MADRID, SPANIA

DEN NASJONALE KIRKEN I SPANIAS KULTURELLE HJERTE

18. SEPTEMBER 2004

I september 2004 åpnet den nasjonale Scientology Kirken i hjertet av Madrid i overværelse av 6000 mennesker som var samlet for å feire den nye kirken. Spania var en gang høysetet for religiøs undertrykkelse, men ønsket nå velkommen til Scientology med dignitarer innenfor religion, folkerett og menneskerettigheter, som alle forkynte at Scientology er håpet for deres land.

Da snoren ble klippet i nabolaget til de intellektuelle i Madrid, markerte det en ny æra for religiøs frihet i Spania, med dignitærer innen justis, religion og menneskerettigheter som proklamerte Scientology som sitt lands håp.

Det største øyeblikket kom da David Miscavige ønsket de mange tusen tilstedeværende velkommen til sin nye kirke – en kirke han hadde uttenkt og virkeliggjort og som i siste instans skulle føre til full religiøs anerkjennelse av Scientology i Spania:

«L. Ron Hubbard hadde varme følelser for Spania og landets befolkning.

Men foruten alt dette er det selvfølgelig alt det andre som denne dagen innebærer, ikke bare for våre spanske medlemmer, men for scientologer verden over.

For hvis Spania var et land hvor vår grunnlegger tente en fakkel for frihet, er det også et land hvor dere holdt den fakkelen tent.

I den mørkeste perioden overvant dere uovervinnelige hindringer mot overveldende odds og viste i handling essensen av disse ordene fra vår grunnlegger:

’Det gamle må vike plassen for det nye, usannhet må avsløres av sannhet, og sannheten vil, skjønt den bekjempes, alltid vinne til sist.’

Så med den dypeste takknemlighet og på vegne av scientologer overalt i verden, vil vi i dag feire hva deres engasjement, integritet og troskap mot idealene nå vil innebære for alle medborgere i Spania.»

Og dermed ble båndet klippet, og tusenvis strømmet inn i den nye nasjonale Scientology Kirken Spania.

Etter en kamp som varte et tiår, kom den spanske nasjonale domstolen frem til en skjellsettende beslutning i kirkens favør den 31. oktober 2007, da den innvilget den nasjonale Scientology Kirken Spania full religiøs anerkjennelse og bekreftet retten til religionsfrihet. Dessuten beordret domstolen at den nasjonale kirken skulle oppføres i registeret over religiøse organisasjoner.