KARIBIA

FREEWINDS’ ÅRSDAGEN FOR JOMFRUTUREN HYLLER 12 UFORGLEMMELIGE MÅNEDER FOR SCIENTOLOGI

20. JUNI 2016

Avanserte scientologer om bord på Freewinds for en juni-uke med planlegging av Kirkens ekspansjon og feiring av et år med fantastiske triumfer.

De begynte å komme fredag i små grupper, og på lørdagen var de mer enn 200 – dedikerte, besluttsomme landsmenn som bega seg gjennom travle Bridgetown, hovedstaden i øyriket Barbados i Det karibiske hav. Mens tropesolen varmet og passatvinden kjølte, strømmet gruppen mot et skip som lå til havn i byen, et blendende hvitt fartøy, 134 meter langt og pyntet med girlander i anledning festlighetene. De besøkende ble møtt av band med ståltrommer, en feststemt flokk av venner og lokale rangspersoner som ønsket de besøkende lykke på reisen.

David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, åpnet den ukelange feiringen med en bred vifte av begivenheter som dekket Scientologis fremskritt, ekspansjon, gode nyheter og mye mer.

For det karibiske folket er det å se et cruiseskip fylt med turister av gårde, en alminnelig begivenhet. Men dette skipet er ikke en lystbåt, og deltagerne samles ikke bare for å more seg, selv om de i høyeste grad nøt det. Selv om skipet, motorskipet Freewinds, har klassiske former, stilfulle kahytter og førsteklasses kjøkken som på et cruiseskip, så er det et religiøst fristed for Scientology Kirken.

I 51 uker om året logger og stikker Freewinds ut turer som bringer humanitære og utdannelsesmessige programmer til Karibia og Latin-Amerika, og skipet er hjemsted for åndelige servicer til scientologer på de mest avanserte nivåer.

Den resterende uken om året? Den er spesiell. Veldig spesiell. Scientologer som har nådd religionens høyeste åndelige nivåer samles i juni for å se tilbake på det siste halvåret, feire Kirkens ekspansjon og suksessene for omfattende, globale humanitære korstog. Og enda viktigere, de koordinerer planene for enda større bedrifter i de kommende månedene.

Den årlige ekspedisjonen er en samling av de mest avanserte scientologer i religionen. Deltagerne på jomfruturen er også en del av en målrettet gruppe som har stått i spissen for ekspansjonen av religionen, særlig gjennom skapelsen av ideelle kirker i sine respektive geografiske områder.

«Dere står virkelig overfor et panoramisk overblikk over vår bevegelse» sa David Miscavige, den kirkelige lederen av Scientology-religionen, ved innledningen til årsdagen for skipets jomfrutur. «En bevegelse som nå spenner over begge halvkuler i de Ideelle organisasjoners navn: Fra Sør-Amerika og Mellom-Amerika til Storbritannia på den ene siden og det sentrale Europa på den andre, videre til Afrika og tvers over til Australasia. Fordi, og tross alt, med en Ideell organisasjon kan vi gi alt vi har i hjelpens navn til hvert eneste nabolag, ethvert lokalsamfunn overalt – og dermed kan vi alle sammen gjøre en bedre verden til virkelighet.»

Hver kveld av jomfruturen bød på en variert og fengslende dagsorden med store begivenheter og orienteringer.

HEDRER ET HUMANITÆRT SKIP

Første punkt på dagsorden var Freewinds selv. Dette er et skip med en enestående humanitære misjon, hvilket ble understreket med kampanjer i Karibia og Latin-Amerika gjennom det seneste året. For eksempel hørte deltagerne på jomfruturen om Ecuadors politikaptein Marcelo Montenegro som avla et løfte om å bringe Scientology-sponsede programmer til sitt land, anført av landets politibetjenter og aspiranter. Det hadde allerede vært en nedgang i kriminalitet og drap på 65 % der Sannheten om stoff-programmet og L. Ron Hubbards moralkodeks basert på sunn fornuft, Veien til lykke, var blitt anvendt.

Skipets humanitære misjon ble dessuten framhevet av embetsmenn og rangspersoner fra de forskjellige øyene. De omfatter:

  • Generalsekretæren for UNESCO i St. Kitts som uttrykte sin «dyptfølte takknemlighet» for skipets «fortsatte arbeid for menneskerettigheter og for å gjøre verden til et bedre sted».
  • Kommisjonen for Antiguas kongelige politi avgav, i anerkjennelse av at nesten 250 betjenter nå er utdannet i Veien til lykke, sitt løfte om å anvende disse levereglene for å «løfte [sin] øy-nasjon».
  • Og Den kongelige nederlandske flåten på Aruba hedrer Freewinds' nå i alt «27 år i tjeneste».

