HAMBURG, TYSKLAND

HAMBURG INNVIER EN NY IDEELL SCIENTOLOGY KIRKE I TYSKLAND

21. JANUAR 2012

Lørdag 21. januar åpnet Scientology Kirken i Hamburg sine dører på nytt med en innvielsesseremoni hvor 1500 scientologer og fremtredende gjester deltok. Åpningen markerte at arbeidet med å gjøre den sju etasjers kirken til en Ideell Scientology Kirke (Ideell org) var fullført. Den kan nå bedre imøtekomme behovene til Hamburgs voksende Scientology-menighet og til byen for øvrig.

Den 21. januar 2012 feiret Scientology Kirken i Hamburg åpningen av sin fullstendig renoverte bygning på Domstrasse 9 i Altstadt, midt i Hamburgs historiske bydel.

Daglig leder for Scientology Kirken i Hamburg, Pia Michel, sa i sin tale at ”det er ca. 300 kirker, moskeer og templer i Hamburg. I over 40 år har Scientology Kirken vært en viktig stemme i dette religiøse fellesskapet. Men åpningen av denne nye kirken markerer et vendepunkt, for flammen for religiøs frihet brenner sterkt i dag for alle, og det vil den gjøre i all fremtid.” 

I anledning dagen sa styreformannen i Religious Technology Center og kirkelig leder for Scientology-religionen, David Miscavige: ”Denne ideelle organisasjon markerer en ny æra for Scientology i Tyskland for på en meget direkte måte er denne kirken Scientology. Den er skapt for å avspeile Scientologys organiseringstavle og legger derfor til rette for hver eneste funksjon som vår grunnlegger beskrev i sine policyer. Den er blitt omhyggelig planlagt for å kunne levere alle Scientology-servicer helt i overensstemmelse med vår grunnleggers teknologi - fra hver av introduksjonsservicene til toppen av vår Bro. Og den ble skapt for å levendegjøre selve ånden i Scientology, og gir derfor en introduksjon hvor absolutt alle selv kan finne ut hvem vi er og hva vi gjør. Så jeg vil gjerne ønske alle velkommen. Fra i dag er våre dører åpne og vår hjelp er deres.”

Et godt eksempel på dette var de fremtredende religiøse og andre ledere fra Hamburg by som var til stede under innvielsen av den nye kirken, og som samarbeider for å hjelpe sine medmennesker. Blant dem var en frittalende menneskerettighetsforkjemper gjennom mange år, grunnleggeren av en viktig ungdomsorganisasjon for forebyggelse av stoffmisbruk, en forkjemper for religiøse rettigheter fra det gresk-ortodokse samfunnet og en rådgiver for Tysklands kommende Minne- og dokumentasjonssenter for nasjonalsosialisme.

________________

En viktig del av den nye ideelle organisasjonen i Hamburg er et omfattende informasjonssenter for allmenheten som gjør det mulig for alle besøkende å få et svar på det avgjørende spørsmålet: ”Hva er Scientology?” Dette senteret fyller hele første etasje og omfatter et galleri av multimedia display som både presenterer Scientology-religionens tro og praksis og grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arbeid. Informasjonssenteret gir også full oversikt over de mange humanitære programmene som kirken støtter, blant andre et verdensomspennende menneskerettighetsprogram; et like vidtrekkende opplysnings-, forebyggings-, og rehabiliteringsprogram mht. narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av lesehjelps- og læresentre; samt programmet for Frivillige prester som nå utgjør den største uavhengige nødhjelpsgruppen på jorden. På displayene kan man se omkring 500 informasjons- og dokumentarfilmer bare ved å trykke på en knapp. Informasjonssenteret er åpent fra morgen til kveld for besøkende som ønsker å gå rundt i sitt eget tempo, og de kan komme tilbake så ofte de vil. Kombinert med den tilstøtende kafeen er informasjonssenteret også egnet til å ta imot hundrevis av gjester av gangen i forbindelse med ukentlige åpent hus-arrangementer.

Det er også meningen at kirken skal tjene som et samlingspunkt for hele lokalmiljøet. Kapellet hvor alle de kirkelige sammenkomstene og seremoniene finner sted kan også brukes som møterom for å koordinere humanitære initiativer til glede for Hamburgs innbyggere. Salen er fullt utstyrt med topp moderne video- og lydutstyr for filmfremvisninger og seminarer. Kapellet inneholder også fasiliteter for resepsjoner og banketter.

Den nye ideelle organisasjonen i Hamburg inneholder nå også omfattende fasiliteter for å gi introduksjonsservicer til dem som er nye i religionen, blant annet regelmessige Personlig effektivitetsseminarer og en hel rekke Livsforbedringskurser. 

________________

Scientology Kirken i Hamburg er den nyeste av dusinvis av ideelle kirker som har åpnet de siste fem årene.

De ideelle kirkene virkeliggjør grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen. De stiller ikke bare ideelle fasiliteter til rådighet for scientologer i deres fremgang mot høyere nivåer av åndelig frihet, men det er også meningen at de skal tjene som hjem for hele lokalsamfunnet og være et møtested for samlet innsats for å hjelpe innbyggere fra alle trosretninger.

Hamburg er den første ideelle kirken som har åpnet i 2012 og den slutter seg dermed til rekken av ideelle kirker som allerede har åpnet i kulturelle sentre over hele Europa: Berlin, Moskva, Bruxelles, London, Madrid og Roma.

Andre nye kirker som har blitt innviet i de senere årene inkluderer Washington (D.C.), New York, Los Angeles, Pasadena, Inglewood i California, Seattle, Tampa i Florida, Minneapolis-St. Paul i Minnesota samt Quebec City i Canada, Mexico City og Melbourne i Australia.

Det er planlagt at over 15 nye ideelle kirker skal åpne i 2012. 

For å få en komplett liste over nye Scientology Kirker kan du besøke Scientology.no

_________________

Scientology-religionen ble grunnlagt av L. Ron Hubbard. Den første Scientology Kirken ble grunnlagt i USA i 1954, og religionen har nå ekspandert til mer enn 10 000 kirker, misjoner og tilknyttede grupper med millioner av medlemmer i 167 land.