CLEARWATER, FLORIDA

SCIENTOLOGY KIRKEN INNVIER HISTORISK BYGNING VED SITT ÅNDELIGE HOVEDKVARTER

29. JUNI 2014

Mer enn 4000 scientologer samlet seg i Clearwater i Florida 29. juni for å markere innvielsen av den historiske Coachman-bygningen. Denne historiske bygningen er nå omdannet til senteret for religiøs undervisning og åndelig veiledning for de mer enn 2000 stabsmedlemmene som står for leveringen av religiøs service ved Flag-Landbasen, det internasjonale åndelige hovedkvarter for Scientology.

I anledningen av den historiske begivenheten var det David Miscavige, bestyrelsesformannen for Religious Technology Center, som ledet innvielsesseremonien.

I anledningen av den historiske begivenheten var det David Miscavige, Bestyrelsesformannen for Religious Technology Center, som ledet innvielsesseremonien.

Coachman-bygningen ble bygd 1916. Den har lenge vært et kjennetegn i Clearwaters bymidte. Den fem etasjer høye bygningen i georgiansk stil ble oppført av fylkesrådsmedlem i Pinellas-fylke, Solomon Smith Coachman, som den første høye bygningen i fylket.

Gjennom et omhyggelig restaureringsarbeid har Kirken bevart Coachman-bygningens opprinnelige detaljer inklusive dens særegne murstensfasade med et særlig flamsk mønster i murverket og buede konsoller ved de øverste etasjene.

Som en hyllest til Clearwaters historie har Kirken opprettet en permanent utstilling langs yttersiden av Coachman-bygningen på Cleveland Street og Fort Harrison Avenue. Utstillingen har bilder, informasjonsplansjer og artefakter som viser byens kulturarv fra dens tidligste dager til nåtiden. Blant de mange milepælene som utstillingen viser, er:

 • Byens voldsomme vekst under Floridas byggeboom i 1920-åra;
 • Flytningen i 1948 av baseball-laget Philadelphia Phillies’ vårtreningsleir til Clearwater hvor laget stadig trener hvert år;
 • Og så var der Rolling Stones, hvis legendariske rockhit «Satisfaction» ble skrevet av Keith Richards og Mick Jagger under et opphold på det nærliggende Fort Harrison.

_________________

Fullførelsen av Coachman-bygningen markerer ennå et skritt i den igangværende utvidelsen av Flag-Landbasen i Clearwater, herunder:

 • Innvielsen av den 35 000 kvadratmeter store Scientology-katedralen – Flag-bygningen;
 • Fullførelsen av et 11 måneder langt prosjekt på en million arbeidstimer for å restaurere den 25 000 kvadratmeter store religiøse retreat Fort Harrison;
 • Innvielsen av den 3500 kvadratmeter store Fort Harrison Park, en offentlig tilgjengelig park som ligger ved siden av retreat Fort Harrison.
 • Den store innvielsen av den 16 000 kvadratmeter store Oak Cove, som er en religiøs retreat på 13 etasjer for besøkende medlemmer av Kirken;
 • Den gjennomgripende renoveringen av det 12 000 kvadratmeter store Sandcastle, som er en religiøs retreat for avanserte nivåer;
 • Renoveringen av den 4000 kvadratmeter store religiøse retreat Osceola;
 • Oppføringen av et 13 000 kvadratmeter stort parkeringshus i 3 etasjer, som betjener Flag-bygningen og det kommende L. Ron Hubbard-forsamlingssenter, og som kommer til å bli på størrelse med et helt boligkvartal;
 • Åpningen av et leilighetskompleks på åtte bygninger med boliger til kirkens stabsmedlemmer;
 • Samt renoveringen av et boligkompleks på 15 bygninger, som også skal huse stabsmedlemmer.

_________________

Fasilitetene på Flag har vokst fra to bygninger i 1975 til 56 i dag. Det er alt sammen for å imøtekomme det stadig stigende antallet medlemmer av Scientology Kirken, som reiser til Clearwater fra hele verden for å delta i religiøs service.