PARIS, FRANKRIKE

BLENDENDE NY IDEELL SCIENTOLOGY ORGANISASJON SKINNER STRÅLENDE I PARIS, LYSENES BY

6. APRIL 2024

Scientology Kirken innviet en spektakulær ny Ideell Organisasjon under et event og på et sted uten like, som tilbyr virkelig åndelig frihet i verdens kulturhovedstad og markerte det seneste forbløffende kapittelet i religionens ekspansjon med en åpningsseremoni som i sannhet var magnifique.

Eiffeltårnet. Triumfbuen. Louvre. Seine. De olympiske leker denne sommeren.

Nå, på listen over ting folk er nødt til å se i Paris kan man legge til det forbløffende seksetasjes arkitektoniske og åndelige mesterverket i glass og tre, som er den Ideelle Scientology Kirken og Celebrity Centre Grand Paris.

På en praktfull lørdag ettermiddag, som hadde vært under forberedelse i flere år, rystet veggene og gulvet i hennes toppmoderne auditorium med glede og jubel mens fremstående personligheter fra Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) som reiste fra alle verdens kanter, møttes for denne absolutt enestående begivenheten. De sluttet seg til franske Humanitarians og legioner av de fremstående pariserne hvis innsats resulterte i denne fantastiske prestasjonen som nå er en skatt for alle.

Publikum klappet om og om igjen, først for den levende musikken som sparket i gang festlighetene, deretter for talene fra kommunale ledere som så takknemlig og elskverdig gav en velkomst til åpningen av Kirken.

Mr. David Miscavige, mens han reflekterte over den betydningsfulle karakteren av anledningen, ledet den historiske seremonien til ære for den strålende nye Scientology Kirken og Celebrity Centre Grand Paris.

Men de mest høylytte ovasjonene, både innendørs og over hele utendørsområdet – der tusener flere overvar eventet på gigantiske skjermer i enorme teltpaviljonger utenfor den overfylte salen, var for mr. David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, da han innviet dette spektakulære nye senteret.

«Nei, ingenting kunne avholdt meg fra å være her med dere», sa han til den overstrømmende tilskuerskaren som tok imot ham. «Mens vi har åpnet Ideelle Orger i andre kulturelle episentre, megabyer av betydning for hele vår verdensomspennende bevegelse – vel, så er denne her den prangende kronen på dem alle.

Dere er tross alt i verdens kulturelle hovedstad, og på toppen av hver eneste ’Best’-liste. Beste kunst. Beste mat. Beste ... tårn», sa mr. Miscavige. «Og nå kan denne byen også si: den beste Ideell-Org-bygningen på jorden.»

Under den entusiastiske feiringen snakket mr. Miscavige også om byens arv som hjemmet til dem som kjempet for frihet.

«Det finnes en fødselsrett i dette landet som ikke kan glemmes. Den sporer tilbake til de sterke stemmene under opplysningstiden for veldig lenge siden», sa mr. Miscavige. «Med dette mener jeg de som først kjempet for menneskets rettigheter, menneskets verdighet, og som gav opphav til et uttrykk som nesten er synonymt med denne dagens ånd: Frihet, likhet og brorskap.

Jeg vi si at ingenting representerer disse idealene bedre – og faktisk, handlingen som kreves for å oppnå disse idealene – enn den nye Ideelle Organisasjonen i Paris.»

Mr. Miscavige minnet publikum om at Paris var hjemmet til den aller første Scientology Kirken på europeisk jord, opprettet i 1959, men så tilføyde han: «Dette er hvordan dere er i ferd med å skape deres egen fremtidige legende.»

Den bemerkelsesverdige nye 8800 kvadratmeter store Scientology Kirken i Grand Paris tjener til å kaste glans over Kirkens eksplosive verdensomspennende vekst – og markerer den fjerde innvielsen i de seneste seks ukene. Dette seksetasjes kunststykket står sentralt synlig for alle parisere – med utsikt over A1, Frankrikes mest trafikkerte motorvei, og vil derfor bli sett av mer enn en kvart million mennesker hver dag.

Kirken står i distriktet Saint-Denis i Paris-regionen bare noen skritt unna Stade de France, nasjonalstadionet som vil bli vertskap for flere konkurranser under sommer-OL i Paris 2024, så vel som avslutningsseremonien. Saint-Denis vil også tjene som hjemmet til den olympiske landsbyen.

Utover dens skinnende ytre og den moderne geometriske treportalen, avspeiler bygningens tårnende atrium tilstedeværelsen av et fortryllende sequoiatre. «Årringer» individuelt innlagt på terrazzogulvet og en sirkulær balustrade pyntet med et bladmønster uttrykker sequoia-motivet mens gjester går opp gjennom det 15 meter høye rommet badet i naturlig lys fra det enorme takvinduet over.

