SILICON VALLEY, CALIFORNIA

HVOR ÅNDELIGHET MØTER MENNESKELIG DYKTIGHET: DEN NYE SCIENTOLOGY KIRKEN INNVIES I SILICON VALLEY

18. FEBRUAR 2018

Verdens høyteknologiske hovedstad, berømt for den digitale revolusjonen, ønsker den evolusjonære religiøse teknologien til L. Ron Hubbard velkommen.

Det finnes steder som er så spesielle at bare navnene deres vekke kraftfulle bilder og ord – Gettysburg, Stonehenge, Parthenon, bare for å nevne noen få. Steder hvor fabler, store dåder og historier ble født og nedtegnet.

Her er enda et sagnomsust sted: Silicon Valley, som ligger imellom San Francisco-bukten og Santa Cruz-fjellene. Dette var hvor den digitale tidsalderen slo rot og blomstret, hvor praktisk talt alt i menneskehetens sivilisasjon ble forvandlet ved bruk av computer-chips og Internett, hvor fremtidens språk ble skrevet i ettall og nuller.

David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, leder den pulserende innvielsesseremonien søndag den 18. februar i hjertet av Silicon Valley.

Og på en strålende senvintersdag, den 18. februar 2018, ble enda et kapittel lagt til Silicon Valley-legenden. På et spesielt sted hvor intellektets briljans var høyaktet, møttes 2000 mennesker for å feire den andre definerende dimensjonen av menneskeheten: ånden.

Begivenheten var innvielsen av Scientology Kirken i Silicon Valley. Kirken er en moderne, funklende to-etasjes 4600 kvadratmeter bygning som fanger den digitale verdens stil og kultur og ligger bare noen minutter fra sentrum av byen Mountain View i hjertet av Silicon Valley. Rett i nærheten ligger de vidstrakte campusene og kontorkompleksene som huser Googleplex, Microsoft, Apple, Intel, Tesla, Netflix og eBay.

«Dette er faktisk hvor revolusjonen av ’digital teknologi’ kan transformeres til en evolusjon av ’åndelig teknologi’ – og det hele for menneskelig oppfinnsomhet, menneskelig dyktighet og personlig frihet», sa David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology, da han innviet Silicon Valleys kirke, den 65. slike fasiliteten på jorden. Disse kirkene legemliggjør de to ambisjonene til Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard – de optimale stedene der religionens medlemmer kan bevege seg langs den åndelige veien kalt Broen til total frihet, og hvor hele samfunn kan bli oppildnet i kampanjer for å bekjempe stoffmisbruk, bekjempe sosiale stridigheter og psykiatriske overgrep, fremme etikk og moral, støtte menneskerettigheter og respondere på katastrofer.

Kirkene er et knutepunkt for lokalsamfunn – og, enda mer, et sted hvor skjæringspunktet mellom sinnet, kroppen og ånden er en håndgripelig realitet. Som David Miscavige forklarte til forsamlingen av scientologer og gjester, med innvielsen av den nye Scientology Kirken i Silicon Valley, kommer en ny forbindelse: kraften til å frigjøre det fulle potensialet til dette nye millenniet, åndens kraft.

Innvielsen i Silicon Valley hadde en unik status. Enda en ny Scientology Kirke, denne i Salt Lake City, ble også innviet av David Miscavige i løpet av den samme weekenden. Det er første gang Scientology har åpnet to nye kirker rett etter hverandre – et vitnesbyrd om hvor hyppig nye kirker blir innviet og den verdensomspennende ekspansjonen av religionen.

I tillegg til Silicon Valley har scientologer vært aktive i San Francisco-bukt-området i årevis, i de nærliggende byene San Francisco, San Jose og Los Gatos. Arbeidet til lokale medlemmer og frivillige brakte den kirke-sponsede United for Human Rights-kampanjen til mer enn 10 000 innbyggere til å lære om menneskerettighetene. Stoffri verden-programmet har vist seg å være høyst effektivt, med over 300 000 Sannheten om stoff-hefter distribuert, hvilket bidro til nedgang i stoff-relaterte forbrytelser i høy-risiko-områder – den første nedgangen på over ti år. Og nylig gav lokale frivillige prester hjelp til redningsmannskaper i kjølvannet av brannene i Sonoma County i 2017.

Mange av Silicon Valleys høyaktede kommunale ledere deltok i innvielsesfeiringen: James Sweeney, en advokat som er aktiv i Black American Political Association, California; løytnant Glenn Walsh fra narkotikapolitiet og Californias program for høyintense narkohandelområder; Anu Peshawaria, rådgiver til byen Fremont; og pastor Alice Baber-Banks fra Christian Fellowship Ministry og konsulent for Californias barnemedisinske tjenester.

