KARIBIA

FREEWINDS’ 30. ÅRSFEIRING AV JOMFRUREISEN I JUBLENDE HYLLEST FOR 365 DAGER MED MONUMENTALE SCIENTOLOGY PRESTASJONER

25. JUNI 2018

Scientologer fra hele kloden stiger om bord på motorskipet Freewinds, Scientology Kirkens religiøse fristed, for å planlegge ytterligere vidtrekkende ekspansjon og feire det som var 12 måneder med uavbrutt suksess.

Gjestene begynte å ankomme til anløpshavnen for cruiseskip i Bridgetown i Barbados på fredag den 15. juni, hvor det 440 fot skipet med ni skinnende hvite dekk ventet. Klokken 18.00 den påfølgende ettermiddagen var over 250 av verdens mest dedikerte scientologer på kaien eller allerede om bord og stod ved rekka i sjøbrisen. Atmosfæren var full av forventning mens Royal Barbados-politiets steelpans fylte de lune luften og lokale dignitarer ønsket alle en glad farvel. Og idet Freewinds styrte baugen fra kaien og satte kursen ut mot havet, lyste et spektakulært fyrverkeri opp Bridgetowns himmel til ære for hennes 30. årsfeiring.

Karibia vekker umiddelbart bilder av storslagne cruiseskip som glir rolig fra havn til havn med feriegjester som nyter tropiske øyer, vakre landskap og calypsomusikk. Men mens Freewinds med sikkerhet deler særpreg med andre luksusskip, inkludert femstjerners mat, vakkert innredede lugarer, klassisk oseandamper-eleganse, og passasjerer som unektelig nyter sitt vestindiske feriested, stopper enhver annen sammenligning der.

David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, lanserer en uke markert med fengslende eventer og briefinger som dekker arven av Freewinds’ prestasjoner ved hennes perlejubileum.
 
 

«Så, spør du hva det betyr å delta på dette OT-toppmøtet for 2018», begynte David Miscavige, kirkelige leder av Scientology religionen. «Og spør du hva dere ville ha sett hvis dere hadde seilt hver Jomfrureise i de siste 30 årene? Vel, det finnes en lang måte å fortelle det på, og en kort måte å fortelle det på. Men uansett, svaret er: alt.»

Og akkurat slik lanserte David Miscavige en uke markert med fengslende eventer og briefinger som dekker arven av Freewinds’ prestasjoner ved hennes perlejubileum og så mye mer.

Den unike uken som finner sted hvert år i juni på Freewinds er en begivenhet der verdens mest dedikerte scientologer møtes for å gjennomgå, reflektere over og feire enda et år med umåtelig vekst og prestasjoner for kirken, for ikke å nevne planlegge for fremtidig ekspansjon og suksess i månedene og årene som kommer.

Og denne Jomfruturen skuffet med sikkerhet ikke.

HYLLER DEN 30-ÅRIGE ARVEN TIL ET HUMANITÆRT SKIP

Den første var en kveld viet til det majestetiske Freewinds selv. Og ved dette 30. året skilter hennes besetning med en uforlignelig historie i Karibia, med over 5000 års sjøfartserfaring og en samlet logg på over 380 000 nautiske mil – som tilsvarer å seile verden rundt nesten atten ganger.

365 dager i året stikker Freewinds ut en kurs drevet av et humanitært oppdrag for å oppløfte folket i Karibia. Freewinds’ besetning sammen med scientologer og venner har bidratt titusener av timer til humanitært arbeid på øyene hun besøker, herunder organisering og avvikling av kulturelle programmer; sponsing av undervisning i rusforebygging, menneskerettigheter og moralverdier til ungdommen på øyene, og holdt veldedighetsarrangementer for lokale samfunnsgrupper og velgjørende organisasjoner.

Faktisk har 2018 sett dignitarer fra utallige øynasjoner i Vestindia og Det karibiske Nederland uttrykke sin takknemlighet og respekt ved å presentere fire minnemonumenter. Hvert av dem står rett ved den respektive øyas hovedanløpshavn og blir sett av opp til 300 000 mennesker på tolv måneder. Eventet viste også elleve minneplaketter til ære for Freewinds – deriblant den som ble presentert av nasjonalpolitiet på Colombias karibiske kyst i Cartagena. Filmede høydepunkter fra disse seremoniene ble vist i kveldens presentasjon, så vel som de følgende uttrykk for takknemlighet:

30 år er virkelig en milepæl, og det betyr at de som har opplevd Freewinds og de som tjener for tiden, har virkelig viet sine liv til å tjene menneskeheten.

