EAST GRINSTEAD, ENGLAND

FORBLØFFENDE PRESTASJONER: HUMANITÆR SUKSESS FEIRET FOR STORSLAGEN IAS-WEEKEND

7. OKTOBER 2018

Den 34. årlige feiringen av Den Internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) dekker et år med historiske høydepunkter gjennom tre gledelige dager i det sørlige England.

Byen East Grinstead er som et bilde rett ut fra en eventyrbok, en middelaldersk markedsplass i det nordøstlige hjørnet av West Sussex – sør for London, nord for Brighton, med frodige jordbruksland, trær og botaniske hager. Det er tross alt en by med et navn som betyr «grønt sted», og grenser til et nasjonalt anerkjent område av naturlig skjønnhet (Area of Natural Beauty [AONB]) som omfatter Ashdown Forest fra gamle legender.

Destinasjonen er utenfor allfarvei, akkurat nok til å være rolig og fredelig, men likevel ikke langt fra Piccadilly Circus. Slik gikk det til at et tog av lys fløt gjennom de buktende landeveiene og kom frem til de store portene der bølge etter bølge av forventningsfulle deltakere strømmet inn.

Dette er Saint Hill Manor, hjemmet til Scientologys grunnlegger L. Ron Hubbard, og atter en gang hovedscenen for den årlige samlingen av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer. Den weekend-lange gallaen er en anledning for medlemmer fra alle kanter av England og mer enn 65 land verden over til å feire humanitære formål og prestasjoner. Og mens knaset av stein og grus under støvler og høye hæler gav ekko nedover veien, ble skumringen til natt og en kveld med vidunder var nå klar til å begynne.

Mr. Miscavige ledet den årlige samlingen på Saint Hill for å hedre IAS’ arv – en arv med det vedvarende formålet: «Å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard.»

«Som tradisjonelt er dette kvelden vi reiser gjennom 38 600 kilometer av vårt IAS-land, og dermed sporer hver eneste vektor av global redning», sa Mr. David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology religionen. «Vårt tiltak for å frigjøre denne verden fra stoffmisbruk, vårt mandat for menneskerettigheter og det samme for moral, som bekjentgjort av de 21 forskriftene i Veien til lykke. Poenget er: Tror dere helt ærlig at historie alltid må rime på misere? At konflikt og urettferdighet er uunngåelig? Vel, L. Ron Hubbard tenkte det aldri, og heller ikke IAS.»

Faktisk, IAS begynte i 1984, og ble dannet på Saint Hill for å forene, fremme, støtte og beskytte scientologer og Scientology religionen for å oppnå Scientologys mål. Dette året, til ære for den tradisjonen, fremla David Miscavige et år med fremragende suksesser drevet av en ubetvingelig kraft der alle fremskritt er samordnet i retning av humanitære redningskampanjer og ekspansjon.

Den fremste blant disse suksessene var den historiske innvielsen av den praktfulle nye Scientology Kirken i Stuttgart i Tyskland. I begynnelsen av september dalte båndet på den 7300 kvadratmeter store bygningen i sentrum av den industrielle hovedstaden. Deltakerne på fredag kvelds feiring i East Grinstead ble presentert med høydepunktene av innvielsesseremonien, med fengende taler av dignitarer som hedret begivenheten som monumental for fortiden, nåtiden og fremtiden, ikke bare for Tyskland, men for hele Europa.

Kvelden fortsatte på en oppadgående trajektorie og steg opp over et landskap fylt med humanitære prestasjoner gjennom de siste 12 månedene, støttet av de legendariske IAS-sponsede initiativene. Det hele begynte med livreddende tiltak for å utrydde overgrep innen området psykisk helse gjennom Citizens Commission on Human Rights.

