EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIA

STORSLAGEN WEEKEND FOR Å FEIRE HØYDEPUNKTENE AV ET MONUMENTALT ÅR MED IAS-PRESTASJONER

7. OKTOBER 2016

Ekspansjon og prestasjoner var i rampelyset under en weekend med festligheter og brask og bram som bebudet 12 måneder av verdensomspennende innflytelse for Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS).

Medlemmer og gjester av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer fra 65 nasjoner ble møtt av en åpningsseremoni med sekkepipehonnør og solnedgangen i bakgrunnen mens de ankom til det historiske Saint Hill, hjemmet til Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard, for en elektrifiserende weekend som markerer årsdagen for en arv – en arv født for 32 år siden på Saint Hill, hvor IAS ble dannet.

Det feststemte eventet strakte seg over tre dager stappfulle av anerkjennelser gjenforening og fellesskap, alt til ære for IAS’arv, utformet med ønsket om å ta et standpunkt for sosial rettferdighet, menneskerettigheter og en verden uten krig og kriminalitet, og styrket i en forpliktelse til å garantere at menneskeheten kan oppnå den totale frihet den streber etter. Deltakerne omfattet IAS-medlemmer fra seks kontinenter, forent i troen på at å styrke lokalsamfunn, byer og hele befolkninger er mulig.

Mens den høstlige vinden feide over de bølgende høydedragene kom velkledde deltakere fra hele verden inn i innkjørselen til Manor for å hilse på familie, venner og nye bekjentskaper. Fredag kl. 19.00 var tusener av mennesker samlet i det store teltet for weekendens hovedevent.

David Miscavige ledet det tre timer lange eventet for et publikum fra 65 nasjoner. Under hans lederskap har kirken opplevd et år med ekspansjon uten sidestykke.

«Velkommen til IASʼ strålende prakt», sa David Miscavige, den kirkelige lederen av religonen Scientology «Og for den saks skyld, velkommen til en prakt som overgår enhver prakt siden vi først forpliktet oss selv til menneskeheten og dermed til å se disse overbevisningene som selvinnlysende: At den som krenker rettighetene til én, krenker rettighetene til alle. At de som står bakerst i menneskehetens rekker, holder alle ventende ved frihetens dør. Og å unnlate å gi honnør til det laveste menneskelige vesen, er å unnlate å gi honnør til menneskeheten. Men i samme åndedrag forpliktet vi oss også til å erkjenne det magiske i hver eneste levende ting og dermed majesteten i IAS. Og utover det, la det bli sagt at du ikke gir den slags løfte med mindre du kan leve opp til det. Noe som vi selvfølgelig kan. Og noe som dere vil være helt sikre på før denne kvelden er slutt.»

I løpet av tre timer gjennomgikk David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, 12 måneder med prestasjoner og humanitære handlinger.

De fremste blant disse bedriftene er to enestående IAS-sponsede fasiliteter som åpnet sine dører i år: Scientology Kirken og Samfunnssenteret i Harlem i New York holdt sin innvielse i juli på Harlems legendariske 125th Street. Alt i alt dekker de to bygningene 6100 kvadratmeter og står som en ledestjerne for samfunnsengasjement i East Harlem.

I september ble kirkens årlange ekspansjon kronet av et helt nytt åndelig hovedsete for Asia og Stillehavsområdet i Sydney i Australia. Den fantastiske nye 13 500 m² store Avanserte organisasjonen er kirkens største åndelige senter utenfor USA og ligger på en 3600 måls eiendom i en nasjonalpark bare ti minutter fra Sydneys sentrum. Deltakerne ble vist høydepunktene av innvielsesseremoniene for begge de nye fasilitetene, med bevegede taler av lokale og nasjonale dignitarer som var til stede ved begivenhetene.

David Miscavige kunngjorde også den historiske kommende innvielsen av Scientology Kirkens Kontor for nasjonale affærer for Irland, som står på Dublins ikoniske Merrion Square i byens sentrum. Dette senteret er viet til ubetinget levering av Scientologys samfunnsprogrammer på Smaragdøya.

