DUBLIN, IRLAND

SCIENTOLOGY KIRKEN INNVIER KONTOR FOR NASJONALE AFFÆRER PÅ DEN GRØNNE ØYA

15. OKTOBER 2016

Scientology Kirkens nye Kontor for nasjonale affærer i Irland åpner sine dører i Dublin på byens ikoniske Merrion Square for å tilby permanent levering av sosiale programmer i Irland støttet av Scientology.

Gjennom århundrene har nasjonen Irland tjent som et utspring for kultur, poesi og kunst for den vestlige sivilisasjonen. I hjertet av det kulturelle utspringet er byen Dublin og innenfor dens urbane kjerne står et sted med gater gjennomsyret av historie som presenterer en slående fremstilling av det hele – den majestetiske Merrion Square.

Det legendariske stedet var skueplassen for en feststemt innvielse og et Åpent hus-event lørdag 15. oktober på Merrion Square North nr. 4. Den historiske bygningen står som det nye hjemmet til Scientology Kirkens Kontor for nasjonale affærer i Irland og ble offisielt innviet av kirkens ledere og stab.

En feststemt innvielse og Åpent hus-event markerte åpningen av det nye Scientology Kirkens Kontor for nasjonale affærer i Irland.

Det nye Kontoret for nasjonale affærer står bare noen kvartaler fra noen av Irlands mest berømte nasjonale monumenter som omfatter Nasjonalgalleriet, Det nasjonale historiske museet, Trinity College og Leinster House, parlamentsbygningen. Den historiske bygningen er et klassisk eksempel på Dublins fineste georgianske arkitektur og daterer seg tilbake til 1760-årene – vel før fødselen til det amerikanske demokratiet, og før migrasjonen av irske familier til de vestlige kystene. Nå, over to århundrer senere, har det blitt hjemmet til kirkens ekspanderende virksomhet i Irland.

«Ved å åpne dørene til Scientology Kirkens Kontor for nasjonale affærer i Irland fortsetter vi tradisjonen til vår grunnlegger L. Ron Hubbard, som selv hadde et kontor på 69 Merrion Square», sa David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og kirkelig leder av Scientology religionen. «Og vi gjør det for å tilby våre humanitære initiativer for alle til ære for vår grunnlegger og Scientologys mål: ’En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.’»

Faktisk, i februar 1956 da L. Ron Hubbard først kom til Dublins Merrion Square for å opprette Det amerikanske colleget for effektivitet hos personell – en modell for det første introduksjonskurset i Scientology – observerte han at den irske vinteren drøyde. «Selv om været er kaldt, er det irske hjertet varmt», skrev han. «Landet og folket kunne ikke vært bedre.»

Og slik har det seg at denne arkitektonisk historiske og vakkert restaurerte bygningen reflekterer ærbødigheten og respekten L. Ron Hubbard følte både for det irske folket og for prakten av Den den grønne øya de kaller sitt hjem. I dette henseende er det nye Kontoret for nasjonale affærer viet til Irland ved å bære håpet om en bedre verden, et lykkeligere liv, og å skaffe til veie praktiske løsninger som gjør disse håpene til virkelighet. Disse filosofiene har vært i hjertet av kirkens sosiale oppdrag siden den ble etablert for mer enn et halvt århundre siden.

På samme måte som Scientologys Kontor for nasjonale affærer i Washington, D.C. – som ble etablert i 2012 for å legge til rette samarbeid mellom amerikanske politiske og kulturelle ledere og kirkens sosiale og humanitære formål – ble fasilitetene i Dublins likeledes designet som et senter for Kirkens oppsøkende virksomhet over hele Irland. Gjennom disse kontorene, vil Kirken bistå i å møte både fysiske og åndelige behov, samt ved å ta for seg sosiale onder fra stoffmisbruk til fattigdom og hjemløshet.

Scientology Kirken som har sitt hovedsete i Amerika, har vokst til en verdensomspennende institusjon viet til å skape respekt for menneskerettighetene og å skape en verden fri for svekkende sosiale onder. Med det for øye, og på hvilken som helst dag, arbeider titusenvis av scientologer på hvert eneste kontinent på jorden. De som utforsker hva Scientology tilbyr i en problemfylt verden finner at disse mange oppdragene blir drevet og forbedret gjennom omfattende partnerskap med andre trosbaserte og samfunnsorienterte programmer, internasjonale humanitære grupper, skoler, politi, lokale myndigheter og kommunale organisasjoner – som alle arbeider sammen for å støtte og oppløfte alle samfunn mens de beskytter religiøse og personlige friheter. Beviset på suksess kan ses i en produktiv ekspansjon av kirken i de siste få tiår under veiledning og styring av David Miscavige.

Scientology Kirkens Kontor for nasjonale affærer i Irland søker å dele både kirkens arbeid og dens humanitære idealer med det irske folket. Fra kontorene i Merrion Square vil kirken koordinere sine mange veldedige og humanitære kampanjer. De inkluderer tiltak for å bekjempe stoffmisbruk, øke bevisstheten om menneskerettigheter, forbedre skolemessig ytelse og undervisningsmuligheter for barn, redusere kriminalitet og tilbakefall til fengsel, støtte karakterbygging samt å ta i bruk verktøyene, ekspertisen og teknologien som kirkens Frivillig prest-program har utviklet gjennom flere tiår med katastrofehjelp og samfunnstjeneste – som påvirker millioner av liv verden rundt.


Kontoret for nasjonale affærer er utstyrt med et informasjonssenter med interaktive programmer og visuelle displayer hvor besøkende kan lære om Scientologys sosiale og humanitære programmer, og mye mer. Senterets toppmoderne teknologi tilbyr levende og detaljerte illustrasjoner av religionens grunnprinsipper og dens mål for fred, helse og lykke blant alle jordens folk. Disse materialene beskriver kirkens omfattende arbeid for å fremme religiøs toleranse og forståelse, oppmuntre åndelig bevissthet samt i å hjelpe med å utvikle det interreligiøse samarbeidet som bygger samfunn og styrker respekt for alle mennesker. Informasjon om kirkens arbeid for en stoffri verden, for undervisningsmuligheter og en mer fredelig eksistens finnes i Informasjonssenteret.

Seerne kan også se videopresentasjoner som viser innvirkningen av Frivillige presters omfattende nettverk og oppsøkende virksomhet. Det hjelper med å illustrere hvordan Kontoret for nasjonale affærer i Irland kan effektivt tilby veiledning og samarbeid mot forbedrede liv og sunnere samfunn.


Innvielsen av det nye Kontoret for nasjonale affærer kommer under en periode med rask ekspansjon for religionen. Nylige innvielser av nye Scientology Kirker har funnet sted i Sydney i Australia; Harlem i New YorkBudapest i UngarnAtlanta i GeorgiaMilano i ItaliaTokyo i JapanBogotá i Colombia og Basel i  Sveits.

I tillegg åpnet Kirken nylig Scientology Media Productions,  et 20 måls teknologisk nyskapende studio i Hollywood i California, der religionens budskap vil bli kringkastet på tv, radio, Internet, sosiale medier og enhver annen medieplattform.

Flere innvielser av kirker er planlagt i de neste 12 månedene for kulturelle sentre i New Zealand, Europa, Latin-Amerika og Nord-Amerika.