CLEARWATER, FLORIDA

TUSENER SAMLES FOR Å MARKERE FØDSELSDAGEN TIL SCIENTOLOGYS GRUNNLEGGER OG ET «TRYKK PÅ STARTKNAPPEN» FOR USTOPPELIG DISSEMINERING

10. MARS 2018

L. Ron Hubbards liv og arv ble hedret på det åndelige hovedsetet i Clearwater i Florida, kronet av bekjentgjørelsen som forandret spillet – Scientology Network – for religionens verdensomspennende vekst.

For de 6700 scientologer og venner fra 70 nasjoner som var samlet den 10. mars 2018, i religionens åndelige hovedstad i Clearwater i Florida, var kunngjøringen av tre nye kirker helt sikkert utrolige nyheter å juble over. Legg til de kraftfulle høydepunktene i religionens humanitære prestasjoner gjennom det siste året, og menneskemengden brøt ut i vill applaus. Og så var det de høyt verdsatte historiene om grunnleggeren L. Ron Hubbards (LRHs) liv – og «oi»-ene og «wow»-ene rullet gjennom publikum i Clearwaters Ruth Eckerd Hall.

Men med alt dette var mega-nyhetene på den 107. L. Ron Hubbards fødselsdagsfeiring fremdeles i vente: Bekjentgjørelsen av lanseringen av Scientology TV Network.

David Miscavige henvendte seg til rekordantallet av scientologer som samlet seg for å feire det eksepsjonelle livet til L. Ron Hubbard.

Og så begynte kvelden med en elektrisk forventning og stormende hilsen til Scientology religionens kirkelige leder, mr. David Miscavige: «Ja, denne fødselsdagsfeiringen er ulik noe annet noensinne sett ... Dette største øyeblikk i vår historie, denne kvelden, denne timen, dette øyeblikket når jeg sier: dette er Scientology i dag. Og forutsatt at dere fatter hva vi nå besitter i form av teknisk dyktighet og ressursene derav, vel, dere kan ikke benekte at dette er legendariske tider. Følgelig er det bare passende at vi nå vender tilbake til der den legenden begynte.»

Fortellingen av den legenden er en årlig reise inn i fortiden, fortalt av L. Ron Hubbards biografiforfatter, mr. Dan Sherman. Hans fortelling tok deltagerne med på en reise seks tiår tilbake til religionens tidlige år, da L.Ron Hubbard var på Saint Hill Manor i East Grinstead i England og forsket på sinnet og ånden.

Historiene som Dan Sherman fortalte handlet om periferiske spillere som ikke desto mindre tilføyde viktige fotnoter til det store Scientology epos – så som skredderen som var del av å skape selve Scientology symbolet. Eller, en annen som under L. Ron Hubbards ledelse, utførte planer som gav utspringet til det religiøse verktøyet, E-meteret, som nå er grunnelementet i Scientologys åndelige veiledning.

Ved avslutningen av Dan Sherman presentasjon så publikum frem til nyheter, gode nyheter og enda større nyheter. Det begynte med et utropstegn da David Miscavige nå fremhevet tilstanden av Scientologys vekst rundt om i verden, som han erklærte at «nå strekker seg over 30 000 sjømil, fra Nordsjøen til Tasmanhavet, og så tilbake igjen til Biscayabukten.

Vel, det er det rent geografiske omfanget. Spesielt tatt i betraktning hva LRH forteller oss om en Ideell Scientology Kirke, som et sted hvor ’en ny sivilisasjon nå er på vei’».

Tre praktfulle nye kirker gav nøyaktige koordinater for de nye sivilisasjonene som nå kommer til live med innvielser i det nordlige Johannesburg i Sør-Afrika, den 23. desember, og Salt Lake City i Utah, og Silicon Valley i California, rett etter hverandre den 17. og 18. februar. Disse fasilitetene slutter seg til 62 andre større Scientology Kirker som har åpnet sine dører i de seneste årene, og alt mens religionens økende vekst fortsetter å gå raskere enn i hver eneste tidligere periode kombinert.

Og det hele bare understreket betydningen av L. Ron Hubbards fødselsdagsspill, den årlige konkurransen for Scientology Kirker for å gi grunnleggeren gaven med hans eneste ønske: Ekspansjon for å forbedre menneskeheten og realisere dens potensial.

Spillet så misjoner, kirker, Avanserte organisasjoner og kontinentale kontorer konkurrere om høyeste utmerkelse på seks kontinenter og i dusinvis av byer, fra København i Danmark til Bogotá i Colombia og Sydney i Australia. Da alt var sagt og gjort, representerte mestrene som mottok sine troféer : Den Ideelle Scientology misjonen i Baton Rouge, Louisiana, den Ideelle Scientology Kirken i San Fernando Valley, California, den Ideelle Avanserte organisasjonen for Europa, og det Ideelle kontinentale forbindelseskontoret for Australasia.

På hvilket punkt kvelden fullstendig forandret trajektoriet, da David Miscavige kronet feiringen med bekjentgjørelsen av akkurat «hvordan» religionen sender ut sitt budskap til hele verden: Et nytt Scientology Network som ville lanseres med et trykk på startknappen den 12. mars – og nå et første publikum av flere titalls millioner av mennesker i USA alene på satellitt-TV, online på Scientology.TV, Apple TV, Fire TV, Roku og på mobil-apper.

Kunngjøringen kommer i kjølvannet av en overveldende nysgjerrighet om religionen, og den nye kanalen besvarer vanlige spørsmål ved å ta folk inn i religion selv. Faktisk finnes det i kjernen av den nye kanalen nyskapende innhold som vil tjene som et paradigmeskifte for religiøs programmering.

Til et publikum i overstrømmende jubel og triumf presenterte David Miscavige hvert element av original programmering som tilbyr en fengslende innsikt i livene til scientologer, kirken som en institusjon og dens forskjellige organisasjoner.

Han gav en ytterligere forsmak med et blikk bak kulissene i Scientology Media Productions – det historiske 20 måls multimediakomplekset i Hollywood i California. Det fullstendig integrerte digitale studioet er uten sidestykke på jorden og er komplett med tre filmstudioer, 20 redigeringsrom, fire filmmusikkrom og sju mikserom for «5.1 surroundlyd». Det tjener som den audio-visuelle infrastrukturen for den nye kanalen og er stedet hvor alt originalt TV-innhold lages gjennom et 12 600 kvadratmeter produksjonområde. Alt blir fôret av 20 internasjonale omreisende korrespondent-team i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Afrika og Australasia.

En stående applaus ved kunngjøringen tordnet videre og videre og videre, mens denne fineste fødselsdagsfeiringen i historien nærmet seg slutten, og et nytt kapittel for religionen ble åpnet på vidt gap – veldig vidt.