EAST GRINSTEAD, ENGLAND

HEROISK HUMANITARISME: IAS’ 35-ÅRSDAG FEIRER DEN DYPTGÅENDE FREMGANGEN TIL EN GLOBAL BEVEGELSE

13. OKTOBER 2019

Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) samler seg i East Grinstead i Sør-England for å markere et år med enestående prestasjoner for å oppløfte Menneskeheten.

Fengende sekkepiper bryter tausheten i West Sussex’ skoglandskap i dette eventyrhjørnet av East Grinstead, en by som ligger på grensen til den eldgamle Ashdown Forest. Den rytmiske hamringen av hestehover og klapringen av høye hæler skjærer gjennom den friske høstluften. Summende forventning og blandingen av over et dusin språk gav gjenlyd gjennom de store portene og svingete veiene på denne nesten 300 år gamle herregården.

Mr. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, åpner fredagskveld-eventet av IAS’ 35. årsfeiring foran et publikum som representerer over 65 land.

Den 35. årsfeiringen av Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) hadde kommet til Saint Hill, hjemmet til Scientologys Grunnlegger L. Ron Hubbard og den hevdvunne bakgrunnen for en weekend-lang galla som trekker Scientologister og gjester fra over 65 land. Mens deltakere krysset terskelen til det store teltet, kunne man ikke unngå å tenke at noe spesielt, om ikke magisk, var i gang.

I en sammenfatning av kvelden sa mr. David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder: «Akkurat som vi forener, fremmer, støtter og beskytter Scientology, må vi gjøre det samme for hele menneskeheten. Fordi, og helt bokstavelig talt, om ikke aksiomatisk, hver gang noen der ute lider, er vi i den grad mindre. Og omvendt, hver gang noen benytter seg av vår hjelp og lykkes, får lindring, bistand, lettelse og blir opplyst, er vi i den grad mer.»

Begynnelsen av IAS, som ble dannet i 1984, markerte øyeblikket da noen modige få samlet seg på Saint Hill og lovet å forenes med urokkelig engasjement til gagn for folk fra enhver trosretning og nasjon, og således oppnå Scientologys mål. Som bevis på det engasjementet presenterte mr. Miscavige et år med medfølelse og hjelp fra IAS til steder hvor Menneskeheten trengte det mest.

Kveldens første emne viste det fryktløse arbeidet til Citizens Commission on Human Rights, som markerte sitt 50-årsjubileum med å bekjempe overgrep innenfor området psykisk helse. Blant de mange skjellsettende bragdene var:

 • De nå obligatoriske FDA-advarslene for hvert eneste antidepressive legemiddel, som avslører livstruende bivirkninger.
 • US Child Medication Safety Act (Loven om sikkerhet i medisinering av barn) som offisielt forbyr tvungen medisinering av skolebarn.
 • Helse- og omsorgsdepartementets nye bestemmelser som forbyr fysiske og kjemiske tvangsmidler.

For å fullende de 50 år med bragder, avduket CCHR en splitter ny dokumentarfilm i full lengde som utgjør den definitive avsløringen av den moderne tids tortur med elektrokonvulsiv terapi (ECT).

Kvelden fortsatte med et større og større overblikk over humanitære prestasjoner gjennom initiativene sponset av IAS: United for Human Rights, et undervisningsprogram sentrert på Verdenserklæringen om Menneskerettighetene og fremmer dets iverksettelse av myndigheter over hele verden; Stiftelsen for en stoffri verden, verdens største ikke-statlige stoffopplysningsprogram; og Veien til lykke, L. Ron Hubbards ikke-religiøse moralkodeks som består av 21 forskrifter som en veiledning til et bedre liv basert på sunn fornuft.

