CLEARWATER, FLORIDA

EN UFORGLEMMELIG FØDSELSDAGSFEIRING: SCIENTOLOGER FRA 70 LAND SAMLES FOR Å HEDRE GRUNNLEGGER L. RON HUBBARD

13. MARS 2019

Den frydefulle weekenden med festligheter tiltrekker tusenvis for en tidsreisende, verdensomspennende hyllest til det usedvanlige livet og arven til L. Ron Hubbard i Scientologys åndelige hovedsete i Clearwater i Florida.

Lyskasterne. Gjestene på den røde løperen. Fotografene fanger øyeblikket. Den begeistrede praten på utallige språk. Liv og røre. Tusenvis av mennesker kom fra 70 nasjoner og møttes i Ruth Eckerd Hall i Clearwater i Florida. Pyntet i aftenkjoler og smokinger, var de klare til å feste. Det var hovedeventet i en årlig weekend-lang fødselsdagsfeiring for religionens Grunnlegger, L. Ron Hubbard (LRH). Og det var en masse å feire, fra en historisk innvielse til en rekke av suksesser for Kirken som spenner over hele kloden, og en sniktitt inn i Scientology Networks neste sesong – som alt understreker omfanget av Scientologys ekspansjon.

Mr. Miscavige ønsker deltakerne velkommen til den årlige feiringen i Ruth Eckerd Hall i Clearwater i Florida. Og det var en masse å feire, fra en historisk innvielse til en rekke av suksesser for Kirken som spenner over hele kloden, og en sniktitt inn i Scientology Networks neste sesong – som alt understreker omfanget av Scientologys ekspansjon.

Kvelden begynte med en virtuos musikalsk fremføring som fikk deltakerne på beina og som signaliserte at denne usedvanlige kvelden ville by på umåtelige eventyr. Det var virkelig en introduksjon i verdenklasse til det øyeblikket da den kirkelige lederen av Scientology religionen, mr. David Miscavige, inntok scenen til en tordnende og langvarig stående applaus.

«Velkommen til kvelden vi hedrer vår Grunnlegger. Ikke at dere aldri har stiftet dette bekjentskapet. Men siden dette er en kveld til å gjøre formalitetene, la oss begynne med noen få grunnelementer. I dette året som gikk kom nye Scientology Kirker i hver eneste geografiske sone, og nye fasiliteter for store fremskritt over hele kontinenter, for ikke å nevne et splitter nytt år – 2019 – som aldri vil bli glemt, selv om det nettopp har begynt. Kort sagt, vår ekspansjon er svimlende, og selvfølgelig veller det hele frem fra livet og arven til én mann – L. Ron Hubbard.»

Og det livet og arven har etterlatt et uutslettelig inntrykk på verden. Han ble født den 13. mars 1911, og som hans biografiforfatter, mr. Dan Sherman, gjorde klart i sin presentasjon, var L. Ron Hubbard en mann som anerkjente det menneskelige i hver person han møtte, og gav dem oppmerksomhet på en måte som etterlot et varig inntrykk. Mr. Sherman tok publikum med på en reise som strakte seg over fem tiår, for en rekke dager i det usedvanlige livet til L. Ron Hubbard, som omfattet filmede intervjuer med mennesker som for alltid ble forandret bare ved å krysse hans vei.

Presentasjonen begynte 100 meter over Midtvestens kornåkrer hvor en 20-år gammel kunstpilot som het «Flash» Hubbard viste lokale innbyggere, som inkluderte en ni år gammel modell-fly-entusiast, hva det betydde å fly. Den gutten – nå er en voksen mann – gjenkalte hvordan den unge piloten, etter å ha landet på en kubeitemark, gav de nysgjerrige innbyggerne – én etter én – sjansen til å sveve over åkrene. Det var en anledning som gjorde et slikt inntrykk på folk i byen at det ble feiret et halvt århundre senere med en L. Ron Hubbard-dag.

Mr. Sherman satte så scenen på et forfatters fristed på en fjelltopp over Port Orchard i Washington, hvor mr. Hubbard skrev sin første roman, en historie om svartfotindianerne. Publikum hørte fra et annet vitne til historie, en svartfotsrepresentant som da han var en ung mann møtte L. Ron Hubbard i den sedertre-omkransede hytten, hvor han snakket om sin roman «og gjorde historien levende». Det var, som han sa, «en merkedag».

Mr. Shermans øyeblikksbilder inn i livet og innsiktene til L. Ron Hubbard omfattet også historier fra en herre som ble inspirert til å forfølge en karriere i vitenskap på grunn av hans barndomssamtaler med mannen som reddet ham fra en orkan i New Jersey, og en annen som tydelig gjenkalte sine tenåringsdager som ryddegutt på et spisested, som kulminerte i en leksjon for livet om viktigheten av utdannelse, som han la seg på sinne, takket være en sjenerøs kunde som ble venn med ham, ved navn mr. Hubbard. Mr. Sherman avsluttet sin presentasjon i Californias gulland i 1980-årene, og frydet publikum med et intervju med en ung kvinne fra Sears Roebuck som dro til et salgsbesøk i L. Ron Hubbards hjem og opplevde en gyllen ettermiddag hun aldri ville glemme: «Når du møter noen som er så betydningsfull, etterlater de et veldig spesielt inntrykk på deg.»

