CLEARWATER I FLORIDA 16. APRIL 2016

INNVIELSE AV NYTT APPLIED SCHOLASTICS SAMFUNNSSENTER FOR LÆRING ØNSKES VELKOMMEN AV CLEARWATER

Et nytt modellsenter for privatundervisning, Applied Scholastics samfunnssenter for læring i Clearwater, slutter seg til et stadig økende antall programmer, skoler og undervisningsinstitusjoner over hele verden som bruker Studieteknologien utviklet av L. Ron Hubbard. Senteret i Clearwater ble gjort mulig gjennom generøse bidrag fra medlemmer av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS).

Her er en del av problemet: 85 prosent av ungdommene i strafferettssystemet er funksjonelle analfabeter. Omtrent 70 prosent av innsatte i fengsler kan ikke lese over nivået for 4. klasse. To tredjedeler av unge som ikke kan oppnå lesenivået for 4. klasse, vil ende opp i fengsel eller på sosialhjelp.

Og her er en annen dimensjon ved problemet: 32 millioner voksne amerikanere ikke kan lese – 14 prosent av befolkningen.

Ledere for Applied Scholastics samfunnssenter for læring og høyt aktede gjestetalere dro i båndet for å gjeninnvie den nylig ombygde bygningen. Det markerte en ny tidsalder for undervisning og lese- og skriveferdigheter i Clearwater og omegn.

En del av løsningen ankom Clearwater i Florida den 16. april, med åpningen av et fullstendig ombygd Applied Scholastics samfunnssenter for læring. De mer enn ett tusen personene som deltok i seremonien, var der av én grunn – å bekjempe analfabetisme og dens frukter, fattigdom og kriminalitet.

Det nylig ombygde senteret ved Clearwaters Fort Harrison Avenue, bare minutter fra sentrum, gjenspeiler det vedvarende engasjementet fra scientologer overfor samfunnet i Clearwater og omegn.

Og åpningen kommer sannelig på et avgjørende tidspunkt for studenter. For eksempel, i Pinellas County fullfører kun 78 prosent av studenter high school.

«Vi er stolte over å kunne åpne dette senteret slik at vi kan bringe en praktisk studieteknologi til alle barn og familier i dette samfunnet», sa Pat Harney, vertinne for arrangementet og departementsleder for offentlige affærer i Scientology Kirken i Clearwater, før hun introduserte dagens første taler, ansvarlig leder for samfunnssenteret for læring, Holly Haggerty.

«Vi føler at det å gripe tak i analfabetisme tidlig er avgjørende», sa Haggerty til publikum. «Når du kan arbeide med barn når de er små, når du lærer dem hvordan å lese, hvordan å studere og gir dem de grunnleggende tingene, legger det grunnlaget for dem til å lykkes i resten av livene deres. Det ser vi definitivt nå med våre tidligere studenter som kommer tilbake med barna sine, og takker oss for å ha gitt dem det grunnlaget.»

Haggertys budskap ble reflektert i ordene til gjestetaler dommer Linda Babb fra Floridas 6. rettslige distriktsdomstol, som selv ser virkningene av analfabetisme i sin rettssal: «En utdannelse er fundamentet en trenger for å kunne bygge seg et vellykket liv», sa Babb under seremonien. «Når et fundament ikke er skikkelig på plass, vil det ikke holde resten av byggverket oppe. Når en lærer kommer til kort, lærer ikke studenten, og studentens liv smuldrer ganske enkelt litt opp.

Derfor ønsker jeg virkelig dette samfunnssenteret for læring velkommen til Clearwater. Og jeg oppfordrer dere til å fortsette med å nå ut til barna våre og lære dem at de kan lære. Dette fabelaktige Læresenteret vil avholde flere barn fra å ende opp i rettssalen min.»

Forvarings-fullmektig for sheriffen i Pinellas County og langvarig aktivist for lokalsamfunnet, Schenique Harris, fortalte historien om hvordan hun brakte sønnen sin til senteret for hjelp – cornerback Leonard Johnson fra National Football League.

«Han ba om et mirakel, og gutten som knapt kunne lese så et skilt som sa: ’Gratis privatundervisning’. Veien vår mot lykken begynte den dagen på samfunnssenteret for læring!

På grunn av samfunnssenteret for læring, ressursene i det og teknologien de bruker, har gutten som noen ville gi et vitnemål som sa ’spesialundervisning’, og som noen trodde aldri ville gå på college, vist at de tok feil, og har nå selv en bachelorgrad i undervisning fra Iowa State University.»

«Det å ha muligheten til å gå gjennom dette nye senteret har blåst nytt liv i selv meg, og minnet meg om viktigheten av hva dette senteret betyr», la Ms. Harris til. «Selv jeg ønsker å lære igjen!»

Dagens feiring ble kronet av kommentarer gitt av Clearwaters borgermester, George Cretekos, som innvarslet begivenheten ved å si: «Studenter, dere kommer til å ha en mulighet nå, dere vil ha et fundament som er gitt til dere for å lære. Dette fundamentet dere har, vil gi dere muligheten til å gjøre det bra på skolen, men enda viktigere ... dere kommer til å ha muligheten til å drømme, til å utvikle noe som vil forandre verden.»

