JOHANNESBURG, SØR-AFRIKA

FORANDRINGENS VIND:
SCIENTOLOGYS HOVEDSETE FOR AFRIKA SPRINGER TIL LIVE PÅ DET MAJESTETISKE CASTLE KYALAMI

1. JANUAR 2019

Med en praktfull innvielse og en uke fylt med feiring bringer den nye Avanserte Organisasjonen og Saint Hill Afrika et kontinentalt Scientology hovedsete og senter for sosial bedring til regnbuenasjonen og hele Afrika.

På toppen av et platå som zulustammens folk en gang kalte «stedet i himmelen», ble de fjerne slagene av djembe-trommer til en feirende symfoni av rytme som satte en uke med strålende festligheter i bevegelse. Mer enn 4000 gjester fra hele Afrika og alle verdens kanter hadde samlet seg på det praktfullt restaurerte Castle Kyalami for en historisk innvielsesseremoni. Det var en feiring fylt med stolthet og lidenskap, en feiring av oppløftet kontinentalt håp, en feiring av åndelig frihet, og enda en milepæl i Scientology Kirkens historie – en ny Avansert Organisasjon og Saint Hill for Afrika.

I uminnelige tider har denne hellige fjelltoppen i Midrand hatt utsikt over de enorme og rike områdene i Sør-Afrika, et utsyn som strekker seg over endeløse kilometer i alle retninger. Nå tilbyr den en annen type utsyn, et som strekker seg lenger enn øyet kan se, inn i et nytt åndelig rike.

Mer enn 4000 scientologer fra hele Afrika og verden tar imot mr. David Miscavige, Styreformannen i Religious Technology Center, ved innvielsen av dette nye åndelige hjemmet.

På nyttårsdagen, med fantastisk utsikt fra høyden foran og den forbløffende formen av Castle Kyalami bak seg, stod mr. David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, foran de tusener av menneskene som var samlet, og talte om den monumentale naturen av denne enestående innvielsen.

«I dag er dere vitner til historie: Denne første nye Avanserte Organisasjonen i vår Gullalder, dette landet hvor det nye milleniums Scientology Kirker først oppstod, dette lanseringspunktet for å bringe vår hjelp til alle andre steder. Hvis noe kunne kvalifisere som ’vigslet jord’, da gjør dette det med sikkerhet. Og det er enda mer hellig, siden dette også er stedet hvor de vil fortelle deg at menneskeheten ble født og at ’navlestrengen’ fremdeles ligger begravd under føttene våre. Men uansett, dere står ved korsveien av tre millioner år som er gått og en uendelig fremtid som kommer.»

Til ære for den ekstraordinære fremtiden kom et kor med hundrevis av sangere kledd i tradisjonell afrikansk klesdrakt og fylte slottet fra plattform til balustrade og danset og sang «Forandringens vind» – en original sang skrevet spesielt for denne anledningen. Forestillingen, inspirert av L. Ron Hubbard og hans drøm om ubegrenset åndelig frihet for Afrika, erobret hjertene til alle tilstedeværende. Dignitarer som representerte det sørafrikanske politiet og myndighetene sluttet seg til koret og sammen hyllet de den historiske begivenheten som en «ny oppvåkning for vårt kjære Afrika».

I sentrum av den himmelske bakketoppen, på 88 mål land, står det 8000 kvadratmeter store Castle Kyalami som et vitnesbyrd om religionens forpliktelse til å hjelpe med å skape et Afrika som kan oppfylle sitt ubegrensede potensial. Slottets tilstedeværelse gjenspeiler den magiske aura av det sørafrikanske landskapet der det vender mot nasjonens tvillinggiganter i Gauteng – Johannesburg i sør og Pretoria i nord. Panoramautsikten fengsler raskt de besøkende, og slottets 12 tårn og 20 centimeter tykke vegger gir det en unik stemning. Det elegante interiøret styrket av italiensk marmorgulv, utvunnet fra det samme steinbruddet som ble brukt av Michelangelo, gav sin egen atmosfære til den spektakulære innvielsen.

