SAN DIEGO, CALIFORNIA

«CALIFORNIA DREAMING» BLIR TIL VIRKELIGHET IDET SAN DIEGO ÅPNER NY SCIENTOLOGY KIRKE

19. NOVEMBER 2016

Innvielse av Ideell kirke hyllet som et øyeblikk for den amerikanske drømmen i byen som Scientologis grunnlegger, L. Ron Hubbard, en gang kalte sitt hjem.

Følg riksveien Pacific Coast Highway nedover det sørlige Californias buktende kystlinje langs en 112 kilometer lang strekning av sandstrender mens du nyter det flotteste været – noe sted – og du vil komme frem til byen San Diego. Det var i disse storslåtte omgivelsene, på en solrik lørdag ettermiddag under San Diegos skyline, at byens nye Scientology Kirke ble innviet.

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, ledet innvielsen av Scientology Kirken i San Diego, lørdag den 19. november 2016.

«Hvis det noensinne var en dag da ’California Dreaming’ antok en helt ny betydning, så er det nå – med innvielsen av denne Ideelle Scientology Kirken», sa David Miscavige, Scientology-religionens kirkelige leder. «Og hvis det noensinne fantes et sted forutbestemt for dette øyeblikket, så er det deres by, San Diego. Så i det vi innvier denne Ideelle orgen, gjør vi det i vår grunnleggers navn og til ære for denne byen hvor han en gang bodde. Og dermed gir vi vårt løfte om å anvende hans teknologi for livet – uforbeholdent, ubetinget og i dets fulle omfang for denne ’Fineste byen i Amerika!’»

San Diegos innvielse markerer en eksplosiv epoke med ekspansjon for kirken og er den 55. Ideelle kirkeorganisasjon (Ideell org) som åpner sine dører. Ideelle orger står nå i byer over hele verden – fra Los Angeles til London, Melbourne til Milano og Tel Aviv til Tokyo. «Ideell» er en standard satt av Scientologis grunnlegger L. Ron Hubbard, slik at hver kirke kunne være et perfekt uttrykk for religionens prinsipper og praktiske utøvelse.

Lørdag den 19. november 2016 var omlag 3500 scientologer og deres gjester til stede for å overvære San Diegos historiske innvielse. Og fra mariachi-orkesterets svingende rytmer blandet med oppløftende toner av Beach Boys’ «Surfin’ USA», til dignitarer som representerte hvert eneste politiske og sosiale spektrum av San Diego by og fylke – var denne innvielsen et sant uttrykk for byens rike kultur.

Seremonien gav også en hyllest til den helt spesielle plassen San Diego har i livet til L. Ron Hubbard (LRH). For det er en by hvor han ikke bare bodde i løpet av sin ungdom, men hvor han senere lanserte en legendarisk forfatterkarriere som strakte seg over et halvt århundre, og plasserte ham blant tidenes mest leste forfattere.

«Og selv etter 40 år ville han med glede erindre dette ’drømmelandet’, hvor han skrev sine første fortellinger for pulpbladene i en hytte ute på odden», sa David Miscavige. «Dette var også hans første avgangshavn for Asia, da han gikk om bord på et av marinens transportskip med bare en slitt dress, en tynn ytterfrakk og to cent. Mens han i kjølvannet av Waikiki forteller om å importere et brett fra Honolulu og slik ble den første til å fange en bølge i Encinitas. Så ja, dette er korsveien av deres historie med LRH og deres fremtid med hans arv.»

Den nye kirken i San Diego står ved den sentrale hovedåren Fourth Avenue, bare noen kvartaler fra rådhuset. Den 4500 kvadratmeter store bygningen i San Diegos travle sentrum byr alle velkommen.

«En Ideell organisasjon er per definisjon en del av dens lokalsamfunn», fortsatte David Miscavige. «Så denne Scientology Kirken står for lese- og skriveferdigheter i skoler, for kriminalitetfrie og stoffrie gater, for velstand på arbeidsplassen og for menneskerettigheter hvor enn folk ellers vanker.»

