JOHANNESBURG, SØR-AFRIKA

ET MULTIKULTURELT SAMFUNN ØNSKER VELKOMMEN TIL DET NYE LIVSFORBEDRINGSSENTERET I JOHANNESBURG

26. MARS 2010

Tradisjonell afrikansk musikk innledet innvielsen av et nytt Scientology-livsforbedringssenter den 26. mars 2010, da tusen universitetsstudenter, lokale og nasjonale ledere, kunstnere og lokale scientologer fylte Stadion Street i Johannesburg ved denne anledningen.

Lokale og embetsmenn henvendte seg til mengden på tusen mennesker og bød Scientology Livsforbedringssenteret velkommen til Braamfontein-distriktet i Johannesburg.

Senteret er plassert i nærheten av University of Witswatersrand (WITS) i Braamfontein-distriktet og betjener slik et rikt variert samfunn, hvis felles mål er uttrykt i distriktets motto: «Stedet hvor folk hever seg til storhet.» I egenskap av konferansier lovte senterets leder, Edmund Dladlu, å samarbeide med lokalsamfunnet for å virkeliggjøre det mottoet.

Blant gjestetalerne som avspeilet distriktets mangfoldighet, var øverstbefalende for Hillbrow politi, Eddie Mboweni, som snakket om partnerskapet mellom hans politistyrke og kirkens informasjonskampanje om stoffmisbruk og menneskerettigheter. «Senteret er godt plassert her», sa øverstbefalende Mboweni, «og vi ser frem til å arbeide sammen med kirken om programmer om å bekjempe kriminalitet og forbedre livskvaliteten for borgerne i området.»

Scientolog og musikkprodusent Robin Hogarth beskrev nå hvordan Scientology har hjulpet ham i hans arbeid med å bringe musikk fra Sør-Afrika ut til et større publikum, inklusive produksjonen av Blessed og African Spirit med Soweto Gospel Choir, som begge fikk en Grammy for «beste tradisjonelle verdensmusikkalbum» i 2007 og 2008. «Det her er til dere», sa Robin Hogarth. «Det er for alle – maler, konge, dikter, arbeider, studenter, musiker, mann og kone. For Braamfontein, for Johannesburg, for Sør-Afrika og for Afrika selv. Og det er derfor jeg er så stolt over å stå her ved denne betydningsfulle anledningen. Dette livsforbedringssenteret åpner dørene til en ny fremtid, et bedre liv, en afrikansk renessanse.»

Etter at snoren var klippet, gikk deltagerne i seremonien rundt i Livsforbedringssenterets interaktive displayer, som presenterer Dianetics- og Scientology-prinsipper og deres anvendelse i livet. Senteret er en fasilitet fra Scientology Kirken i Johannesburg for service til lokalsamfunnet, og gir praktiske kurs som retter seg mot en rekke forskjellige livssituasjoner, herunder problemer med forhold og personlig og arbeidsrelateret stress.
De som besøker besøker Scientology sitt Livsforbedringssenter, tar selvguidet omvisning gjennom multimediadisplayer som illustrerer tro og praksis i Scientology, livet og arven fra grunnleggeren L. Ron Hubbard og kirkens globale humanitære- og samfunnsprogrammer.

Selv Phumzile Zuma, datteren av den sør-afrikanske president Jacob Zuma, talte til de tilstedeværende. «Forestill dere en verden hvor alle vet hva som er riktig og hva som er galt», sa hun. «Forestill dere en verden hvor man kan nå sine mål og formål og føle seg vel med seg selv og sine medmennesker. Vel, kjære afrikanske venner og studenter, jeg har innsett at vi kan oppnå dette med de redskapene som dette nye livsforbedringssenteret tilbyr området vårt.»

Parlamentsmedlem Setlamorago Thobejane – generalsekretær for De tradisjonelle ledernes kongress og formannen for Instituttet for afrikanske kongelige – inntok også scenen. «Grunnleggeren av Dianetics og Scientology, L. Ron Hubbard, var en sann leder», sa Thobejane. «Jeg lærte at Dianetics bare var hans første trinn på veien til åndelig frihet, og at han har gitt oss alle de tingene vi trenger for å forbedre livene våre, uansett hva som holder oss tilbake. Utrolig nok for en person hvis ord alltid har vist seg å holde stikk, sa han at den neste store sivilisasjonen på jorden helt naturlig ville oppstå i det sørlige Afrika.»

Seremonien ble avsluttet med den tradisjonelle kuttingen av båndet, og slik var senteret nå offisielt innviet. Hundrevis strømmet inn for å studere informasjonssenteret, se film- og multimedia-presentasjoner som beskriver Scientologys tro og praksis, L. Ron Hubbards liv og gjerning samt Scientology Kirkens forskjellige programmer for å bedre samfunnet og samfunnstjenlige programmer, både i Afrika og i hele verden.