DETROIT, MICHIGAN

LAGD I DETROIT: NY SCIENTOLOGY KIRKE STÅR NÅ VED HJØRNESTEINEN AV MOTOR CITY I USA

14. OKTOBER 2018

Midtvestens metropol kommer seg fra harde tider og er på vei tilbake. Det er med stolthet at byen nå ønsker åndelig teknologi velkommen i en ny kirke i byens sentrumskjerne.

Detroit – Amerikas kjærlighet til biler ble født her, Motown, lyden av hennes musikk ble skapt her, og verdensmesteren i boksing Joe Louis, en av hennes første afroamerikanske sportshelter, var herfra.

Detroit, en gang landets fjerde mest folkerike by, hjemmet til den mest vellykkede industrien i landet og stedet for noen av de største fredelige demonstrasjoner for sivile rettigheter i nasjonens historie, ledet av pastor Martin Luther King Jr., har også hatt vanskelige tider.

Men akkurat som dens verdensmester i tungvektsboksing, Louis, var Detroit nede, men ikke slått ut. Nå er den «Amerikas Comeback City», mens horder av byens innbyggere og og tilhengere overaltfra viser tillit til Motor City, fast bestemt på å sette magien tilbake i Motown.

Mr. Miscavige talte til publikum i hjertet av Detroit søndag den 14. oktober.

I dag blir engasjementet til å «ta Detroit tilbake» drevet av en sterkt smittende stolthet, og Scientology Kirken er en levende del av motoren som driver den bestrebelsen. Kirken har vært i byen siden 1963, og på en strålende høstsøndag midt i oktober møttes en flokk på mer enn 2000 på Jefferson Avenue og Griswold Street i sentrum for å feire en storslagen ny Kirke som kommer til live.

Mr. David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology religionen, ledet innvielsesseremonien for den offisielle åpningen av dørene til kirken. I sin åpningstale snakket Mr. Miscavige om betydningen av øyeblikket og nøyaktig hva denne nye Scientology Kirken symboliserte. Nemlig: «Ikke et opprør, ikke et ønske om å forandre noe menneskes religion, men håpet om at Mennesket kan stå på egne ben i denne høyst forvirrede og mekanistiske verden. Og hvis det kan gjøre det, så kan det kanskje også gjenvinne lykken, oppriktigheten, kjærligheten og vennligheten som det ble skapt med.»

«Du kan ikke påskynde kjærlighet», som sangen lyder, men for alle de fremmøtte var det «Danser i gatene». Innvielsen begynte med de ikoniske tonene til Motown og gikk raskt videre til et mangfold av samfunnsledere som gav sine gratulasjoner.

Bakgrunnen til den store feiringen var den åtteetasjers Scientology Kirken rett øst for 150 West Jefferson skyskraper og direkte overfor Detroits Hart Plaza. Plasseringen er en sann hjørnestein – stedet til den første bygningen i Fort Pontchartrain – som senere ble til byen Detroit. Og en ytterligere betydning for historien er at den første bygningen også var byens første kirke, som ble bygd i 1701.

Det storslåtte 5100 kvadratmeter store landemerket som i dag står på No. 1 Griswold Street daterer seg tilbake til 1927. I samarbeid med lokale håndverkere har Kirken omhyggelig restaurert den historiske bygningens intrikate detaljer – fra veggmaleriene i taket og messingdetaljene som pryder dens neoklassiske interiør, til utsidens kalkstein- og smijernsarbeid designet av Corrado Parducci – en mann som praktisk talt har definert ansiktet til Detroit sentrum – for ikke å nevne bygningens hjørneklokke som har vært et kjent ansikt for innbyggere i over 50 år. Som Scientology Kirken i Detroit står fasiliteten nå klar til å fortsette religionens historie med tjeneste til Amerikas hovedstad for mot og karakter.

Arbeidet til Kirken og Kirke-sponsede organisasjoner har lenge vært etablert her, fra distribusjon av tusenvis av Sannheten om stoff-hefter, til en Veien til lykke-bevegelse som dekker byens gater med tusenvis av eksemplarer av L. Ron Hubbards veiviser til et bedre liv basert på sunn fornuft, i tillegg til scientologer som samarbeider med lokale politikere som støtter religionsfrihet.

Blant områdets ledere som ønsket Kirken velkommen til dens nye senter på søndag var Steven Spreitzer, president for Michigan Rundebord for mangfold og inkludering; Hubert Roberts, mentorleder for ungdomsprosjektet InvolvedDad; borgerrettsadvokat Allison Folmar; og Artina Hardman, delstatsrepresentant for Michigan distrikt 3 (fhv.) og nåværende ansvarlig leder for byens ressurssenter Mack Alive. Alle snakket om deres varige erfaringer med å samarbeide med medlemmer av Scientology Kirken.