Det fantastiske nye hjemmet til den eldste Scientology forsamlingen i Frankrike, er uttrykkelig designet til å tjene de 20 arrondissementene (bydelene) i Paris, for ikke å nevne alle distriktene i regionen Île-de-France. Fasiliteten tilrettelegger for Kirkens mange oppsøkende initiativer og multireligiøse allianser med et elegant preg. Det akustisk perfekte Kapellet er satt opp med tanke på alle slags eventer, herunder interreligiøse fora, stoffopplysningskonferanser og toppmøter for menneskerettigheter, og tjener også som et auditorium for forestillinger av alle slag – som vist med den fengende levende musikken som åpnet dagens feiring.

Blant sangene som fikk publikum på beina var originalsangen «For Liberty We Stand». Alle deltakerne klappet og ble med på sangen.

Freedom is here in our hands

Say yes we can

Vive la France, this is our chance

For liberty we stand!

Flere lokale dignitarer og kirkepartnere talte deretter ved denne oppløftende innvielsen, deriblant dr. Mouslim Fidahoussen, en fremtredende religionsviter, interreligiøs ekspert og imam som tok opp Kirkens rolle i å levere håp der håp til tider mangler, og spesielt gjennom L. Ron Hubbards ikke-religiøse moralkodeks Veien til lykke.

«Når det gjelder alle mennesker», sa dr. Fidahoussen, «uansett rase eller tro, kan vi alle være enige i disse hovedmålene i livet: å være lykkelig og å ha sannheten. Dere gir dem en mulighet til å finne sin egen vei til lykke.

Selv akkurat her i distrikt 93 går deres arv dere forut. Deres team har levert Veien til lykke til steder hvor lykke sannsynligvis bare ble betraktet som en myte», sa dr. Fidahoussen. «Dør-til-dør-utdeling i de røffeste nabolag og hånd-til-hånd-levering i forretningsdistrikter der dere nådde bakere, slaktere og kafeer – til sammen skjenket dere på mirakuløst vis 40 000 personlige eksemplarer, og ved å gjøre det, har dere fått de gatene til å smile.»

Jean Maher, en ekspert på internasjonale menneskerettigheter som har vært rådgiver angående rettighetsspørsmål for både europeiske og amerikanske nasjonale myndigheter, oppdaget Kirkens lidenskap for emnet for over et tiår siden. Siden den gang har han vært med på å kjempe for innføringen av menneskerettigheter i Frankrike og rundt om i verden. «Det er en ære å tale til dere i dette utrolige øyeblikket», sa Maher under sin tale.

«Som fransk borger betrakter jeg det definitivt som en plikt og en ære å videreføre denne arven av menneskerettigheter. Og deres tradisjon med tjeneste innbefatter å levere intet mindre enn 400 000 hefter om menneskerettigheter til torgene, jernbanestasjonene og over hele Frankrike. Gjennom deres handlinger i våre samfunn bidrar dere til å skape et samfunn som ikke er egoistisk, men snarere et samfunn hvor mennesker respekterer hverandre.»

David Guyon, en ekspert på konstitusjonell rett og universitetslektor som har kjempet mot psykiatrisk tvangsinnleggelse, arbeider sammen med Citizens Commission on Human Rights (CCHR). «Jeg taler til dere i dag ut fra vårt samarbeid for å kaste sannhetens lys på urettferdighet. Frihetsberøvelse må systematisk bestrides og på det sterkeste bekjempes.

Tvangsinnleggelser på sykehus har blitt fordoblet de seneste årene her i landet. Og med 80 000 sykehusinnleggelser i året er den virkelige situasjonen fryktinngytende. Men med CCHR klarte jeg med kraft å åpne dører hvor jeg tidligere ikke kunne gjøre det for å motvirke disse økende overgrepene», sa Guyon. «Det er dere som bryter psykiatriens kvelertak og gir tusener sine liv tilbake!»

Dr. Petar Gramatikov er en representant for United Religions Initiative og innehar som sådan medlemskap i De forente nasjoners komité for religions- eller trosfrihet. Dr. Gramatikov roste Kirkens arbeid for å fremme dialog med andre religioner. «Det internasjonale interreligiøse samfunnet er bygd på å skape et roligere og bedre samfunn for alle religioner.

Hvis dere vil vite hvem som er stemmen for interreligiøst fremskritt, så er det dere – Scientology Kirken! Dere har vist et ubetinget engasjement for interreligiøs enhet», fortsatte dr. Gramatikov. «Ved å gjøre det fremmer dere fremtidig fred, fremtidig samarbeid og fremtidig velstand. Det sier seg selv at dere er den ledende kraften blant dagens religiøse bevegelser.»

Den siste gjestetaleren, Elodie Maumont, er en standhaftig advokat som spesialiserer seg på å forsvare borgerrettigheter og religionsfrihet. «Denne dagen er legemliggjøringen av deres utholdenhet i fullt strålende dagslys.

Dette øyeblikket er deres realisering. Det ble drevet av deres utholdenhet og deres lidenskap. Hvis vi bare kunne tappe en liten mengde av det livet dere gir til det dere gjør, ville denne verden være en annerledes, lysere og fredeligere verden. Vi setter Kirken tilbake midt i byen.

