CLEARWATER I FLORIDA

KIRKE FORVANDLER TO CLEARWATER-BYGNINGER TIL STORSLAGNE LANDEMERKER I BYEN

25. JUNI 2016

Scientology Kirken i Clearwater feirer innvielsen av nye bygninger i den internasjonale åndelige hovedstaden – Flag.

Et par av Clearwaters klassiske sentrumsbygninger var fokuspunktet da 3000 scientologer og deres gjester lørdag 25. juni 2016 samlet seg i byen for å være vitne til det seneste kapittelet i Kirkens ekspansjon.

Under markeringen av innvielsesseremonien av West Coast-bygningen og Administrasjons­bygningen for Flag Crew, sa Scientology-religionens kirkelige leder, David Miscavige: «Dette er forbindelses- og administrasjons­senteret for vårt internasjonale åndelige hovedkvarter, Flag landbase. For med mer enn 50 bygg rundt om i byen, og 300 000 kvadratmeter, er dette synkroniseringspunktet. Dette er det som holder hjulene i gang.»

Den store mengden samlet seg da to bånd falt samstemt ved innvielsen av West Coast Building (WB) og Flag Crew Administration Building (administrasjons­bygningen for Flag Crew), tidligere kjent som Lee Arnold-bygningen.

Under markeringen av innvielsesseremonien sa Scientology-religionens kirkelige leder, David Miscavige: «Dette er forbindelses- og administrasjonssenteret for vårt internasjonale åndelige hovedkvarter, Flag landbase. For med mer enn 50 bygg rundt om i byen, og 300 000 kvadratmeter, er dette synkroniseringspunktet. Dette er det som holder hjulene i gang.»

De to bygningene deler en vidstrakt tomt som ligger ved byens hovedgate, Fort Harrison Avenue, midt i sentrum. Sammen representerer de nøkkelinstallasjonene for ledelsen og administrasjonen av Flag.

West Coast-bygningen er hjem for den lokale kirkelige ledelsen som planlegger og administrerer for kontinuerlig ekspansjon over hele Flag landbasen. Bygningen er også hjem til koordinerende kontorer for Kirkens sosiale forbedringsaktiviteter viet til å virke oppløftende på Clearwater-samfunnet.

Bygd i 1927, ble den 1600 kvadratmeter store WB opprinnelig kalt West Coast Hotel – og ble ansett som et av de fineste boutique-hotellene i Florida. Hotellet vertet arrangementer så varierte som Miss Florida-konkurransen, og Philadelphia Phillies under vår-treningen. Kirken kjøpte den i 1981.

Historiske elementer i West Coast-bygningen har blitt samvittighetsfullt restaurert, fra dens karakteristiske fasade og dekorative vinduskurver av smijern, til dens nye tradisjonelle tolv-ruters vinduer; og fra det originale terrazzo-gulvet og takbjelkene av mahogni i dets elegante lobby, til dets grønne terrakottatak og utvendige markiser.

Administrasjonsbygningen for Flag Crew rommer aktiviteter som for besøkende menighetsmedlemmer fra 60 land skaper det som har blitt kjent som «Flag-opplevelsen» – noe som betyr alt fra å vedlikeholde en rekke religiøse fristeder, inkludert det historiske Fort Harrison, Oak Cove og Sandcastle, til å drive et dusin restauranter og kafeer som ledes av gullmedaljekokker, for menighetsmedlemmer, og planlegging av banketter og konferanser som hvert år verter over 27 000 personer. Flag har ekspandert fra to bygninger i 1975 – Fort Harrison og Clearwater Bank – til 55 bygninger. Og staben ved administrasjonsbygningen for Flag Crew holder alle disse i drift og vedlikeholdt i henhold til Flag-kvalitet.

Den 2000 kvadratmeter store administrasjonsbygningen for Flag Crew skriver seg fra 1958 og har vært hjem til forskjellige sentrumsforetak og -organisasjoner, inkludert Clearwater bibliotek. Utseende til bygget har gått nedover i løpet av årene – men Kirken, som kjøpte det i 2013, har restaurert bygningen til sin originale, strømlinjeformede karakter.

