CINCINNATI OG OMEGN

SCIENTOLOGY KIRKE ÅPNER DØRENE OG ØNSKER TRE STATER VELKOMMEN

25. FEBRUAR 2012

Scientology Kirken Greater Cincinnati feiret åpningen av sitt nye store hjem den 25. februar. Over tusen scientologer deltok sammen med representanter fra stat, fylke og by i innvielsen.

David Miscavige, styreformannen for Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder stod for innvielsen av den nye Scientology Kirken for Cincinnati-området.

Kirkens nye hjem ligger i Florence, Kentucky innenfor storbyområdet til Cincinatti og det nordlige Kentucky der Dixie Highway krysser Union Pike. Florences opprinnelige navn var forståelig nok ”Crossroads”. Den nye kikren vil ikke bare tilby Scientology-tjenester til menighetsmedlemmer, men vil bringe kirkens humanitære programmer ut i hele Ohio-Kentucky-Indiana-regionen.

Arrangementets betydning ble understreket av at David Miscavige, styreformann i Religious Technology Center og Scientology- religionens kirkelige leder, var til stede.  Under den offisielle innvielsen av kirken sa David Miscavige: ”Med innvielsen av denne nye kirken følger et høytidelig løfte om å anvende Dianetics- og Scientology-teknologien i den samme ånd som L. Ron Hubbard opprinnelig skapte den med. Det vil si å anvende den bredt, generøst, uten å gjøre forskjell og med all dens kraft for å forbedre liv og løfte hele befolkningsgrupper ved å bidra til å skape vennlighet, medfølelse, edelt sinnelag og menneskekjærlighet.”

Scientology kirken for Cincinnati-området feiret innvielsen av den nye kirken i Florence, Kentucky. Scientologer, gjester og representanter for staten, fylket og byen deltok i innvielsesseremonien. Den nye kikren vil ikke bare tilby Scientology-servicer til menighetsmedlemmer, men vil bringe kirkens humanitære og sosiale programmer ut i hele Ohio-Kentucky-Indiana-regionen.

Blant dem som ønsket den nye kirken velkommen var medlem av Representantenes Hus i staten Kentucky Arnold Simpson; direktøren for Kentucky-guvernør Beshears trosbaserte initiativer, Colmon Elridge; styreformannen for National Underground Railroad Freedom Center pastor Damon Lynch og styremedlem i West Chester George Lang.

I sin velkomsthilsen sa Arnold Simpson: ”Dere har noen enestående ungdomsprogrammer og noen utrolig fine formål. Faktisk så gir dere mer enn dere mottar, og det er en meget god ting. Og det dere har å tilby er nødvendig og meget velkomment. Jeg vil gjerne se deres programmer integrert inn i andre organisasjoner her og brukt i samarbeid med andre. Jeg oppfordrer dere til å arbeide sammen med både meg og andre valgte representanter, slik at vi alle kan samarbeide for å løse disse problemerne. Vi tar hatten av for deres arbeid med å hjelpe medmennesker.”

Styremedlem i West Chester George Lang la vekt på Scientology-grunnleggerens varige arv: ”Når deres mål blir oppnådd, gjør det samfunnet vårt bedre. Jeg snakker spesielt om å redusere sinnssykdom, kriminalitet og stoffavhenighet. Disse målene vil gjøre vårt samfunn til et mer ettertraktet sted og vil hjelpe oss med å konkurrere med andre samfunn globalt og på den måten gjøre verden til et bedre sted.”

Direktøren for Kentucky-guvernør Beshears trosbaserte initiativer Colmon Elridge snakket om den innflytelsen de Scientology-støttede sosiale programmene har: ”Det jeg virkelig setter pris på er at dere er en gruppe av mennesker som kommer og slår armene rundt andre og sier: 'Hva er det vi har som kan hjelpe deg med å komme tilbake på sporet og hjelpe deg med å oppnå de tingene i livet som du gjerne vil?'  Hvis alle i denne byen gjorde det, ville vi ha en bedre stat. Hvis alle i denne staten gjorde det, ville vi ha et mer forent Amerika. Og hvis alle i Amerika fulgte i deres fotspor, ville vi ha den verden vi selv ønsker oss, som min kone og jeg ønsker oss for våre to sønner og som vi alle ønsker oss for kommende generasjoner.”

