TOKYO, JAPAN

STORSLÅTT SCIENTOLOGY SOMMER FORTSETTER MED INNVIELSEN AV DEN IDEELLE ORGEN I TOKYO

8. AUGUST 2015

Strålende ny epoke begynner i Soloppgangens land med en lykkebringende innvielse av et majestetisk nytt åndelig senter for en religion midt i en banebrytende ekspansjon.

Scientology Kirken legger til enda en skinnende varde av håp og frihet i et år med enestående prestasjoner, idet den ønsker sin nye Ideelle organisasjon velkommen i den travle storbyen Tokyo i Japan lørdag den 8. august, foran et begeistret publikum på mer enn ett tusen – Kirkens nyeste ambisiøse gjennombrudd i en periode med enestående innovasjon og revolusjonerende vekst.

Denne nye Ideelle orgen ligger i Shinjuku City, bare minutter unna verdens største togstasjon og Shibuya, Tokyos Times Square. Den moderne åtte etasjer høye bygningen står som en varde av åndelighet for de mer enn 5 millioner mennesker som beveger seg daglig gjennom det omliggende området, for ikke å nevne de millionene av mennesker som kaller Tokyo sitt hjemsted.

«Dette er det neste kapittelet i deres praktfulle reise og fullstendig episke fremtid. La det være en fremtid som bærer et preg av hjelp. Og la den hjelpen berøre ens familie, ens venner, ens nasjon og til sjuende og sist, hele menneskeheten. Med denne innvielsen har vi kommet til vår skjebne – hvor vi gir teknologien vår med uforbeholdent engasjement og besluttsomhet. Slik at dette landet til gjengjeld kan bestyrke hver eneste menneskesjel.» – David Miscavige, Styreformann i Religious Technology Center

En festlig stemning preget den storslagne begivenheten ledet av David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, som bemerket til de fremmøtte: «Dette er det neste kapittelet i deres praktfulle reise og fullstendig episke fremtid. La det være en fremtid som bærer et preg av hjelp. Og la den hjelpen berøre ens familie, ens venner, ens nasjon og til sjuende og sist, hele menneskeheten. Med denne innvielsen har vi kommet til vår skjebne – hvor vi gir teknologien vår med uforbeholdent engasjement og besluttsomhet. Slik at dette landet til gjengjeld kan bestyrke hver eneste menneskesjel.»

Innvielsen tjente faktisk til å oppfylle et mål lenge søkt av Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard flere tiår tidligere i et brev sendt til en kollega i Japan. Det uttrykker delvis: «Jeg har stor respekt for det japanske folk. Jeg har alltid sett på Japan som Asias håp.»

I anerkjennelse av Tokyos langvarige engasjement i å arbeide med kirke-sponsede humanitære programmer og dens arv, og i hyllest av den historiske innvirkningen av Scientology i den asiatiske nasjonen, var dignitarer overalt fra øyene til stede for å personlig ønske den Ideelle orgens lansering velkommen.

Sammen med scientologer og kirkens ledere var Masami Saito, parlamentsmedlem fra prefekturet (fylket) Miyagi; Tomoo Furubo, byrådsmedlem i Toshima i Tokyo; Takayuki Shirota, direktør, institutt for støtteundervisning; og Tomoki Hirabayashi, generalsekretær, Utfordring igjen Tokyo.

Masami Saito hyllet kirken som en «sann humanitær organisasjon», og tilføyde: «Deres samfunnsprogrammer, så som Scientologys frivillige prester og Veien til lykke, er fantastiske fra et synspunkt av internasjonale humanitære mål.»

Fra sitt personlige synspunkt tilføyde Asami Saito: «Scientologer bringer hjelp til millioner av mennesker. Men jeg kan også fortelle dere hvordan scientologer bringer hjelp til én person – meg selv. Fordi etter det store jordskjelvet i det østlige Japan og tsunamien som feide vekk byen min, var medlemmene deres – Scientologys frivillige prester – der og ryddet vekk murbrokkene fra det sammenraste huset vårt i håp om at våre familiemedlemmer var der. Den hjertelige holdningen de viste gjorde sterkt inntrykk på oss. De viste enorme ferdigheter og disiplin. Deres humanitære innstilling rørte mitt hjerte. Dere gav til og med sykler til folk over hele byen med en liten melding som betydde så mye for oss: ’Ikke gi opp, Japan!’»

Idet han fremhevet scientologers ekstraordinære anstrengelser for å bekjempe stoffmisbruk, gjenkalte Tomoo Furubo hvordan i 2012 kvasi-lovlig narkotika kjent som «legale urter» begynte å spinne ut av kontroll i Japan, som førte til overdoser, vold og død.