San Diegos dignitarer som var til stede for å ønske kirken velkommen presenterte en følelse av akkurat hva dette humanitære engasjementet inneholder. Disse var: John Redman, direktør for programmet for høyintense narkohandelområder (HIDTA), Beatriz Villarreal, rådgiver til undervisningsdepartementet i San Diego fylke, Estela De Los Rios, medlem av Den nasjonale styringskomiteen mot menneskehandel og (fhv.) oberstløytnant Bart Billings, Nasjonalgardens medisinske direktorat.

John Redman snakket om regionens krise med stoffmisbruk og hvordan den Scientology-støttede Stiftelsen for en stoffri verden arbeider for å motvirke det: «Denne strekningen av grensen er en av de verste områdene for narkohandel i landet og er en av de mest nedslående. Men her kommer Stoffri verden inn i bildet, og det partnerskapet som det fører med seg. Sammen med Stiftelsen dannet vi et samarbeid med lærere, tjenestemenn i helsesektoren og administratorer for å møte her i grenseområdet. I kjølvannet av det engasjementet har over 100 000 barn blitt gitt muligheten til et stoffritt liv.»

Oberstløytnant Billings observerte at «hver eneste dag er det 22 militærveteraner som avslutter sine egne liv. Og mange av de selvmordene er direkte knyttet til psykofarmaka. Vi må utvide det verdensomspennende fotfestet som Citizens Commission on Human Rights allerede har – både her og i utlandet. Jo flere kontaktpunkter vi har som øker bevisstheten om psykiatriske overgrep, desto bedre vil det være for befolkningen. Med denne Ideelle orgen etablerer dere et brohode i San Diego. Dette brohodet vil bringe hjelp og støtte til våre soldater. Og for det hilser jeg dere med honnør».

Viktigheten av kirkens engasjement på området menneskerettigheter ble omtalt av Estela De Los Rios: «I denne verden, med alle nyhetsoverskriftene og kaoset, trenger vi all hjelp vi kan få. Og jeg takker dere for å holde menneskerettighetene i tankene og i sjelen til alle mennesker. Fordi bare hvis vi elsker, omfavner og viser respekt for hverandre, ikke bare for oss selv, men for hele menneskeheten, kan vi ha menneskerettigheter overalt. For meg er de virkelige heltene folk som dere her i dag, Scientology Kirken.»

«Dere må forstå at uten materialene deres ville foreldrene ikke ha en sjanse», sa Beatriz Villarreal. «På grunn av Veien til lykke er jeg en bedre forelder, en bedre lærer, en bedre leder i samfunnet, og jobben min er til den grad mye lettere. Vi har bare ikke programmer som dette. Ingen har det. Så ja, dette er en dag for den amerikanske drømmen. Og nå som disse dørene er åpne, la oss feire muligheten for å oppfylle den drømmen for hvert eneste barn i San Diego.»


Den nye kirken i San Diego tilbyr alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med et Informasjonssenter. Utstillingen, som inneholder mer enn 500 filmer, viser Scientology-religionens fundamentale anskuelser og praksiser og grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene som Scientology sponser. Disse inkluderer blant annet et verdensomspennende menneskerettighetsinitiativ, et like omfattende stoffopplysnings- og rehabiliteringsprogram, et globalt nettverk med lese- og læresentre, samt Scientologis frivillige prester-program som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

San Diegos Ideelle organisasjon har også et Kapell for Scientologis menighetssammenkomster, inklusive søndagstjenester, brylluper, navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet som er åpne for medlemmer av alle trosretninger. Bygningen har dessuten mange seminarlokaler og kursrom, samt en hel etasje viet til Scientology-auditering (åndelig veiledning).


Innvielsen i San Diego kroner et år med ekspansjon for kirken. Det har nylig blitt åpnet nye kirker i Sydney i Australia; Harlem i New York; Budapest i Ungarn; Atlanta i Georgia; Milano i Italia; Tokyo i Japan; Bogotá i Colombia og Basel i Sveits. I tillegg åpnet kirken sommeren 2016 Scientology Media Productions, et 20 måls teknologisk nyskapende studio i Hollywood i California, der religionens budskap vil bli kringkastet på tv, radio, Internett, sosiale medier og enhver annen medieplattform.

Og mer er på vei, med innvielser av Ideelle organisasjoner planlagt i 2017 for verdensbyer og kulturelle hovedsteder i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Afrika og Australasia.