Innvielsen av den Avanserte Organisasjonen legemliggjør realiseringen av en drøm først uttrykt i 1966 av L. Ron Hubbard, Grunnleggeren av Scientology religionen. Han søkte å bringe Scientologys budskap om menneskerettigheter og sosial bedring til landet med apartheid – hvor på det tidspunktet, og i tretti år fremover, frihet bare var en drøm for flere titalls millioner av afrikanere.

Under de mørkeste tider av det brutale apartheid-regimet, fremmet og skrev mr. Hubbard en ny borgerrettighetslov og grunnlov for Sør-Afrika med et «én mann, én stemme»-forslag utformet utelukkende for å frigjøre hver eneste sørafrikaner.

Viet til den visjonen av frihet har Scientology åpnet mange Kirker og misjoner over hele kontinentet gjennom de siste 50 årene. Nå, med etableringen av Castle Kyalami, har antallet åndelige og humanitære muligheter vokst eksponentielt.

Her vil scientologer over hele kontinentet finne Scientology servicer som gjør det mulig for medlemmene å gå videre på deres åndelige reise til de øvre nivåene av Broen til total frihet, rett på afrikansk jord. Den omfattende fasiliteten inkluderer et Hubbard veiledningssenter som dekker en hel fløy for auditering (åndelig veiledning), et Akademi for trening av auditører til å tjene i Scientology organisasjoner i Afrika, så vel som en hel divisjon for veiledning av medlemmer på de avanserte nivåene av Broen.

Utover Kirkens åndelige arbeid i den nye Avanserte Organisasjonen, så denne dagen også den samtidige innvielsen av et Kontinentalt forbindelseskontor for kirkelig ledelse av Scientology over hele regionen. Dette er et utviklingspunkt som gir en viktig forbindelse mellom Kirken og religiøse, kommunale og sosiale organisasjoner over hele det afrikanske kontinentet. Herfra vil Kirken koordinere sosiale og humanitære programmer som allerede når hundrevis av millioner for å skape en stoffri, kriminalitetsfri, moralsk og rettferdig verden. I kombinasjon med Castle Kyalami, representerer forbindelseskontoret et dynamisk sentrum for humanitær hjelp, som i tillegg til omfattende tiltak, vil føre tilsyn med arrangement av seminarer og eventer fokusert på samarbeid mellom samfunnet og interreligiøse krefter til å ta for seg sosiale onder som så ofte blir oversett.

Selve innvielsesseremonien gikk dypt inn i Kirkens mangfold av sosiale partnerskap i det sørlige Afrika. Dignitarer som ønsket forsamlingen velkommen og hedret Kirken inkluderte brigadegeneral Sthembiso Shobede-Nkosi fra det sørafrikanske nasjonale politi; Apostel Matome Modiba, ledende sekretær for det nasjonale interreligiøse råd i Sør-Afrika i Gauteng-provinsen; Michael Tshishonga, landets tidligere visestatsadvokat; og pastor Gift Moerane, sekretæren for Gautengs kirkeråd og rådgiver for Den sørafrikanske nasjonale fredsavtale.

Brigadegeneral Sthembiso Shobede-Nkosi ønsket Scientology Kirken velkommen til sitt nye hjem på vegne av det sørafrikanske politi. Hun talte dessuten om Kyalami som en bastion i nasjonens kamp mot stoff.

«Scientology Kirken har den unike evnen til å koordinere så mange og bringe dem sammen under ett enkelt tak. Dere har allerede lagt grunnlaget og utallige mennesker har sluttet seg til dere nå og har sagt: ’Ja, vi er med.’ På den måten har dere skapt en felles visjon som driver vår nasjon stadig fremover. Jeg ber om at vi sammen kan favne den visjonen og gjøre dette Castle Kyalami til en høyborg hvorfra vårt stoffri-korstog strekker seg utover horisonten. Og det hele så vi kan oppnå den endelige seier og vinne kampen mot stoff for all fremtid.»

Apostel Matome Modiba fra det nasjonale interreligiøse råd Sør-Afrika, snakket om kraften av kunnskap til å frigjøre et potensial. Han sa at han først ble klar over kunnskapen i Scientology gjennom Kirkens interaksjon med det interreligiøse rådet.

