DAVID MISCAVIGE

EN 21. ÅRHUNDRETS RELIGION
I MULTIMEDIETIDSALDEREN

Scientology er i sannhet en religion for det 21. århundret og bruker følgelig det nye årtusenets teknologi til å utføre sin religions misjon. Med henblikk på dette beveget kirken seg inn i multimediaalderen med etableringen av toppmoderne film- og lydanlegg ved Golden Era Productions. Stedet er et 200 hektar stort område i det sørlige California, og det er her vi har det verdensomspennende dissemineringssenter for hele Scientology-religionen, som er ansvarlig for produksjonen av alle kirkens filmer, videoer, tv- og internett-annonser, nettsider og internasjonale tilstelninger.

Her produserer medarbeiderne i Golden Era Productions audiovisuelle informasjons- og undervisningsmaterialer til bruk i Scientology Kirkene, samt filmer og offentlige informasjonsfilmer om sosiale aktiviteter og humanitære initiativer som kirken sponser.

Hovedpunktet i Golden Era Productions er filmstudioet på 7500 m². Det viktigste lydstudioet er over 3 etasjer høyt og har et innvendig areal som svarer til to fotballbaner.

Den endelige produksjonen av de religiøse audiovisuelle materialene som blir filmet på Golden Era Productions, utføres med avansert produksjonsutstyr som omfatter seks fullt ut digitale redigerings-studioer, og når det gjelder å lage digitale effekter, har Golden Era spesialeffektavdeling mer enn 500 computere med en samlet computerkraft på 6360 milliarder beregninger i sekundet.

Dessuten blir musikken til alle religiøse filmer og videoer produsert og mikset i Golden Eras egne lydstudioer. Lydavdelingens fasiliteter ble designet til å imøtekomme ethvert produksjonskrav: fra en 84-spors studiobåndopptager, som er stor nok til å klare et symfoniorkester, til et mikserstudio med en 112-spors 5.1 kino-surround sound.

Golden Era Productions er dessuten ansvarlige for produksjonen av alle L. Ron Hubbards innspilte foredrag om Dianetics og Scientology. Foredragsstudioene har unike ekko-kamre som anvendes ved restaurering og reproduksjon av L. Ron Hubbards opptak, og de er bygd spesielt etter Golden Eras anvisninger.

Dessuten er en hel bygning viet opptak av oversatte skrifter og andre religiøse materialer. Det foregår i en rekke digitale studioer, som fungerer 24 timer i døgnet. Fremmedspråklige opplesere spiller her inn Hubbards oversatte foredrag om Dianetics og Scientology på 15 språk.

Avansert filmrestaurering og -bevaring

I det siste tiåret har filmede foredrag og et eksklusivt filmet intervju med L. Ron Hubbard blitt restaurert og utgitt. De første som ble gjenopprettet, var filmene fra Clearing-kongressen, en serie på seks foredrag som ble gitt i Washington, D.C., i 1958. Den neste utgivelsen, i 2006, var det eneste filmede intervjuet som eksisterer med L. Ron Hubbard, En introduksjon til Scientology, tatt opp i Rhodesia (nå Zimbabwe) i 1966. Den endelige restaureringen ble ferdiggjort og utgitt i 2008: filmen Klassifikasjon og gradering, som ble tatt opp i Scientologys hovedkvarter i Sussex, England, i 1965.

Den tilstanden disse filmene var i, hadde blitt betydelig forverret i løpet av de etterfølgende årene. Prosjektet med fullt ut å gjenopprette og bevare dem ble innledet av David Miscavige og ble utført av et lag på 70 mann i Golden Era Productions’ filmlaboratorier. Alt i alt er over 620 000 bilder med originale negativer blitt digitalt skannet, renset grundig for hånd og fullt gjenopprettet. Resultatet: Scientologer og den brede befolkning kan nå og til evig tid selv oppleve disse skjellsettende foredragsseriene og det eksklusive intervjuet med L. Ron Hubbard.