Steven Spreitzer, president for Michigan Rundebord for mangfold og inkludering, snakket om fremdriften den nylig innviede fasiliteten legger til byens foryngelse: «Forholdet vårt begynte for 15 år siden da vi dannet Washtenaw County interreligiøse forum. Og helt siden da har dere vært en perle. Fordi dere kom med ydmykhet og en inspirerende overbevisning for å høre hva samfunnet har å si. Dere har gjort det i mange indre bydeler i Amerika, og nå er tiden kommet for Detroit sentrum … Så ja, dere inspirerer allerede håp rett her ved denne byens hjørnestein.»

Hubert Roberts, mentorleder for ungdomsprosjektet InvolvedDad, reflekterte på hvordan Stoffri verden-programmet har påvirket hans arbeid med lokal ungdom: «Jeg begynte å holde foredrag på skoler og i overgangshus til menn som vender hjem fra fengslet. Det var etter at jeg møtte en av dere at jeg begynte med Sannheten om stoff. Nå, når disse unge sinnene ser virkelige historier om andre mennesker, vel, det er koden til å løse usikkerheten deres. De føler seg mer behagelige og de begynner å tenke: ’Jeg kan identifisere, og jeg kjemper med stoff’. Du ser klikket i sinnet deres, og de lar deg komme inn.… Ja, vi oppildner, vi engasjerer og vi frigjør ungdommen i Detroit.»

Allison Folmar, en borgerrettsadvokat som er aktivt engasjert i å beskytte foreldres rettigheter, snakket om innvirkningen CCHR har på å gjøre slutt på psykiatriske overgrep i hennes by og delstat: «Jeg anser CCHR som en redningsoperasjon. Jeg har sagt det før, og jeg vil fortsette å si det, CCHR kommer til unnsetning. De er vakthunden for den psykiatriske industrien, og det er ikke min mening, det er gudsens sannhet. De har faktaene for å kontre løgner, og de har bevæpnet oss med disse faktaene. Siden begynnelsen har CCHR sagt: ’Du har vår støtte.’ Og gjennom hver eneste sak jeg har kjempet for å frigjøre barn fra psykiatrisk innesperring har vi vunnet deres frihet.»

Og til slutt, da hun snakket om kraften i Veien til lykke kombinert med Detroits ånd, sa Artina Hardman, delstatsrepresentant for Michigan distrikt 3 (fhv.): «Hver eneste borger i dette landet burde ha et eksemplar av Veien til lykke. Jeg sier dere, det er hvor god den er. Det er en ledestjerne å leve etter. Ja, Mr. Hubbard har delt sin visdom med oss. Og denne storslåtte Scientology Kirken står nå som et tilfluktssted for å dele den visdommen igjen og igjen. Så mens vi møtes på denne storslagne innvielsen i dag feirer vi en strålende ny gjenoppblomstring for Detroit – miraklenes by!»


Når besøkende kommer inn i den nye Scientology Kirken i Detroit blir de møtt med et Informasjonssenter som presenterer en introduksjon til Dianetics og Scientology. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer på 17 språk som viser Dianetics’ og Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser samt L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret presenterer også de mange humanitære initiativene som Scientology støtter, inklusive et verdensomspennende program for menneskerettigheter; et vidtrekkende opplysnings-, forebyggings- og rehabiliteringsprogram mot narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av sentre for lesekyndighet og læring; samt programmet for Scientologys frivillige prester som har blitt den største uavhengige styrken for krisehjelp på jorden.

Detroits kapell vil bli brukt til alle former for Scientology forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper og navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet, som banketter, seminarer og workshoper, åpne for medlemmer av alle trosretninger.

Kaféen tilbyr et møtested for dem som deltar i eventer, og for kirkemedlemmer i pausene mellom Scientology servicer.

Kirken leverer alle introduksjonsservicer i Dianetics og Scientology. Disse inkluderer ettermiddags-, kvelds- og weekend-seminarer som formidler et overblikk over grunnleggende prinsipper og deres anvendelse i livet, så vel som en rekke Scientology livsforbedringskurs til å forbedre ethvert aspekt av livet.

Kirken inkluderer over et dusin spesielt innredede rom som gir ideelle omgivelser for Scientology auditering (åndelig veiledning) Mange kursrom er også viet til utdannelse av auditører (åndelige veiledere) og for scientologer som studerer teknologien for auditering, og alt til å hjelpe andre med å oppnå åndelig frihet. Den nye fasiliteten tar imot både scientologer og dem som er interessert i å lære mer om Scientology Kirken.


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Detroit viderefører en periode med ekspansjon for religionen med nesten 70 nye Scientology Kirker i globale byer – fra Los Angeles til London, Bogotá til Berlin, og fra Tel Aviv til Tokyo.

I året som gikk har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia; Amsterdam i Nederland; Johannesburg North i Sør-Afrika; Salt Lake City i Utah; Silicon Valley i California; Perth i Australia; Orlando i Florida; og Stuttgart i Tyskland.

Flere innvielser av kirker er planlagt i de kommende månedene for byer i Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Afrika.