Kvelden gikk så raskt videre til 2019 og en prisutdeling som understreket kveldens ånd – en feiring av ekspansjon. For over 40 år siden ble LRH spurt om hva han ønsket seg til fødselsdagen sin. Svaret hans var gaven i form av Scientology orger og misjoner som blomstrer ved å levere åndelig frihet. Gjennom årene har Scientology Kirker rundt om i verden lagd et spill av det, der de konkurrerer i en av fire ligaer i et kappløp mot mållinjen. Dette året oppnådde hver av mesterene som steg inn i vinnersirkelen prestasjoner som slo alle rekorder. De er Scientology Misjonen i Ulm i Tyskland; Scientology Kirken i Stuttgart i Tyskland; den Avanserte Organisasjonen og Saint Hill United Kingdom; og Det kontinentale forbindelseskontoret for Europa.

All brask og bram og spenning satte scenen for kveldens ultimate anerkjennelse av mr. Hubbards arv. «Nå kommer vi i sannhet til det kulminerende kapittelet av dette fødselsdagsspillet 2019», sa mr. Miscavige. «Mens dere utvilsomt har hørt om det, og muligens til og med vært vitne til det, er tiden inne til å gi dere fakta.»

Og slik presenterte mr. Miscavige kronen på verket av dette årets ekspansjon, innvielsen av den første nye Avanserte Organisasjonen på over 35 år. Den historiske innvielsen av et majestetisk slott med utsikt over 88 mål av Highveld gjorde de avanserte åndelige nivåene i Scientology tilgjengelig for første gang på afrikansk jord og var dermed realiseringen av en drøm som først ble uttrykt av L. Ron Hubbard for over 50 år siden. Presentasjonen skildret en rekke episke feiringer, fra den storslåtte innvielsen, som nasjonale dignitarer hyllet som en «oppvåkning av vårt kjære Afrika», til en monumental forsamling av stammeledere. Noen få dager etter innvielsen var slottet vertskap for et «Summit of Thrones», en samling av 14 monarker fra fem afrikanske nasjoner. Begivenhetens æresgjest, dronning Shebah III, keiserinne av Royal African Kingdoms, anerkjente L. Ron Hubbard for å finne «midlene til å forene alle kongeriker og folk fra denne Afrikas vugge».

Til slutt vendte alles øyne mot den gigantiske tv-skjermen for en spennende og underholdende presentasjon som fokuserte på en epoke av ekspansjon som endrer spillet radikalt, denne gangen over etermediene. For bare 12 måneder siden trykket religionen på startknappen på Scientology Network, som bringer Scientologys stemme, historie og budskap til verden – ufiltrert, ufortrødent, ulikt noe annet på tv. Og bransjen har lagt merke til det, og har hyllet stasjonen med over 30 priser for fremragende programmering, de 5 siste anerkjenner L. Ron Hubbards selvbiografiske serie L. Ron Hubbard: in His Own Voice og L. Ron Hubbard Library Presents – hans banebrytende skrifter gjengitt på film. Følgelig fengslet mr. Miscavige alle deltakerne med en audiovisuell forsmak på hva som er i vente på Scientology Networks «år to».

Mens den spektakulære fødselsdagsfeiringen nærmer seg slutten (med en gigantisk kake, selvfølgelig), gikk den jublende folkemengden videre til Flag-landbasen hvor den festlige stemningen var på utstilling hele weekenden. Fra det historiske Fort Harrison til Oak Cove og Sandcastle hoteller var alle fasiliteter var fylt til bristepunktet av besøkende scientologer som deltok i planlagte og improviserte sammenkomster gjennom de mange Flags seminar- og konferansesentre.

Festlighetene kulminerte med det årlige Flag Patrons Ball, en galla arrangert av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) for å anerkjenne de medlemmene hvis innsats støtter Scientologys humanitære tiltak som gagner millioner av mennesker verden over.

Det var en weekend markert av en felles ånd av feiring og håp inspirert av mr. Hubbard om at Menneskeheten kan virkeliggjøre en iboende storhet og oppfylle dens lenge søkte drømmer. Mr. Miscavige oppsummerte den felles ånden da han sa:

«LRH forteller oss at vi er bare så levende som vi holder fast ved drømmer.

Og mens vi ikke kan oppfylle disse drømmene i et enkelt åndedrag, er vi ikke desto mindre i besittelse av teknologien til å omsider få dem til å gå i oppfyllelse.

Mens, selv mer enn det, vi har midlene til å oppfylle den mest varige drømmen til alle åndelige vesener, som er total åndelig frihet – og som er både vår begynnelse og vår slutt.»

Og med det avsluttes en 108. fødselsdagsfeiring og enda 12 måneder med inspirasjon begynner – og tatt i betraktning at L. Ron Hubbards innvirkning og innflytelse fortsetter å vokse og vokse, er dette neste år klar til å bli fullt av usedvanlig fremgang og eventyr.