Dette årets årlige gjennomgang viste seg å være mere lovende enn noen tidligere tolv måneder, med blant annet høydepunkter:

 • Det 17. verdenstoppmøtet for Nobels fredsprisvinnere tildelte Fredstoppmøtets medalje for sosial aktivisme til Youth for Human Rights International og dens president, Mary Shuttleworth. Prisen, som blir personlig skjenket av nobelprisvinnere, representerer et betydningsfullt bidrag til fred og menneskerettigheter.
 • Youth for Human Rights ansporet til bevisstgjøring av unge borgere på Salomonøyene, der 10 prosent av befolkningen ble nådd på bare 2 uker og ministeriet for kvinner, barn og familieanliggender godkjenner programmet over hele landet.
 • United for Human Rights arrangerte stevner og eventer over hele verden, toppet av konferanser om menneskerettigheter i Mexico, Nepal og Washington, D.C., så vel som i FNs hovedkvarter i New York City. Gjennom mer enn et tiår av utrettelig arbeid har kampanjen hjulpet med å drive global bevissthet om menneskerettigheter fra en avgrunnsdyp 4 prosent til mer enn 50 prosent av verdens befolkning.
 • Veien til lykke gjennomtrenger områder med religiøse konflikter i Sri Lanka med over 40 kommunale og offentlige myndigheter og over 100 000 borgere som tok til seg de 21 forskriftene. Dette arbeidet kulminerte i en interreligiøs konferanse uten presedens, hvor alle større religioner sluttet seg sammen med et løfte om å fremme fred og enhet gjennom Veien til lykke.
 • Stoffri verden gav Sannheten om stoff-materialer til taiwanske politidistrikter for å mette 30 distrikter og 7 byer, hvilket utløste en 42 prosent nedgang i stoffmisbruk blant unge. Inspirert av slike resultater har hver gren av det taiwanske militæret nå også inngått partnerskap med kampanjen for å innføre Sannheten om stoff-pensumet med over 7000 personell som allerede er trent.
 • Stoffri verdens distribusjonsstevner danner en internasjonal front mot stoffmisbruk, fra motorsykkelkavalkader ved foten av de italienske Alpene til politiets innføring på Filippinene og et anti-stoff-trommekorps på Times Square. Alt i alt har stiftelsen arrangert over 9000 eventer i mer enn 100 land og delt ut 22 millioner Sannheten om stoff-hefter bare i året som gikk.

Scientologys frivillige prester utgjorde enda et storslått kapittel av kvelden. Idet de yter ubetinget hjelp i både hverdagens kriser så vel som områder med menneskeskapte ulykker og naturkatastrofer var de frivillige prestene enda en gang allestedsnærværende:

 • De yter hjelp og bistand i katastrofeområder verden over, enten det er jordskjelv på Haiti, orkaner i Florida, skogbranner i California, sykloner i Mosambik, styrtregn og jordskred i Uganda, monsuner i Nepal eller superstormen som skapte store ødeleggelser på Grand Bahama.
 • I Indonesia, i kjølvannet av en trio av naturkatastrofer (et 7,0-jordskjelv, en tsunami og dette århundrets mest dødbringende vulkanutbrudd), brakte Scientologys frivillige prester kriseforsyninger og lindring av traumer til over 93 000 rammede borgere.
 • I Mumbai i India samarbeidet frivillige prester med delstatens brannsjef og integrerte Scientologys teknologi for frivillige prester inn i brannvesenets pensum for å øke effektiviteten i å redde liv.
 • Alt i alt, fra det vestlige Sibir og Vest-Afrikas Guineakyst til Andesfjellene og de nordlige områdene av Skandinavia, har Scientologys frivillige prester reist over 644 000 km for å gi utvetydig hjelp og trene over 150 000 mennesker i det siste året alene.

