ATLANTA, GEORGIA

FRIHETENS ÅND I ATLANTA STRÅLER NÅR GEORGIAS FØRSTE IDEELLE SCIENTOLOGY KIRKE ÅPNER

2. APRIL 2016

Med et engasjement for å bekjempe narkotikamisbruk, kriminalitet og krenkelser av menneskerettigheter ønskes kirkens åndelige teknologi velkommen av den sørlige gjestfriheten.

Lik en fugl Føniks som stiger opp er Atlanta en by med utrolige triumfer, og det seneste bevis på byens «vi kan gjøre det» er åpningen den 2. april 2016 av den Ideelle Scientology Kirken.

«Dette er Scientology for et nytt amerikansk Sør», sa David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology og styreformannen i Religious Technology Center. «Og deretter faller båndet for Atlanta og hun stiger opp, og hvis noen spør hva Atlanta stiger opp til, kan du i sannhet si: Hun stiger opp til evigheten

Under David Miscaviges lederskap og ifølge hans visjon har Scientology Kirken åpnet dørene på over 50 nye Ideelle Kirker – fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Johannesburg til Tokyo, Moskva til Kaohsiung. Disse åpningene har vært tennpluggene som har satt i gang verdens­omspennende ekspansjon for religionen – større de siste ti årene enn i de foregående 50.

«Dagen i dag er en hyllest til en saga om skapelsen av en Ideell org, som er innbegrepet av Ideelle orgers ånd. Det er enda mer inspirerende på grunn av det faktum at byen deres er en by med vedvarende inspirasjon, en by med eleganse og magisk kraft, en by hvor selv eiketrær og magnoliaer har en sjel, og en by rik på minner som også varsler om fremtiden.» – David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center

«Dagen i dag er en hyllest til en saga om skapelsen av en Ideell org, som er innbegrepet av Ideelle orgers ånd», sa David Miscavige rett før han kuttet den gigantiske snoren og offisielt åpnet den Ideelle Scientology Kirke-organisasjonen i Atlanta.

«Det er enda mer inspirerende», sa han, «på grunn av det faktum at byen deres er en by med vedvarende inspirasjon, en by med eleganse og magisk kraft, en by hvor selv eiketrær og magnoliaer har en sjel, og en by rik på minner som også varsler om fremtiden.»

David Miscaviges tale bar frem Georgias dype historie med blodsutgytelser og hat i krig, men også med et ærefullt og vedvarende engasjement for frigjøringen av menneskelige kropper, sinn og sjeler. Atlanta, Georgias hovedstad – ganske visst sørstatenes kommersielle sentrum – steg opp som en fugl Føniks, reformerte seg flere ganger og nådde høyere og høyere når det gjaldt å løfte sine innbyggere opp.

Her, i de siste tiårene, var fødestedet til et korstog for menneskerettigheter som forandret Amerika og forbauset hele verden. Her ble Atlantas motto meislet ut: «Resurgens», som betegner en by som reiser seg stolt, sterk og fri, ustoppelig tross motgang. Og her ble et kjært ordspråket om Atlantas innbyggere formulert: Det er en by som er for travel til å beskjeftige seg med hat.

Og her, i 2016, har vi atter et vitnesbyrd om de frihetene som alle menn og kvinner er født med: den Ideelle Scientology Kirken i Atlanta. «Ideell» var standarden fastsatt av Scientologys grunnlegger, L. Ron Hubbard, slik at hver kirke kunne være et perfekt uttrykk for religionens prinsipper og praksis.

Det nye hjemmet til kirken ligger i Atlantas storbyområde, i byen Sandy Springs, på en høyde med utsikt over den travle Roswell Road. Det over 4100 kvadratmeter store herskapshuset i Williamsburg-stil har en masse «sørstatssjarm» og ønsker alle fra Atlanta og lenger vekk velkommen.

Til stede ved åpningsseremonien var 1500 scientologer fra Atlanta, pluss de som kom fra østkysten av USA. Også til stede var ledende personer fra Atlanta som ønsket kirken velkommen til sitt nye hjem: Pamela Perkins Carn, sjefskoordinator for Interfaith Children’s Movement of Atlanta; Orlando Johnson, direktør for Agape Community Education and Resource Center; pastor dr. James Milner, grunnlegger og direktør for Community Concerns Inc. og delstatssenator i Georgia Donzella James.

