VENTURA, CALIFORNIA

IDEELL SCIENTOLOGY ORG STIGER SOM EN LEGENDARISK KONGEBØLGE I VENTURAS SURF CITY

22. FEBRUAR 2020

En innvielse av en praktfull ny Kirke ved sjøsiden langs motorvei 101, markerer en milepæl for Scientologys spektakulære vekst i Den gylne stat.

Scientology Kirken, som rir på en endeløs bølge av ekspansjon for religionen, klipper båndet på en ny Ideell organisasjon (org) lørdag den 22. februar ved dette surfingparadiset. Den første Ideelle orgen viet til Ventura og Santa Barbara Counties ble åpnet foran et begeistret publikum på bortimot 4000 Scientologister og føderale, delstatlige og lokale dignitarer. Innvielsen topper en ambisiøs periode med vekst gjennom det siste tiåret, som akselererer inn i 2020.

For de 100 000 daglige pendlere som kjører på 101, skinner den glassinnhyllede nye Kirken som en umiskjennelig varde for frihet bare noen få minutter fra Downtown Ventura og Surfers Point, og bare 460 meter fra San Buenaventura State Beach. Med 6100 kvadratmeter gir den vidstrakte og slående bygningen kapasiteten til umiddelbart å flerdoble Kirkens aktiviteter og servicer til de flere hundre tusen som kaller denne kyststrekningen sitt hjem.

Mr. Miscavige leder innvielsesseremonien i Ventura County i det sørlige California for en ny Scientology Kirke til å tjene de hundretusener som kaller disse kystene sitt hjem.

En feststemt stemning av prestasjoner, beveget av en lett Stillehavsbris, fylte begivenheten. Lederen av innvielsen var mr. David Miscavige, den kirkelige lederen av religionen Scientology, som fortalte publikum at bølgen de hadde ventet på nå var i ferd med å bryte: «En perfekt bølge. En endeløs bølge. En bølge som hvem som helst kan ri på til høyere platåer av evne og åndelig udødelighet. Men, selvfølgelig, ikke alle vet hvor strandlinjen ender og ens livstids reise begynner – som er hvor dere kommer inn med en invitasjon til frihet og en leksjon i hvordan å fange den bølgen og aldri bli den samme igjen.»

I anerkjennelse av Venturas og Santa Barbaras mangeårige partnerskap med Kirke-sponsede samfunnsforbedrende og humanitære programmer kom en rekke fremstående personer fra Port Hueneme til Montecito for å gi en hjertelig velkomst ved den nye Ideelle orgens innvielse.

Sammen med Scientologys kirkemedlemmer og ledere var byrådsmedlem Steven Gama fra byen Port Hueneme i Ventura County; Sharon Byrne, rådgiver til 4th District of Santa Barbara County; John Chavez, Voluntary Agency Liaison, Federal Emergency Management Agency (FEMA); og Barbara Gaughen-Muller, president for Tri-County United Nations Association.

Da han fremhevet Kirkens arbeid i miljøansvar, beskrev byrådsmedlem Gama L. Ron Hubbards ikke-religiøse moralske veiledning, Veien til lykke, som å ha «evnen til å få folk til å gå til handling». Han fortsatte ved å si: «Deres frivillige for Veien til lykke har allerede vært ute sammen med oss over hele Ormond Beach på våre opprensningstiltak. Dere er der fra tidlig om morgenen til vi er ferdige for dagen og tar vare på våre dyrebare omgivelser og bidrar til at de trives.... Så ikke bare vil denne nye Kirken hjelpe å bevare alt det gode i vårt utrolige hjem, men den vil være en varde som inspirerer til enda bedre omgivelser, bedre naboer og et bedre samfunn for oss alle.»

Sharon Byrne fra Santa Barbara County roste den regionale innflytelsen den Scientology sponsede stoffopplysningen har hatt for å øke bevisstheten og i siste instans redde unge liv. «Deres film Sannheten om stoff gir bildet og veiledningen folk trenger i 2020», sa hun. «Den viser det rett foran ansiktet ditt og sier det som det er. Det er nøyaktig hvorfor den virker. Og ja, med Sannheten om stoff-programmet her i våre Tri-Countys videregående skoler, sier elever allerede: ’Jeg ville aldri har røkt marihuana hvis jeg hadde sett denne filmen, og jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.’... Så, en etter en hjelper dere å virkeliggjøre et helt nytt grunnlag. Dere hjelper å ledsage våre barn slik at intet barn noensinne vil gå nedover veien med å ta stoff.»