«Faktum er at dere er her år etter år», tilføyde statsministeren i St. Lucia. «Så dere har blitt en vesentlig del av samfunnet vårt.»

Mens statsministeren i Dominica oppsummerte det på denne måten: «Freewinds er nå synonymt med Karibia. På hver øy ... er dere høyt ansett, og dere er høyt verdsatt for det dere har gjort i de siste 30 årene.»

Til dags dato har Freewinds’ uendelige veldedige innsats høstet over 450 utmerkelser, anerkjennelser og hjertelige proklamasjoner fra alle hennes karibiske venner, inkludert hver av øyene og havnene hun seiler til: Antigua, Dominica, Sint Maarten, St. Kitts, Tortola, Virgin Gorda, St. Vincent, Barbados, Grenada, Aruba, Bonaire, Curaçao, Freeport og Nassau.

ET BLIKK FRA INNSIDEN AV SCIENTOLOGYS EKSPANSJON

Hvert år får deltakerne en briefing om alle detaljene i religionens stadig voksende bevegelse og årets event viste seg å være det mest spennende noensinne.

Ettermiddagsseminaret ble holdt av representanter fra kirkens ledelse, og blant en rekke spennende temaer som ble presentert var antallet nye Ideelle orger på rullebanen. Den uendelige paraden av kommende orger legemliggjorde ånden av denne reisen, med nye kirker på rullebanen mot fullføring og innvielse på flere kontinenter, fra Port Elizabeth i Sør-Afrika til Newcastle i England og fra San Juan på Puerto Rico til Santa Barbara i California.

En energisk oppsummering feiret den historiske lanseringen av Scientology Television Network i mars og en kikk bak kulissene på Scientology Media Productions. Deltakerne oppdaget faktisk hvordan det kirke-eide og -bemannede Hollywood-studioet skaper originalinnhold og håndterer de millioner-og-én detaljene involvert i kringkasting til verden på 17 språk.

Som avrunding av presentasjonen nøt passasjerene en gjennomgang av hvordan religionens ekspansjon innvirker på lokale Scientology Kirker verden rundt, med antall mennesker inn gjennom dørene nå høyest i religionens historie.

EN KVELD VIET GRUNNLEGGEREN L. RON HUBBARDS (LRHs) ARV

«Dere er i ferd med å høre en historie om LRH som forsvarer menneskerettigheter … og husk, hva som da stod på spill, står ikke mindre på spill i dag», sa David Miscavige da han introduserte den etterlengtede biografiske presentasjonen.

Dan Sherman, LRHs biografiforfatter, gav så en opplysende fortelling om L. Ron Hubbards kamp for menneskerettigheter i Sør-Afrika. Nærmere bestemt, den forteller om L. Ron Hubbards legendariske Lov om rettigheter og Grunnlov for Rhodesia – et dokument som ble utformet til å bryte ned veggene av rasemessige fordommer på høyden av apartheid.

Presentasjonen ble levendegjort med filmede intervjuer av dem som arbeidet med LRH og hvis liv han berørte under hele sitt opphold i det sørlige Afrika – et sted med ubegrenset potensial og et sted hvor han gav stort håp for dets folk.

EN KVELD FOR MENNESKEHETEN

Den formelle kvelden viet til Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) og dens oppgave å fremme religionens tiltak for sosial forbedring er en dynamisk del av hver eneste Jomfrureise. IAS-støttede kampanjer og initiativer anerkjent i dette årets halvårsrapport inkluderte:

