STUTTGART, TYSKLAND

FRIHET RÅDER MENS SCIENTOLOGY KIRKEN I STUTTGART GÅR I GIR

9. SEPTEMBER 2018

I bilens hjem og i kjernen av Tysklands industrielle hjerte gir en ny Scientology Kirke muligheten for sosial bedring og åndelig fremgang.

Mellom Schwarzwald i vest og De schwabiske alper i sør ligger Stuttgart på tvers av elven Neckar, som renner gjennom byens dal kjent som «Kjelen». Bølgende åser og vakre vingårder oversådd med sequoiatrær omkranser denne tyske kraftsentrumsbyen, kjent for å holde kulturelle og kulinariske festivaler, i tillegg til å produsere verdenskjente luksusbiler.

Søndag den 9. september markerte en forening av moderne energi og klassisk historie da over 2500 scientologer og gjester møttes for å feire innvielsen av en ny Scientology Kirke for Stuttgart.

Mr. David Miscavige leder den fortreffelige feiringen av den nye Scientology Kirken i Stuttgart.

I lys av dette historiske øyeblikket sa mr. David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen: «I dag innvier vi Tysklands mest storslagne Scientology Kirke og et hjem som er passende for dette ankerfestet for en nasjon. Den står for det faktum at ingenting er større enn streben etter visdom ... Og ingenting er mer varig enn verdighet og frihet. I det henseende legemliggjør denne Kirken Scientologys mål: ’En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder’ ... Og med det åpner vi våre dører.»

Med nøyaktig den lidenskapen begynte innvielsesfeiringen med en tradisjonell sang og dans – en hyllest til Stuttgarts kulturelle arv og dens stolthet som en nasjonal leder i utøvende kunst. Musikken gikk så over til rock- og poprytme mens en overstrømmende sang fylte luften: «Dette er for oss – for nå og i all evighet.» Den ånden av håp og forventning gikk videre til bemerkningene fra lokale dignitarer som snakket om innvirkningen dette nye senteret vil ha når man hjelper Stuttgart med å håndtere en mengde problemer.

Mens byens befolkning blomstrer, fortsetter narkotika, kriminalitet og andre sosiale fallgruver å være dypt rotfestede bekymringer, og Kirken har vært på frontlinjen av sosiale og humanitære kampanjer for å motvirke deres fremgang.

Bare i de siste par årene har Stuttgarts Kirke støttet «Si nei til stoff – si ja til livet»-initiativet der de har opplyst folk om farene ved stoff ved å dele ut Sannheten om stoff-hefter, holdt Åpne hus for rusforebygging, sendt informasjonsannonser og produsert filmer som oppfordrer barn og tenåringer til å underskrive et løfte om å leve et stoffritt liv. I alt har Stoffri verden Stuttgart nådd mer enn 250 000 med deres Sannheten om stoff-budskap.

Kirken har også opplyst over 70 000 innbyggere fra delstaten Baden-Württemberg om farene ved psykiatrisk stoffmisbruk gjennom arbeidet til Citizens Commission on Human Rights, en almennyttig vakthundgruppe grunnlagt av Scientology Kirken. Ved siden av dette har vi det Kirke-støttede programmet United for Human Rights, som fremmer menneskerettigheter for alle folk, og Veien til lykke, en veiviser til et bedre liv, også ustoppelig aktiv i hele regionen.

Hver av disse aktivitetene viser det brennende engasjementet til scientologer for å hjelpe med å skape større bevissthet og en humanitær bevegelse for Stuttgart og hennes borgere.

Som sådan har byens nye Scientology Kirke et utsøkt design og ble utnevnt til å fungere som et senter til å forbinde seg med samfunnspartnere, så vel som å gi service til det økende antallet av scientologer. Den imponerende 7300 kvadratmeter store kirken står på en av byens hovedgater, Heilbronner Strasse.

Scientologer ble ønsket velkommen til deres nye hjem av diverse fremstående kommunale og religiøse ledere. De inkluderte: El Midani, rådgiver for Stuttgarts interreligiøse senter; Jirina Hlasivcova, ungdområdgiver for stoffopplysning, Senter for rusforebygging og terapi; dr. Elke Preusser-Franke, president for Jødiske kvinners forening, Tyskland; og menneskerettighetsadvokat Aleksander Petz.

El Midani fortalte hvordan samarbeidet med lokale scientologer har vært avgjørende i å fremme religiøs toleranse og fred mellom forskjellige trosretninger: «Min menighet ble ikke akseptert for deres tro, men de ble i stedet utestengt av samfunnet vårt. Men mens mange ignorerte røyken, løp dere ikke vekk fra ilden – dere løp mot den. Dere hjalp oss umiddelbart med å skape en informasjonskampanje til å ’fylle vakuumet’ om hvem vi er som en religion og hva vi tror. Og takket være deres handlinger tar samfunnet vårt ikke bare imot oss, men vi har blitt et punkt av stolthet», sa han. «Når folk ber meg om å beskrive hvordan scientologer er, sier jeg: ’Forestill deg en ekstremt intelligent person ... som tilbyr vennskap og tar fatt på livet med en umiskjennelig følelse av idealisme.’»

