BASEL, SVEITS

EN NY IDEELL ORG MED ET KLART SVEITSISK PREG ÅPNES

25. APRIL 2015

Sveits er en nasjon som lenge har vært kjent for sin fremragende håndverkstradisjon innen alt fra ur til lommekniver og kulinariske delikatesser som verden ser opp til.

Og i overensstemmelse med denne kompromissløse vektleggingen av kvalitet, åpnet den første Ideelle Scientology-organisasjonen i denne europeiske nasjonens stolte historie dørene sine for et takknemlig publikum i en historisk og dignitariespekket innvielsesseremoni i den maleriske sveitsiske byen Basel.

«Vi kommer nå til et vendepunkt i europeisk historie det lenge har blitt sett frem til. Et øyeblikk da en ny Ideell organisasjon åpner og dermed signaliserer en ny tidsalder med toleranse, brorskap, medfølelse og åndelig kraft. Et åndeløst øyeblikk som aldri vil bli glemt så lenge solen skinner og planetene går i bane.» – David Miscavige, styreformann i Religious Technology Center

Den nyeste Ideelle Scientology Kirken ligger der Rhinen gjør en knekk og de tre nasjonene Sveits, Tyskland og Frankrike møtes. På innvielsesfesten den 25. april kom scientologer fra de forskjellige kantonene i landet samt Frankrike, Tyskland og Italia sammen.

For å illustrere betydningen av dette øyeblikket oppsummerte David Miscavige, styreformann i Religious Technology Center, hva åpningen av Basel representerer da han talte til publikum – og hevdet at den nye orgen gir en «helt ny dimensjon» til uttrykket «Swiss made».

David Miscavige sa videre: «Vi kommer nå til et vendepunkt i europeisk historie det lenge har blitt sett frem til. Et øyeblikk da en ny Ideell organisasjon åpner og dermed signaliserer en ny tidsalder med toleranse, brorskap, medfølelse og åndelig kraft. Et åndeløst øyeblikk som aldri vil bli glemt så lenge solen skinner og planetene går i bane.»

Basels nye Ideelle org befinner seg på Burgfelderstrasse bare få kvartaler fra grensen mellom Sveits og Frankrike i distriktet Store Basel-Vest. Den 4600 kvadratmeter store bygningen er et svært godt eksempel på moderne sveitsisk arkitektur. Den ligger bare få minutter fra bysentrum og vil levere Scientology-servicer og være et felles møtested i dette hjørnet av tre nasjoner.

Åpningen tjener til å fortsette den fremadrettede kraften skapt av religionens eksplosive internasjonale vekst, med oppblomstringen av Ideelle Kirker på hvert kontinent som leder den enorme ekspansjonen det siste tiåret.

Fremstående personer fra alle nivåer i det kulturelle landskapet i Sveits slo seg på lørdag sammen med ledere og menighetsmedlemmer i Scientology Kirken. Disse inkluderte Robert Mesey, føderal dommer i Sveits (pensjonert); Johann Bauer, professor emeritus ved Ludwig-Maximilians-Universität; og Ayhan Seker, visepresident i Basels muslimske komité.

Robert Mesey gav kanskje den beste oppsummeringen da han sa: «Grunnleggeren deres, L. Ron Hubbard, kom en gang med profetien at ’den dagen da vi fullt ut kan stole på hverandre, vil det være fred på jorden’. I dag har Burgfelderstrasse blitt ’Veien til lykke’ for menneskene i Basel, slik deres grunnlegger uttrykker det i det praktfulle heftet.»

Ayhan Seker fremhevet den nye Ideelle orgens plass midt blant byens forskjellige kulturelle miljøer: «Basel er en multikulturell by. Våre mange religiøse samfunn praktiserer det de tror på, fritt og samarbeider på en god måte. Det er derfor jeg liker å bo her i denne tolerante byen. Og dere verdsetter virkelig ukrenkeligheten til religiøs toleranse og kultiverer den gjennom deres levende eksempel. Og slik hjelper dere med å bevare respekten for andre religioner i byen vår.»

Det vidtrekkende humanitære ansvaret åpningen av den Ideelle orgen signaliserte, ble lagt merke til av professor emeritus Bauer som poengterte: «Denne Ideelle orgen er en høyborg for alle deres sosiale programmer. Ja, med åpningen av denne Ideelle orgen bærer dere ansvaret for å gjøre den til en bastion for det gode på Basels høyder. Jeg har all tro på at dere vil gjøre det.»

___________________

Den nye Ideelle orgen i Basel gir alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology og det begynner i informasjonssenteret. Utstillingen der, med mer enn 500 filmer, viser Scientology-religionens grunnleggende anskuelser og praksis og forteller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også et detaljert overblikk over de mange humanitære programmene som kirken sponser. Disse inkluderer et verdensomspennende initiativ for å undervise i menneskerettighetene; et vidtrekkende program for narkotikautdannelse og -forebygging og rehabilitering av stoffmisbrukere; et globalt nettverk av sentre for lese-/skriveferdigheter og læring; og Scientologys Frivillige prester-programmet, nå den største uavhengige nødhjelpsgruppen på jorden.

Informasjonssenteret er åpent fra morgen til kveld for besøkende, og de kan gå rundt på egen hånd og komme tilbake så ofte de vil.

Basels Ideelle org har også et kapell hvor menigheten kan samles, blant annet for søndagsandakter, bryllup og navngivningsseremonier i tillegg til en rekke arrangementer for lokalsamfunnet hvor medlemmer av alle trosretninger er invitert. Kirken har dessuten flere seminarlokaler og undervisningsrom samt en hel etasje som er viet til Scientology-auditering (åndelig veiledning).