12 MÅNEDER MED EKSPANSJON

For et år siden gjeninnviet Kirken Clearwater Bank-bygningen etter en grundig renovering av en av byens mest historiske bygninger. Det rommer nå et innbydende informasjonssenter som byr besøkende på audiovisuelle utstillinger om Scientology, Dianetics og religionens grunnlegger, L. Ron Hubbard.

Samtidig åpnet Kirken seks fullt renoverte bygg langs Fort Harrison Avenue, hvert av dem avsatt til ett enkelt globalt humanitært tiltak og helliget forbedring av Clearwater. De innbefatter: Scientologys Frivillige prester, Citizens Commission on Human Rights, United for Human Rights, Stiftelsen for en stoffri verden, Veien til lykke og Criminon. Den seremonien markerte også avdukingen av Osceola Courtyard – en grønn oase som forskjønner hjørnet av Fort Harrison og Drew Street, og stedet for tilstelninger for Clearwater-samfunnet.

Også i samfunnets og sosial forbedrings navn, i november åpnet det nye Model Narconon Suncoast på et 30 mål stort område et par minutter nord for byens sentrum. Senteret for rehabilitering av stoffmisbrukere er ett av et økende antall sentre som bruker den banebrytende teknologien utviklet av L. Ron Hubbard.

Og i april i år åpnet det forvandlede Applied Scholastics samfunnssenter for læring dørene sine for byen. Det nye mønstersenteret for privatundervisning tilbyr lese- og skriveprogrammer basert på forskningen og arbeidene til L. Ron Hubbard, og dets mål er forbedring for alle Clearwaters beboere.


Pågående ekspansjon ved Flag landbase gjennom de siste årene omfatter:

  • innvielsen av den 35 000 kvadratmeter store Scientology-katedralen – Flag-bygningen;
  • Coachman-bygningen – renovert og omdannet som religiøst trenings- og rådgivningssenter for de over 2400 medlemmene som utgjør det kirkelige tjenestepersonalet på Flag. Bygningen inneholder populære vindusutstillinger av historiske fotografier og artefakter fra Clearwaters fortid;
  • fullføringen av et en-million-timers prosjekt med å restaurere det 25 000 kvadratmeter store religiøse fristedet Fort Harrison;
  • innvielsen av den 3500 kvadratmeter store Fort Harrison Park, en offentlig tilgjengelig park som ligger ved siden av det religiøse tilfluktsstedet Fort Harrison;
  • innvielsen av det 16 000 kvadratmeter store Oak Cove, et religiøst tilfluktssted på 13 etasjer for besøkende menighetsmedlemmer;
  • den gjennomgripende renoveringen av Sandcastle, det 12 000 kvadratmeter store religiøse tilfluktsstedet for avanserte nivåer;
  • renoveringen av det 4000 kvadratmeter store religiøse tilfluktsstedet Osceola;
  • oppføring av et 13 000 kvadratmeter stort parkeringshus i 3 etasjer som betjener Flag-bygningen og det fremtidige L. Ron Hubbard Convocation Center (Forsamlingssenter);
  • åpning av et leilighetskompleks på åtte bygninger med boliger til kirkens tjenestepersonale;
  • samt renovering av ytterligere et boligkompleks på 15 bygninger, også for tjenestepersonalet.


Scientology har sett større ekspansjon i løpet av de siste ti årene enn i de 50 foregående år til sammen. Antallet nye Ideelle Kirke-organisasjoner har nådd 51, med en Ideell organisasjon i Atlanta i Georgia som åpnet i april 2016. Flere nye kirker er planlagt å åpne i de kommende ukene og månedene i Budapest i Ungarn, Harlem i New York, Sydney i Australia, Auckland i New Zealand og San Diego i California, blant andre i USA.