MIAMI, FLORIDA

EN MAGISK VELKOMST HILSER MIAMIS NYE SCIENTOLOGY KIRKE

29. APRIL 2017

Den magiske byens nye Scientology Kirke åpner sine dører til ære for frihet og frivillig arbeid i Miamis kulturelle kjerne.

Miami er like mye en sinnsstemning som det er et sted. Byen ligger for eksempel omtrent 370 kilometer fra Havanna på Cuba. Men dagens Miami er så tett sammensmeltet med den cubanske hovedstaden som to sider av en og samme mynt. Miami er latinamerikansk, det er haitisk, det er sørstatlig, det er yankee, det er varmt og lummert, og det er uendelig kult. Floridas topp låtskriver og sanger, Jimmy Buffett, sang om Miami: «Vi har stilen, vi har glansen, vi har den gamle elegansen.»

Det finnes nå en ny gnist i den elegansen. Ved US Highway 1, omgitt av den sagnomsuste bohemaktige atmosfæren til Coconut Grove og kunnskapsarbeidernes internasjonale by, Coral Gables, møttes 2000 scientologer og gjester lørdag den 29. april 2017 på en stor åpen terrasse i et prominent byggverk for å feire innvielsen av en Scientology Kirke.

David Miscavige holder sin innvielsestale til de tusener som var samlet ved den feststemte innvielsen, holdt lørdag den 29. april i hjertet av Miami.

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og Scientology-religionens kirkelige leder, avsluttet sin innvielsestale for Miamis nye Scientology Kirke ved å si:

«Havet har mange stemmer, mange ansikter og mange luner.
Men jo større farvannets mangfold, jo større romantikk og eventyr.
Så, seil videre, Mektige Miami.
Hell og lykke på reisen.
Dere besitter nå et majestetisk skip, og det seiler for hele menneskeheten, under flagget til Scientology!»

Den nye fasiliteten er utformet til ikke bare å bringe personer til mer avanserte nivåer av mental og åndelig frihet, men som et humanitært senter til å starte programmer for å bekjempe stoffmisbruk og analfabetisme, fremme menneskerettigheter og sende ut team av frivillige til krise- og katastrofeområder over hele verden.

Og mens Miami-kirken har likheter med andre Scientology Kirker som står på begge jordens halvkuler, gjenspeiler dens tropiske sete i Florida den spesielle lokale karakteren av den sydlige regionen – akkurat som de andre kirkene taler til sine kulturer, det være seg i Sydney, Auckland, Kaohsiung, London, Roma, Bogotá, Mexico City, Tampa og i de flere titalls andre byer hvor religionen blomstrer.

Så, sent i april, i Miamis sørøstlige svale bris, ble innvielsesfeiringen rocket til sprudlende høy stemning med en salsarytme som så avgjort var «Miami Nice». Festlighetene smeltet den latinamerikanske musikken og danserytmene sammen med humanitære helter, og det hele var synkronisert for å gi tilbake til denne frihetens by.

Miami er mange lysår unna 1900, da det bare var et handelssted med færre enn 2000 innbyggere som krevde eiendomsretten til sumpene i Everglades. I 1960 var ca. 935 000 mennesker bosatt i Miami og innen 2015 hadde det steget til 2,7 millioner – og Miami var nå Latin-Amerikas internasjonale økonomiske og kulturelle hovedstad.

Hva forårsaket dette? Kort sagt: Frihet.

I begynnelsen av januar 1959 begynte en flom av frihetssøkende flyktninger å seile med Golfstrømmen til Miami med båter, redningsflåter eller hva som helst og alt som kunne flyte. Det var ikke bare at det sørlige Floridas befolkning økte, men hele byens karakter og kultur ble forvandlet.