Haggerty er veldig begeistret over hva fremtiden rommer for studentene som vil gå over senterets terskel.

«Med disse ressursene kommer vi til å øke antallet barn som vil bli hjulpet med Studieteknologien, og for oss betyr det en lysere fremtid for samfunnet vårt», sa hun. «Det finnes tusenvis av studenter i Clearwater som trenger hjelpen vår, og nå er staben og de frivillige ved dette modell-senteret i stand til å gi den til dem alle sammen.»

_________________

Samfunnssenteret for læring tilbyr programmer for lese- og skriveferdigheter og privatundervisning basert på forskningen og verkene til L. Ron Hubbard. Senteret er en del av et nettverk med over 1000 Applied Scholastics-grupper og -undergrupper over hele verden som benytter L. Ron Hubbards Studieteknologi.

Studieteknologien gjør det mulig for personer å lære et hvilket som helst emne på en vellykket måte, noe som setter dem i stand til å nå målene de har satt seg i livet om hva de vil bli og hva de vil gjøre.

Studieteknologi består av verktøy og teknikker som lærere kan bruke til å øke læringshastigheten til studenter. Disse samme verktøyene og teknikkene kan brukes av elevene selv til å forbedre evnen sin til å forstå og bruke materialene de leser og studerer. Og det fortsetter å være avgjørende for fortsatt læring når man forlater skolen og står overfor utfordringene livet byr på.

Mer enn 100 000 pedagoger anvender disse programmene til å hjelpe rundt 36 millioner elever verden over. Applied Scholastics ble grunnlagt i 1972 av en gruppe pedagoger som ønsket å implementere vellykkede undervisningsmetoder. Applied Scholastics administreres av Foreningen for bedre liv og utdannelse. For mer informasjon, gå til AppliedScholastics.org.

_________________

Det nye Applied Scholastics-senteret er ett av åtte anlegg for humanitære formål og samfunnsforbedring som er åpnet i Clearwater i Florida i løpet av de siste ni månedene og støttes av Scientology Kirken. Hver av bygningene er avsatt for et enkelt globalt humanitært tiltak for forbedring av Clearwater og Tampa Bay-området. De omfatter:

  • Det nye Narconon Suncoast, som ligger bare 10 minutter fra sentrum, en del av en voksende liste over sentre som benytter den bemerkelsesverdige teknologien for rehabilitering av stoffmisbrukere som L. Ron Hubbard utviklet. Senteret er en verdifull resurs for beboerne i samfunnet i Tampa Bay og omegn.
  • Hovedkvarteret for Criminon Florida er et sentralt punkt i å gjennomføre oppgaven med å ta tak i årsakene til kriminalitet og å gjenopprette lovovertrederes selvrespekt gjennom effektive karakteroppbyggende programmer. For tiden er over 1000 innsatte i Florida meldt på Criminon-programmer og forbedrer sjansene sine for reintegrering i samfunnet som produktive borgere.
  • Et senter tilegnet Veien til lykke, den ikke-religiøse moralkodeksen skrevet av L. Ron Hubbard. Det nye Clearwater-kontoret gjør moral basert på sunn fornuft tilgjengelig for lokalsamfunn i hele Tampa Bay. Etter at frivillige startet en kampanje for å undervise beboerne i ett lokalsamfunn i Pinellas County i Veien til lykke, har kriminaliteten der sunket med 56 %.
  • Det nye senteret for Stiftelsen for en Stoffri verden, hvis internasjonale Sannheten om stoff-program har nådd ut til 260 millioner på verdensbasis. Stiftelsen har inngått partnerskap med dusinvis av politi-instanser og mer enn 100 utdanningssentre for unge rundt om i Florida.
  • Et hjem i Clearwater for United for Human Rights og Unge for menneskerettigheter – globale undervisningstiltak som arbeider med å identifisere og beskytte rettighetene til alle borger i verden. Dette hovedkvarteret har inngått partnerskap med over 130 likesinnede grupper og organisasjoner for å bringe effektiv undervisning om menneskerettigheter til både unge og gamle i delstaten Florida.
  • Et museum og operasjonssenter for Citizens Commission on Human Rights, verdens ledende vakthund-gruppe for mental helse siden 1969. Informasjonssenteret i Clearwater har et Psykiatri: En dødsindustri-museum og fungerer som en undersøkende arm og et henvisningssenter viet utryddelsen av psykiatriske overgrep.
  • Og sentrums-hovedkvarteret til Kirkens Frivillige prester, del av en global bevegelse som er aktiv i 120 land – verdens største uavhengige nødhjelpsstyrke. Idet de lever under De frivillige prestenes motto at uansett utfordringen «kan det gjøres noe med det», arbeider scientologer i Tampa-bay området frivillig i over 200 000 timer om året.