En indikasjon på hva IAS representerer kollektivt, er de individuelle historiene til IAS Frihetsmedaljevinnere for 2019:

 • I Ukraina har CCHR-pionerene Anton Batalin og Anastasiia Vilinskaya nådeløst avslørt psykiatriske overgrep over hele landet deres. Ved å danne allianser med helsedepartementet, Det nasjonale anti-korrupsjonskontoret og verdens største mellomstatlige sikkerhetsorganisasjon oppnådde de Grunnlovsdomstol-avgjørelser som foranlediget omfattende reformer i landets lover om psykisk helse.
 • I Mexico benyttet Rosalba og José Cordero Veien til lykke til rehabilitering av kriminelle, først ved å lede innføringen av heftet i alle fengslene i Mexico City og delstaten Mexico. Hvoretter «svingdøren» med tilbakefall gikk ned til bare 1 prosent blant innsatte som fullførte programmet. Deretter brakte de de 21 forskriftene til Den nasjonale kommisjonen for menneskerettigheter, hvilket fikk i stand innføring av Veien til lykke-pensumet i alle statlige og føderale fengsler over hele landet.
 • I Øst-Afrika ble Daniel Okello sitt lands første Scientologys frivillige prest ved å bruke Scientologys verktøy til å styrke næringslivet, kirker, fengsler, skoler og grupper overalt i det vestlige Kenya. Gjennom mer enn 600 seminarer trente han over 50 000 østafrikanere i VM-teknologi og etablerte det aller første nettverket av VM-grupper, fra Lake Victorias bredder til Det indiske hav.

Dernest kom presentasjonen av den storslåtte sagaen om den Avanserte Organisasjon og Saint Hill for Afrika. Organisasjonen, som ble innviet den 1. januar 2019 i Johannesburg med IAS-sponsing, har siden vist seg som et utspringspunkt for samfunnsaktivitet som omfatter alle lag av samfunnet: Et partnerskap med det sørafrikanske nasjonale politiet for å nå 400 000 med opplysning om stoff, og skape en interreligiøs loyalitet med prester fra 16 forskjellige trosretninger for å bringe verdifulle verktøy for livet fra Scientology Håndboken til over 100 menigheter. Deretter økte fremmøtet i de kirkene med over 60 prosent. Oppfyllelsen av en spesiell anmodning om distribusjon av Veien til lykke ved den første offentlige presidentinnsettelsen siden slutten av apartheid ble også nevnt. Med hefter i hendene på hver deltaker bidro Veien til lykke til en enestående innsettelse uten hendelser.

Til slutt, og for å fullføre den fengslende kveldens eventyr, kom kunngjøringen av Scientology TV Networks nye sesong, klar til premiere den 21. oktober. Mr. Miscavige gav en forsmak på det som snart vil treffe eteren og lover en kraftfull rekke nye episoder og helt nye serier som vil tilfredsstille nysgjerrighet og gi en dypere innsikt i den globale religionen.


Lørdagskvelden bød på en elegant gallamiddag som anerkjente det urokkelige engasjementet til dem som gir energien til IAS-bevegelsen. Over natten ble det store teltet forvandlet til en majestetisk ramme for IAS Patrons Ball. I løpet av kvelden ble det gitt anerkjennelser til ledende Patrons, som fikk nyte en internasjonal konsert med stjerneartister fra Australia, Europa, Afrika og USA, med festligheter som strakte seg til sent på kveld.

Weekenden ble avsluttet med Saint Hills veldedighetskonsert, hvor over 1500 lokale beboere deltok i den meget omtalte årlige begivenheten. Konsertens stjerner var et dynamisk spekter av prisbelønte artister som krysset flere sjangere fra Broadway til jazz. En rekke ledende veldedige organisasjoner mottok bidrag til å utvide sine aktiviteter for bedre å kunne tjene sine lokalsamfunn, i samsvar med tradisjonen som ble begynt av L. Ron Hubbard i løpet av årene han kalte Saint Hill sitt hjem.


IAS, den offisielle medlemsorganisasjonen til Scientology, er åpen for alle Scientologister fra alle nasjoner og ble dannet i 1984. IAS’ formål er å forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og Scientologister i alle deler av verden for å oppnå Scientologys mål, slik de ble formulert av L. Ron Hubbard: «En sivilisasjon uten sinnssykdom, uten kriminelle og uten krig, hvor den dyktige kan ha fremgang og ærlige vesener kan ha rettigheter, og hvor Mennesket er fritt til å heve seg til større høyder.»