«Helt fra begynnelsen så jeg deres lidenskap når dere snakket om L. Ron Hubbard og hans teknologi, som tilbyr så mange praktiske verktøy man trenger i livet akkurat nå», sa han. «Jeg begynte helt åpent å lære Scientologys veier og all kunnskapen til deres disposisjon. Og jeg innså at våre folk trenger denne teknologien, fordi den er praktisk. Den er utrolig kraftfull!»

Sør-Afrikas tidligere visestatsadvokat, Michael Tshishonga, fortalte publikum at mr. Hubbards mot på vegne av Sør-Afrika aldri vil bli glemt.

«Det er sant, det er alltid en begynnelse på regnbuen», sa han. «Og for Sør-Afrika begynte drømmen med de menneskene som var villige til å forsvare lykken til våre folk.… Dere var sterke røster villige til å gi gjenlyd inn i mørket som dekket vår nasjon og avsløre psykiatriske slavearbeidsleirer hvor våre folk ble behandlet som kveg.… Vi kommer aldri til å glemme hva dere gjorde for å motstå dem som holdt vår Madiba bak lås og slå. Ja, mr. Hubbard og Scientology Kirken har kjempet for oss, og slik ble ett med oss.»

Pastor Gift Moerane, hvis arbeid som rådgiver for Den sørafrikanske nasjonale fredsavtale først satte ham i kontakt med det humanitære arbeidet til religionen Scientology, sa at han anser L. Ron Hubbards skrifter som en veiviser til et bedre liv i Afrika.

«Når du leser L. Ron Hubbards bøker innser du at vi forandrer verden hvis vi blir frivillige for hans tanker», sa han til publikum. «Jeg vil gjerne si at Dianetics og Scientology representerer ånden av Ubuntu: ’Jeg er fordi vi er.’ Det er ånden som vårt land så desperat trenger. Så i dag, la oss fyre av kanonene og blåse i trompetene. La løvene brøle, elefantene flakke og leopardene løpe, fordi Afrika kaller nå dette utrolige slottet sitt hjem. Og med det har en ny oppvåkning kommet til vårt kjære Afrika!»

Før det enorme tradisjonelle røde båndet ble klippet for å markere den formelle åpningen av den Avanserte Organisasjonen og Saint Hill Afrika, satte mr. David Miscavige den allerede magiske dagen i en enda større sammenheng:

«Hvis dette er hvor mennesker for første gang gikk oppreist, vel, dette er hvor dere nå kan vise dem hvordan man flyr. Utover det – hvis det fantes noe utover det – det sies at stedet man lengter etter er det stedet man er ment å være. Vel, hvis det er Afrika, så er det Afrika.

Og så, etter alle disse årene har dere kommet for å overvære både historie og skjebne – og alt som vår Grunnlegger erklærte fra tidens første tikk: ’Den neste store sivilisasjonen på denne planeten vil komme fra Sør-Afrika.

Og med det innvier jeg denne Avanserte Organisasjonen og Saint Hill Afrika på vegne av L. Ron Hubbard.»


Dette var en innvielse så storslagen at den ikke kunne dekkes med én dag.

1. JANUAR: RINGER INN DET NYE ÅRET MED EN HISTORISK BEGIVENHET

Innvielsen av den Avanserte Organisasjonen var kronen på verket i en æra med global ekspansjon og avsparket for en uke med jublende feiring. Dag etter dag var det musikk i luften mens afrikanske sangere, trommeslagere og dansere underholdt den globale samlingen av scientologer og lokale gjester på utendørsterrasser over hele den 88 måls eiendommen. Internasjonale gjester ble gitt en smak av sørafrikansk kultur og kokekunst med et afrikansk marked på stedet som bød på håndlagde smykker og kunsthåndverk samt tradisjonelle braais (sørafrikansk grillmat). Uken tilbød også en rekke spesielle begivenheter, som tiltrakk stammeledere, humanitære forkjempere, så vel som lokale og internasjonale scientologer.

2. JANUAR: FORANDRINGENS VIND BLÅSER

Scientologer fra hele Afrika, oppløftet etter den historiske innvielsen og ivrige etter å bygge på dagens fremdrift, møttes for å planlegge fremtidig ekspansjon over hele kontinentet, med nye Kirker på horisonten i Port Elizabeth, Durban, Cape Town og også i Zimbabwe, i Harare og Bulawayo.

