BOGOTÁ, COLOMBIA

COLOMBIA ØNSKER DEN FØRSTE
IDEELLE SCIENTOLOGY-ORGEN I SØR-AMERIKA HJERTELIG VELKOMMEN

5. JULI 2015

Bogotás nye ideelle kirke blir hyllet som «noe av det største som noensinne har skjedd i Colombia» under en inspirerende og bemerkelsesverdig seremoni.

Scientology Kirken, som fortsetter sin historiske ekspansjon for religionen med stor kraft, klippet snoren til en ny ideell organisasjon (org) søndag den 5. juli i den svært travle storbyen Bogotá i Colombia. Den første ideelle orgen etablert på det sør-amerikanske kontinentet ble åpnet foran et begeistret publikum med omkring 2500 scientologer og inspirerte colombianske notabiliteter, som hadde reist til nasjonens hovedstad fra forskjellige steder i Sør-Amerika for begivenheten.

En stemning av besluttsomt engasjement og lidenskapelig enhetsfølelse preget tilstelningen og viste at et imponerende tverrsnitt av Colombias lederskap har forpliktet seg til å bruke Scientology for å hjelpe å skape fred og positiv forandring både i sin nasjon med alle dens problemer og i verden ellers.

Til stede for å lede den storslåtte åpningsseremonien var David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, som anerkjente øyeblikkets monumentale betydning: «Skulle noen av dere lure på hvordan denne dagen ble til, se bare på deres egen iboende kjærlighet for menneskeheten. For dette er et sted hvor sjelens nobelhet endelig kan realiseres. Dette er, når alt kommer til alt, en Scientology-organisasjon. Og ja, dette er den første ideelle orgen i Sør-Amerika, og dermed deres evige port til uendelighet.»

«Skulle noen av dere lure på hvordan denne dagen ble til, se bare på deres egen iboende kjærlighet for menneskeheten. For dette er et sted hvor sjelens nobelhet endelig kan realiseres. Dette er, når alt kommer til alt, en Scientology-organisasjon. Og ja, dette er den første ideelle orgen i Sør-Amerika, og dermed deres evige port til uendelighet.» – David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center.

Bogotá – som ligger på en høyslette under Andesfjellene, 2600 meter over havet – er en blomstrende metropol med 8 millioner innbyggere. Dens nye 8-etasjers ideelle Scientology-org er fremtredende plassert på byens Calle 100 i det nordlige Usaquen-distriktet. Den ultramoderne bygningen på nesten 4500 m2 ligger i hjertet av distriktets pulserende kommersielle virksomhet og uteliv.

På seremonien var det representanter fra toppsjiktet i det colombianske militæret og politiet, og deres deltakelse førte til bred aksept og utøylet begeistring. De var uten unntak glødende interesserte i å spille sentrale roller i å etablere Scientologys teknologi, verktøy og idealer enda bedre i landet sitt.

Blant dem som var sammen med scientologene og kirkens ledere, var oberstløytnant Anstrongh Polania, sjef for Avdelingen for regler for felles operasjoner i Forsvarsdepartementet, oberstløytnant Carlos Peña, koordinator for anti-stoff-utdannelse i Colombias anti-narkotika-avdeling, kaptein John Galindo, operasjonsdirektør i Redningsoperatørenes nasjonalforbund (CINAT), oberstløytnant Edgar Rojas, kommandant for spesialoperasjoner i rurale soner i Colombias nasjonalpoliti, og dr. Sandra Rincón, rådgiver til departementet for samfunnsintegrering i Bogotá.

«Denne Ideelle orgen er en ledestjerne for fred og fornuft midt i et hav av forvirring», bemerket dr. Rincón, i sin velkomsttale. «Aktivitetene dere utfører for å forbedre samfunnet er svært verdifulle, og jeg må si at dere kom på det best mulige tidspunktet til denne byen.»

Senere innrømmet dr. Rincón at hun ble overveldet av selve den emosjonelle energien hun opplevde under den mektige tilstelningen. «Jeg fikk stadig kuldegysninger og tårer i øynene», sa hun. «Jeg mangler ord for å uttrykke hvor dyp min takknemlighet er for å ha fått æren av å være en del av noe som er så viktig for vårt Colombia.»