«Informasjonen deres gav meg det solide policy jeg trengte», sa Tomoo Furubo. «Bystyret vårt valgte å inngå et offisielt partnerskap med organisasjonen deres. Nå, i dag, finnes det ikke noen butikker som selger ’legale urter’, takket være scientologene!» Han tilføyde: «Jeg takker dere fra bunnen av mitt hjerte for deres bidrag til samfunnet vårt, hvilket er enestående. Jeg beundrer pliktfølelsen og trofastheten dere viser i å lede personer, familier, samfunnet og verden i en bedre retning. ’Wa’ er loven om respekt og gjensidig samarbeid som går igjennom vår kultur. Og denne Ideelle Org og hva den lover er en levendegjøring av dette ’Wa’.»

Takayuki Shirota bemerket hvordan han hadde vært «svært heldig» å lære hvordan mr. Hubbards Studieteknologi «innfører evnen til å leve i en ny generasjon. L. Ron Hubbard er en gigantisk stjerne når det gjelder praktisk undervisning. Og med hans teknologi er vi vitne til begynnelsen av en renessanse for læring!» Han tilføyde at med åpningen av den nye Ideelle orgen «har vi et hjem for Studieteknologi til å undervise hver eneste student i Tokyo. Studieteknologi vil for alltid lyse som et glitrende håp for menneskeheten. Så la oss fortelle hver eneste utdannelsesinstitusjon i hele verden om den, for å forbedre fremtiden for barna våre.»

Mens den fremtiden demret for hele det japanske folk i løpet av weekenden, ble den Ideelle orgens innvirkning på nasjonen dypt følt av Tomoki Hirabayashi. Han erklærte under innvielsen: «Med Scientology ser jeg en ny slags religion. En religion med et synspunkt om å håndtere samfunnet proaktivt og praktisk.»

Tomoki Hirabayashi nevnte også som et eksempel den kirke-sponsede gruppen, vakthunden for psykisk helse, Citizens Commission on Human Rights (CCHR). Han sa «Vi må gjøre slutt på denne overmedisineringen av befolkningen som psykiatrien utfører, før de setter en stopper for nasjonens fremgang. Jeg mener at Japans fremtid hviler på våre barns skuldre. Mitt formål er å skape en kultur hvor barn kan vokse opp sunne og friske, bære landets fremtid på sine skuldre og være til nytte for verden. Og med flere folk som dere, som går til handling for å få slutt på disse rettighetskrenkelsene, vil vi beskytte den fremtiden!»

Den nye Ideelle orgen i Tokyo gir alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology og det begynner i Informasjonssenteret. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer som viser de grunnleggende anskuelsene og praksisene til Scientology religionen og forteller om livet og arven til L. Ron Hubbard.

Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene som kirken sponser. Blant annet et verdensomspennende menneskerettighetstiltak; et like vidtrekkende stoffopplysnings - og avvenningsprogram; et globalt nettverk av lese- og læringsentre, samt Scientology Frivillige prester-programmet som er høyt aktet av de tusener av japanere som ble hjulpet av dem under tsunamien i 2011, og nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Tokyos Ideelle org har også et kapell hvor Scientologys medlemmer møtes, blant annet til søndagssamlinger, bryllup og navngivningsseremonier, og det holdes mange arrangementer for lokalsamfunnet der medlemmer av alle trosretninger er velkomne. Den Ideelle organisasjonen inneholder dessuten mange seminarrom og kursrom, samt en hel etasje som er beregnet på Scientology auditering (åndelig veiledning).

_________________

Scientology Kirken har opplevd større ekspansjon i løpet av de siste 10 årene enn i de foregående 50 årene til sammen. Den første halvdelen av 2015 bekrefter dette, og har vært preget av historiske resultater og monumentale innvielser for religionen.

Disse inkluderer innvielsen av det Ideelle kontinentale forbindelseskontoret i East Grinstead, Storbritannia den 18. juli, innvielsen den 11. juli av Informasjonssenteret om Scientology ved kirkens åndelige hovedkvarter i Clearwater i Florida – sammen med seks nye sentre som gjør de kirke-støttede humanitære programmene lett tilgjengelige for lokalsamfunnet i Clearwater; innvielsen av den storslåtte Ideelle Scientology kirken i Bogotá i Colombia den 5. juli; og åpningen i april av enda en Ideell Scientology Kirke på et sted hvor Frankrike, Tyskland og Sveits møtes: i Basel i Sveits.

Kirken opererer nå mer enn 40 Ideelle organisasjoner over seks kontinenter. Flere innvielser er planlagt i kulturelle sentre i Australia, Afrika, Europa og Nord-Amerika det kommende året.