KARIBIA

UENDELIGE HORISONTER: FREEWINDS’ ÅRSFEIRING AV JOMFRUREISEN SAMMENFATTER ENESTÅENDE 12 MÅNEDER FOR SCIENTOLOGY

20. JUNI 2017

Verdens mest målbevisste scientologer kaster loss for et ukelangt cruise for å feire suksesser og legge planer for et år med ekspansjon over de sju hav.

St. Lucia – en østkaribisk øystat berømt for sitt par med dramatisk tilspissede fjell, vulkanske strender, revdykking-steder, fiskerlandsbyer, og en regnskog som leder til fosser fra stupbratte fjellvegger – var den billedskjønne scenen for sammenkomsten av flere hundre av verdens mest målbevisste scientologer. De samlet seg for et ukelangt møte om bord på det legendariske 440 fot store motorskipet Freewinds, et religiøst fristed for Scientology Kirken, for den 29. årsfeiringen av skipets jomfrureise.

Dette var ikke et vanlig cruise. Passasjerene om bord utgjør faktisk en fremragende gruppe som samlet har stått i spissen for kirkens ekspansjon gjennom å skape nye Scientology Kirker i sine respektive områder.

I tillegg blir dette ukelange møtet ledet av religionens kirkelige leder, David Miscavige, så igjen, dette er ikke et vanlig cruise.

Uken ble lansert med David Miscaviges oversikt over bare noen av høydepunktene fra årets fremgang:

David Miscavige, kirkelig leder av Scientology religionen, blir møtt med entusiasme fra et publikum av lidenskapelige scientologer, idet han inntar scenen for åpningskveldens presentasjon.

«Siden forrige gang vi møttes, inkluderer vårt solsystem av kirker: Budapest i Ungarn, Harlem i New York, San Diego i California; og randen av vår jordiske verden i Auckland i New Zealand», sa han, før han gikk videre til å fortelle om de nyeste kirkeinnvielsene i San Fernando Valley i California, Miami i Florida og København i Danmark.

Men samlingen dreier seg ikke bare om å se seg tilbake, sa David Miscavige til tilhørerne. Dette er uken som setter agendaen for scientologer rundt om i verden til å fortsette den rekordstore ekspansjonen som har gjort religionen til et blomstrende, oppadgående, verdensomspennende fenomen.

Gjennom resten av året er Freewinds et usedvanlig skip med et filantropisk formål som logger og stikker ut kursen for eventyr som bringer humanitære og utdannelsesmessige programmer til Karibia og Latin-Amerika, så vel som å gi åndelige servicer til scientologer på de mest avanserte nivåer.

Men denne uken vil gjestene på det årlige cruiset ikke bare feire sine egne gode arbeider for kirken, men vil sette siktemål, planlegge og sette i gang handlinger for fremtidig ekspansjon mens de deltar i ekstraordinære kveldseventer, hvert med et unikt og slående fokus.

HEDRER ET HUMANITÆRT STATSSKIP

Da David Miscavige ønsket publikum velkommen den første kvelden, gav han også sin hyllest til Freewinds. Hennes besetning, som inkluderer 5 skipsførere og 133 «overlevelseseksperter», har 5000 år sammenlagt erfaring til sjøs. Skipet, sa han, har praktisk talt blitt gjenoppbygd siden hennes Jomfrureise, som gjør henne til «det tryggeste skipet på de sju hav».

Men sikkerhet er ikke hennes eneste kjennemerke, og ikke det man kjenner henne best for. Det er faktisk hennes pågående oppdrag for menneskeheten mens hun seiler i asurblå karibiske farvann.

Fra kampanjer for menneskerettigheter som når øybeboere over hele Windwardøya St. Vincent, til stoffopplysning over TV og radio i Bonaire for å motvirke misbruk i området, og undervisning i moralverdier med Veien til lykke, som fikk overstrømmende ros fra justisdepartementet i Aruba.

Verdien av Freewinds’ oppdrag ble gjentatte ganger anerkjent i uttalelser fra takknemlige tjenestemenn fra øyene, som personlig har sett nytten av disse handlingene.

Samhandlingen mellom Freewinds og hennes besetning med samfunnet viser at de «ikke bare gir en hjelpende hånd, eller gjør noen en tjeneste, men de viser et sosialt ansvar», sa St. Lucias minister for infrastruktur og havner i en video-hyllest. «Den lidenskapen er fra kjærlighet, oppriktighet, og fra virkelig vennskap og lykke.»

En akademiker fra Barbados tilføyde: «Freewinds kommer ikke bare inn, blir en stund, og drar igjen. De ser etter områder hvor Freewinds kan hjelpe. Og det handler ikke om økonomisk hjelp, men om å hjelpe med å finne løsninger på ting, på bekymringer og problemer.»

Og til slutt erklærte en representant fra Turistdepartementet for St. Kitts og Nevis: «Selv om vi ikke sier det ofte nok eller høyt nok, bare husk at Karibia setter pris på Freewinds

EN KVELD I ANERKJENNELSE AV GRUNNLEGGEREN, L. RON HUBBARD

Neste kveld fikk gjestene oppleve en biografisk presentasjon til ære for L. Ron Hubbard (LRH). Det var en kveld som informerte og forbløffet tilhørerne med utallige tidligere ukjente historier fra L. Ron Hubbards arv. Disse fortellingene ble presentert av LRHs biografiforfatter, Dan Sherman, som skildret både Hubbards vennlighet og visjon.

I hjertet av denne kvelden var filmede intervjuer med levende personlige beretninger fra dem som hadde møtt L. Ron Hubbard og for alltid ble forandret.