Disse tankene ga gjenlyd gjennom de øyene som Freewinds kaller sitt hjem: Antigua, Dominica, St. Martin, St. Kitts, Tortola, Virgin Gorda, St. Lucia, St. Vincent, Barbados, Grenada, Aruba, Bonaire, Curaçao, Freeport og Nassau. Alt i alt har Freewinds vunnet mer enn 400 priser og æresbevisninger for å ha bistått sine anløpshavner.

EN KVELD VIET L. RON HUBBARD

«LRH var først og fremst forfatter», sa David Miscavige da han introduserte kveldens magiske presentasjon i anledning av Hubbards arv.

Dan Sherman, biograf for Scientologis grunnlegger L. Ron Hubbard, fortalte en historie om LRHs bragder og bedrifter som en av de ledende forfatterne i Gullalderen for Science Fiction i 1930- og 1940-årene – før han skrev Dianetics og etablerte Scientology. Sherman presenterte intervjuer med berømtheter fra den litterære genren – blant annet en legendarisk agent, en av genrens mest anerkjente illustratører, og en pioner innen science fiction-fanriket.

Fortellingen tok for seg de kronologiske milepælene i Hubbards forfatterskap, helt frem til selve den boken han skrev for å feire sitt gull-jubileum som profesjonell forfatter Battlefield Earth en New York Times bestselger-roman, som nå ble utgitt i en 21. århundrets utgave.

REKKER UT EN HJELPENDE HÅND TIL MENNESKEHETEN

De som var om bord på jomfruturen deltok ved en formell begivenhet som hedret Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) hvis oppgave er å fremme religionens innsats for sosiale forbedringer, støtte og beskytte målene for religionen og å ekspandere kirken. Blant de IAS-støttede gruppene som ble fremhevet var:

  • Citizens Commission on Human Rights som i løpet av 2016 kjempet for å bremse systematiske psykiatriske overgrep innen Kasakhstans mentale helsetjeneste, på sykehus i Peru og innen nettverket for fosterbarn i California.
  • Forent for menneskerettigheter og Unge for menneskerettigheter som opprettet nettverk for menneskerettigheter i Ukraina, i Papua New Guineas Southern Highlands og i Washington D.C.
  • Stiftelsen for en stoffri verden, en gruppe som føre sitt korstog for å vende tendensen til det stigende stoffmisbruket i Sør-Afrikas svarte bydeler, for å bringe budskapet om en Stoffri verden til skoler i den Dominikanske Republikk og for en ukelang intens innsats under San Franciscos Super Bowl 50.
  • Til slutt, Veien til lykke som skapte ro og moral da den ankom Latvia, på gatene i Amsterdam og i byen Gomez Palacio i Mexicos delstat Durango.

Det som utvilsomt var en storslått seier for religionsfriheten, ble behørig feiret om bord på Freewinds. David Miscavige satte kronen på kvelden med bekjentgjørelsen av en skjellsettende rettskjennelse som beskytter friheten til å praktisere sin egen religion i alle de 47 landene som overholder Den europeiske menneskerettighets­konvensjonen. Det var en seier over en åpenlys fanatisk handling, en 670-siders rapport utgitt av Den parlamentariske kommisjon i Belgia i 1997 som stigmatiserte 189 religioner og religiøse organisasjoner. Drevet av sekterisk iver ble falske anklager rettet mot kirken og dens medlemmer i hva domstolen beskrev som et overlagt forsøk på å trekke en religion og dens læresetninger eller tro for retten. Men etter 18 år og en 7-ukers høring avviste en 173-siders kjennelse alle anklager, gav oppreisning for alle anklagede og erklærte at hele saken var et «alvorlig og ubotelig brudd på retten til en rettferdig rettssak» Avgjørelsen ble en fullstendig seier for kirken og for religiøs frihet i Europa.


Et tema var fremtredende på mange måter i løpet av den ukelange samlingen: Kirkens ekspansjon. Mellom kveldsarrangementene holdt scientologer planleggingsmøter i grupper som representerte forskjellige kontinenter og geografiske områder. På dagsordenen var en omhyggelig utvelgelse og anskaffelse av nye bygninger for kirken, gjennomgang av plantegninger og design og målsetting for bygging. Til stede var representanter for kirkens International Landlord Office, det operasjonshovedkvarteret for bygningsprosjekter over hele verden.

Resultatet har blitt åpningen av 51 Ideelle Scientology Kirker (Ideelle orger). Den nyeste åpningen var i april i Atlanta, og de neste er berammet i Harlem i New York City og i Budapest i Ungarn. Enda 50 Ideelle orger er satt til å åpne i løpet av de neste to årene.


Det endelige budskapet for den ukelange samlingen var ikke så mye et «farvel». David Miscavige ga snarere et oppløftet «far-frem» da passasjerene dro avsted fulle av ideer for en djerv fremtid og med blikket rettet mot nye horisonter og enda et år med store bedrifter.