programmet, fra Cork til Limerick og fra Galway til Dublin. Utstyrt med undervisningspakker holder de seminarer og foredrag og sår menneskerettighetenes frø hvor enn de går. Og med nesten 3000 studenter som har fullført programmet bygger vi en voksende hærskare av menneskerettigheter.»

Philip Cummings, irsk forfatter, lyriker og lingvist, snakket om kirkens besluttsomhet om å bringe L. Ron Hubbards filosofier og innsikt til Irland – oversatt til dets eget språk – og hvordan det har allerede vist respekt for landets kultur og historie: «For det irske språket selv, ved deres engasjement i dette prosjektet og muligheten dere gav til et helt team av oversettere til å arbeide med materialer som faktisk vil bli lest, gjør dere enormt mye, og på praktiske måter, for å fremme bruken av det irske språket.

«Pádraig Pearse, en av våre fremste politiske ledere og poeter, lagde denne vendingen: Tír gan teanga, tír gan anam. ’Et land uten et språk, er et land uten sjel.’ Så selv om dere kanskje ikke er klar over det, og mens det kanskje ikke har vært deres eneste hensikt, så hjelper det dere har oppnådd i dag, faktisk og praktisk talt, til med å holde Irlands sjel i live.»


Den nye kirken og samfunnssenteret tilbyr alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med informasjonssenteret. Utstillingen, som inneholder mer enn 500 filmer, viser Scientology religionens fundamentale trossetninger og praksiser samt grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjon inkluderer også presentasjoner av de mange humanitære initiativene og samfunnsprogrammene sponset av Scientology, inklusive: et globalt nettverk av sentre for lese- og skriveferdigheter og læring, et verdensomspennende program for opplysning om og forebygging mot stoff, samt rehabilitering av stoffmisbrukere, et vidtrekkende tiltak for menneskerettigheter, og Scientologys Frivillig prest-program.

I tillegg til kirkelige handlinger, bryllup og andre religiøse seremonier, kan kapellet også brukes av veldedige organisasjoner og grupper i samfunnet for et bredt utvalg av sammenkomster, så som konferanser og workshops. Bygningen inneholder dessuten mange seminarlokaler og kursrom, samt en hel fløy viet til Scientology auditering (åndelig veiledning).


Innvielsen av den nye Kirken og Samfunnssenteret fant sted under en periode med rask ekspansjon for religionen med 60 nye kirker fra Los Angeles til Tampa, fra London til Milano, Johannesburg til Tokyo og Tel Aviv til Kaohsiung. I det siste tiåret har disse innvielsene drevet en verdensomspennende ekspansjon for religionen i en hastighet som overgår de foregående 50 årene sammenlagt.

I 2017 har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Auckland, New Zealand, San Fernando Valley, California; Miami, Florida; og København, Danmark.

Flere innvielser av kirker er planlagt i de neste 12 månedene for kulturelle sentre i Europa, Latin-Amerika, Nord-Amerika og Afrika.