John Chavez, Voluntary Agency Liaison for FEMA, anerkjente de mange Scientologys frivillige prester blant publikum, og hyllet deres engasjement i det lokale redningsarbeidet i kjølvannet av brannene i Ventura. «Når du har å gjøre med en krise i denne størrelsesordenen», sa han, «trenger du et sterkt samfunn og støtte fra kirken. Og de frivillige prestene var der. Dere var på bakken i Ventura City. Dere var der i Ojai. Dere var ved brannmennenes side og delte ut masker på gatene. Dere var der helt til slutten. Dere er en avgjørende forbindelse i vår katastrofeberedskapskjede. Jeg har dere faktisk rett på min raske nummerskive!»

Intet mindre rosende var Barbara Gaughen-Muller fra Tri-County United Nations Association som talte om Kirkens utrettelige engasjement i undervisning i menneskerettigheter, som inspirerte til fora og workshoper gjennom områdets charter-skoler og allmennyttige foreninger. I lys av Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbards vedvarende forpliktelse til å opprettholde menneskerettighetene erklærte ms. Gaughen-Muller: «For 75 år siden var FNs profeti: Inne i den unike glassbygningen var det en kraft som ville forandre verden. Vel, dere har nå deres eget vakre glasshjem her, hvor hele verden vil se dere. Deres tilstedeværelse er kraftfull. Like før deres Grunnleggers fødselsdagsfeiring, la oss nå si: ’Ja, mr. Hubbard, her er et hus for evig frihet til å forvandle liv over hele denne Gylne kysten!’»


Den slående nye fasiliteten gir regionen en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med Informasjonssenteret. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer som viser Scientology religionens anskuelser og praksiser samt Grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv. Informasjonssenteret gir også en full oversikt over de mange humanitære Kirke-sponsede programmene – inklusive et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettigheter, et vidtrekkende program for stoffopplysning, forebygging og rehabilitering, et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring, samt programmet for Scientologys frivillige prester, som nå utgjør den største uavhengige styrken for krisehjelp på jorden. Senteret er åpent fra morgen til kveld så besøkende kan gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

Kapellet vil bli brukt til alle former for Scientologys forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper, navngivningsseremonier – samt en mengde arrangementer for medlemmer av alle trosretninger med henblikk på samarbeid i samfunnet. Den nye Kirken har dessuten flere seminarlokaler og undervisningsrom i tillegg til flere dusin rom for Scientology auditering (åndelig veiledning).


Ideelle kirkeorganisasjoner (Ideelle orger) virkeliggjør fullbyrdelsen av Grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen. De leverer ikke bare de ideelle fasilitetene til å gi service til Scientologister på deres reise til høyere tilstander av åndelig bevissthet og frihet, men de er også innrettet til å tjene som et hjem for hele lokalsamfunnet og et felles møtested for samarbeidstiltak for å oppløfte borgere fra alle trosretninger.

I det siste tiåret har det blitt innviet nye Ideelle orger over hele USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, D.C., Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Innvielsen av Venturas nye Ideelle org markerer den 12. orginnvielsen i delstaten California – Los Angeles, Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, San Fernando Valley, Pasadena, Inglewood, Orange County og San Diego.

Denne epoken med eksplosiv vekst for Scientology religionen er ytterligere representert ved innvielsen av nye Ideelle organisasjoner i større byer over hele verden, inklusive London, Birmingham og Dublin på De britiske øyer; gjennom hele Europa i Brussel, Roma, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, København, Malmö, Amsterdam, Basel og Budapest; i Midtøsten i Tel Aviv; over hele Stillehavsregionen i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sør-Afrika i Johannesburg og Pretoria; flere i Canada i Québec og Cambridge; og i de latinamerikanske hovedstedene Mexico City og Bogotá.

For en komplett liste over ideelle Scientology organisasjoner, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.


For å disseminere Scientologys budskap enda mer og besvare den overveldende interessen i religionen lanserte Kirken sin egen satellitt-TV-kanal, Scientology Network, på DIRECTV kanal 320, som også streamer live på nor.scientology.tv, samt på flere plattformer på 17 språk gjennom 24 tidssoner.