CLEARWATER, FLORIDA

INSPIRERENDE FØDSELSDAGSFEIRING FEIRER DEN FORTIDIGE, NÅTIDIGE OG FREMTIDIGE ARVEN ETTER L. RON HUBBARD

13. MARS 2017

Clearwater i Florida blir senteret for kirkens feiring til å hedre det transcendente livet til grunnleggeren av Scientology.

For å feire hans fødselsdag den 13. mars 1911 samles scientologer fra 60 land hvert år i religionens åndelige senter i Clearwater i Florida for en weekendfeiring av deres grunnleggers liv. I år anerkjente de L. Ron Hubbards tilsynelatende endeløse prestasjoner og kastet blikket mot en grenseløs fremtid, inspirert av livet og verkene til L. Ron Hubbard.

LRH, som hans mangfoldige tilhengere kjenner ham, var en polyhistor – en person med vidtrekkende kunnskap og utdannelse. Han begynte som den yngste ørnespeideren i amerikansk historie (tildelt bare noen få dager etter hans 13. fødselsdag) og utforsket det religiøse landskapet i Asia da han var femten. Hubbard gikk videre til å bli Guinness rekordboks mest oversatte forfatter, og han holder også deres rekord for flest lydbøker av én forfatter.

Hans arbeid for redningen av menneskeheten fortsetter å inspirere millioner av mennesker over hele verden. Denne årlige weekendfeiringen presenterer i tur og orden hans forskning på mennesket som et åndelig vesen, hans tekniske arv som gir andre muligheten til å identifisere, utforske og realisere sine medfødte åndelige evner – alt det som L. Ron Hubbard etterlot til en problemfylt verden.

Weekenden tjener også som en oppdatering av den raskt voksende Scientology-verdenen – og alt som en hyllest til LRH.

David Miscavige ledet en gripende to og en halv times hyllest til L. Ron Hubbard. Kvelden var en feiring av et liv godt levd – et liv levd til gagn for hele menneskeheten, og et liv levd til å gi ubetinget hjelp til mennesker.

«Hvis denne verden noensinne trengte Kilden – så er det nå, i kveld og over hele verden», sa David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center, da han begynte den inspirerende kveldens agenda. «Men heldigvis er det nøyaktig hans betydning per i kveld. Og jeg henviser ikke bare til hans tekniske arv, hans litterære avtrykk, eller hans verktøy for anstendighet, moral og kulturell gjenoppblomstring. Jeg mener mannen selv. Jeg mener hans karakter, nærvær og beingness. Jeg mener alt han nå har blitt og for alltid vil være.»

Kvelden gav ikke bare en fornemmelse av L. Ron Hubbards innvirkning på enkeltmenneskers liv, men presenterte også en rekke historier fra det virkelige liv om hvordan han berørte andre ... om enn bare for en liten stund, men til sjuende og sist forandret deres skjebne.

LRHs biografiforfatter, Dan Sherman, åpnet en dør til L. Ron Hubbards verden og inviterte publikum til å gå inn. Hovedpunktene i hans presentasjon var filmede intervjuer med flere av dem som faktisk var der sammen med LRH under et betydningsfullt øyeblikk i både deres egne og hans liv: «I kveld er kvelden til å stille det spørsmålet: ’Hva om det var vitner?’», begynte Dan Sherman. «Hva om det fantes dem som kanskje ikke har forstått alt som skjedde den gangen, men uansett, de er nå her for å fortelle oss hva de så for så lenge siden.»

Deretter, i løpet av en time, presentere Dan Sherman en rekke forbløffende fortellinger fra de nevnte vitnene – vitner til LRHs historie, som inkluderte ubåtjagere i den andre verdenskrig, militære sykehus ved San Francisco-bukten, New Yorks Hell’s Kitchen og til og med opprinnelsen til Amerikas motkultur-bevegelse i etterkrigstiden. Hver av disse historiene understreket faktumet at uansett hvor LRH vanket og uansett hvor tilfeldig de berørte livene var, etterlot han et uutslettelig avtrykk.

Siden denne kvelden tross alt var hans fødselsdagsfeiring inkluderte den også presentasjonen av de årlige vinnerne i Fødselsdagsspillet. Dette fortsatte en tradisjon som begynte for førti år siden og hedrer L. Ron Hubbard hvert år med ekspansjon i hver eneste Scientology Kirke verden rundt. Spillets ånd markeres med ekspansjon rett opp og loddrett – nøyaktig det seieren avhenger av.

Det var den fremdriften som skilte ut spillets vinnere for 2017. Deltakere i hver av Scientology-kirkens kategorier viftet med flagg fra land i Nord-Amerika, Europa og Australia: den Ideelle misjonen i Belleair i Florida; den Ideelle Scientology Kirken i Milano; og både den Ideelle Avanserte organisasjonen og det Ideelle Kontinentale forbindelseskontoret for Australasia som begge ble innviet for bare seks måneder siden. Representanter fra hver av dem inntok scenen for å ta imot applaus fra den livlige tilskuerskaren.

Kveldens rampelys skinte kontinuerlig på størrelsen og omfanget av Scientology i dag, inspirert av L. Ron Hubbards arv. Hans arv ble fortreffelig legemliggjort i innvielsen av den nyeste Ideelle organisasjonen (orgen) i Auckland i New Zealand. Kiwi-forsamlingen dannet den andre Scientology Kirken i verden i 1955. David Miscavige gav en utførlig beskrivelse av deres nye hjem på toppen av Auckland og kommenterte at «fremstående ikke engang kunne begynne å beskrive» landemerket fra 1844 som er nå den nyeste Ideelle kirken. Deltakerne overvar deretter innvielsesseremonien med fremstående lokale personligheter som erklærte dette øyeblikket som en dyp og merkbar forandring for deres øynasjon.

David Miscavige bemerket at over 50 Ideelle kirker hadde blitt innviet i løpet av de siste ti årene og kunngjorde dessuten kommende nye Ideelle kirker for San Fernando Valley i Los Angeles, Miami i Florida og København.

Kvelden var en feiring av et liv godt levd – et liv levd til gagn for hele menneskeheten, og et liv levd til å gi ubetinget hjelp til mennesker. Fødselsdager er tradisjonelt sett et øyeblikk hvor man anerkjenner hva en person har utrettet og hvordan vedkommende påvirker andres liv. Men siden LRH er transcenderende, handlet hans fødselsdagsfeiring i siste instans om hva hans liv og verker vil fortsette å bety for fremtiden.


Festlighetene spredde seg ut til Scientologis campus i sentrum av Clearwater, hvor alle seks Flags hotellbygninger, heriblant det historiske Fort Harrison samt Oak Cove og Sandcastle religiøse fristeder, var fullpakket med kirkemedlemmer for å feire begivenheten.

Den internasjonale assosiasjonen av scientologers årlige Patrons Ball avrundet weekendens aktiviteter. Under kveldens elegante begivenhet ble det gitt anerkjennelser til scientologer som gjennom sine usedvanlige bidrag har muliggjort utallige humanitære tiltak, som gjennomføres av kirken og dens medlemmer for å hjelpe millioner av mennesker rundt om i verden.


Alt i alt var det en feiring av hjelp til mennesker for å utvikle sine egne potensialer – for å skape en verden som menneskeheten ønsker og fortjener.