Energinivået som preget søndagens tilstelning var klart høyere enn selv den elektriske stemningen som deltakere på åpninger av ideelle orger har blitt vant til. Dette ble godt uttrykt av en av stabsmedlemmene i Bogotás ideelle org, som var overveldet og rørt: «Dette var en strålende, uforglemmelig dag som vil endre Colombias historie.»

Oberstløytnant Polania fremhevet scientologers ekstraordinære arbeid innenfor menneskerettigheter og fortalte hvordan et program «nådde ned til selve grunnelementet i vår institusjon: den colombianske soldaten. Et program som på en klar og tydelig måte viser viktigheten av å respektere menneskerettigheter. Vi samarbeidet og nådde 100 % av den colombianske hæren på bare 12 måneder».

Oberstløytnant Polania la til at forekomsten av menneskerettighetsbrudd nylig hadde falt med forbløffende 98 prosent i den colombianske hæren – den laveste forekomsten noensinne. Han avsluttet med: «på vegne av de 500 000 mennene som utgjør det colombianske militæret: Takk.»

Kaptein Galindo reflekterte over den innflytelsen som Scientologys frivillige prester har og bemerket: «Det som slo meg da jeg første gang så de frivillige prestene, var deres dype humanitære holdning og engasjement for et stort formål – å gi virkelig hjelp. Det var i det første øyeblikket at jeg bestemte meg for at vi måtte samarbeide.»

«Veien til lykke er et fantastisk verktøy», erklærte oberstløytnant Rojas. «Jeg leste den og leste den igjen. Den forandret måten jeg tenker på. Den holder meg konstant motivert, og det ønsker jeg at andre også opplever. L. Ron Hubbards visdom har gitt meg en vei. Og tro meg, dette er sjekklisten for livet. Selv når jeg er i jungelen, holder Veien til lykke meg orientert.» Han kalte også den nye ideelle orgen i Bogotá for «noe av det største som noensinne har skjedd i Colombia».

Oberstløytnant Peña oppsummert kanskje begivenheten best da han hedret Scientologys grunnlegger, L. Ron Hubbard, og sa at han «gav menneskeheten alle mulige verktøy for et fullt og lykkelig liv. Ved å gi hans arv til oss hjelper dere oss med å skape bedre mennesker og et sterkere Bogotá og et flottere Colombia».

_________________

Den nye ideelle organisasjonen i Bogotá gir alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, og det begynner med det offentlige informasjonssenteret. Utstillingen med over 500 filmer viser Scientology-religionens grunnleggende anskuelser og praksiser og forteller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene Scientology sponser; blant andre et verdensomspennende menneskerettighetsprogram; et like vidtrekkende opplysnings-, forebyggings- og rehabiliteringsprogram mot narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av sentre for lesehjelp og læring; samt programmet for frivillige prester, som nå utgjør den største uavhengige styrken for krisehjelp på jorden.

Senteret er åpent fra morgen til kveld for at besøkende kan gå rundt på egenhånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

Bogotás ideelle org har også et kapell hvor Scientology-medlemmer møtes, blant annet til søndagsandakt, bryllup, navngivningsseremonier, og det holdes mange arrangementer for lokalsamfunnet der medlemmer av alle trosretninger er velkomne. Den nye Ideelle organisasjonen inneholder dessuten mange seminarrom og undervisningsrom, samt en hel etasje som er viet til Scientology-auditering (åndelig veiledning).

_________________

Åpningen av den ideelle orgen i Bogotá fortsetter en eksplosiv vekstperiode, og Scientology Kirken har nå over 40 Ideelle orger på fem kontinenter – hvorav åpningen av den ideelle orgen i Basel i Sveits for to måneder siden var den nyeste.

Faktisk har Scientology opplevde større ekspansjon i løpet av de siste ti årene enn i de foregående 50 årene til sammen. Og mer er på vei, med åpninger planlagt i kulturelle sentra i Asia, Europa og Nord-Amerika.