  • Citizens Commission on Human Rights (CCHR), som avslørte og stanset psykiatriske overgrep opp og ned i Danmarks sosiale struktur, gjennom det svarte Amerikas hovedsteder i USA og i First Nations befolkninger i Vancouver i British Columbia.
  • United for Human Rights og Youth for Human Rights, som gav støtet til menneskerettighetsbevegelser i skoler Guyana i Sør-Amerika, innen menneskehandelsruter i det sørøstlige Florida og inne i eldgamle konfliktsoner i det sentrale Israel.
  • Stiftelsen for en Stoffri Verden som gikk i gang med å tøyle forbruk av stoff i Kypros party-nabolag, som la grunnlaget for stoffri ungdom i 19 delstater i India, og reiste tvers over landet fra kyst til kyst, for et stoffritt Amerika.
  • Og til slutt, gjennom IAS-støttede programmer som leverer sosiale redningskampanjer med Veien til lykke og bringer ro og moralsk fornyelse til Twin Citys gater, Narconons rehabilitering av stoffmisbrukere som kutter forbruket i det østlige Taiwan og Applied Scholastics som skyter antall uteksaminerte til værs i hele Nigerias undervisningslandskap.

Uken ble kronet med en utmerkelse som har alt å gjøre med Freewinds og er likevel monumental i seg selv. For i kjølvannet av en kampanje ledet av Freewinds som genererte utdelingen av millioner av eksemplarer av Veien til lykke, Sannheten om stoff og Menneskerettighetens historie i hele Colombia, og etter innvielsen av en nasjonal Scientology Kirke i Bogotá – gikk krenkelser av menneskerettighetene i Colombia ned med 96 prosent og nasjonen oppnådde en historisk fredsavtale mellom FARC-tropper og nasjonale myndigheter som endte en 50 års borgerkrig. Og slik gikk det til at Colombias nasjonale politi kom tilbake i samme form, og tildelte en prestisjetung medalje av høyeste ære til den kirkelige lederen av Scientology religionen, David Miscavige, for å «redde menneskeheten fra vold, ondskap, terrorisme, narkohandel og alle de negative faktorene som truer den».

I en offisiell seremoni holdt ved lanseringspunktet og det endelige stoppet for Jomfrureisen i Bridgetown, Barbados, presenterte General Carlos Ramiro Mena Bravo David Miscavige med Brigadier General Jaime Ramírez Gómez Inspector General Transparency-medaljen. Utmerkelsen er blant nasjonalpolitiets mest prestisjefylte utmerkelser og representerer «mot, tapperhet og ærlighet» og «fremvisning av de høyeste idealer og moralske og etiske verdier». Da general Mena presenterte medaljen til David Miscavige erklærte han: «Det finnes mer enn nok grunner til å gi denne medaljen til personen som leder denne storslagne organisasjonen av Scientology. «Det nasjonale politiet priser, anerkjenner og materialiserer vår store takknemlighet for all treningen, motivasjonen og respekten David Miscavige har gitt, ikke bare til hver eneste politimann og colombianske militære offiserer, men til hver eneste borger som har dratt nytte av L. Ron Hubbards teknologi og de humanitære kampanjene han inspirerte til ... Gratulerer på vegne av hele det colombianske politi. Takk for din uvurderlige støtte for å hjelpe oss med å bygge et nytt samfunn og for å gjøre oss til en del av ditt team. Som L. Ron Hubbard en gang sa: ’Vi frelser vesener… vi arbeider for evigheten.’»


Og med det var uken nesten avsluttet og det altomfattende temaet for ytterligere ekspansjon var drevet inn i hyperdrive. Faktisk er Kirkens eksponentielle vekst gjennom de siste tre årtiene siden disse sammenkomstene ikke tilfeldig. Bare i det siste året alene har nye kirker åpnet i Dublin, Irland; Birmingham, England; og Amsterdam, Nederland i Europa; Johannesburg North i Sør-Afrika, og Salt Lake City, Utah og Silicon Valley, California i USA. Bare en måned før cruiset ble ytterligere to juveler lagt på kronen av nye kirker: i Perth, Australia, og Orlando, Florida, som utgjør nesten 70 større Scientology Kirker som står i globale byer på seks kontinenter verden over, med mange flere på det raske utviklingssporet.

Så mens delegatene var på vei hjemover, med nye planer på plass for enda et år med ekspansjon og sosial forbedring, gav David Miscavige det følgende avsluttende budskapet:

«Mens dette kan være slutten på vår 30. årsfeiring av Jomfrureisen, er hver slutt også en ny begynnelse ...

«Og i dette tilfellet, det som begynner her og nå, vil og må fortsette til evigheten!»

Fullstappet med nye visjoner for en ny lys fremtid gikk alle i land, mens de vet at de vil fortsette å arbeide langt utover den nære horisonten.