JOHANNESBURG NORTH, SØR-AFRIKA

FESTLIG STEMNING: JOHANNESBURG ØNSKER NY SCIENTOLOGY KIRKE VELKOMMEN I PULSERENDE FEIRING

23. DESEMBER 2017

Scientology Kirken kroner sin sesong av ekspansjon med dynamisk innvielse i de nordlige åsene i «Gullbyen» – Johannesburg.

Fra fortidens skygge vokser en ny generasjon opp og skaper en stemme for seg selv og et land som er definert av ytringsfrihet og åndelige bevissthet – et nytt Sør-Afrika.

Byen er historisk sett anerkjent som menneskehetens vugge og nå kjent for sin uunngåelige, livsglade energi. Og den engang delte Johannesburg (Joburg) fortsetter å stå i spissen for forent forandring. Som en av de topp 50 byene i verden både med hensyn til størrelse og handel, er denne panafrikanske hovedstaden hjemmet til mange kreative og kulturelle styrker –enkeltpersoner og organisasjoner bestemt på å skape en bedre og lysere vei til suksess i samfunnet.

Innvielsesseremonien ble ledet av mr. David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, som ønsket alle de oppmøtte velkommen til den pulserende feiringen lørdag den 23. desember.

Den ånden av nyskaping og nytt håp gav gjenklang på en varm lørdag ettermiddag i Johannesburg North da over 1500 scientologer og gjester møttes for å innvie byens praktfulle Scientology Kirke på åsene i Randburg.

I feiringen av denne anledningen ønsket mr. David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology religionen, de deltakende velkommen i lys av Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbards (LRHs) ønsker om gjennomstrømme et segregert Sør-Afrika med fornuft og veiledning for over 50 år siden: «Hvis noen skulle spørre hva det betyr å følge en LRHs drøm fra ’én mann, én stemme’ til ett folk, ett formål og fra afrikansk styrke til afrikanske stolthet og Afrika for alltid til levende Afrika, vel, alt du trenger å gjøre er å overveie disse ordene ’Afrika for evig’ og ’endeløst Afrika’, fordi her ligger vår Løveport til evighetens dør.»

Innvielsesseremonien hadde et anstrøk av kreativitet og levende uttrykk, ledet av de magiske lydene av Djembe-trommer blandet med tradisjonelle dansere og melodiene til et lokalt kor. Festivitetene utviklet seg snart til et kor av dignitarer fra hele Johannesburg og Gauteng – som ønsket kirken velkommen og forutsa en heldig fremtidig etter at det gigantiske røde båndet ble klippet.

Det er tross alt en fremtid født fra en humanitær arv som som kirken i Gauteng-provinsen står i spissen for. Faktisk har United for Human Rights-kampanjen, sponset av Scientology, inspirert til en bevegelse for menneskerettigheter for Gauteng, og har gitt mer enn 40 000 mennesker kunnskap om sine rettigheter. Der er også Stoffri verden-programmet hvor, i Joburg alene, mer enn 300 000 Sannheten om stoff-hefter har blitt distribuert, og bidrar til en nedgang i narkorelatert kriminalitet i høyrisiko soner – den første på over ti år.

Den nye kirken er der både for å ta i mot et blomstrende Scientology samfunn og å videreføre en respektinngytende humanitær arv. Den vidstrakte 6500 kvadratmeter fasiliteten dekker en 8 måls eiendom på en høyde av byen ved hjørnet av Bram Fischer og Hunter Street i Randburg, med utsikt over Joburg som den er uttrykkelig utformet til å tjene.

Den forpliktelsen til tjeneste definerte den felles tråden blant tjenestemenn fra byen og provinsen som var til stede for å ønske den nye fasiliteten velkommen, deriblant høvding Fanie, fra Zalisidinga afrikansk tradisjonelt råd, Martin Mande, rådgiver for FNs høykommissær for flyktninger, Sør-Afrika, Amy Fakude, taler emeritus, fra Gauteng-parlamentet for kvinner, og pastor Errol Jacobs fra Eldorado prestegjeld. Hver av dem talte om deres fordelaktige samhandling med kirkemedlemmer og frivillige som deltar i kirkens programmer.