Styreformannen for National Underground Railroad Freedom Center pastor Damon Lynch anerkjente kirkens innsats for å puste nytt liv i hele Cincinnati-området: ”Det var her på breddene av Ohio-elven at mange på flukt fra slaveri tok sine første skritt i frihet. Og på samme måte som Nordstjernen ledet dem til firhet som reiste på Underground Railroad, ser jeg deres grunnlegger L. Ron Hubbard som en ledestjerne for mange her på jorden i dag. Hubbard var i sannhet en mann som var fast besluttet på å skape en bedre verden. Han var en mann med visdom, kunnskap og sunn fornuft. Han var alt hva et menneske burde være, og jeg er glad for å se denne nye kirken åpne i året for hans 100 års fødselsdag. Så velkommen til deres nye hjem, scientologer fra Cincinnati-området.”

_________________

Den nye ideelle Scientology Kirken for Cincinnati-området er over 4.650 m2 stor og ligger på en 12 måls tomt. Ut over det store kapellet til bruk for alle kirkelige sammenkomster, søndagssamlinger og religiøse seremonier inneholder kirken flere seminarrom og kurslokaler foruten dusinvis av rom til Scientology-auditering (åndelig veiledning). 

Kirken ønsker velkommen alle besøkende og enhver som selv ønsker å finne ut om Scientology. Ved siden av resepsjonen ligger et stort informasjonssenter som gir en bred introduksjon til Scientology-religionens tro og praksis samt til Scientology-grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arbeid. Informasjonssenteret gir også full oversikt over de mange humanitære programmene som kirken støtter, blant andre et verdensomspennende menneskerettighetsprogram; et like vidtrekkende opplysnings-, forbyggings-, og rehabiliteringsprogram mht. narkotika og andre rusmidler; et globalt nettverk av lesehjelps- og læresentre samt programmet for Frivillige hjelpere som nå utgjør den største uavhengige nødhjelpsgruppen på jorden. På de oppstilte displayene kan man se omkring 500 informasjons- og dokumentarfilmer bare ved å trykke på en knapp. Informasjonssenteret er åpent fra morgen til kveld og de besøkende kan gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

Kirkens store kapell vil også være åpent for interreligiøse og lokale tilstelninger til glede for hele Cincinnati-området.

_________________

Scientology Kirken Greater Cincinnati er den tredje ideelle organisasjonen (orgen) som er blitt åpnet i 2012; de andre to er Scientology Kirken Sacramento som åpnet 28. januar i Californias hovedstad og Scientology Kirken Hamburg som åpnet 21. januar.

De ideelle orgene virkeliggjør grunnleggeren L.Ron Hubbards visjon for religionen. De stiller ikke bare ideelle fasiliteter til rådighet for scientologer i deres fremgang mot høyere nivåer av åndelig bevissthet og frihet, men det er også meningen at de skal tjene som hjem for hele lokalsamfunnet og være et møtested for samlet innsats for å hjelpe innbyggere fra alle trosretninger.

Andre nye kirker som har åpnet i de senere årene er Minneapolis-St. Paul i Minnesota, New York, Washington, D.C., Tampa i Florida, Nashville i Tennessee, Seattle i Washington, Las Vegas i Nevada, Los Angeles, Pasadena og Inglewood i California så vel som Québec City, Mexico City, London, Melbourne, Bruxelles, Madrid, Roma, Berlin og Moskva.

Det er planen at over 10 nye ideelle kirker skal åpne i 2012.

For å få en komplett liste over nye Scientology Kirker kan du besøke Scientology.org.

_________________

Scientology-religionen ble grunnlagt av forfatter og filosof L. Ron Hubbard. Den første Scientology Kirken ble grunnlagt i USA i 1954, og religionen har nå ekspandert til mer enn 10000 kirker, misjoner og tilknyttede grupper, med millioner av medlemmer i 167 land.