Mirakuløse beretninger om hjelp, støtte og menneskelig brorskap viste Stiftelsen for en stoffri verden og dens uopphørlige fremstøt for å levere Sannheten om stoff; United for Human Rights, som fremmer faktumet at alle menn, kvinner og barn er beskyttet av Verdenserklæringen om Menneskerettighetene; Veien til lykke, det verdensomspennende fenomenet som inneholder den ikke-religiøse moralkodeksen skrevet av L. Ron Hubbard som gjenoppretter grunnleggende anstendighet og tillit til menneskeheten; og den ustoppelig bølgen av Scientologys Frivillige prester som gav hjelp på 19 forskjellige katastroferammede steder i året som gikk.

Hver kampanje oppnådde makeløse nivåer av prestasjon, nådde nye områder og hjalp tusenvis av mennesker over hele verden. Mr. David Miscaviges detaljerte gjennomgang av de siste 12 månedene inkluderte:

 • United for Human Rights som holdt stevner og eventer på steder over hele verden, inklusive Mexico, Gambia, India, Taiwan, Washington, D.C., og i FNs hovedkvarter i New York City – og representerer en global bevegelse viet til å bygge «en fri og rettferdig verden».
 • I Costa Rica, hvor Youth for Human Rights-heftet ble en offisiell publikasjon fra landets VM-fotballag, som satte i gang en bevegelse gjennom alle 82 distrikter og nådde 2 millioner mennesker i alt.
 • Veien til lykke Nepal styrket over 100 000 elever med de 21 forskriftene, bevirket en betydelig nedgang i mobbing og resulterte i et partnerskap på myndighetsnivå med landets skoler.
 • Stoffri verden Malaysia turnerte med en Punk-rocksang, «Musikk, ikke stoff», hvor de spilte for tusenvis av lokale studenter og 1,2 millioner borgere, som inspirerte til en kraftig nedgang i stoffrelaterte forbrytelser.
 • Stoffri verden-marsjer og eventer i Sør-Afrika og over hele kontinentet distribuerte nesten 140 000 Sannheten om stoff-hefter; kampanjer for stoffrie løfter samlet 50 000 underskrifter i Colombia; Stoffri verden-team dekket Super Bowl 52 i Minnesota i USA med 230 000 hefter; og på VM i Russland delte de ut over en halv million hefter fra Svartehavet til Den røde plass; alt i alt disseminerte de mer enn 15 millioner Sannheten om stoff-hefter over 19 tidssoner på jorden i året som gikk.
 • Scientologys Frivillige prester (VM-er) hjalp ved katastrofer rundt om i verden, inkludert på jordskjelv i Taiwan, monsuner i Nepal, tyfoner i Japan og branner i Hellas, så vel som over hele California.
 • I Puerto Rico, etter at den dødelige orkanen Maria traff øya rett på, ankom Frivillige prester umiddelbart for å levere over 150 000 livsviktige forsyninger, og kjørte deretter en «gjør-det-selv»-solenergi-bevegelse til å lyse opp omkring 300 000 hjem.
 • Etter at et jordskjelv på 7,5 styrke rystet Papua Ny Guinea fløy Frivillige prester inn med et søk- og redningsprogram og brakte fem tonn med mat og forsyninger som hjalp 18 000 øyboere på 19 redningssentre.
 • Og i kjølvannet av utbruddet av Guatemalas «mor av vulkaner» distribuerte Frivillige prester mer enn 10 tonn med klær, mat, hygienepakker og medisinske forsyninger til basen, bygde nesten 200 hus og trente personell fra lokale nødhjelpsorganisasjoner til å gjenopprette regionen.
 • Alt i alt reiste Scientologys frivillige prester reiste 1 million kilometer for å bringe hjelp til over 5 millioner mennesker rammet av naturkatastrofer og menneskeskapte katastrofer.

