KARIBIA

UBEGRENSEDE MULIGHETER: FREEWINDS’ 31. ÅRSFEIRING AV JOMFRUREISEN FEIRER ET EKSEPSJONELT ÅR AV GLOBAL FREMGANG

24. JUNI 2019

En samling av kirkemedlemmer på de høyeste nivåene av Scientology som representerer sine forsamlinger rundt om i verden, samles for en årlig reise som hyller et spektakulært år for Kirkens ekspansjon.

Kall det en feiring, kall det en forsamling med et formål, med Scientologister som representerer 27 nasjoner – Jomfrureisens årsfeiring er en årsdag med strålende historie, anerkjennelser og revitalisering.

Tradisjonen med dette årlige cruiset begynte med feiringen av Freewinds og hennes opprinnelige Jomfrureise i 1988. Og mens de asurblå farvann hvor hun seiler kan minne om noe annet, er dette ikke en standard sightseeing-ferie. Som et ukelangt opphold på et religiøst fristed til sjøs er cruiset en feiring av de høyeste nivåene av Scientology, når de mest avanserte Scientologister fra hele verden samles for en halvårlig gjennomgang av prestasjoner, og deretter stikker ut sin kurs for fremtidig ekspansjon mot å skape en bedre verden.

Mr. David Miscavige, styreformannen i Religious Technology Center og kirkelig leder av Scientology religionen, begynte en uke med fengslende eventer som viste Scientologys fremgang og prestasjoner verden rundt.

Deltakerne er en delegasjon av ambassadører som representerer sine forsamlinger fra Kirker på seks kontinenter. Samlet danner de en dedikert gruppe av Scientologister som driver frem ekspansjon av religionen gjennom grunnleggelsen av nye Scientology Kirker i sine geografiske soner.

Så mens en frisk bris feiet gjennom havnen i Basseterre lørdag kveld den 15. juni, og hundrevis av lokale borgere og dignitarer tok farvel til alle om bord, kastet Freewinds loss for det som ville bli en uforglemmelig reise.

«Ifølge all sjøfartstradisjon er dette vår kveld for orientering idet vi peiler en navigasjonsstjerne og setter kursen for uken foran oss», begynte mr. David Miscavige, kirkelig leder for Scientology religionen. «Mens i løpet av denne uken vil dere se en seismisk bølge av fremtidige Scientology Kirker som veller opp for å kunngjøre: La øyene bli til havet.»

Større eventer og briefinger som ble holdt hver kveld av den 31. Jomfrureisen dekket en bred og spennende agenda – og det hele i samsvar med en atmosfære i forventning av ekspansjon.

HEDRER ET HUMANITÆRT SKIP

Første stoppested for kveldene med feiring var Freewinds selv. Det legendariske skipet kombinerer kompetanse, nautiske ferdigheter og et humanitært oppdrag, og kvelden viste henne frem i gripende detaljer.

Til å begynne med ble skipet anerkjent for imponerende sjømannskap, med en stab av fremragende sjømenn som har styrt henne til over 440 000 trygge sjømil. Hennes omdømme er så godt at Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO) utnevnte Freewinds til en treningsplattform for å trene besetningsmedlemmer over hele Karibia i maritime standarder – en status det har hatt siden 2007. Men Freewinds er best kjent som et fartøy som leverer et humanitært oppdrag til hundretusener av borgere i De karibiske øyer og utover.

Som et vitnesbyrd på det presenterte kvelden Freewinds’ kongress for religionsfrihet, fred og sikkerhet for Latin-Amerika, med åndelige ledere til stede på vegne av katolske, muslimske, gresk-ortodokse, buddhistiske og jødiske religioner blant de 15 forskjellige trosretninger som sjelden, om noensinne, møtes.

Etter en velkomsttale fra Colombias direktør for religiøse anliggender, stod deltakerne sammen hånd i hånd i bønn, og kort tid etter gikk de sammen fra skipet inn i Cartagenas gamleby til San Pedro Claver Plaza for signering av en historisk interreligiøs fredserklæring.

Følgelig, og etter kongressen, gikk representanter fra de forskjellige trosretningene i gang med å levere leksjoner og seminarer til deres respektive menigheter og lokalsamfunn i hele Colombia med initiativer sponset av Scientology Kirken: Sannheten om stoff, United for Human Rights og Veien til lykke. Den fremdriften fortsatte og gikk videre til den colombianske parlamentsbygningen med et Nasjonalt forum for religiøse organisasjoner, som samlet 400 ledere av diverse trosretninger, lovgivere og offentlige tjenestemenn for å utarbeide Colombias første nasjonale policy for religionsfrihet, som garanterer alle religioners rett til å arbeide i harmoni.