Den samme kvelden fullpakket over 1000 gjester – inklusive lokale dignitarer og stammefolk – det toppmoderne auditoriet og fløt over til tilstøtende rom for en spektakulær konsert. Noen av Sør-Afrikas topp musikalske talenter inntok scenen og fikk en stormende applaus for den spenningsfylte utførelsen av sanger fra platen Afrika: Forandringens vind. Repertoaret inkluderte sanger skrevet og komponert av L. Ron Hubbard som en hyllest til Afrikas ukuelige ånd. Og den ånden var i full fremvisning mens artister og publikum ble beveget – bokstavelig talt og i overført betydning – av rytmen og budskapet i musikken.

3. JANUAR: EN HONNØR TIL SØRAFRIKANSKE SCIENTOLOGER

Sørafrikanske trofaste støttespillere av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) inntok scenen på det første afrikanske IAS Patrons Ball noensinne. Rommet ble forvandlet til en gyllen prakt med glitrende baktepper og protea-fylte blomsterarrangementer for den elegante gallaen. Mr. David Miscavige hedret over 100 IAS-medlemmer for å støtte kontinentets massive humanitære arbeid, og anerkjente deres drive og engasjement i å hjelpe med å gjøre denne innvielsesfeiringen til en suksess. Stoltheten var håndgripelig da disse dedikerte scientologene mottok sine priser. Etter den overdådige middagen rocket de musikalske stjernene rommet. Den karibiske sensasjonen Michele Henderson og Harlems hip-hop-legende Doug E. Fresh satte rytmen for resten av kvelden mens Patrons kom ned på dansegulvet og festet til langt på kveld.

4. JANUAR: DET NYE ÅRET STRÅLER FOR GAUTENG-PROVINSEN

Festlighetene rullet videre da medlemmer fra trioen av Kirker i Gauteng-provinsen fylte Slottets auditorium for en presentasjon av den internasjonale nyttårsfeiringen. Til publikums overraskelse og glede inntok mr. Miscavige scenen i auditoriet og gav dem en uformell oppsummering av ukens eventer. De reiste seg i vill jubel og visste at denne innvielsen ikke bare åpnet dørene til åndelig frihet for scientologer, men gir et løfte om håp og hjelp for hele Afrika.

5. JANUAR: FORSVARER AFRIKA

Seminaret for Afrikas humanitære korstog med hundrevis av deltakere fremhevet Kirkens samfunnsprogrammer. Deltakere ble informert og inspirert av en rekke dyptgående briefinger som skisserte i detalj noen av verdens mest vidtrekkende sosiale redningsinitiativer. Det kollektive fokus ble satt på Afrika, med planer på plass for å ta seg av kontinentets mange sosiale problemer, og tilby håp for å hjelpe med å nå dets ubegrensede potensial.

6. JANUAR: EN SØNDAGSTJENESTE FORENER

Den ukelange feiringen kulminerte med Kirkens aller første søndagstjeneste, som kom i gang med en frydefull begynnelse med tonene fra et a capella-kor fra Soweto. Den rørende tjenesten, som inkluderte en ordinasjonsseremoni, var et vitnesbyrd om L. Ron Hubbards visjon for kontinentet, og brakte sammen afrikanske kongelige, samfunnsledere, lokale Gauteng-innbyggere og forsamlingen av scientologer. Det var en passende avslutning på en historisk uke, fylt med ånden av håp og løftet om en lysere fremtid.


Innvielsen av den Avanserte Organisasjonen og Saint Hill for Afrika understreker det som er en massiv periode av episk ekspansjon for religionen i bare de siste 15 årene. Under mr. Miscaviges lederskap har Scientology Kirken åpnet dørene til 70 nye Ideelle kirker på seks kontinenter. Nylige innvielser har funnet sted i Salt Lake City, Utah; Silicon Valley, California; Perth, Vest-Australia; Orlando, Florida; Stuttgart, Tyskland; og Detroit, Michigan.

Flere innvielser av kirker er planlagt i det kommende året for globale byer i Nord-Amerika og Europa.