Dette årets mottakere av tre IAS Frihetsmedaljer raget høyt og understreket kveldens tema med uopphørlig engasjement for oppnåelsen av fred, utdannelse, anstendighet, sosial rettferdighet og en stoffri og kriminalitetsfri eksistens over hele planeten. Mr. Miscavige introduserte hver av dem individuelt, og en spesiell videopresentasjon poengterte deres ubøyelige forpliktelse til menneskeheten:

 • I Austin, der Frihetsmedaljemottakeren og ansvarlig leder for CCHR Texas, Lee Spiller, kjørte et endeløst fremstøt for å stoppe psykiatriske overgrep i delstatens psykisk helse-system. Lee siktet seg inn på flere hendelser av tortur og umenneskelig behandling av fosterbarn og eldre, hvorpå han avslørte en enorm plan for almisser til å fylle legers lommer. Han så til slutt til nedstengningen av 172 kriminelle institusjoner for psykisk helse og vedtaket av 43 nye lovgivende handlinger som beskytter enkeltpersoner – alt for å opprettholde menneskerettigheter.
 • På Filippinene introduserte Jorge Perez de Tagle Davaos politisjef til de 21 forskriftene i Veien til lykke og kjørte deretter et forsøksprosjekt med politimenn som banket på dører og gav heftet til mistenkte langere, som inspirerte til en betydelig nedgang i mord. Jorge tok deretter programmet til Manila og personlig gav undervisning i forskriftene til flere tusen politimenn. Hvoretter han fortsatte med å bringe sitt moralske undervisningsbudskap til det nasjonale militæret. Alt i alt skapte de Tagle en bevegelse som nådde ut til millioner over hele landet og hjalp med å oppnå en 38 % nedgang i kriminalitet på Filippinene.
 • Og i Mexico, hvor tvillingbrødrene Dan og Ari Agami arbeidet for å forandre en alarmerende nasjonal frafallsrate ved å introdusere L. Ron Hubbards studieteknologi på lokale skoler. Den umiddelbare virkningen var at lærere ble utdannet på 600 skoler – med en meksikansk delstat som gikk til topps på nasjonale utdannelsesrangeringer. De kanaliserte fremdriften inn i produksjonen av 21 undervisningsfilmer for elever i over 17 nasjoner. Sammenlagt underviste Dan og Ari 33 000 personer, bestyrket 60 000 lærere og banet veien permanent til en ny fremtid for over 1,6 millioner elever.

På dette tidspunktet traff kvelden som var stappfull med formål og lidenskap maksimal styrke da Mr. Miscavige gav en forhåndsvisning av Scientology Networks djerve nye kapittel med kunngjøringen av premieren for høstsesongen, mandag den 8. oktober. Flere titalls nye episoder vil vise hvert eneste aspekt av verdens yngste større religion og dens globale humanitære oppgave i de kommende månedene. Faktisk, siden lanseringen den 12. mars 2018 har Scientology Network blitt sett i over 237 land og territorier over hele verden på 17 språk.


Ånden av den første kveldens festligheter rullet rett videre til lørdag kveld da det store teltet ble forvandlet til salen for det årlige IAS Patrons Ball. Den tradisjonelle smoking-middag- og underholdningsgallaen anerkjente det stadig økende antallet medlemmer som støttet årets humanitære triumfer mens festdeltakerne fylte dansegulvet til langt på kveld.

Weekenden ble avsluttet med den årlige veldedighetskonserten, et frydefullt musikalsk event som bød over 2400 lokale innbyggere velkommen. Medvirkende på konserten var TV- og plateartiststjerner og internasjonalt kjente artister som spilte forskjellige musikksjangre fra swing til jazz. Men de sanne superstjernene for kvelden var de fem lokale veldedighetsorganisasjonene som ble tildelt bidrag til å styrke sine lokale aktiviteter, i samsvar med tradisjonen som først ble fremmet av L. Ron Hubbard, her i sitt hjem.


IAS, den offisielle medlemsorganisasjon til Scientology er åpen for alle scientologer fra alle nasjoner og ble dannet i 1984. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»