LONDON, STORBRITANNIA

SCIENTOLOGY I SENTRUM
AV DEN ENGELSKTALENDE VERDENEN

22. OKTOBER 2006

Scientology Kirken i Storbritannia ligger ved Queen Victoria Street i Londons kulturelle sentrum. Dens innvielse i oktober 2006 tiltrakk seg over 3000 scientologer, londonborgere og øvrighetspersoner fra alle kontinenter. At innvielsen av den nye kirken ble foretatt av David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder, viste begivenhetens viktighet.

Æresgjester som deltok i innvielsen, hadde alle arbeidet sammen med scientologer innenfor kommunale eller humanitære aktiviteter, inklusive kommandør Kevin Hurley fra London Citys Politi; den ærede Ian Lauder, en av Londons oldermenn; og den ærverdige Iftikhar Ayaz, De Forente Nasjoners permanente fredsutsending og representant for FNs menneskerettighetskommisjon.

David Miscavige, styreformann i Religious Technology Center og den kirkelige lederen av Scientology-religionen, sto for innvielsen av denne nye kirken.

Den definitive uttalelsen om hva den nye kirken i London betydde, kom fra David Miscavige i hans åpningstale til forsamlingen:

«Som enhver Londonborger vet, ligger rett på den andre siden av gaten St. Pauls katedral, hvor John Donne for omkring 400 år siden erklærte: ’Intet menneske er en øy, en verden for seg. Ethvert menneskes død river noe fra deg, hvis du er involvert i menneskeheten. Så derfor skal du ikke spørre hvem klokkene ringer for. De ringer for deg.’

Hvilket, som enhver scientolog vet, er sitert i det berømte kapittel L. Ron Hubbard skrev om ansvar i sin bok «Avansert prosedyre og aksiomer».

Alt hva denne organisasjonen representerer som kraft til å bevare og forbedre liv – vår gave med ferdigheter i å lese og skrive til barn som mangler disse evner, å gjenskape selvrespekt hos dem som er kommet på avveie, å lette lidelsene, fjerne rasefordommer og å reparere de bånd som binder menneskene sammen.

Alt det og mer til handler om ansvar. Det handler om aldri å finne ut av hvem klokkene ringer for, fordi vi vet at de ringer for oss, og vi vet det fordi vi alle er involvert i menneskeheten.

Dere skal huske på hva LRH selv skrev etter å ha dannet den første Scientology-organisasjonen her i byen: ’Vårt mål, med bakgrunn i det vi er i besittelse av, kan ikke være mindre enn det som vår viten krever.’

Og slik er det fortsatt i dag. Dere har med arven fra ham den fulle viten i kirken som står foran dere. Jeg vil innprente hos dere at dere bruker arven maksimalt, og neste gang dere hører klokken ringe, vil den ringe som en hyllest.»