Fredagskveldens event tok en reise gjennom panoramaet av humanitære prestasjoner i året som gikk, og fokuserte på de berømte IAS-sponsede initiativene som begynte med slående fortellinger om tiltak for å utrydde overgrep innen området psykisk helse gjennom Citizens Commission on Human Rights (CCHR). Gripende historier ble fortalt etter hvert som kvelden utfoldet seg: En fremvisning av Stoffri verden og dets gjennomtrengende Sannheten om stoff-opplysningsprogram; United for Human Rights som puster til ilden for Verdenserklæringen om menneskerettigheter; Veien til lykke, som gjenoppretter grunnleggende anstendighet og brorskap blant menneskeheten gjennom de 21 universelle moralforskriftene, og Scientologys frivillige prester som besvarer nødens kall og bistår i saker som strekker seg fra hverdagens konflikter til ødeleggende naturkatastrofer. Hvert program ble presentert som en tour de force og viste innvirkningen på enkeltmenneskers liv der de forekommer, som er overalt.

For eksempel:

  • United for Human Rights holdt bevissthetsarrangementer til ære for Den internasjonale dagen for menneskerettigheter i mer enn 100 byer.
  • Stoffri verden gav stoffopplysning for å hjelpe mer enn 125 000 amerikanske guttespeidere til å oppfylle kravene og oppnå sin andreklasserang.
  • Venezuelas ferieøy Isla Margarita opplevde kraften av Veien til lykke da nasjonalpolitiet tok i bruk heftets 21 forskrifter og i sin tur distribuerte 180 000 eksemplarer, hvilket bidro til en 65 % nedgang i alvorlige forbrytelser.
  • Scientologys frivillige prester brakte personlig hjelp til over 3 millioner mennesker, inklusive ofre direkte rammet av naturkatastrofer.

Et høydepunkt i kveldens feiring var presentasjonen av tre fremragende eksempler på scientologer som har fremvist enestående humanitært engasjement. Deres prestasjoner ble anerkjent med IAS’ Frihetsmedalje for 2016.

  • Shelley Wilkins fra Australia begynte med å avsløre krenkelser av menneskerettighetene innen området psykisk helse som nasjonal leder av CCHR. Gjennom bruk av Australias lov om offentlighet i forvaltningen skapte hun en mediastorm som avslørte underslag, interessekonflikter, og mindreåriges negative reaksjoner på legemidler. Hennes hårdnakkede streben etter å oppdage ugjerninger tilskyndet reformer for å beskytte fremtiden til australske unge gjennom et statlig forbud mot sterilisering og elektrosjokk av barn.
  • Ben og Meghan Fialkoff, et far-og-datter-team fra New York City, brakte Sannheten om stoff-programmet til unge i faresonen over et nettverk av lokale sentre og skoler over hele byen. De dannet mer enn ett hundre partnerskap med grupper, deriblant New York-politiets skolesikkerhetsbetjenter, som hjalp med å skape den første nedgangen i stoffbruk blant tenåringer på mer enn ti år. Ben og Meghan utvidet deres stoffopplysningsaktiviterer til Den dominikanske republikk, Haiti og El Salvador, steder hvor narkohandlere smugler stoff inn til USA. De har i alt mottatt mer enn 30 priser og anerkjennelser.
  • Sandra og Felipe Poveda, et colombiansk bror-og-søster-team som erkjente landets kamp ansikt til ansikt mot grusomheter som terrorisme, kidnapping, utpressing og drap av uskyldige sivile i landets borgerkrig. De gjorde det til sin oppgave å levere en United for Human Rights-kampanje til Colombias væpnede styrker. Denne høyrisiko-kampanjen holdt workshoper og seminarer for soldater og tjenestemenn i alle militærets grener, noe som resulterte i at mer enn 300 000 soldater tok i bruk de 30 artiklene i Verdenserklæringen om menneskerettigheter og hjalp med å forvandle menneskerettigheter i det landet.


Over natten ble det store teltet forvandlet til salen for IAS Patrons Ball. Den imponerende black tie-kvelden holdes årlig i anerkjennelse av de nyeste Patrons og deres engasjement i å støtte de humanitære aktivitetene og organisasjonene som er kjennemerket for Den internasjonale assosiasjonen av scientologer.

Den tredje og siste kvelden kronet weekendens festligheter med Saint Hills Veldedighetskonsert. Omtrent 1500 lokale innbyggere deltok i den årlige begivenheten som fortsatte en tradisjon som ble startet av L. Ron Hubbard selv til støtte for samfunnsorganisasjoner i East Grinstead. Fire lokale veldedighetsorganisasjoner ble hedret i løpet av kvelden med musikk og dans. De mottok vesentlig finansiering til støtte for deres arbeid i lokalsamfunnet for det kommende året.


IAS er en medlemsorganisasjon som er åpen for alle scientologer fra alle nasjoner og ble dannet i 1984. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»