SACRAMENTO, CALIFORNIA

CHURCH OF SCIENTOLOGY INNVIER NY KIRKE I CALIFORNIAS HOVEDSTAD

28. JANUAR 2012

Californias hovedstad feiret lørdag den 28. januar åpningen av Scientology Kirken Sacramento. Innvielses-seremonien ble overvært av mer enn 2.500 scientologer, gjester samt lokale, statlige og nasjonale embetsmenn.

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og kirkelig leder av Scientology-religionen, ledet innvielsen av Scientology Kirken i Sacramento.

Kirkens nye hjem ligger bare et par kvartal fra regjeringsbygningen og er et av byens mest prominente arkitektoniske byggverk. Det ble opprinnelig åpnet i 1930 som Ramona Hotell, designet av Californias første statsarkitekt og bygningen er Sacramento's fineste eksempel på den spanske koloni-renessanse stil. Kirken har omhyggelig bevart bygningens struktur og restaurert dens mange fasetter til deres opprinnelige tilstand, inkludert den karakteristiske stukkatur, de ornamenterte, glaserte mursteinene og terra cotta flisene, samt de dekorative jerndetaljer og bygningens opprinnelige utvendige skilt. All restaurering ble planlagt og utført med henblikk på minimal miljøbelastning og maksimal bærekraft og tilfredsstilte derved kravene til gull sertifiseringsstandardene for det amerikanske Grønn Bygningsrådslederskap i Energi og Miljø Design (LEED).

Det kastet lys over arrangementet at David Miscavige. styreformannen for Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder sto for innvielsen av den nye kirken.

For å tilkjennegi betydningen av denne nye kirken sa David Miscavige: ”Innvielsen av den nye kirken betegner et høytidelig løfte. Det er et løfte om å ta i bruk det fulle potensialet av hva som ligger innenfor disse veggene til fordel for denne byen. Det er et løfte om å lage en verden som vi kan være stolte av. En sivilisasjon uten vanvidd uten kriminelle og uten krig hvor dugelige mennesker kan trives og hederlige mennesker kan ha rettigheter og hvor alle har frihet til at heve seg til større høyder. Det er våre ansvar som scientologer. Og ja et ansvar vi gjerne påtar oss.”

Blant dem der var møtt fremfor at markere dette øyeblikk var Sacramentos borgmester Kevin Johnson; medlem av Californias State Assembly Mike Gatto; presidenten for Greater Sacramento Urban League David DeLuz; presidenten for det Interreligiøse Råd for Greater Sacrameno Jon Fisk og president og grunnlegger av Internasjonal Faith-Based Coalition biskop Ron Allen.

Dere sin velkomsttale anerkjente borgmester Kevin Johnson kirken for å være engasjert i byen: ”Sacramento er den mest mangfoldige by i landet og deres kirke og hva dere gjør er mangfoldig. Denne bygning er ikke bare en bygning for dere - det er en bygning for lokalsamfunnet.Det er en bygning som vil hjelpe oss med å skape nyt liv i bymidten. Scientology kirken kom til oss og sa 'Hør vi vil gjerne hjelpe. Vi vil ta en historisk bygning og bevare og restaurere den og gjøre den til et kunstverk i bymidten.' Vi ønsket virkelig å gjøre Sacramento til det grønneste område i landet og et samlingssted for ren teknologi og dere hjelper med å gjøre dette til virkelighet. dere har gjort deres del.”

Medlem av Californias State Assembly Mike Gatto roste det arbeid som Scientology Kirken Sacramento og Medborgernes menneskerettighetskommisjon gjør for å beskytte barn mot medisinering med psykofarmaka: ”Disse barn får kanskje aldri en sjanse for å finne seg selv før de blir ordinert et legemiddel. De kommer kanskje aldri til at oppleve hva det betyr at føle sine egne rene følelser i sitt hjerte og ha sine egne tanker i sinnet. dere kan rolig regne med at jeg vil fortsette med å gjøre alt hva jeg kan for at hver eneste medlem av den lovgivende forsamling og hver eneste foreldre hører deres stemme og derved får deres egen motivasjon til å handle til gagn for alle barn i California.”

Præsidenten for det Interreligiøse Råd for Greater Sacramento Jon Fish anerkjente kirkens effektive bidrag til samfunnet herunder det humanitære program som bruker L. Ron Hubbards bok Veien til Lykke : ”Jeg kan slett ikke uttrykke hvor opløftende det er at vite at det er folk der ute hver dag - scientologene - som takler de moralske dyder i samfunnet og som virkelig vet hva de lager. Derfor og av så mange andre grunner byder vi medlemmer av Scientology Kirken velkommen. Vi vet at dette alltid vil være et hjem av vennskap for oss og andre. Det vil alltid være en åpen invitasjon og en utstrakt hånd.”