Så, til ære for deres Grunnlegger og hans visjon står denne nye Ideelle Orgen som en representasjon av den uendelige friheten for hele Paris og hele Frankrike!»

Da seremonien nærmet seg slutten, talte mr. Miscavige til publikum. «Og med det forbereder vi oss på å ønske Paris velkommen, i sin helhet. Slik vil deres nye arv begynne, mens dere inviterer verden til å oppdage Scientology som aldri før. Men for nå, i dag skal vi feire denne fantastiske Ideelle Orgen i Lysenes by.»

På hvilket tidspunkt de tusener av entusiastiske kirkemedlemmene og nysgjerrige gjester ivrig stimlet frem til Kirkens storslagne inngang. Så, da det gigantiske blå båndet på toppen av den glitrende bygningen dalte ned, fyrverkeri ble skutt opp og flagrebånd fylte luften, ble dørene åpnet på vidt gap og folkeskaren krysset terskelen for å se seg om i dette nye åndelige hjemmet, den utsøkte Ideelle Scientology Kirken og Celebrity Centre Grand Paris, som nå i sannhet er åpen.

Ikke bare for denne dagen og ikke bare for disse gjestene – men for hele Paris, for evig. Vive la France! Vive Scientology!


Den nye Scientology Kirken og Celebrity Centre Grand Paris tilbyr byen en introduksjon til Dianetics og Scientology og alle Kirkesponsede humanitære programmer, og det begynner med Informasjonssenteret. Displayene, som inneholder mer enn 500 filmer tilgjengelige på 17 språk, presenterer religionen Scientologys overbevisninger og praksiser, samt Grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv. Informasjonssenteret tilbyr også en detaljert oversikt over de berømte humanitære programmene som Kirken muliggjør, inklusive et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettigheter; vidtrekkende programmer for stoffopplysning, forebygging og rehabilitering; et globalt nettverk av sentre for lese- og skrivekyndighet og læring; samt Scientology Frivillig Hjelper-programmet, som nå har blitt en av verdens største uavhengige nødhjelpsstyrker. Senteret er åpent for besøkende til å gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

I tillegg til arrangementer til gagn for samarbeid med samfunnet, er Kirkens Kapell lokalet for Scientologys kirkelige sammenkomster, inkludert søndagsandakter, bryllup og navngivningsseremonier. Den nye Kirken har dessuten flere seminarlokaler og undervisningsrom i tillegg til flere dusin rom for Scientology auditering (åndelig veiledning).


Ideelle Kirkeorganisasjoner (Ideelle Orger) virkeliggjør fullbyrdelsen av Grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen. De leverer ikke bare de ideelle fasilitetene til å gi service til Scientologister på deres reise til høyere tilstander av åndelig bevissthet og frihet, men de er også innrettet til å tjene som et hjem for hele lokalsamfunnet og et felles møtested for samarbeidstiltak for å oppløfte borgere fra alle trosretninger.

Innvielsen av den Ideelle Scientology Kirken og Celebrity Centre Grand Paris er et historisk øyeblikk i et allerede ekspansivt 2024. Blant de Ideelle Orgene som ble åpnet dette året, er Scientology Kirken Chicago, som ble åpnet søndag den 3. mars i sentrum på byens historiske Printer’s Row; Scientology Kirken Del Valle, som ble åpnet fredag den 1. mars i Mexico City og rager 12 etasjer opp over byens ikoniske enklave; og Scientology Kirken Austin, som ble åpnet lørdag den 24. februar, tvers overfor gaten fra campusen til University of Texas på den travle sentrale korridoren kjent som The Drag – alle tre Ideelle Orger innviet i løpet av en historisk ni dagers periode.

Alt i alt har Kirken åpnet nye Ideelle organisasjoner i større byer over hele verden, inklusive London, Birmingham og Dublin på De britiske øyer; over hele Europa i Brussel, Roma, Milano, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, København, Malmö, Amsterdam, Basel og Budapest; i Midtøsten i Tel Aviv; over hele Stillehavsregionen i Tokyo, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne og Perth; i Sør-Afrika i Johannesburg og Pretoria; mer i Canada i Québec og Cambridge; og i de latinamerikanske hovedstedene Mexico City og Bogotá.

Den uforlignelige ekspansjonen av Scientology representeres dessuten ved åpningen av nye Ideelle Kirkeorganisasjoner over hele USA, inklusive New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland og Seattle. Og bare i California, i Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Silicon Valley, Ventura, San Fernando Valley, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County og San Diego.

For en komplett liste over Ideelle Scientology Kirker, besøk Scientology.no/IdeelleKirker.


For å disseminere Scientologys budskap enda mer og besvare den overveldende interessen i religionen, lanserte Kirken sin egen satellitt-TV-kanal, Scientology Network, på DIRECTV Kanal 320, som også streamer live på nor.scientology.tv, samt på flere plattformer på 17 språk gjennom 24 tidssoner.