En av de tidlige utpostene i det som nå har blitt den akselererende verdensomspennende ekspansjonen av Scientology, var i Miami. Den ble først åpnet i Den magiske byen den 11. mars 1957. Og kirken har nå vokst til den praktfulle nye moderne bygningen på «Main Street» i Miami, eller «South Dixie Highway» som lokalbefolkningen kaller den, hvor rundt 70 000 biler kjører forbi hver dag. Bygningen, som er sju etasjer høy og spenner over 4600 kvadratmeter, står som Miamis alcalde – eller «ordfører», hvis du ikke er helt kjent med den tropiske sjargongen ennå – Tomás Regalado kalte den, «et ankerpunkt for samfunnet, yrende av frivillig arbeid».

Kirken har satt i verk en rekke humanitære initiativer i et forsøk på å motvirke kroniske og akutte sosiale problemer, og deres nye hjem er et springbrett for hvert eneste lokale program. Slike aktiviteter omfatter å inngå partnerskap med kirker, ungdomsgrupper i lokalsamfunnet, dommere og politimenn for å innføre stoffopplysning til de unge. Alt i alt har Stoffri verden-programmet påvirket over 35 000 mennesker, bare i Miami-området.

Regionen er også et arnested for krenkelser av menneskerettighetene. Derfor har kirken gjennomført opplysningskampanjer om menneskehandel og overgrep innen psykisk helse, og den har nådd fem millioner mennesker med sitt budskap gjennom informasjonsannonser på Miami-basert spansk TV og i studio-intervjuer på radio i beste sendetid.

Feiringen fremhevet kirkens menneskerettslige og humanitære programmer med prominente gjestetalere som omfattet: ordfører Tomás Regalado; (fhv.) kongressmedlem for det 21. distrikt, Lincoln Diaz-Balart; leder for utdannelsesprogrammer i Miami-Dade County, Tamara Batalha og rådgiver for stoffopplysning for Miami City, Eduardo Sabillon.

I sin velkomsttale hyllet ordfører Regalado innvielsen av kirken. «For meg er Scientology Kirken veldig enkel», sa han til tilskuerne. «Dere lærer, dere arbeider, dere tenker positivt og dere hjelper folk. Derfor, og av mange andre grunner, passer dere godt inn i byen vår.»

Ordfører Regalado forklarte videre hvordan «Miami er en inngangsport til den amerikanske drømmen. Og dere har nå åpnet de portene ved å transformere en kald, steril bygning til et levende, pulserende senter. ... Og deres mange timer med frivillig arbeid vil forandre menneskers liv, det er det ingen tvil om. Så alt jeg ber om er at dere gir oss enda fler av deres ’timer’. 10 000, 20 000 – jeg tar alt jeg kan få. Det er hva vi trenger fra Scientology Kirken.»

Tidligere kongressmedlem Diaz-Balart talte om den felles lidenskapen for menneskerettigheter og frihet som preget dagens begivenhet: «Jeg ble født på Cuba, og kom til USA med familien min som flyktet fra kommunismen da jeg var fire år gammel», sa han. «Da jeg først møtte medlemmer av deres kirke på en konferanse om menneskerettigheter i Washington, D.C., visste jeg at jeg hadde møtt noen veldig spesielle mennesker. Senere, da jeg gikk for å snakke med deres menneskerettighets­avdeling, sa dere ikke: ’Vi behøver din hjelp.’ Dere spurte: ’Hvordan kan vi hjelpe?’»

«Deres arbeid er ikke bare teoretisk», fortsatte Lincoln Diaz-Balart. «Det er virkelig – veldig virkelig. Og jeg har hørt tilbake fra dem som led under under­trykkelsens brutalitet at materialene dere distribuerer er ’som et friskt vindpust’. Hvert eneste menneske har et iboende behov for å være fritt. Vi trenger alle frihet akkurat like mye som vi trenger luft til å puste. Og deres kirke og deres programmer bidrar i høy grad til å puste frihet inn i folks liv.»

Leder for utdannelsesprogrammer i Miami-Dade County, Tamara Batalha, beskrev seg selv som en «kriger for barn. Likevel, da min egen datter var 10 år gammel kunne hun ikke lese. Men når Gud stenger et vindu, åpner han en dør. Og den døren var til Scientology Kirken!»

