MILANO, ITALIA

EN ENORM IDEELL ORG FOR MILANO HILSER PÅ VERDEN

31. OKTOBER 2015

Tusenvis samles for å feire i Italias kultur- og motemekka som nå er hjem for verdens største Ideelle Scientology-organisasjon.

Åpningen av den nyeste Ideelle organisasjonen i Milano den 31. oktober, markerte enda et historisk krafttak i et år med enestående fremskritt for Scientology-religionen. Et begeistret publikum på omkring 8000 italienske scientologer, gjester og embetsmenn møttes for å delta ved avdukingen av en Ideell kirke av enestående format og prakt i den europeiske storbyen som er kjent for stil og forfinelse.

Da David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, inntok talerstolen, fikk han en varm mottakelse av tusener av scientologer og gjester som var kommet for å innvie den nye Ideelle Scientology Kirken i Milano.

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center – som fløy direkte til Milano fra Storbritannia etter å ha ledet åpningen av det Ideelle Saint Hill den 18. oktober og 31-års jubileet for Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) den 23. oktober – åpnet den Ideelle organisasjonen i Milano.

«Det er en stor ære for meg å være sammen med dere på denne dagen som overgår alle tidligere dager. Hvis det noensinne var en by som var forutbestemt til å være sete for en Ideell org, så er det Milano. Denne byen som er full av historisk prakt og moderne fremsyn. Denne fornemme og prektige byen. Denne byen hvor gatene pulserer av liv, og kreativitet strømmer fra dens sjel. Denne opprinnelig ’ideelle byen’. I dag feirer vi en org som er så Ideell som noen. Og derfor en org som er innbegrepet av denne grunnsetningen fra LRH: ’Solen går aldri ned over Scientology.’ Hermed åpner jeg denne bygningen til en fremtid preget av en Scientology-renessanse – en renessanse med evig liv.»

Den strømlinjede og moderne Ideelle Milano-kirken er verdens største Ideelle Scientology-organisasjon. Bygningen med sine 9700 m2 ligger på en 6000 m2 stor tomt og omkranser en gårdsplass på over 2000 m2. Den nye kirkens beliggenhet er meget iøynefallende på byens Fulvio Testi Avenue med utsikt over Milanos elskede Parco Nord. Den opptar et helt kvartal i det hurtig voksende Bicocca-distriktet.

Atskillige italienske ledere som samarbeider med Scientology Kirken for å skape en bedre verden, deltok sammen med scientologene i den epokegjørende begivenheten sist lørdag. De som trådte opp på podiet for å uttrykke sin deltakelse i dette engasjementet, var Gianfranco Tucci, byrådsmedlem i Milano; Marcello Arena, leder av sportsaktiviteter for Milano kommunes politikorps; Carlo Proserpio, formannen for handelsforeningen i det nordlige Milano; Gelek Yakar, formann for Mandala-senteret for bevaringen av Tibets kultur; og Fabio Bergomi fra hovedstyret for frivillig arbeid i storbyen Milano.

Gianfranco Tucci bød kirken velkommen til dens nye lokaler: «Det å ha en Scientology Kirke av så store dimensjoner i vårt distrikt bidrar til å integrere vår mangfoldige sosiale og kulturelle virkelighet, og tjener samtidig som et åndelig referansepunkt og et møtested for alle som ønsker å forbedre livskvaliteten for menneskene som bor her. Dette vil jeg alltid støtte og takke dere for!»

Marcello Arena snakket om sitt samarbeid med kirken om økt opplysning om stoff i hele byen: «Deres Sannheten om stoff-kampanje har betydd at jeg i dag har stor respekt for scientologer. Arbeidet dere gjør er bemerkelsesverdig. Og samarbeidet mellom ordensmakter og frivillige styrker er det som vil skape en virkelig forbedring av samfunnet. I den ånd ønsker jeg svært gjerne å kunne bruke deres auditorium for mine fremtidige politikorpskonferanser og -arrangementer. Jeg håper at dere ikke har noe imot det hvis vi kommer hit hele tiden!»

Den neste på talerstolen var Gelek Yakar som særlig fremhevet Scientologis grunnlegger L. Ron Hubbards innvirkning på global toleranse og gjensidig respekt: «L. Ron Hubbards verker er blitt bevart, lest og lyttet til av millioner over hele verden. Vi må takke ham for det han har gjort – for hans visdom. Hans ord har gjort et evig inntrykk på utrolig mange mennesker. For mitt vedkommende kan jeg bare takke ham for å inspirere scientologer og på den måten starte en internasjonal bevegelse som arbeider for økt respekt for hvert eneste menneske, ikke bare i Italia, men over hele verden.»

Blant medlemmene av Kirken i Milano, fant Carlo Proserpio mennesker med viljestyrke som deler hans visjon for samfunnet og har påtatt seg å gjøre det arbeidet som skal til for å realisere den: «I denne nye kirken er det folk som ønsker å endre samfunnet til det bedre. Folk som gjør en effektiv innsats for å komme stoffmisbruk til livs og for å gjenopprette de moralverdiene som vi alle anerkjenner som sanne og viktige. Derfor håper jeg at dere vil hjelpe med å skape et ideelt område i denne delen av Milano – et område hvor folk kan leve og respektere hverandre, hjelpe hverandre og få fremgang. Så takk for hva dere har gjort og for hva dere kommer til å gjøre.»

Til sist snakket Fabio Bergomi om det arbeidet som utføres av PROCIVICO, Sivilforsvaret av frivillige, lokale scientologer – Frivillige Scientology-prester som gir nødhjelp i lokalområdene: «Da Seveso-elven gikk over sine bredder i november i fjor, svarte dere øyeblikkelig på første varsel og ankom området midt på natten. Og dere gjorde det uten tanke på annet enn å gjøre alt hva dere kunne for å hjelpe andre. Derfor er jeg ytterst takknemlig for at dere har blitt en del av den frivillige bevegelsen i vår by Milano.»

Milanos Ideelle org står som et viktig symbol som gjenspeiler den legendariske byens storhet – et praktfullt eksempel på stil og Scientology-organisasjoners formål i Italia og i resten av verden. Elegant og tidløs marmor, mørkt treverk og blankpusset rustfritt stål er uthevet med rødt hele veien igjennom, noe som fremkaller minner om områdets berømte Ducatier og Ferrarier.

Stedet har også en à la carte-restaurant og kafé. Kapellet er det største blant alle de Ideelle orgene, og vil bli brukt til søndagsandakter, bryllup og navngivningsseremonier, samt en masse arrangementer på tvers av lokalsamfunnet for medlemmer av enhver trosretning.

Orgens omfattende informasjonssenter har en utstilling med over 500 filmer som viser Scientology-religionens overbevisninger og praksiser, og livet og arven til Scientologis grunnlegger L. Ron Hubbard. Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene som kirken sponser. Blant annet et verdensomspennende menneskerettighetsinitiativ; et like vidtrekkende stoffutdannelses- og avvenningsprogram; et globalt nettverk med lese- og læresentre, samt programmet med Scientologis frivillige prester som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Den nye Ideelle orgen inneholder dessuten atskillige seminarlokaler og undervisningsrom, samt en hel etasje som er beregnet på Scientology-auditering (åndelig veiledning).


Scientology Kirken har hatt større ekspansjon i løpet av det siste tiåret enn i de foregående 50 årene sammenlagt, og de første 10 månedene av 2015 var kjennetegnet av ytterligere historiske resultater for religionen og dens humanitære programmer, inklusive:

Det er planlagt flere innvielser i Australia, Afrika, Europa og Nord-Amerika i det kommende året.