CLEARWATER I FLORIDA

EN MAGISK FØDSELSDAGSGALLA KASTER LYS OVER ARVEN FRA GRUNNLEGGER L. RON HUBBARD

13. MARS 2016

Tusener kommer sammen i Scientologys åndelige hovedkvarter i Clearwater i Florida
for en strålende weekend med feiring til ære for religionens grunnlegger
– L. Ron Hubbard (LRH).

Det var en helg preget av oppsiktsvekkende oppdagelser, da scientologer fra 60 nasjoner ble presentert for L. Ron Hubbards sagnomsuste reiser til den mystiske Orienten som en ung mann – reiser hvor han løftet på slørene som omgav magien i disse fjerne rikene.

Det hele fant sted 12. og 13. mars i Scientologys åndelige hovedkvarter, Flag landbasen i Clearwater i Florida – en feiring av L. Ron Hubbards 105.  fødselsdag, den største jubileumsfeiringen i historien. Tusenvis av scientologer fra hele kloden ble betatt av fortellinger om sin grunnleggers tidlige eventyr, fantastiske underholdningsinnslag, et spektakulært ball, en masse moro – og det hele på bakgrunn av Scientologys misjon, å frigjøre menneskers sinn og sjeler, og å gi løsninger for ulykkene som rammer sivilisasjonen.

«I kveld hedrer vi LRH. Hans liv, hans arv og hans historie. Og mest av alt, mannen selv. Så selv om han er med oss dag for dag på hver side av hver bok, i hvert eneste foredrag, eller hvert eneste steg på Broen til total frihet, vel, i kveld skal vi komme stadig nærmere når vi feirer arven fra LRH og en slagplan hvor hele menneskeheten blir fri.» – David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center
 

«I kveld hedrer vi LRH», sa David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center. «Hans liv, hans arv og hans historie. Og mest av alt, mannen selv. Så selv om han er med oss dag for dag på hver side av hver bok, i hvert eneste foredrag, eller hvert eneste steg på Broen til total frihet, vel, i kveld skal vi komme stadig nærmere når vi feirer arven fra LRH og en slagplan hvor hele menneskeheten blir fri.»

Gjestene ble trollbundet av historier om L. Ron Hubbards bedrifter i det fjerne Østen. Reisene hans var oppdagelsesreiser som bokstavelig talt kartla grensene til menneskelig kunnskap fra de siste 10 000 årene. Med andre ord: magiske. LRHs biograf, Dan Sherman, fulgte i en ung L. Ron Hubbards fotspor gjennom de hellige hallene i lamaklostre og inn i rikene til magikere og hellige menn.

Og hvis «magi» var temaet til 2016-festlighetene, så var rapporten David Miscavige kunngjorde om religionens ekspansjon i løpet av det siste året, «magisk».

For førti år siden, da L. Ron Hubbard ble spurt om hva han ønsket seg til fødselsdagen, svarte han: ekspansjon i hver eneste Scientology Kirke i verden. Det ønsket gav støtet til det årlige fødselsdagsspillet, en konkurranse for alle Kirkens organisasjoner over hele kloden. En poengtavle viste resultatene under fødselsdagsfeiringen og sterkt oppadgående kurver viste scientologers gave til religionens grunnlegger.

De som vant fødselsdagsspillets laurbær, var Den ideelle Scientology-misjonen i Bergamo i Italia; Sveits’ første Ideelle org, Scientology Kirken i Basel, Den ideelle Saint Hill-organisasjon i Storbritannia og Det kontinentale forbindelseskontoret for det vestlige USA. L. Ron Hubbard forestilte seg begrepet «Ideell» som en standard for organisasjoner, som perfekt vil uttrykke begrepene i Scientology og Dianetics. Under David Miscaviges lederskap har ca. 50 ideelle Scientology-organisasjoner åpnet dørene sine de siste ti årene på fem kontinenter.

For scientologer var hovedtemaet under fødselsdagsfeiringen blikket fremover på ekspansjonsplaner for det kommende året. «Livet er meningsløst uten utfordringer», sa David Miscavige, og listet opp hva som skulle oppnås i de neste månedene.

Før sommeren er Ideelle orger klare for å åpne dørene i Atlanta i Georgia, Budapest i Ungarn og Harlem i New York. Etterfulgt av innvielser i San Diego i California, København i Danmark og Auckland i New Zealand, med ytterligere et dusin som er i ferd med å starte renoveringsarbeid. En ny Ideell Avansert org – for scientologer som når de høyere nivåene i religionen – er også under konstruksjon i Sydney i Australia, og den skal innvies i år.

Og som toppen av det imponerende utsynet på det kommende året kunngjorde David Miscavige den nært forestående innvielsen av Scientology Media Productions, et kompleks på 20 mål som er hjem til Kirkens nye globale mediesenter. Det klassiske 1912-studioet som er helt unikt blant Scientology-fasiliteter og selv blant Hollywoods sagnomsuste filmstudioer, har blitt renovert og fullstendig forvandlet med toppmoderne digitale og kringkastingsfasiliteter med dusinvis av rom til videoredigering, til å lage filmmusikk, til lydmiksing, et anlegg for visuelle effekter og flere lydscener – trykte publikasjoner, radio, tv og Internett, og alt sammen knyttet sammen i et nettverk med den mest avanserte datastyrte medieteknologien på planeten.

Det nye digitale mediestudioet vil bli nervesenteret som sprer Kirkens budskap til verden, og en ressurs for det stadig voksende antallet av Scientology Kirker, humanitære prosjekter og sosiale programmer over hele kloden.

Det er ett forenende ord som vil bli trykt, kringkastet og overført: Frihet. Som David Miscavige avslutningsvis sa ved fødselsdagsfeiringen: «LRH minner oss om at det aller sterkeste ordet i dette eller ethvert språk er frihet. Og ikke bare frihet fra – som i frihet fra nød, undertrykkelse eller urettferdighet. Men frihet til – som i frihet til å åpne dørene til dette universet og derfra stige opp til tilstander som aldri tidligere er beskrevet på noe kjent språk.

Og til slutt forteller han oss at vår type frihet overskrider enhver trosretning, enhver trosbekjennelse og enhver hudfarge. Og dermed er den friheten vi tilbyr, for hvert eneste menneske.»


Fra det historiske Fort Harrison til tilfluktsstedene Oak Cove og Sandcastle, var alle værelsene i Flags seks fasiliteter opptatt av besøkende scientologer som deltok i fødselsdagsfeiringen. Lik en stjerne som tilstelningene kretser om, var Flag-bygningen, Scientologys formålskonstruerte katedral, en påminnelse om hvor langt religionen har kommet på seks og et halvt tiår.

Fødselsdags-weekenden ble avsluttet med Den internasjonale assosiasjonen av scientologers årlige Patrons Ball, som hedrer de scientologene som har bidratt til og støttet Kirken på en eksemplarisk måte. Kvelden hyllet de medlemmene hvis anstrengelser skaffer til veie Scientologys humanitære initiativer, som gagner millioner verden over.