James Sweeney roste kirken og dens støtte til Citizens Commission on Human Rights (CCHR), som bekjemper overmedisinering av Californias fosterbarn. «Scientology Kirken har et uopphørlig engasjement for menneskeheten. Det er det vi kaller en ’bulldogg-iherdighet’ på vegne av de gode karene. Og jeg har vært priviligert nok til å ha en ringsideplass. Jeg har faktisk gått inn i ringen. Vi har kjempet, og vi har oppnådd permanent endring for å stoppe overmedisinering av våre barn og få det skrevet inn i lovene til vårt land.»

Løytnant Walsh snakket om sin lange historie med det kirke-sponsede Stoffri verden-programmet: «Jeg har sett hvordan stoff ødelegger en person. Stoff bryr seg ikke om din religion, din økonomi, ditt kjønn, eller hvor mange venner du har på Facebook», sa han. «Vel, det stopper her, det stopper , og det stopper med Stoffri verden og Scientology Kirken. Dere har skapt en bevegelse som faktisk kan bremse strømmen av stoffmisbruk.»

Any Peshawaria fortalte publikum: «Jeg tror at Scientology Kirken kan utvikle den helbredende prosessen for hver innbygger i Silicon Valley. Det gir meg stort håp å se deres programmer som nå baner en vei til et bedre liv akkurat her.» I et område som er kjent for sin nytenkning, tilføyde hun: «I dag feirer vi et helt nytt paradigme av muligheter. Fordi dette er tross alt det 21. århundrets religion – Scientology Kirken!»

Og pastor Baber-Banks fortalte om sitt partnerskap med scientologer i å fremme forente lokalsamfunn gjennom interreligiøst samarbeid. «Jeg hørte om Scientology Kirken i det interreligiøse kontoret da jeg ble medlem for over 10 år siden», sa hun. «Det var så spennende å se 10 religiøse ledere rundt bordet. Alle så annerledes ut, alle med forskjellig tenkning og handlinger. Men da vi hadde bedt med og for hverandre, var vi ett … den måten vi omgås hverandre på – vi er forent. Ja, det er det Amerika vi alle ønsker oss, som kommer til live rett foran øynene våre i Scientology Kirken.

For evig brorskap og søsterskap, la oss reise oss og feire denne fantastiske dagen og denne strålende innvielsen. Og la oss stå sammen for å skape en bedre nasjon og en bedre verden!»


Besøkende kommer til den nye Scientology Kirken i Silicon Valley ved å gå gjennom en stor gårdsplass omkranset a palmer. De går inn i et informasjonssenter som tilbyr dem en introduksjon til Dianetics og Scientology. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer på 17 språk som viser Dianetics og Scientologys fundamentale trossetninger og praksiser og forteller om L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret gir også en detaljert fremstilling av de mange humanitære programmene som Scientology støtter. Disse inkluderer et verdensomspennende initiativ for undervisning i menneskerettighetene, et omfattende program for forebygging mot og opplysning om stoff og rehabilitering av misbrukere, et globalt nettverk av lese- og læresentre, samt Scientologys frivillige prester som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Den nye Scientology Kirkens kapell brukes til alle former for Scientology forsamlinger, inkludert søndagssamlinger, brylluper, navngivningsseremonier samt en mengde arrangementer for hele lokalsamfunnet, for medlemmer av alle trosretninger.

Den stilige Bayshore kafé – med både innendørs og utendørs sitteplasser – tilbyr et møtested for dem som deltar i eventer, så vel som for medlemmer i pausene mellom Scientology servicer.

Den nye kirken leverer alle introduksjonsservicer. Besøkende deltar ofte i ettermiddag, kvelds- og weekend-seminarer i Dianetics og Scientology som formidler et overblikk over grunnleggende prinsipper og deres anvendelse i livet, så vel som en rekke Scientology livsforbedringskurs til å forbedre ethvert aspekt av ens liv.

Silicon Valley-kirken inkluderer dessuten dusinvis av spesielt utstyrte auditeringsrom som gir ideelle omgivelser for Scientology auditering (åndelig veiledning). Mange kursrom er også viet til trening av auditører (åndelige veiledere), for scientologer som studerer teknologien til å hjelpe andre med å oppnå åndelig frihet.


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Silicon Valley fant sted i en periode med enorm ekspansjon for religionen med 65 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og Kaohsiung til Bogotá, deriblant 19 innvielser i det vestlige USA alene.

I året som gikk har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i California; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia; Amsterdam i Nederland; Johannesburg North i Sør-Afrika; og Salt Lake City i Utah.

Flere innvielser av kirker er planlagt i 2018 for globale byer i Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika og Australia.