LOS ANGELES, CALIFORNIA

I LOS ANGELES KLIPPES BÅNDET FOR EN NY IDEELL SCIENTOLOGY KIRKE

24. APRIL 2010

Verdens første Scientology Kirke, som ble stiftet i 1954, ble med i den globale katalogen over Ideelle Scientology Kirker den 24. april 2010. Seks tusen medlemmer, gjester og embetsmenn fra Los Angeles-området var på plass da David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og den kirkelige lederen for Scientology-religionen, ledet seremonien for den nye kirken.

David Miscavige, styreformannen for Religious Technology senter og kirkelige leder av Scientology-religionen, innviet den nye Scientology Kirken i Los Angeles 24. april 2010, sammen med lokale ledere, embetsmenn og 6000 scientologer og gjestene deres.

Seremonien markerte fullføringen av et helt nytt design og tilsvarende renovering av kirkens 6000 m² store eiendom på hjørnet av Sunset Boulevard og L. Ron Hubbard Way. Bygningen er nå helt omgjort til en Ideell Scientology Kirke, og en som ikke bare tjener hele samfunnet sitt, men også utgjør et treningssenter for kirkeledere og medarbeidere fra hele verden.

David Miscavige beskrev dette øyeblikkets betydning da han sa: «Denne dagen markerer en milepæl i vår verdensomspennende kampanje for å yte hjelp til hele verden – slik at det en dag ikke vil finnes noen kriminalitet, ingen krig, ingen sinnssykdom, en verden hvor mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»

David Miscavige beskrev byen Los Angeles’ betydning for Scientology med disse ordene: «Det er den byen hvor den første Scientology Kirken ble stiftet i 1954. Men ut over det er det også den byen som har det største antallet scientologer i verden.»

Også Karen Bass, den forhenværende formannen for Californias parlament, gjorde øyeblikket minneverdig: «Som embetsmann prøver jeg å gjøre alt hva som står i min makt for å gi en stemme til de som ikke kan tale sin egen sak, og å sikre at alle blir hørt. Men gjennom opplæring i menneskerettigheter gir vi alle muligheten for å gi uttrykk for sin mening og bli hørt. Jeg vet at Scientology Kirken har gjort en forskjell, for dens trosbekjennelse er universell og den er relevant for alle mennesker overalt.»

Paul Koretz, medlem av Los Angeles’ byråd og forkjemper for fredning av historiske bygninger, snakket om den rollen Scientology Kirken spiller for gjenfødelsen av Hollywood: «I byrådet har vi lenge hatt et ønske for Hollywood. At en fugl Føniks ville stå opp fra asken etter årtier med nedgang. Vi trengte å skape forandringer i Hollywood ved å gi området nytt kulturelt liv, som så ville spre seg ut til resten av Los Angeles. Hva vi er vitne til i dag er essensen av denne forvandlingen i Hollywood. For hvis det noensinne fantes et eksempel på å gjøre dette til våre drømmers by, er det Scientology Kirken ... Ved å renovere dette landemerket har dere oversteget alle våre forventninger til det nye Hollywood.»

Dette var tidligere en funksjonell bygning – et anneks til sykehuset «Cedars av Libanon» i art deco-stil, som ble bygd i 1928 og ble tegnet av Claud Beelman. Den gjennomgripende gjenoppbygningen begynte i november 2009 og omfatter nye vegger, helt nye tak og overflatebehandling samt møbler fremstilt internt i kirkens høyteknologiske snekkerverksted, med importert tre og marmor fra Italia.

Utenom et stort kapell finnes det mange enestående elementer, herunder et omfattende informasjonssenter med 20 multimediaskjermer til å gi svar på spørsmålet: «Hva er Scientology?» Den nye kirken inneholder dessuten et bibliotek, møtelokaler, filmrom, lokaler til de frivilliges mange sosiale og samfunnsmessige programmer og prosjekter, kursrom med plass til over 480, og 35 rom som er spesielt innrettet til religionens personlige åndelige veiledning.

Los Angeles og omegn er hjemsted for religionens moderkirke, Church of Scientology International, og Bridge Publications, som utgir og formidler L. Ron Hubbards bøker og innspilte foredrag til hele Nord-Amerika. Det finnes over 8500 Scientology Kirker, misjoner og grupper i 165 land.