MEXICO CITY, MEXICO

DEN NYE NASJONALE ORGANISASJONEN FOR MEXICO ÅPNER SINE DØRER I PALASSENES BY

10. JULI 2010

En hovedstad i verdensklasse og et ikon for kultur og toleranse ønsker Scientology Kirken velkommen til sitt nye hjem.

Syv tusen scientologer og deres gjester samlet seg den 10. juli 2010 for å feire innvielsen av Latin-Amerikas første ideelle Scientology-organisasjon, i hjertet av Mexico City. Den kirkelige lederen for Scientology-religionen og styreformannen i Religious Technology Center, David Miscavige, ledet den historiske seremonien og ønsket de tilstedeværende velkommen til sin nye nasjonale organisasjon i palassenes by.

David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology-religionen og styreformann i Religious Technology senter, ledet an seremonien og han fikk selskap av dignitarer, samt lokale og nasjonale ledere til åpningen av dette kulturelle landemerket.

Seremonien markerte fullførelsen av et totalt nytt design og ombygningen av Mexico Citys Juarez-bygning. I direkte tilslutning til kunstpalasset og nabo til landets høyesterett, nasjonalbanken og det nasjonale palasset, står den som et seks-etasjers moderne kulturelt landemerke. Bygningen er nå helt ombygd så den kan romme de religiøse Scientology-servicene, og den har også et omfattende offentlig informasjonssenter med multimediaskjermer som presenterer og illustrerer Scientologys tro, dens grunnlegger L. Ron Hubbards liv og kirkens mange sosiale og samfunnstjenlige programmer.

David Miscavige beskrev Scientology-organisasjonenes positive innvirkning på de omgivende lokalsamfunnene og sa følgende til den samlede menneskemengden:

«Ta denne Ideelle organisasjonen og bruk den til alt det den er bestemt for.

Dere sier at det finnes stoffmisbruk der ute? Vel, dere har nå de nødvendige midlene til å få i gang en ’stoffri-bevegelse’ som er langt mer effektiv enn alt det som spres langs narkolangernes handelsveier.

Dere sier at det er kriminalitet og grusomhet der ute? Vel, dere har nå Veien til lykke til å gjenoppbygge selvrespekt og vekke godheten i ethvert menneske.

Dere sier også at det finnes fryktelig fattigdom og elendighet i denne byen? Vel, dere har nå teknologier til læring og leseferdighet – som fører til velstand og overflod.»

Ledere fra forskjellige områder i denne Mellom-Amerikanske nasjonen var også med på å feire dette øyeblikket, og de ga uttrykk for den betydning det har for landet deres.

Alejandro Rojas Dias Duran, turistsjef for Mexico City, sa følgende på byens vegne: «Vi er overbevist om at Scientology i Mexico vil bidra positivt og plante et frø med menneskehetens grunnleggende verdier, så folk i alle aldre og av alle raser og trosretninger kan skape en ny fremtid slik at vi kan få en ny sivilisasjon med fred og velstand, uten kriminalitet, vold og stoff.»

Ricardo Guzman Wolffer, som er dommer ved appelldomstolen og en kjent forfatter, ga uttrykk for viktigheten av Scientology for Mexicos og verdens fremtid: «I dag åpner vi dørene til denne vakre nye Scientology-organisasjonen, og jeg betrakter det som en forpliktelse å bringe L. Ron Hubbards budskap ut til alle. Jeg er av den oppfatning at det er gjennom individuell forandring at man kan endre verden. Denne Ideelle organisasjonen gir alle en sjanse for å lære den indre sannheten. Den er porten til en helt ny og lys fremtid.»

I den nye ideelle organisasjonens publikumsinformasjonssenter lærer tusenvis om Scientology-religionens tro og -praksiser, grunnleggeren L. Ron Hubbards liv, samt de mange sosiale forbedrings- og lokalsamfunnsprogrammer sponset av Scientology.
Kapellet i den nye Scientology-organisasjonen for Mexico tjener menighetsmedlemmer og gjester til søndagsandakter, bryllup, navngivningsseremonier og andre begivenheter.

Dr. Jesus Corona Osornio, doktor i religionsfilosofi og forfatter, snakket også til alle som stod på gatene og fortauene utenfor Juarez Avenue 85. «Denne nye Scientology-organisasjonen», sa han, «representerer det spirende, multikulturelle Mexico som nå er iferd med å ta form. L. Ron Hubbard hadde et svært moderne og revolusjonerende syn på åndelighet. I sin egenskap av ingeniør anvendte han svært presise teknologiske redskaper til å belyse åndelige fenomener. Resultatet var en definitiv avklaring på forholdet mellom vitenskap og religion. Ved å gjøre dette, reddet han emnet religion. Åndelighet finnes nå i det 21. århundret, og i denne forbindelsen har L. Ron Hubbard kommet med et av historiens største bidrag til menneskeheten.»

Laura Chapa, som er Mexicos undervisningsdepartements ledende rådgiver for spesialundervisning, snakket deretter om de løsningene Scientology tilbyr: «Jeg tror at med åpningen av denne nye organisasjonen, vil ledere fra alle sektorer i samfunnet få den samme erkjennelse som jeg fikk: at dere har løsningen. Derfor tror jeg også at det som vil komme fra denne nye organisasjonen, er et vendepunkt for nasjonen vår.»

Som avslutning på innvielsesseremonien sa David Miscavige til de tusenene som var samlet: «Jeg inviterer dere med dette til å tre over denne dørstokken og tenke over det som venter på dere der inne. For det er ikke bare alt jeg nevnte om et stoff- og kriminalitetsfritt, velstående, lese- og skrivekyndig Mexico, men alt annet som kan bidra til å sette igang den åndelige revolusjonen Mexico så lenge har ventet på.»

Med disse ordene, og sammen med lokale scientologer som førte an i kampen for å bygge denne nye nasjonale organisasjonen, klippet David Miscavige båndet og innledet dermed en ny æra med kulturell forandring og frihet i Latin-Amerika.