Der var den spanske lugartjeneren som gikk videre til å bli en «bedre person med mine medmennesker, og det er alt sammen takket være Ron.» Likeledes den portugisiske gründeren som snakket om «kraften» fra LRH «som gjorde livet mitt til den jeg er i dag.» Etterfulgt av den karibiske synagogepresidenten som fortalte om Hubbard som «fanget stemningen og atmosfæren» i Den nye verdens eldste synagoge i deres høyt elskede turistbrosjyre. Det hele avsluttet med en radioprogramleder og arkitekt fra øyene som husket en kaptein L. Ron Hubbard som oppfordret hans karibiske klassekamerater til å styrke seg selv gjennom utdannelse, og derfor kalte L. Ron Hubbard «en kaptein, ikke bare for et skip, men for meg er han en kaptein som hjelper oss til å lede våre liv».

Dan Sherman avsluttet sin presentasjon med et budskap: «Uansett hva du gjør, emuler L. Ron Hubbard. Hans kompetanse og dyktighet tilstrekkelig til å skape et emosjonelt inntrykk – emuler det. Og dermed spre hans medfølelse og vennlighet gjennom livene også du støter på.»

EN KVELD FOR Å FEIRE HUMANITÆRE AKTIVITETER

Passasjerene om bord for Jomfrureisen deltok også i et formelt event til ære for Den internasjonale assosiasjonen av scientologer (IAS) og dens fremragende engasjement ikke bare for å beskytte og støtte religionen, men for å akselerere forbedringen av menneskeheten gjennom utallige internasjonale humanitære kampanjer. De omfatter:

  • Citizens Commission on Human Rights som avslørte og tøylet psykiatriske overgrep i Tokyos sykehus, over hele Sør-Afrikas største stamme-kongedømme, og på gatene i det sørlige Florida.
  • United for Human Rights og Youth for Human Rights, som tente gnisten til en bevegelse for menneskerettigheter i Toronto, den etnisk mest mangfoldige byen på jorden; i Afrikas mest folkerike land, Nigeria; og i Sri Lanka, hvor hinduer buddhister, kristne og muslimer arbeidet sammen for å spre Verdenserklæringen om menneskerettigheter.
  • Stoffri verden, som utførte sine kampanjer med Sannheten om stoff gjennom athenske nabolag, gjennom Bajas beryktede narko-transittrute, og opp og ned gjennom stadionene til Europamesterskapet i fotball.
  • Og til slutt, gjennom de IAS-støttede programmene for samfunnsforbedring, hvor Veien til lykke skapte en moralsk gjenoppblomstring gjennom cubanske byer og landsbyer, Studieteknologi satte i gang en revolusjon i utdannelse i Mongolia, og Narconons program for rehabilitering av stoffmisbrukere traff kjernen i Nepals stoffavhengighetskultur.

Da bekjentgjørelsene av prestasjoner nærmet seg slutten, ble en monumental begivenhet avdekket. Og den kom direkte i kjølvannet til Freewinds i tandem med støtte fra IAS, for ved å arbeide med frivillige, politiet og scientologer, ble bokstavelig talt millioner av eksemplarer av Veien til lykke, Sannheten om stoff og Historien om menneskerettigheter distribuert i større byer og jungellandsbyer over hele Colombia.

Resultatet var at det som en gang var kjent som verdens narkotikahovedstad, og et land som FN klassifiserte som «den verste humanitære krisen på den vestlige halvkule», snart ble det «colombianske mirakelet», med en nedgang i krenkelser av menneskerettighetene innen militæret på hele 96 prosent.

Rett i hælene på dette fulgte innvielsen av Colombias IAS-sponsede nasjonale Scientology Kirke, hvor de fortsatte å arbeide utrettelig for å skaffe til veie løsninger for å gjenopprette menneskelighet. Snart etter fulgte den forbløffende fredsavtalen mellom Colombias nasjonale myndigheter og FARC-tropper, og 8500 politi ble deretter personlig trent av Freewinds’ stabsmedlemmer i vesentlige livferdigheter de trenger for å gjenintegrere FARC-tropper i samfunnet.

Men selv med dette, er det ikke slutten på historien. Fordi, mindre enn ti år etter at Freewinds for første gang la til kai i Cartagena, kunngjorde David Miscavige den neste episke prestasjonen: Den 5. mai 2017 tildelte nasjonen Colombia Scientology Kirken full stadfestelse av religiøs status.


Dette var enda et eksempel på at kombinasjonen av Freewinds, scientologer, folk som er viet til å skape en global forandring, og inspirasjonen fra L. Ron Hubbards teknologi for å leve, fortsetter å føre til forbedring av menneskeheten.

Så, mens passasjerene forberedte seg på å forlate skipet, var de og tusenvis av andre fast besluttet på å gjenoppta sitt årlange arbeid for å oppløfte samfunnet og forbedre menneskelige tilstander verden over, én nasjon, faktisk én havn av gangen, i de neste 51 ukene.

Ved å sette målet om å åpne ytterligere 50 kirker, er det massevis av seiling i vente, mens kirken søker å nå alle mennesker i alle land. Med kursen satt etter kart fra Orions belte til Melkeveien, er de på vei utover havet for å oppdage hva som ligger forut. Og dermed gav David Miscavige alle passasjerene dette avsluttende budskapet:

«Jeg takker dere for at dere deltok ...

Jeg takker dere for alt dere hittil har oppnådd ...

Og alt jeg vet at dere vil oppnå i det kommende året ...

Hell og lykke på reisen!»