Men dette er bare en enkelt hendelse for dette humanitære skipet som bringer hjelp hvor enn hun kaster anker. Hennes arv ble igjen og nylig anerkjent av tjenestemenn og dignitarer, heriblant:

  • Arubas havnemyndigheter uttrykker hjertelig takknemlighet: «Vi vil alltid være takknemlige for Freewinds
  • Kulturdepartementet i Barbados reflekterer på et hevdvunnet partnerskap: «Ingen kan måle seg med Freewinds’ engasjement for Barbados.»
  • Og visestatsminister i St. Kitts og Nevis erklærte at: «Freewinds skaper en bedre fremtid for oss alle.»

Disse bemerkningene og anerkjennelsene hadde gjenklang gjennom øyene og havnene hvor Freewinds går, fra Cartagena til Aruba, St. Kitts, Dominica, Barbados og hennes hjem i Curaçao. Alt i alt har Freewinds mottatt over 500 priser, proklamasjoner og anerkjennelser fra 52 anløpshavner til dags dato, for en langvarig tradisjon med tjeneste til Karibia.

SKAPER SCIENTOLOGY KIRKER RUNDT OM I VERDEN

I kjølvannet av Freewinds’ hyllester presenterte mr. Miscavige en livlig fortelling om banebrytende prestasjoner av Kirkens medlemmer i hver geografiske sone for å skape nye Scientology Kirker. Fremtidige Kirker som ble presentert, og på den nære horisonten, omfatter Chicago i Illinois; Ventura i California; Austin i Texas; Columbus i Ohio og Kansas City i Missouri. Og midt i alt hui og hei kom sukk av tilfredsstillelse mens fremtidige drømmer kom frem i lyset.

Passasjerer møtes deretter i kontinentale team og til og med for byer – hver samordnet for det ene formålet å bygge Kirker for deres forsamling og lokalsamfunn. Det var en helt unik mulighet og det én passasjer beskrev som «fullstendig fenomenalt, oppløftende og inspirerende». Eller som en annen bemerket: «Dette gjorde det helt klart hvor vi trenger å gå. Det hjelper til med å forene gruppen og få det gjort sammen.»

Alle fikk så se presentasjoner som viste forskjellige Kirker fra hele verden i aksjon. Et kjennetegn for det nye millenniums Scientology Kirker er kommunalt samarbeid for de hardt tiltrengte behovene til det lokale området, og de blir dermed et hjem for samfunnet. Eksempler på dette inkluderte Scientology Kirken og Samfunnssenteret i Dublin i Irland, hvor over 70 000 besøkende nå har kommet inn gjennom dørene i løpet av knappe 18 måneder; den Avanserte Organisasjonen for Storbritannia i East Grinstead i England, hvor Saint Hill-eiendommens 264 mål er stedet for enormt populære eventer, inkludert sommerens swing-konserter, julefeiringer og påskeeggjakter som folk fra hele samfunnet og lokale tjenestemenn deltar i; og den Avanserte Organisasjonen for Afrika i Johannesburg i Sør-Afrika, som ble åpnet som den første i sitt slag på 35 år på nyttårsdagen 2019, og hvor Castle Kyalami nå er hellig jord og et sted for historiske stamme-toppmøter.

EN KVELD SOM FEIRER FORFATTEREN L. RON HUBBARD (LRH)

Neste kveld fikk gjestene oppleve en fengslende presentasjon til ære for L. Ron Hubbard – forfatteren. Det var en kveld hvor mr. Dan Sherman, LRHs biografiforfatter, frydet publikum med utdrag fra L. Ron Hubbards skriftlige refleksjoner og personlige korrespondanse med aspirerende forfattere gjennom 1930- og 40-tallet.

Han begeistret også publikum med filmede intervjuer med litterære berømtheter som var heldige nok til å ha krysset mr. Hubbards vei eller på en annen måte ble berørt av hans litterære arv.

Åpningskapittelet fortalte om forfatteren og redaktøren Philip Klass som fortalte om hvordan L. Ron Hubbard gav en idé om en historie til redaktører helt på stående fot mens de spaserte til Manhattans Grand Central Station. Mens han satt på toget på vei til Los Angeles, fullførte mr. Hubbard del en av Typewriter in the Sky før Chicago og del to før han nådde LA. «Ingen, som i det minste er delvis menneskelig, kunne skrive på den måten. Og når pokker sov han? Når pokker spiste han?» spurte en redaktør mistroisk. Typewriter in the Sky forblir blant de mest berømte fortellinger av det 20. århundret og «for den romanen fortjente han sin andel av paradiset», sa Philip Klass.

