OJAI I CALIFORNIA

Narconon-senter åpner på en imponerende fjelltopp i majestetiske Ojai i California

13. SEPTEMBER 2015

Den spektakulære 17 hektar store landeiendommen er en avsidesliggende juvel omgitt av utsikt som synes å strekke seg inn i evigheten, og skal levere Narconons høyt roste rehabiliterings-tjenester for stoffmisbrukere til kunstnere og samfunnsledere. Åpningen 13. september ble gjort mulig gjennom generøse bidrag fra medlemmer av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer.

Det vidunderlige nye Narconon-senteret i Ojai i California ble innviet søndag den 13. september og byr på personlig pleie for personer med stoff- eller alkoholproblemer. Den herlige 360-graders panoramautsikten fra den praktfulle 17 hektar store fjelltopp-eiendommen strekker seg fra Ojai Valley til Stillehavet.

Narconon Ojais uforstyrrethet, komfort og oppbygning er til hjelp for dem som søker bistand med å overvinne avhengigheten sin. Anlegget er ideelt egnet til å levere Narconons rehabiliteringstjenester for stoffmisbrukere, basert på oppdagelsene og skriftene til L. Ron Hubbard, grunnleggeren av Scientology.

Det vidunderlige nye Narconon-senteret i Ojai i California ble innviet søndag den 13. september og byr på personlig pleie for personer med stoff- eller alkoholproblemer.

 

Gjester ankom til en privat mottakelse fulgt av en storslått åpningsseremoni ledet av ansvarlig leder for Association for Better Living and Education International (ABLE). Idet hun ønsket gjestene velkommen, fortalte hun dem at: «Narconon er i dag en global leder innen rehabilitering fra misbruk av stoff og alkohol, og dens ene formål er å hjelpe folk til stoffrie liv. Dette er en tidsalder med voldsom ekspansjon for Narconon-nettverket, og åpningen av Narconon Ojai er et viktig skritt i oppfyllelsen av den oppgaven. Tre inn gjennom disse dørene, og du trer inn i et miljø som bare har én ting for øye: å hjelpe folk å overvinne avhengighet – for godt.»

Ansvarlig leder for Narconon Ojai, fru Kathy Dion, har gjennom 15 år hjulpet avhengige med å komme seg. «Jeg er sikker på at de fleste som er her i dag, enten har hørt om eller selv sett fellen som er resultatet av at noen vandrer stoffmisbrukets mørke vei. Men vi har svaret her hos Narconon», sa hun. «I dag, når vi samles her på denne vakre fjelltoppen som ofte henvises til som himmelen, har vi et anlegg hvor vi kan tjene folk med behov for et program levert i stillhet og tilbaketrukket – til å gi dem tilbake motet til å se livet i øynene uten stoff eller alkohol, og å forbli stoffrie.»

Mangeårig Narconon-tilhenger fru Kelly Preston entret så podiet. I mange år har hun drømt om å ha et Narconon så perfekt egnet for kunstnere som dette er. Hun gav uttrykk for betydningen av denne dagen da hun sa: «År etter år mister vi våre kunstnere og kolleger som vi har arbeidet med – ofte i en altfor ung alder. Det at vi har løsningen som kunne ha fått disse livene på rett kjøl, gjør bare tragedien enda mer tydelig. Vi har bare ikke hatt stedet hvor vi kan levere den. Frem til nå. Du trenger ikke å være avhengig av stoff ’for alltid’. Du trenger ikke å være alkoholiker ’for alltid’. Det er en løgn. Programmet vårt virker. Og du kan få et nytt liv.»

Med sine avsides og estetisk fangende lokaler, omtrent 135 km nordvest for Los Angeles, leverer Narconon Ojai et unikt program for rehabilitering av stoffmisbrukere til dem som søker å overvinne avhengigheten sin. Narconons stab er til stede for å bistå med hjelp hele døgnet for å lette den vanskelige overgangen til å bli stoffri og passe på at de som deltar i programmet, tar med seg verktøyene til å leve vellykkede liv uten stoff.

_________________

I nesten 50 år har Narconon reddet livene til utallige personer som ble ansett som tapt til stoffmisbruk for alltid. Dets oppgave er å sørge for en effektiv vei til rehabilitering av stoffmisbrukere, og å hjelpe samfunn med å reversere den svøpen stoff utgjør i verden.

Narconon tiltaler deltakerne på programmet som «studenter» snarere enn «misbrukere» eller «ofre», og deres eneste formål er å gi folk verktøyene til å slutte med stoff for godt og leve stoffrie liv. Hver eneste detalj blir tatt i betraktning for å gi studentene den stabiliteten og komforten de trenger som hjelp til å frigjøre seg fra avhengighet og bygge opp igjen livene sine uten stoff.

Narconon-programmet starter med en medikamentfri avhjelpingsprosess utformet for å hjelpe personen med å kvitte seg med stoffavhengigheten sin så raskt og komfortabelt som mulig. Det blir fulgt av en spesiell avgiftningsmetode, spesifikt rettet mot å hjelpe stoffbrukere med å eliminere levningene som driver trangen mens den samtidig støtter kroppen med kosttilskudd. Det siste elementet i programmet er en serie kurs i livsferdigheter som skaffer studentene verktøyene de trenger for å holde seg stoffrie resten av livet sitt.

Ved å gjøre bruk av kraften i audiovisuelle verktøy til å omgå lesekyndighetsbarrierer og øke forståelsen, har det blitt lagd 23 instruksjonsfilmer på 29 språk og dialekter om de forskjellige delene av Narconon-programmet.

Åpningen av det uforlignelige nye Narconon Ojai ble gjort mulig gjennom generøse bidrag fra medlemmer fra Den internasjonale assosiasjonen av scientologer. Det er det fjerde i en rekke modell-Narcononer som er åpnet i de seneste to ukene. Kontinentalt Narconon Europa og Narconon Storbritannia åpnet lørdag 5. september, og i går ble innvielsen av Narconon Latin-Amerika i Mexico – som tjener de 21 landene i Latin-Amerika – holdt.

I dag er det Narconon-sentre i drift i 23 land fordelt på seks kontinenter. For mer informasjon, gå inn på narconon.org.