COLUMBUS, CENTRAL OHIO

O-H-I-O: NY SCIENTOLOGY KIRKE TAR AVSPARK I COLUMBUS

9. NOVEMBER 2019

Ledere fra byen og delstaten ønsker en ny kirke velkommen ved Route 33 i hjertet av «Buckeye country».

Kall det Amerikas hjerte. Kall det et land hvor folk er så ekte som eplekake og leskedrikk. Dette er Central Ohio, og rett på toppen står Columbus, delstatens hovedstad og en av de raskest voksende byene i landet.

Som det yngste søsken av Ohios tre C-er (ved siden av Cleveland og Cincinnati) myldrer Columbus med nyskapende energi og en kontinuerlig forvandlende urban profil, og rettmessig fortjener sitt kallenavn: Den største lille byen i Amerika. Men selvfølgelig, det som virkelig definerer denne delen av Midtvesten er dens udødelige lidenskap for delstaten Ohios Buckeyes-fotballag – åtte ganger nasjonale mestere og uoppslitelige Big Ten-sportsliga-konkurrenter.

Og bare noen minutter fra deres berømte «Horseshoe»-stadion, på den friske høstettermiddagen lørdag den 9. november, møttes Scientologister og gjester til en annen slags spilldag: åpningsavsparket til en ny Scientology Kirke for Central Ohio.

På en frisk ettermiddag i Ohio fikk mr. Miscavige selskap av en jublende menneskemengde ved feiringen av deres bemerkelsesverdige bragd.

Mr. David Miscavige, den kirkelige lederen av religionen Scientology, henvendte seg til alle tilstedeværende, inkludert medlemmene som bidro til å bringe denne nye Kirken til live: «Mange takk, og for en ære det er å stå i Columbus den dagen dere setter prikken over ’i-en’ i Ohio! Følgelig, og selvsagt, er dette også en dag til å briske dere med Midtvest-stolthet. Fordi mens Columbus muligens har oppdaget Amerika, har dere, takket være deres utholdenhet, iherdighet og rene skjære dristighet, nettopp gitt Amerika en ny Scientology Kirke med hvilken hun nå kan oppdage seg selv.»

Åpningsfestlighetene inkluderte et 20-manns musikkorps – som minner om The Best Damn Band in the Land – som spilte det frydefulle refrenget fra låten «Hang on Sloopy». Som Ohios offisielle rockelåt viste dette klassiske nummeret seg å være en inspirerende innledning til et kor av dignitarer som hyllet det som hadde gått i oppfyllelse – en varde for samfunnssamarbeid og -forandring i hele Central Ohio.

I kontrast til hennes naturlige skjønnhet har delstatens rurale og urbane soner blitt truffet av sosial omveltning. Ingen krise faller en raskere inn enn den opioid-drevne stoffepidemien som forårsaker døden til 4000 Ohio-innbyggere per år og topper nasjonale rangeringer. Følgelig kjører Kirken et Sannheten om stoff-program som allerede har opplyst over 200 000 elever. På samme måte sponser Kirken et tiltak for menneskerettigheter som danner pensumet til lokale ungdomsleirer, og et moral-opplysningsprogram basert på boken Veien til lykke, som nå bestyrker utsatte barn med veiledende prinsipper for livet basert på sunn fornuft.

Som et sentrum for oppsøkende virksomhet for sosial bedring vil byens nye Scientology Kirke gi forbindelsen mellom Central Ohio og dens borgeres lidenskap for å hjelpe sine medmennesker. Fra Kirkens prominente beliggenhet ved US Highway 33, hvor over 70 000 pendlere passerer daglig, vil den nye 4600 kvadratmeter store bygningen tjene hele regionen, fra Columbus’ sentrum ut til Dayton og Mansfield.

Mens de snakker i hyllest til det gode arbeidet allerede oppnådd, ønsket fremstående personer fra kommunen og myndighetene Scientologister velkommen til deres nye hjem. Disse inkluderte Adam Miller, delstatsrepresentant for Ohios 117th House District; Albert Long Jr., adm. dir. for Ohios skolestyreforenings afroamerikanske partigruppe; dr. John Howard, medstifter av Greater Columbus Basketball Legend Association; og Willie Burton, tidligere NBA-stjerne og president for Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program.

Ohios delstatsrepresentant Adam Miller roset Kirken og dens dyptfølte engasjement i samfunnsarbeid: «Dere har engasjert skoleinspektører, rektorer og tjenestemenn i helsesektoren i å takle redusering av stoffmisbruk. Dere har blitt med i vårt City Block Watch-program for å beskytte våre gater mot kriminalitet og krenkelser av rettigheter. Dere har tatt på dere lederroller på kommunale råd for å fremme renere og bærekraftige lokalsamfunn. Og alt har blitt ekstremt godt mottatt. Så ja, vi verdsetter deres ’gammeldagse’ Midtvesten-tilnærming med vennskap, ansvar og engasjement i nabolaget.»