Mr. Sherman satte så scenen med en historie sentrert rundt den høyt aktede science fiction-forfatteren og -kritikeren Algis Budrys, som fortalte om et uforglemmelig møte med mr. Hubbard i en New York Citys forfatterkonferanse, og som Algis Budrys beskrev: «Han [LRH] dukket opp … og denne bølgen av energi kom opp i rommet og sprutet mot meg.» Budrys fortalte dessuten om L. Ron Hubbards forfatterskap og dets innflytelse: «Hvis jeg ikke hadde lest Final Blackout, kunne jeg ikke ha skrevet min første roman. Men du kan ikke imitere Hubbard. Han var for mye av en person. Han gjorde et fantastisk avtrykk på fantasy og science fiction.... Han fløy i en bue over himmelen som en komet.»

Bill Widder, enda en berømt forfatter hvis prosa ble formet av L. Ron Hubbard, fortalte også om et livsforandrende møte med LRH på trappene av Columbia-universitetet og «hvordan det var noe ved ham. Jeg hadde følelsen, til tross for det faktum at vi var omgitt av to tusen mennesker, at jeg var den eneste personen i hele universet.» Widder reflekterte ytterligere på mr. Hubbards evne til å utvide menneskelig evne, som betyr «forsikringen om at nesten ingenting er, kanskje ingenting er hinsides det menneskelige potensial».

Den fjerde og siste personen som ble intervjuet den kvelden var den bestselgende forfatteren Dave Wolverton. Som en tidligere prisvinner og dommer for L. Ron Hubbards Writers of the Future-konkurranse, erkjente Wolverton suksessen av konkurransen med tidligere vinnere som gikk videre til å selge sammenlagt 60 millioner eksemplarer av skjønnlitteratur og dermed fortsetter mr. Hubbards arv: «Han [LRH] snakket om hvordan kunstneren virkelig inspirerer en generasjon. De er drømmerne som ser på fremtiden og derfor hjelper med å skape fremtiden. Og jeg tror at han var på utkikk etter mer enn bare gode forfattere», sa Wolverton. «Jeg tror han var på utkikk etter folk som i siste instans kommer til å gjøre dette til en bedre verden.»

EN KVELD FOR GLOBAL REDNING

Passasjerene om bord for Jomfrureisen deltok også i et gala-event til ære for Den internasjonale assosiasjonen av Scientologister (IAS) og dens usvikelige engasjement ikke bare for å beskytte og støtte religionen, men for å drive fremover en rekke humanitære kampanjer utformet med et enkelt formål – å akselerere forbedringen av menneskeheten. De omfatter:

  • Citizens Commission on Human Rights (CCHR), som bekjemper og utrydder gjennomgripende psykiatriske overgrep i delstaten Washingtons sykehus, tøyler mishandling i transilvanske barnehjem og på en vellykket måte fremmer avskaffelse av tvungen medisinering av barn i Chile.
  • United for Human Rights og Youth for Human Rights, som frembrakte innføring av rettigheter i øynasjonen Cabo Verde, og ansporet bestyrkning av menneskerettigheter for utsatte borgere i Washington, D.C., samt bestyrking av «landets stemmer» som kjempet for og deretter virkeliggjorde likhet i det vestafrikanske landet Gambia.
  • Stiftelsen for en stoffri verden, som utførte dens kampanje mot stoffmisbruk og dermed inspirerte til et presidentdekret mot personlig besittelse og forbruk av narkotika i Colombia, i partnerskap med nasjonalpolitiet leverte seminarer for bevissthet om stoff i hele Gauteng i Sør-Afrika, og utførte et tiltak for stoffopplysning til en halv million fans på Super Bowl 53 i Atlanta i Georgia.
  • Og endelig, gjennom IAS-støttede programmer rettet mot sosial støtte i bred skala med Veien til lykke, gjenopprettet brorskapets ånd i hele den europeiske hovedstaden Brussel, Applied Scholastics som strakte en livline for lese- og skriveferdigheter til landsbyer over hele Øst-Timor i det sørlige Stillehavet, og Narconons rehabilitering av stoffmisbrukere som baner veien for suksess med rehabilitering i delstaten Florida.

  • Og med det ble en magisk uke avsluttet, en uke preget av oppfylte drømmer og nye drømmer planlagt for horisonter som nærmer seg raskt. Alt som gjenstod var et «varmt farvel» og en «god reise» fra mr. Miscavige til alle passasjerer for et nytt år i en overflod av muligheter. Og slik gikk de på land med en fornyet følelse av formål og ånd i sine trinn, en stolt viten om prestasjon i fortid og nåtid, og med sikkerhet, en grenseløs fremtid.