Tamara Batalhas datter meldte seg på Applied Scholastics’ program basert på L. Ron Hubbards banebrytende studieverktøy. «Og, på bare 3 måneder gikk hun fra testresultater på barnehage­nivå, til å kunne lese og skrive på tredjeklassenivå», sa hun. «Hva dere utretter med Studieteknologi er et mirakel. Jeg begynte å lure på, nå som mitt eget barn har blitt reddet, hvor mange andre barn det finnes der ute som kan berges fra analfabetisme.» Åtte måneder senere åpnet hun en Applied Scholastics-skole i South-Miami.

Rådgiver for stoffopplysning for Miami City, Eduardo Sabillon, forlot sitt hjemland Honduras da han var 12 år gammel og reiste til Miami – på et tidspunkt da byen var synonym med den verdensomspennende narkotikahandelen. Eduardo Sabillons lidenskap i livet var å bekjempe narkotika.

«Min største utfordring var mangel på ressurser», fortalte han tilskuerne ved innvielsen. «Da jeg oppdaget Stoffri verden-pensumet deres, var det som sendt fra himmelen. Jeg begynte å anvende programmet i Miami og så hvor mye det tiltrakk unge mennesker. Det presenterer realitetene om bruk av stoff på en direkte måte, uten omsvøp.

Ryktet om dette spredde seg raskt. Snart virket det som om alle ville ha programmet, med oppringninger fra radiostasjoner og TV-stasjoner, samt kirker og ungdomsgrupper. De sa alle: ’Vi trenger noe som skaper en forbindelse til vår ungdom.’ Det er slik vår stoffri-bevegelse fikk liv.»

Eduardo Sabillon understreket dagens vedvarende ånd av partnerskap og talte om den nye Scientology Kirken som en enda større plattform for sosial forvandling. «Vi har mye mer arbeid å gjøre», sa han. «Så jeg vil gjerne takke dere for denne nye Scientology Kirken og denne fantastiske nye begynnelsen for Miami. Fordi, når alt kommer til alt er det ikke hver dag en organisasjon som denne innvies. Og det er derfor jeg gir dere mitt oppriktige løfte om at vi alle skal gjøre det beste ut av det.»


Miamis nye kirke har et informasjonssenter som er åpent for publikum sju dager i uken, og som inneholder rundt 500 filmer om grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv samt Scientologis tro og praksiser. Det presenterer også størrelsen og omfanget av kirkens humanitære tiltak og programmer, deriblant et verdensomspennende nettverk av sentre for lesehjelp og læring, internasjonale programmer for stoffopplysning, samt forebygging og rehabilitering, stadig ekspanderende tiltak for menneskerettigheter og verdens største uavhengige nødhjelpsstyrke, Scientologis Frivillige prester-program.

Senteret tilbyr en lang rekke Scientology-servicer, inkludert kvelds- og weekend-seminarer om Dianetics og Scientology som gir et overblikk over grunnleggende prinsipper og anvendelsen av dem i livet. En hel serie av Livsforbedringskurs supplerer introduksjonsseminarene til å forbedre ethvert aspekt av livet. I tillegg har kirken en hel fløy for Scientology-auditering (åndelig veiledning).

Kapellet i Miamis nye Scientology Kirke er utformet for kirkelige handlinger som omfatter søndagstjenester, brylluper og navngivningsseremonier. Det er også det perfekte stedet for Åpent hus-arrangementer, samfunnsmøter, kommunale brunsjer og banketter for medlemmer av alle trosretninger.


Miamis innvielse lanserer en episk sesong av ekspansjon for Scientology og kroner samtidig 12 måneders ustoppelig vekst. De seneste innvielsene av nye kirker har funnet sted i San Fernando Valley i California; Auckland i New Zealand; San Diego i California; Sydney i Australia; Harlem i New York; Budapest i Ungarn og Atlanta i Georgia.

Fremtidige innvielser er planlagt for kulturelle sentre i Latin-Amerika, Nord-Amerika, Europa, Storbritannia og Afrika.