Høvding Fanie, fra Zalisidinga afrikansk tradisjonelt råd fortalte publikum om sine erfaringer med LRHs teknologi: «Jeg støtte først på teknologien deres mens jeg arbeidet ute i townships rundt Johannesburg. Til tross for dens enkelhet brakte disse verktøyene tillit, anstendighet og ære til disse menneskene … det var som magi. Så jeg begynte selv å delta i kurs, og trinn-for-trinn lærte dere meg denne ’magien’. Og kort tid etter trodde jeg at jeg hadde evnen til å hjelpe mitt folk, fordi etter å ha studert alle 19 kursene – har jeg blitt høvdingen med alle svarene.»

Martin Mande, rådgiver for FNs høykommissær for flyktninger, Sør-Afrika, talte om kirken og dens rolle i å se for seg nye realiteter for Gauteng-folket: «Der andre er stagnerte i sin tenkemåte, er dere visjonære revolusjonære. Dere oppløfter sjeler mot menneskerettigheter. Vi må nå etablere rettighets-klubber overalt, på skoler, i organisasjoner og kirker i hvert eneste samfunn. Og så, på den måten, fra hennes hode til hennes hjerte, kan Afrika bli levende og fri med en fremtid med menneskerettigheter.»

Taler emeritus fra Gauteng-parlamentet for kvinner, Amy Fakude, fremhevet L. Ron Hubbards Veien til lykke og dens evne til å styrke en generasjon: «Før ble jenter så unge som 12 år gravide … nå er de beskyttet av sin nyfunnen selv-integritet. Og der unge menn trodde det å stjele var ok fordi, ’de tok tilbake det som opprinnelig var deres’, vel, nå tar de tilbake sin selvrespekt. Jeg forteller dere, med Veien til lykke – gir vi menneskeheten tilbake sin menneskelighet.»

Og til slutt, sa pastor Jacobs at han er én av syv religiøse menn i sin familie. Hver av dem har sett et forfall av moral og vennlighet: «Vi forkynner, og vi lærer, bare for å se på en verden som forsvinner under våre føtter. Foreldre, skoler, skolestyrere, de kommer til meg og sier: ’Vær så snill pastor, jeg trenger din hjelp.’ Men, hvorhen kan jeg referere dem? Vel, for bare noen få år siden, kunne jeg ikke ha fortalt deg hvorhen eller til hvem, men nå vet jeg det, og det er en velsignelse. Fordi jeg fant Dianetics og Scientology Kirken, og alt som dere bringer til denne verden.»


Den nye kirken i Johannesburg North tilbyr alle besøkende en introduksjon til Dianetics og Scientology, som begynner med et Informasjonssenter. Det inneholder en utstilling med mer enn 500 filmer som viser de grunnleggende anskuelsene og praksisene til Scientology religionen og forteller om grunnleggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informasjonssenteret presenterer også de mange humanitære programmene som Scientology støtter. Disse inkluderer blant annet et verdensomspennende menneskerettighetsinitiativ, et omfattende stoffopplysnings- og rehabiliteringsprogram, et globalt nettverk med lese- og læresentre, samt Scientologys frivillige prester-program som nå utgjør verdens største uavhengige nødhjelpsgruppe.

Johannesburg Norths kapell er stedet hvor Scientologys kirkelige forsamlinger finner sted, blant annet søndagstjenester, brylluper og barnedåper. Det er også stedet for arrangementer og sammenkomster for hele samfunnet og er åpent for medlemmer av alle trosretninger. Fasiliteten inkluderer dessuten mange seminarlokaler og kursrom, samt en hel fløy viet til Scientologys auditering (åndelig veiledning).


Innvielsen av den nye Scientology Kirken i Johannesburg North fant sted i en periode med enorm ekspansjon for religionen med mer enn 60 nye Scientology Kirker, fra Los Angeles til Tampa, London til Milano, Tel Aviv til Tokyo og fra Kaohsiung til Bogotá. I løpet av det siste tiåret har disse innvielsene drevet verdensomspennende ekspansjon for religionen til en hastighet som overgår de foregående 50 årene tilsammen.

I 2017 har innvielser av nye Scientology Kirker funnet sted i Auckland i New Zealand; San Fernando Valley i California; Miami i Florida; København i Danmark; Dublin i Irland; Birmingham i Storbritannia og Amsterdam i Nederland.

Flere innvielser av kirker er planlagt i 2018 for kulturelle sentre i Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika og Australia.