PASADENA, CALIFORNIA

EN NY IDEELL SCIENTOLOGY KIRKE ØNSKES VELKOMMEN TIL ET HISTORISK HJEM I PASADENA, «ROSENES BY»

18. JULI 2010

On July 18, 2010, over four thousand Scientologists and their guests packed the street before 35 South Raymond Avenue in the heart of Pasadena’s Old Town, for the grand opening of the new Church of Scientology in the City of Roses.

Den 18. juli 2010 fylte over fire tusen scientologer og deres gjester gaten utenfor 35 South Raymond Avenue, i hjertet av Pasadenas gamle bydel, i anledning innvielsen av den nye Scientology Kirken i Rosenes by. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder, snakket til forsamlingen og innviet den historiske, 5500 m² store bygningen. Han kalte den «en helt ny type Scientology-organisasjon – en som man tidligere bare har drømt om i denne byen».

David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology-religionen og styreformann i Religious Technology senter, ledet an seremonien og han fikk selskap av dignitarer, samt lokale og nasjonale ledere til åpningen av dette kulturelle landemerket.

Dette monumentet fra det forrige århundreskiftet, som ligger i en av de bydelene i området av Los Angeles som har mest trafikk, er bevart i en unik blanding av gammelt og nytt. Dens arv avspeiles i det restaurerte eksteriøret i Beaux Arts, dens klassiske fire-etasjers artiumgård med overlysvinduer samt dens innredning og mosaikkvinduer i Arts og Crafts-stil.

Med hensyn til det tjueførste århundrets energibevisste planlegging og konstruksjon, oppfyller den nye kirken LEEDs (Leadership in Energy and Environmental Design; lederskap innenfor energi- og miljømessig design) krav til miljøvennlige byggematerialer, energi-utstyr, belysningssystem, redusert vannforbruk med mer.

David Miscavige understreket betydningen av denne nye kirken både for Pasadena og for lokalsamfunnet i hele San Gabriel Valley. Han sa: «Dere er nå en del av en bevegelse som savner sidestykke i vår historie, og den vokser i styrke hver eneste dag. Oppriktig talt er vi nemlig dypt engasjert med å hjelpe hele menneskeheten. I dette henseende – og uansett hvor altomfattende og global Scientology-religionen er i dag – så glem aldri at menneskeheten består av individer. De er hver især unike på sin egen måte, og de har hver især en historie som vil gjøre deg ille til mote hvis du ikke gjør noe med det. Så ta denne Ideelle organisasjonen og få det beste ut av den. Det er nemlig virkelig en masse hjelp vi nå må yte. Og det er det løftet vi gir i dag til byen Pasadena.»

Selv lokale myndighetspersoner og dignitarer fra denne historiske byen deltok i feiringen av dette.

Da Pasadenas ordfører, Bogaard, ønsket velkommen til den nye kirken, sa han: «Med denne vakkert restaurerte bygningen i Pasadenas gamle bydel, er Scientology Kirken ikke bare en voksende religion, men en viktig faktor i denne byens fremtid. ... Så det er med stor fornøyelse at jeg ønsker dere og denne ekstraordinære Scientology Kirken Pasadena, med dens mangeårige service til samfunnet, hjertelig velkommen.»

Bygningshistoriker, miljøbevarer og styremedlem i organisasjonen «Pasadena Heritage», Teresa Grimes, snakket også til de tilstedeværende. «Scientology Kirken har kjøpt, renovert og restaurert historiske bygninger over hele verden», sa hun, «og har derved vært med til å gi nytt liv til de lokalsamfunnene hvor de finnes. ... For ikke alene har dere bevart den fysiske fortiden, dere har også gjort alt for å sørge for morgendagen, både kulturelt og åndelig. Deres engasjement i samfunnet vårt har vært intet mindre enn fremragende, og jeg håper bare at andre vil følge Scientology Kirkens eksempel.»

Etter at båndet var klippet, ble scientologer og gjester vist rundt i kirkens spektakulære ovenfra belyste fire etasjers galleri.
Etter innvielsen ble tusenvis vist rundt i publikumsinformasjonssentret i den nye Scientology Kirken i Pasadena.

Pasadenas handelskammers formann og administrerende direktør, Paul Little, talte dessuten om den rollen Scientology Kirken spiller i lokalsamfunnet. «Deres kirke er en vesentlig del av handelskammeret», sa han, «og deres medlemmer er aktive i hele denne byen. Dere er alltid til stede og hjelper med den årlige «Tournament of Roses»-tilstelningen, sponser Pasadenas kunstnere og driver deres sosiale kampanjer, som selv er et strålende eksempel på kunstnerisk uttrykk og humanitært engasjement. Deres engasjement i forhold til befolkningen i denne byen, deres evne til å forbedre vår livskvalitet, uansett hva dere beskjeftiger dere med – det er det som etter min mening kjennetegner Scientology Kirken.»

Dr. Nicholas Benson, formannen i Pasadenas sammenslutning av prester, talte på vegne av alle byens religioner da han inntok podiet. «For hele Pasadena», sa han, «er denne dagen mer enn bare en anledning til å ønske venner velkommen i deres nye hjem. Dette er en kirke, et åpent fristed, hvor vi har mulighet til å hjelpe oss selv, våre kjære og hele lokalsamfunnet. Jeg vil oppfordre alle til å dra mest mulig nytte av denne kirken, og som meg, ta imot hva den har å tilby.»

Foruten lokaler til å betjene sine medlemmer, inneholder den nye kirken et omfattende informasjonssenter på bakkeplan ved siden av dens atrium. Dens multimediaskjermer presenterer og illustrerer Scientologys tro, dets grunnleggers, L. Ron Hubbards liv, og den fulle serien av kirkens sosiale og samfunnstjenlige programmer.

Scientology Kirken Pasadena er den sjette nye Scientology Kirken (og den andre i Los Angeles County) som åpner i 2010. Og planen er å få ytterligere seks nye Scientology Kirker klare i år.