Idet han fremheve kirkens arbeid for undervisning i menneskerettigheter uttalte presidenten for Greater Sacramento Urban League David DeLuz : ”dere utdanner mennesker i deres rettigheter og bygger opp derved den kommende generasjon som vi er avhengige av til å beskytte disse rettigheter for alle uansett deres race hudfarve etnicitet eller religion. Her i Californias hovedstad kommer vi fra alle steder... Det skal vi verne om og det er presist hva dere gjør. Fordi dette er en kirke som ikke bare er åpen for alle dere deler også fritt ut til alle av de mange redskaper dere har. Det er derfor denne kirke er like så meget en gave til Sacramento som til deres medlemmer.”

Omkring kirkens verdensomspennende Sannheten om Stoffer utdannelseskampanje sa grunnlegger og president av Internasjonal Faith-Based Coalition biskop Ron Allen: ”Jeg har alltid sagt 'Den vei California går den vei går nasjonen. Å rydde opp i hovedstaden og sprede Sannheten om Stoffer informationsmaterialerne ut overalt vil skape en effekt der er så stor at den vil gi gjenlyd over hele Amerika. Denne kampanje er modsvaret til den globale epidemi.Jeg vil ha gjort det obligatorisk for skolebarn i hele Amerika at gjennomgå Sannheten om Stoffer undervisningsprogrammet.”

_________________

Den nye ideelle Scientology Kirken Sacramento reiser seg sju etasjer høy og er over 5.000 kvadratmeter stor. Ut over det sentrale kirkerum til bruk for alle kirkelige forsamlinger søndagssamlinger og religiøse seremonier inneholder kirken flere seminarrum og kursuslokaler foruten dusinvis av rom til Scientology auditering (åndelig veiledning).

Hele stueetasjen er blitt reservert til introduserende servicer der byder besøkende og andre velkommen og oppfordrer dem til selv å finne ut av hva Scientology er. Det omfatter også et omfattende informasjonssenter som gir en komplet introduksjon til Scientology religionens tro og praksis samt Scientology grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arbeid. Informationscenteret gir også en full oversikt over de mange kirkesponsorerede humanitære programmer derunder et verdensomspennende menneskerettighetsinitiativ; et likeså vidtrekkende narkouddannelses- og avvenningsprogram; et globalt nettverk av læsehjælps- og indlæringscentre; samt Frivillige Scientology Hjelper programmet der nå utgjør den største uavhengige nødhjelpsgruppe på Jorden. På de oppstilte displays kan man se omkring 500 informasjons- og dokumentarfilm bare vet å trykke på en knapp. Informationscenteret der er åpent fra morgen til aften oppfordrer de besøkende å gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de har lyst.

_________________

Scientology Kirken Sacramento er den annen ideelle kirke som åpner i 2012 etter Scientology Kirken Hamborg som åpnet den 21. januar i Tyskland.

De ideelle kirkene virkeliggjør grunnleggeren L. Ron Hubbards visjon for religionen.De stiller ikke bare ideelle fasiliteter til rådighet for scientologer i deres fremgang mot høyere nivåer av åndelig frihet, men det er også meningen at de skal tjene som hjem for hele lokalsamfunnet og være et møtested for samlet innsats for å hjelpe innbyggere fra alle trosretninger.

Andre nye kirker som har blitt innviet i de senere årene inkluderer Washington (D.C.), New York, Los Angeles, Pasadena, Inglewood i California, Seattle, Tampa i Florida, Minneapolis-St. Paul i Minnesota samt Quebec City i Canada, Mexico City i Mexico og Melbourne i Australia.

Over 15 nye ideelle kirker er planlagt å åpne i 2012.

For å få en komplett liste over nye Scientology Kirker kan du besøke Scientology.org.

_________________

Scientology religionen ble grunnlagt av forfatter og filosof L. Ron Hubbard. Den første Scientology Kirken ble grunnlagt i USA i 1954, og religionen har nå ekspandert til mer enn 10 000 kirker, misjoner og tilknyttede grupper med millioner av medlemmer i 167 land.

  • For mer informasjon om grunnleggeren av Dianetics & Scientology L. Ron Hubbard besøk L. Ron Hubbard.dk.
  • For mer informasjon om David Miscavige bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og kirkelig leder av Scientology religionen besøk Scientology.dk/David Miscavige-->