KØBENHAVN, DANMARK

ET NYTT, IDEELT, KONTINENTALT HOVEDKONTOR ER STARTEN PÅ DEN NESTE, AVGJØRENDE FASEN FOR SCIENTOLOGIS EKSPANSJON I EUROPA

25. OKTOBER 2014

Hvis du var i København på ettermiddagen den 25. oktober, kunne du se fremtiden til Scientology i Europa bli avdekket foran øynene på deg.

«I dag legger vi ned en hjørnestein for Scientology i Europa og legger med det et stabilt fundament som vi kan bre gullalderen vår videre ut fra. Etter at snorene er kuttet, la vårt budskap om sannhet og udødelighet bli hørt fra Skandinavia til Sibir, og slik bygge et rike av visdom og kunnskap i alle deler av dette sagnomsuste området.» – David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center

Denne lørdagen, med innvielsen av dens Ideelle kontinentale forbindelseskontor for Europa (CLO EU), utgjorde et historisk øyeblikk på Scientology Kirkens ambisiøse vei fremover i verden. Betydningen denne langstrakte bygningen har som et sentralt, europeisk hovedkontor som står som pådriver bak religionens omfattende ekspansjon på hele kontinentet og faktisk i hele verden, kan ikke overdrives.

En livlig feiring tilkjennegav åpningen av dette 9100 kvadratmeter store knutepunktet som inneholder kirkens ledelsesaktiviteter for alle sektorene av Scientology-aktiviteter i hele Europa. Dette omfatter Kirkene og Den avanserte organisasjonen, som leverer Scientology-broen til Misjoner, grupper og individuelle scientologer på hele det europeiske kontinentet, så vel som sosiale programmer i stor skala.

Tusenvis av scientologer fra hele Europa var til stede for å ta del i feiringen. Deres tilstedeværelse er et bevis på Kirkens stadig økende utbredelse og popularitet i nasjoner i alle deler av EU – fra England til Polen, Frankrike til Italia, Hellas til Finland, og alle områdene mellom dem.

«Dette er stedet der vi baner vei for ekspansjon i hver eneste europeiske nasjon», sa David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, i en kommentar før 30-årsfeiringen av Den internasjonale assosiasjonen av scientologer, som ble avholdt en uke tidligere på Saint Hill i England. «Det er det perfekte utgangspunktet for geografisk ekspansjon i hele den europeiske unionen.»

Ved tilstelningen i CLO EU, fortalte David Miscavige dem som var samlet til feiringen, at det nye senteret vil «legge et stabilt fundament som vi kan bre gullalderen vår videre ut fra». Han uttrykte tillit til at Scientologis «budskap om sannhet og udødelighet vil bli hørt fra Skandinavia til Sibir, og slik bygge et rike av visdom og kunnskap i alle deler av dette sagnomsuste området».

Det nye kontinentale forbindelseskontoret befinner seg på en 1,2 hektar stor eiendom i bydelen Glostrup i København, rundt 20 minutter fra sentrum og bokstavelig talt rundt hjørnet fra New Era Publications’ forlag og trykkeri. Dens rolle i arrangementet av Kirker vil være å fungere som et treningsområde for Scientologis prestestand, så vel som et utgangspunkt for alle de humanitære og sosiale forbedrings­aktivitetene som Kirken støtter i hele Europa.

CLO EU er enestående blant Scientologis kontinentale sentre fordi det har ansvaret for å oversette Dianetics og Scientologis skrifter for et område som strekker seg fra Norge til det indiske subkontinent og helt til det sørlige Afrika. Dette er relevant for det voksende behovet for Scientology-materialer som hovedkontoret i København møter, ved at det inneholder den største oversettelsesenheten innenfor religionen.

David Miscavige la til at bygningen videre er utformet for å øke antallet materialer fra Kunnskapens gullalder og Teknologiens gullalder fase II, med mer en 80 prosent av alle lokale språk som det skal dissemineres til – fra albansk og bulgarsk til ukrainsk, serbisk, rumensk og arabisk. En rekke toppmoderne audiovisuelle studioer vil utvide oversettelseskapasiteten fra 17 språk opp til 50.

«Dere vil kunne spille inn oversatte versjoner av L. Ron Hubbards foredrag på så fjerne språk som farsi, swahili, urdu, hindi og zulu, i tillegg til alle de tidligere nevnte språkene», understreket David Miscavige. «På den måten gjør vi Dianetics og Scientology tilgjengelig for over fem milliarder mennesker over hele verden.»

Åpningen tjente til å fortsette fremdriften som er skapt av Scientologis eksplosive internasjonale vekst. Den begynte med den raske økningen av Ideelle Scientology Kirker på alle kontinenter, der hver av dem skaffer til veie hele rekken av religiøse tjenester til sine menighetsmedlemmer og driver humanitære programmer i lokalsamfunnet.

Dette ble fulgt av den skjellsettende utgivelsen av Teknologiens gullalder fase II, med det resultatet at antallet scientologer som beveger seg oppover Broen til total frihet er helt uten sidestykke. Dette førte et par måneder senere til Kirkens etablering av Ideelle avanserte organisasjoner og alt annet i retning av å skape Ideelle Sjøorgbaser i alle kontinentale områder.

Det ideelle CLO Europa markerer det neste store skrittet i retning av fullføringen av den ideelle europeiske basen, som allerede omfatter:

  • New Era Publications, det fullstendig digitale, on-demand-trykkeriet, som produserer alle tekstene for Scientology Kirker, -misjoner og -grupper på hele kontinentet.
  • Helt nye boliger for Scientologis prestestand på en eiendom som dekker 2 hektar langs et dansk sund.
  • Den ideelle avanserte organisasjonen og Saint Hill Europa (AOSH EU) som åpnet i februar i år og befinner seg i hjertet av København.

De endelige elementene i Den ideelle europeiske basen som nesten er ferdig, omfatter:

  • Den historiske bygningen til den nye Ideelle organisasjonen i Danmark ved Københavns berømte gågate Strøget.
  • Og det fullstendig ombygde, sjuetasjers Hotell Nordland. Et hotell som yter full service og som vil ha mer enn 80 gjesteværelser for scientologer som kommer for service fra hele Europa.