Albert Long Jr., adm. dir. for Ohios skolestyreforenings afroamerikanske partigruppe fremhevet Scientologisters arbeid for å oppnå sosial forandring med Veien til lykke: «Mange av våre ungdommer trenger en GPS for livet. Og vi har sett forskriftene ta tak i unge menn og kvinner og ikke bare vise dem veien, men også kantene av veien. Disse gylne reglene har forandret hvordan de føler seg med hensyn til livet. De som en gang nektet å gå på skolen, gjør en helomvending og blir ferdige med skolen. De som begikk forbrytelser har i dag rene hender. Og de som ønsket å bli gjengmedlemmer ønsker nå å være en del av samfunnet. La meg fortelle dere: Det er å lage soldater for forandring som aldri vil gå tilbake til mørket.»

Dr. John Howard, medstifter av Greater Columbus Basketball Legend Association, understreket innvirkningen av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbards studiefilosofi: «Jeg er muligens partisk, men jeg tror at Studieteknologi er mr. Hubbards viktigste oppdagelse. Når du ser på hans arbeid kan du se den omhyggelige tanken han la inn i det. Du kan se hvordan han undersøkte det han så og kom frem til virkelige løsninger. Han var et geni langt forut for sin tid. Og vi vil se hans humanitære arv rulle rett opp gjennom tidene. Så her, med dette senteret for hans lære, denne nye Scientology Kirken i Midtvest-sjelen av Amerika, kan vi fortsette å beundre hans tanker, hans oppfinnelser og hans metoder som gjenoppliver menneskeånden.»

Og til slutt snakket Willie Burton, tidligere NBA-stjerne og president for Educated Stars of Tomorrow – Excel U Program, om vinnerformelen til Stoffri verden: «Vi står sammen for å hjelpe Ohios ungdommer å spille det riktige spillet. Fra nå av forstår disse ungdommene at når de stirrer nedover avhengighetens vei, er det en blindgate. Og med deres nye Kirke kommer vi til å se så mange flere Buckeye-studenter snu før de treffer den blindgaten. Hvilket betyr at vi i dag feirer en hel masse gode ting rett her i denne byen. Så ja, folk vil kanskje spørre meg: ’Hvordan var det å score 50 poeng i en enkel kamp?’ Men nå kommer jeg til å benytte anledningen til å spørre dere: ’Hvordan var det å bygge denne Kirken som et senter for forandring her i Columbus?’ Fordi dette er med sikkerhet den største stjernebragden jeg har sett. Og nå er tiden inne for dere å gå i rampelyset. Gratulerer!»


Den nye bygningen tar imot både Scientologister og enhver som ønsker å finne ut mer om Scientology.

Når besøkende kommer inn i den nye Scientology Kirken i Central Ohio blir de møtt med et Informasjonssenter som presenterer en introduksjon til Dianetics og Scientology. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer på 17 språk som viser Dianetics’ og Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser samt L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret presenterer også de mange humanitære initiativene som Scientology støtter, inklusive et verdensomspennende program for menneskerettigheter; et vidtrekkende opplysnings-, forebyggings- og rehabiliteringsprogram mot narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring; samt programmet for Scientologys frivillige prester som har blitt en av verdens største uavhengige styrker for krisehjelp.

Central Ohios kapell er stedet hvor alle Scientologys kirkelige forsamlinger foregår, hvilke inkluderer søndagssamlinger, brylluper og navngivningsseremonier. Dessuten er kapellet åpent for hele lokalsamfunnet og enhver trosretning for mange ulike eventer. Fra banketter og seminarer til workshoper og foredrag er det hele for å reparere lokalsamfunn i hele Central Ohio.

Kafeen tilbyr et sted til å møtes med andre, enten det er for besøkende i Kirken, deltakere i dens mange planlagte eventer, eller for kirkemedlemmer i pauser fra deres Scientology servicer.

Den nye Kirken gir muligheten til levering av alle introduksjonsseminarer og -kurs som formidler et overblikk over fundamentale prinsipper i Dianetics og Scientology og deres anvendelse i livet. Blant de mest populære er Seminaret i personlig effektivitet, Kurset i Suksess gjennom kommunikasjon og en rekke Livsforbedringskurs, som alle er utformet til å hjelpe med å forbedre et spesifikt aspekt av ens liv.

Utover Introduksjonsservicer har Kirken en hel fløy med spesielt innrettede lokaler til å levere Scientology auditering (personlig åndelig veiledning). De som trener til å bli auditører (Scientology veiledere) vil nå være i stand til å trene i en fløy av flere kursrom, hvert av dem unikt innrettet for spesifikke aspekter av Scientologys auditørtrening.


Denne innvielsen av den nye Scientology Kirken i Central Ohio fortsetter et tiår med eksplosiv ekspansjon for religionen, med over 70 nye Scientology Kirker i globale byer – fra Orlando til Perth, Dublin til Detroit og Kansas City til Johannesburg.

Flere slike kirkeinnvielser er planlagt i de kommende 12 måneder i byer over hele Nord-Amerika, Australia, Europa og Storbritannia.