Pastor Milner minnet tilskuerne på at han «hadde gleden av å marsjere sammen med dr. Martin Luther King akkurat her i gatene i Atlanta. Vi bekjempet undertrykkelse. … Narkotika er den allmektige undertrykkeren i dag. De får mennesker til å miste menneskeligheten sin.» Med henvisning til det Scientology-støttede opplysningstiltaket om narkotika sa pastoren: «Vi bruker materialene, rådgiverne våre bruker dem, og med Stoffri-verden-programmet i funksjon har stoffmisbruk blitt redusert.»

«Bidraget deres for å plassere denne kirken her er absolutt en god investering for et stabilt samfunn», understreket Milner.

Orlando Johnson fra Agape Center snakket om L. Ron Hubbards Veien til lykke, en ikke-religiøs veileder for etikk og moral. «Vi har å gjøre med stoffavhengige, med kriminelle og dem som ønsker å starte et nytt liv. Det er en krevende gruppe mennesker, men etter at en person har vært med på undervisning i Veien til lykke ved senteret vårt, ser jeg at de har tatt budskapet til seg.»

«Hva vi innvier i dag er et høyere formål, en oppgave som går ut på å forandre morgendagen til noe bedre», sa Orlando Johnson. «Så la oss gå sammen på veien til sann frihet. Og la oss takke L. Ron Hubbard for hans livsveiledning.»

Pamela Carn fra Interfaith Children’s Movement hadde en appell om å redde neste generasjon fra kriminalitet og narkotika. «Jeg har alltid hatt en visjon i mitt arbeid om å kunne sitte ved et bord sammen med brødre og søstre som deler min lidenskap for menneskeheten», sa hun. «Og det er det som er unikt ved Scientology – dere er ikke ’adskilt fra’. Nei, når man ser på hva dere støtter og de grunnleggende læresetningene til Kirken, så dreier alt seg om å bygge ting opp.»

Og senator James snakket om tapet av søsteren i en psykiatrisk institusjon. «Ingen var på vår side … før dere kom til vår stats capitol med Citizens Commission on Human Rights og Psykiatri: En dødsindustri-utstillingen

«Siden den gang», sa senator James, «har vi samarbeidet for å få ut denne informasjonen. … Vi har fått gjennom lover for å angripe roten av problemet, og denne nye kirken er et sted vi kan nå ut fra, for å fortsette å spre informasjon.»

Senator James sa avslutningsvis: «Når vi snakker om betydningen av denne dagen, må vi si noen ord om denne mannen blant menn – L. Ron Hubbard. Han var forut for sin tid, under sin tid og er fortsatt svært relevant for denne tid. Så med hans støtte og med denne storslåtte innvielsen i dag, måtte vår Georgia aldri bli den samme igjen.»


Den nye Ideelle orgen i Atlanta gir alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, og det begynner i det offentlige informasjonssenteret. Dets utstilling med over 500 filmer viser de grunnleggende anskuelsene og praksisene til Scientology-religionen og forteller om Grunnlegger L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene Scientology sponser. Blant annet et verdensomspennende menneskerettighetstiltak; et like vidtrekkende stoffutdannelses- og avvenningsprogram; et globalt nettverk av lese- og læringsentre, samt Scientology Frivillige prester-programmet som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Atlantas Ideelle org har også et kapell hvor Scientology-medlemmer møtes, blant annet til søndagsandakt, bryllup og navngivningsseremonier, og det holdes mange arrangementer for lokalsamfunnet der medlemmer av alle trosretninger er velkomne. Den nye Ideelle organisasjonen inneholder dessuten mange seminarrom og klasserom, samt en hel etasje som er beregnet på Scientology-auditering (åndelig veiledning).


Åpningen i Atlanta fortsetter en eksplosiv vekstperiode for kirken i de siste 12 månedene. Og mer er på vei med åpninger planlagt det kommende året i kulturelle sentre i Australia, New Zealand, Europa og Nord-Amerika.