Jirina Hlasivcova sa at plagen med stoffavhengighet har gått hardt utover Stuttgarts skoler og påvirket mange tyske familier, inklusive hennes egen: «Vår generasjon lever i en forglemmelse utformet og frembrakt av stoff. Allerede i mitt liv, på grunn av stoff, har jeg elsket og tapt. Med hvert skudd onkelen min tok drev han vekk fra oss inn i kulden, og en nær venn fikk hjerteinfarkt. Så min smerte drev frem en dyp lidenskap inni meg til å bekjempe stoff ... Og jeg har nå vært engasjert i å skape en stoffri verden sammen med dere i 8 år. Sammen har vi gjort Sannheten om stoff-turnéer fra Nürnberg til Leipzig, og delt ut over 50 000 hefter på bare 10 dager. Så ja, vi vekker en generasjon med Stoffopplysning 2,0.»

Dr. Preusser-Franke, president for Jødiske kvinners forening, snakket om innflytelsen den ikke-religiøse moralkodeksen, Veien til lykke, skrevet av L. Ron Hubbard, har hatt på hennes liv: «Jeg har hatt privilegiet til å lære hvordan forskriftene i Veien til lykke gjør seg gjeldene i livet, fordi jeg har opplevd dem gjennom dere og med dere ... ’Gå foran med et godt eksempel’ da vi gav utallige forbipasserende Veien til lykke på gatene i Dresden, ’Forsøk å leve i sannhet’ da vi holdt utstillinger for bevissthet om Holocaust inne i Kirkene deres og ’Behandle andre slik de vil behandles’ da dere forsvarte våre rettigheter på en rundebordskonferanse for byen da andre nektet å høre hva vi hadde å si. Så etter hvert som du bringer forskrift etter forskrift til live, lærer du tusenvis av mennesker hvordan å handle med menneskelighet. Og dermed, fra Hamburgs nordlige kyst til Münchens sørlige sletter – vi vil aldri glemme den gylne veien til L. Ron Hubbards Veien til lykke.»

Og i hyllest til den intense lidenskapen som preget seremonien, anerkjente menneskerettighetsadvokat, Alexander Petz den store betydningen av dagen, i lys av de skjellsettende seirene som hjalp til å sikre den: «Sammen har vi skapt historie, ikke bare for Scientology, men for samfunnet som et hele. Vi etablerte rettighetene for enhver kirke eller religiøs forening til å utøve fritt og uten innblanding fra myndigheter, ifølge grunnloven. Vår tro på det juridiske systemet var berettiget, fordi vi beskyttet religionsfriheten for alle scientologer, for dere, og skapte presedenser for å beskytte rettighetene til alle og religionsfrihet for alle trosretninger i Tyskland. Så la denne nye Scientology Kirken stå som et symbol på frihet, for alle mennesker her i denne byen, i regionen og over hele Tyskland!»


Mens de besøkende går inn Stuttgarts nye Scientology Kirke blir de møtt av en palett av stålblå, krom og gråtoner som avspeiler byens høyteknologiske identitet. Fasilitetens svake aksentfarger sammen med mahogni kombineres til å gi et rolig, innbydende aspekt til Informasjonssenteret som presenterer en introduksjon til Dianetics og Scientology. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer på 17 språk som viser Dianetics og Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser samt L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret presenterer også de mange humanitære initiativene som Scientology støtter, inklusive et verdensomspennende program for menneskerettigheter; et vidtrekkende opplysnings-, forebyggings- og rehabiliteringsprogram mot narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring; samt programmet for Scientologys frivillige prester som har blitt den største uavhengige styrke for krisehjelp på jorden.

Stuttgarts kapell vil bli brukt til alle former for Scientology forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper og navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet, som banketter, seminarer og workshoper, åpne for medlemmer av alle trosretninger.

Kaféen tilbyr et møtested for dem som deltar i eventer, og for kirkemedlemmer i pausene mellom Scientology servicer.

Kirken leverer alle introduksjonsservicer i Dianetics og Scientology. Disse inkluderer ettermiddags-, kvelds- og weekend-seminarer som formidler et overblikk over grunnleggende prinsipper og deres anvendelse i livet, så vel som en rekke Scientology livsforbedringskurs til å forbedre ethvert aspekt av livet.

Stuttgart-kirken inkluderer dessuten dusinvis av spesielt innredede auditeringsrom som gir ideelle omgivelser for Scientology auditering (åndelig veiledning) Mange kursrom er også viet til trening av auditører (åndelige veiledere), for scientologer som studerer teknologien for auditering, og alt til å hjelpe andre med å oppnå åndelig frihet. Den nye fasiliteten tar imot både scientologer og dem som er interessert i å lære mer om Scientology Kirken.


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Stuttgart fortsetter en periode med enorm ekspansjon for religionen med nesten 70 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til MilanoTel Aviv til Tokyo og fra Kaohsiung til Bogotá.

I året som gikk har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia; Amsterdam i Nederland; Johannesburg North i Sør-Afrika; Salt Lake City i Utah; Silicon Valley i California; Perth i Australia; og Orlando i Florida.

Flere innvielser av kirker er planlagt i de kommende måneder i byer i Europa, Latin-Amerika,  Nord-Amerika og Afrika.